2018. december 27., csütörtök



Decemberi megjelenések, amikre szemet vetettem!




Kiadó szerint:
(magyar) Fumax, Könyvmolyképző, Magánkiadás, Maxim, Pesti Könyv, Pioneer Books

(angol) Delacorte Books, HarperCollins, Subterranean Press


Sziasztok!
Előrehozott havi friss megjelenéses poszt Karácsony után… Ami azt jelenti, hogy holnap érkezik csak könyvkritika, és nem, nem volt időm olvasni, mert őrült módon a családommal törődtem. Nálunk a Karácsony ilyen kis össznépi egymással foglalkozás. ;)
FIGYELEM!
A poszt nem az összes havi megjelenést tartalmazza, hanem ezek azok a könyvek, amik megtetszettek a friss megjelenések közül.
vvvvv

Magyar megjelenések
Fumax

(Címkéi: dark fantasy / urban fantasy, horror, képregény, misztikus, thriller)
Fülszöveg: ~
A Locke-család egy iszonyatos tragédia után kénytelen hazaköltözni felmenőik ódon birtokára a massachusettsi Lovecraftba. Kulcsház azonban nem egy mindennapi otthon: a kastélyszerű, öreg házban hemzsegnek a különös erővel bíró kulcsok és a hozzájuk tartozó ősi kapuk. A vakmerőt, aki átlép rajtuk, a küszöbön túl a teljesen ismeretlen és egy hétköznapi ésszel felfoghatatlan másfajta valóság várja.
Miközben a három testvér, Bode, Tyler és Kinsey a maga módján próbálja feldolgozni a közelmúlt rettenetes eseményeit, felfedezi Kulcsház titkait is. A legsötétebb rejtély azonban még várat magára: a ház alatt, a mélyben egy gyűlölettel teli, kíméletlen lény lakozik, s nem nyughat, amíg szélesre nem tárja a legfélelmetesebb ajtó szárnyait…

Miért érdekel? Régóta érdekel, de imádom a horror képregényeket, tuti sort fogok rá keríteni. (WOW, nem gondoltam, hogy jön magyarul!)

(Címkéi: filmadaptáció, képregény, szuperhős, thriller)
Fülszöveg: ~
A nagy erő nagy fe
Néha a KIS erő is nagy felelősséggel jár.
Dave Lizewski átlagos amerikai kamasz. Szereti a csajokat, a videójátékokat és a képregényeket. Ám néha az átlagos élet nem elég, és a fiú nagyra törő álmokat dédelget. Szuperhős-álmokat. És ha eléggé elszánt vagy (és eléggé frusztrált, mert nem kellesz a nőknek), az álmod megvalósulhat.
Dave napközben az iskolában ül, éjszakánként azonban maszkot ölt, és átváltozik HA/VER-ré, a világ első hús-vér szuperhősévé, és pillanatok alatt ő lesz az internet egyik legünnepeltebb sztárja. Különleges képességek és szupererők híján Dave hőskarrierje nehezen indul, pláne, amikor szembe találja magát New York legrettegettebb bűnözőivel.
A közvélemény imádja. Az alvilág retteg tőle. Példája nyomán pedig újabb álarcos „szuperhősök” bukkannak fel a semmiből. Amikor azonban találkozik a pöttöm halálosztó Kis Döggel és félelmetes partnerével, VérProfival, hirtelen minden vérkomollyá válik. És nagyon, nagyon erőszakossá.

Miért érdekel? A filmet láttam, és borzasztó… Szóval érdekel az eredeti verzió! :D

Könyvmolyképző

(Címke: gyermek- és ifjúsági irodalom)
Fülszöveg: ~
Aki szépen énekel, az zeneiskolába megy, aki pedig gyerekként varázserővel rendelkezik és kisüti a mobilt, azt mágusnak tanulhat.
Ám az Alfabéta Mágustanodában tilos írni az alsósoknak, mert a rosszul leírt szavak életre kelnek, és megkergetnek. Kófic és Lilla mégis ír, így egyik kalamajka jön a másik után. Mit tegyenek, ha Lilla lila lesz, és sehogy sem sikerül visszafesteni? Ráadásul világgá akar menni! Ez mégsem hagyhatja Kófic. Egy titokzatos háromlábú papagáj is az iskolában kóborol. Vajon segít, vagy nevet rajtuk, miközben nyelvtani versekkel csúfolódik? A nyelvtant népszerűsítő, humorban gazdag történetet minden olyan alsósnak ajánljuk, aki utál írni, és még sosem harapta fenéken az irodalom leckéje.

