2018. december 4., kedd



Bessenyei Gábor: Az első csók és egyéb démonok | BTK értékelés




Hamarosan megjelenik a Könyvmolyképző Kiadónál Bessenyei Gábor legújabb regénye: Az első csók és egyéb démonok címmel. Patrik misztikus történetét hét állomásos, extra érdekességekkel bővített blogturné keretében ismerhetitek meg. Kövessétek a játékunkat is, három helyes megfejtő örülhet a Könyvmolyképző Kiadó által felajánlott nyereménykönyveknek.



Az nem lehet, hogy kutyaszellemeket látok. Mert akkor megőrültem.


Fülszöveg:
Vajon mi az ijesztőbb: egy szellem vagy életem első csókja?
Patrik tizenhat éves, és úgy érzi, már nagyon ideje lenne járni valakivel. Amikor észreveszi, hogy Emma, a suli egyik legszebb lánya egyre biztatóbb jeleket küld felé, alig hisz a szerencséjének.
Minden szuperül alakul, ám egy éjszaka megjelenik a kollégiumban Patrik halott kutyájának szelleme. De mit akar tőle a frissen eltemetett házi kedvenc? És miért beteg Patrik édesanyja, ha az orvosok nem találnak semmi okot?
Patrik maga kezd nyomozni. Felkeresi egyik régi iskolatársát, Lilit, akiről azt pletykálják, hogy igazi boszorkány. Szellemek, átkok, éjszakai szeánszok – kiderül, hogy