Miért érdekel? Nagyon aranyos kis mesekönyvnek tűnik, és szeretem On Sait.

(Címkéi: Írország, LMBTQ, romantikus, YA)
Fülszöveg: ~
Szeress akkor is, ha fáj!
Egy különös szerelmi háromszög különösen szép története.
Alex úgy szeret valakit, mint az életét, számára nélküle nincsenek holnapok. De vajon bevallhatja ezt az érzést? Vagy minden tönkremegy? Mi ez az erős kapcsolat köztük? Szeretet, vagy valami más, valami több? Patrik keresi az útját az életben. Anyja halála és apja hideg távolságtartása mélyen megsebezte. Fél a szeretettől, és fél a szerelemtől, számára minden hatalmi játszma. De mi lesz vele, ha elveszíti azt, aki a legfontosabb? Ki a legfontosabb?  Lilla bármit megtenne Patrik vonzalmáért. Harcol a fiúért, és úgy érzi, őt illeti. Ám Lilla Alex húga, aki mélyen szereti a bátyját is, és nem akarja elveszíteni.
Lélegzetállítóan szép, szívbemarkoló regény szerelemről, másságról és útkeresésről. Engedd be a szerelmet, és légy az, aki vagy!
Olvasd el, tetszeni fog, a lelkedig ér!
 Szívből, színből, igazán címmel is megjelent.

Miért érdekel? Azóta el szeretném olvasni, hogy a korábbi kiadása megjelent.

(Címkéi: drog, erőszak, erotikus, felnőtt tartalom, lélektani, nemi erőszak, new adult, nők elleni erőszak, romantikus, skizofrénia, thriller)
Fülszöveg: ~
Sloan a poklok poklát is megjárná azokért, akiket szeret.
És meg is teszi, minden egyes nap. Amikor azonban rádöbben, hogy valójában börtönben él a veszélyes, erkölcstelen és züllött Asa Jackson mellett, Sloan kész bármit megtenni azért, hogy szabaduljon szorult helyzetéből. Akár a testi épségét is kockára tenné, aminek senki sem állhat az útjába. Senki, kivéve Cartert. Asa életében Sloan a legjobb dolog. És Asa szerint Sloan életében ő a legjobb dolog. A lány nem nézi jó szemmel Asa züllött életmódját, pedig a srác szerint, ő csak azt teszi, amit tennie kell, ha mindig egy lépéssel az üzletfelei előtt akar járni. Mindent megtesz annak érdekében is, hogy egy lépéssel Sloan előtt járjon. Senki sem állhat az útjába.
Senki, kivéve Cartert.

Miért érdekel? Szeretem az írónőt, és régen olvastam tőle.

(Címkéi: fantasy, karácsony, YA)
Fülszöveg: ~
Magasan fent a svájci hegyekben áll büszkén a Fellegszálló, egy patinás nagyszálló, melynek fénykora már rég letűnt. De mikor az év vége közeledtével a világ minden tájáról megérkeznek a vendégek a híres szilveszteri bálra, az épület úszik a gyönyörű csillárok fényében, a tágas folyosók pedig izgatott zsongással telnek meg.
A tizenhét éves Fanny Bennel, a szállodatulajdonos fiával és a személyzet többi tagjával együtt azonban ki sem lát a munkából, hogy előkészíthesse a vendégek fényűző kikapcsolódását, de nem kerüli el a figyelmét, hogy sokan valójában nem azok, mint aminek mutatják magukat. Milyen titkos tervek kovácsolódnak a hímzett bársonyfüggönyök mögött? Az orosz oligarcha felesége tényleg birtokában van a legendás Nadjeschda-gyémántnak? És miért a homlokzaton mászik fel inkább a jóképű Tristan Brown a 201-es szobából ahelyett, hogy a lépcsőt használná?
Mialatt Fanny megpróbálja Ben segítségével kibogozni a szálakat, még nem sejti, hogy hamarosan egy életveszélyes kaland kellős közepében találja, és nem csak az állása forog kockán, hanem a szíve is.

(Címkéi: biszexuális, jégkorong, LMBTQ, new adult, romantikus, sport)
Fülszöveg: ~
Ők ketten nem egy csapatban játszanak. Vagy mégis?
Jamie Canning sosem jött rá, miért veszítette el a legjobb barátját. Négy évvel ezelőtt a tetovált, nagyszájú, szabályszegő szobatársa minden magyarázat nélkül kizárta őt az életéből. Végülis mi rossz van abban, ha tizennyolc éves korukban a nyári hokitábor utolsó éjszakáján furán alakultak köztük a dolgok? Csak egy kis részeg hülyülés volt. Senki sem halt meg.
Ryan Wesley már nagyon megbánta, hogy annak idején belerángatta a nagyon is heteró barátját egy fogadásba, ami próbára tette a barátságukat. Most, hogy a z egyetemi csapataik egymás ellen játszanak a nemzeti bajnokságon, végre lesz alkalma bocsánatot kérni. De elég egy pillantást vetnie a srácra, akiért időtlen idők óta odavan, és a fájdalom erősebb, mint valaha.
Jamie régóta vár válaszokra, de ehelyett egy újabb kérdést kell megfejtenie: vajon egy együtt töltött éjszaka tönkretehet egy barátságot? És ha nem, mi a helyzet hat, együtt töltött héttel? Amikor Wesley megjelenik a táborban, hogy egy újabb forró nyáron át együtt edzősködjenek, Jamie-nek sokmindenre rá kell jönnie a régi barátjával kapcsolatban… és magával kapcsolatban is.

(Címkéi: karácsony, romantikus, ünnepek, YA)
Fülszöveg: ~
A szerelem mindent legyőz?
Sierra szeretné megérteni. Caleb szeretné jóvátenni.
Együtt rátalálhatnának az igaz szerelemre – ha elég bátrak ahhoz, hogy elfogadják, ami történt.
Keserédes történet az első szerelemről, a megbocsátás erejéről és a második esélyekről. Arról, hogyan lásd meg a másik valódi személyiségét. Sierra csak átmenetileg lakik a városban: a családjával minden évben eltöltenek itt egy rövid időszakot. Ez idő alatt a lány megpróbál érzelmileg távol maradni a fiúktól – Caleb pedig épp azon dolgozik, hogy megbocsásson önmagának, miután egy szörnyű tettet vitt véghez. A fiú szerint: mindenkinek lehet néha rossz napja. De csak akkor kezd el hinni ebben igazán, miután megismerte Sierrát.

Magánkiadás

(Címkéi: illusztrált, mese)
Fülszöveg: ~
A kíváncsi szomszédasszonyok hiába találgatják, nem tudják kilesni, mit csinál Fátia kisasszony éjjelente. Nem is sejtik, hogy ő vasalja a csillagokat és a holdfénynél ő horgolja a legszebb álmokat. De az egész Mályva utca varázslatos utca, ahol nevetnek a macskakövek és a lányok cipősarkaira vadásznak. A fagylaltos bódéban pedig Világszép Mályvarózsa hatalmas kanállal méri a lila, fehér és rózsaszín fagylaltot. A férfiak a klubban időznek és élvezik a békés vasárnap délutánokat.
Ebbe a békés mesevilágba csöppenünk bele, ha kinyitjuk Lovranits Júlia Villő Macskakő című könyvét.

Miért érdekel? Az alcím tetszett meg: Történetek gyermeklelkű felnőtteknek! Az vagyok, szóval nekem is szól! =^.^=

Maxim

(Címkéi: fantasy, nácizmus, Németország, zsidó, gyermek- és ifjúsági irodalom)
Fülszöveg: ~
Karolina a Babák Földjén élt, ahol a babák és a patkányok háborúban álltak. A helyzet egyre reménytelenebbé vált, és Karolina azt remélte, hogy az emberek földjén talál majd megoldást.
És egy napon egy furcsa jó szél elviszi Babaországból… Krakkóban, a németek által megszállt Lengyelországban találja magát, a Babakészítő társaságában, 1939-ben.
A játékgyáros fájdalmas múltú, rendkívüli, varázserejű férfi. Már régóta egyedül él, ám Karolina bátor és szeretetteljes társaságában néha újra képes mosolyogni. Közben telnek a napok, és a Babakészítő mindenhova magával viszi Karolinát. De amikor elkezdődik a zsidók begyűjtése, a férfi és Karolina nem maradhatnak tétlenek.
De mit tehet egy varázserővel bíró játékgyáros és egy baba? Visszajut még valaha Karolina a Babák Földjére?

Miért érdekel? Megtetszett a története (beleolvastam), és a többiek kritikái alapján nekem való, ezért megvettem. :D

(Címkéi: barátság, disztópia, fantasy, tetoválás, YA)
 Fülszöveg: ~
Képzelj el egy világot, ahol minden tettedet és életed minden jelentősebb eseményét a bőrödre tetoválják!
Saintstone-ban nincsenek titkok: születésed pillanatától kezdve megörökítik a bőrödön az elért eredményeidet, kudarcaidat és életed minden fontos pillanatát. Vannak megbecsült jelek, amelyek azt üzenik a külvilág felé, hogy jó ember vagy. És vannak szégyenletes jelek, amelyek árulóként megbélyegeznek. Leora az apja halála után abban talál megnyugvást, hogy az apja bőre gyönyörű történeteket mesél. Ez egészen addig tart, amíg Leora föl nem fedez az apja tarkóján egy jelet… a jel a Saintstone-ban elkövethető legnagyobb bűnt szimbolizálja. Leora rádöbben, hogy nem ismerte a saját édesapját. Miközben próbálja az igazságot kideríteni, megismerkedik Oscarral, aki egy bűnöző fia. Ahogy a fiatalok lassan közelebb kerülnek egymáshoz, Leorában úgy erősödik a kérdés: a fiú jelenti majd számára a megoldást, vagy csak bajt hoz a fejére?

(Címkéi: fantasy, YA)
 Fülszöveg: ~
Camellia Beauregard különleges lány: Belle. Orléans fényűző világában a Belle-lányokat köztisztelet övezi, mert ők irányítják a Szépséget, a Szépség pedig olyan érték, amit mindenki a legjobban kíván. Orléans-ban az emberek szürkének születnek, csúnyának, átkozottnak, és csak egy Belle-lány tehetsége, segítsége révén képesek megszépülni. Camellia számára azonban nem elég csak Belle-nek lenni. Arra vágyik, hogy ő legyen a kegyelt, akit Orléans királynője kiválaszt, hogy velük éljen a királyi palotában, és a királyi család és az udvar legmagasabb rangú személyeinek szépségéről gondoskodjon, ezzel elismerést nyerjen, hogy ő a legtehetségesebb Belle-lány az országban. Ám amint Camellia és Belle nővérei megérkeznek az Udvarba, nyilvánvalóvá válik, hogy kegyeltnek lenni nem mindig olyan, amilyennek képzelte. A palota aranyozott falai között sötét titkok rejtőznek, és Camellia hamar megtanulja, hogy puszta léte hazugság, sokkal nagyobb az ereje, mint gondolta, és sokkal veszélyesebb is lehet, mint valaha feltételezte volna. Amikor a királynő arra kéri Camelliát, hogy saját életét kockáztatva, Belle-erejének nem rendeltetésszerű felhasználásával segítsen a beteg trónörökös hercegnőn, Camellia lehetetlen döntéssel kénytelen szembenézni. Orléans és lakóinak jövője a tét. Camellia döntés előtt áll: magát és nővéreit, a Belle lányok életmódját és hagyományait mentse, vagy saját élete kockáztatásával állítsa talpra a hecegnőt, amivel örökre megváltoztatja a világot.

(Címkéi: Romantikus, YA)
Fülszöveg: ~
Addie Írországba utazik, nagynénje extravagáns esküvői helyszínére, azt remélve, elfelejti végre, milyen szörnyűséget tett a nyáron. Most szomorú, mert összetörték a szívét, ráadásul tettével még a jövőjét is veszélyezteti. Ian, a bátyja azonban nem hagyja annyiban a dolgot, állandóan nyaggatja, hogy mondja el végre az igazságot, s ez folytonos veszekedéshez, sőt verekedéshez vezet a valaha elválaszthatatlan testvérek között. A bánatos Addie alig várja, hogy meglátogathassa a barátnőjét Olaszországban és maga mögött hagyja a bátyját és az összes problémáját. Amikor aztán Addie rábukkan a szokatlan útikalauzra, az Írország a vigasztalhatatlanoknak egyik kallódó példányára a szállodai könyvtár poros polcán, végre képes lesz megszabadulni nyugtalanító gondolataitól és Ian bírálatától. Aztán változás áll be az utazási terveikben. Addie hirtelen egy fergeteges, a Smaragdszigetet átszelő autós utazás közepén találja magát a világ legeslegkisebb járművében Iannel és annak tagadhatatlanul helyes, ír akcentussal beszélő barátjával, Rowannel. Ahogy a trió elhalad a lélegzetelállító zöld dombok, a számtalan várkastély, és a sok, tündérmesébe illő erdő mellett, Addie reméli, hogy az útikalauza nemcsak az összetört szívét fogja begyógyítani, hanem a bátyja és közte is helyreáll a béke. Hacsak el nem tévednek végérvényesen valahol útközben.

Miért érdekel? Írország az egyik bakancslista pontom! *.*

(Címkéi: fantasy, rabszolgaság, romantikus, sárkány, YA)
Fülszöveg: ~
„Mindenek kezdetén volt Namsara, az égből és lélekből formált ifjú, aki nevetést és szeretetet hozott magával, bárhová ment. Ám ahol fény van, ott sötétségnek is kell lennie – így megjelent Iskari, a vérből és holdfényből formált leány, a pusztító, a halálhozó."
Asha, az uralkodó leánya a nagy Firgaard birodalom legrettegettebb sárkányölője. Az emberek tisztelik, de tartanak is tőle. Ő az iskari – ám ez magányos szerep, melytől Asha inkább érzi magát fegyvernek, mint fiatal nőnek. Egyik bestiát a másik után vadássza le, hogy elhozza a fejüket a királynak, de nincs az a zsákmány, ami megmenthetné őt a végzetétől: az apja odaígérte a kezét kegyetlen parancsnokának. A lány semmi mást nem akar, csak leszámolni tragikus múltjával és elkerülni a sivár jövőt. Amikor esélyt kap a szabadságra, cserébe Firgaard legerősebb sárkányának életéért, kapva kap a lehetőségen. Egy titokzatos fiú segítségével Ashának le kell ráznia magáról az iskari szerepének láncait, és ki kell tárnia szívét a szerelem, a fény és az igazság előtt, melyet egészen eddig eltitkoltak előle.

Miért érdekel? YA fantasy, ráadásul már akkor felfigyeltem rá, amikor külföldön megjelent. Tök jó kis fandomja lett.

Pesti Könyv

(Címkéi: fantasy, kaland, képregény, romantikus, sci-fi)
Fülszöveg: ~
Brian K. Vaughan, az Y: Az utolsó férfi és a Lost díjnyertes írójának, valamint Fiona Staples, a Mystery Society és a North 40 kritikuskedvenc rajzolójának SAGÁja lélegzetelállító történet egy fiatal családról, amely a helyét keresi az univerzumban. Amikor egy soha véget nem érő galaktikus háború ellentétes oldalon harcoló két katonája egymásba szeret, mindent kockára tesznek, hogy egy törékeny új életet hozzanak veszélyes régi világukba. A fantasy és a science fiction sosem látott kreativitással kel egybe ennek a szexi, felforgató eposznak az első kötetében.

Miért érdekel? Ezer éve tervezem, hogy nekiállok a képregény-sorozatnak, de sosem gondoltam, hogy kiadják magyarul is. Elég elvetemült történetnek tűnik.

Pioneer Books

(Címke: rejtély)
Fülszöveg: ~
Violetet és Finnt a sors is egymásnak teremtette.
Boldog, mindenki által szerencsésnek gondolt pár gyönyörű kisfiúval, akik éppen első közös nyaralásukat töltik Floridában. Boldog, egészen addig, míg Violet a szállodába visszatérve fel nem fedezi, hogy férje nyom nélkül eltűnt és magával vitte a gyermeküket is.
Caitlin és Finn ezer éve legjobb barátok.
A legjobb barátok azonban nem kérik, hogy rejtsük el az elrabolt gyermeküket, mert ha nem, felfedik a titkot, mely tönkreteheti a családunkat. Vagy mégis?
A Violet, Caitlin és Finn váltakozó nézőpontjából elbeszélt Majdnem elveszítettelek megrázó történet szeretetről, árulásról és titkokról, amelyeket talán nem kellett volna megőrizni…

Miért érdekel? Őszintén szólva a borítója tetszett meg… ;)

Külföldi megjelenések

YA, Sci-fi, LGBT+

Horror, Sci-fi

YA, Sci-fi, Utópia, Novellák

vvvvv
Köszönöm a figyelmet! Jó olvasást!
A borítók a könyvek borítói. Az Érdekel és Megjelenik táblán gyűjtöm őket.
vvvvv



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése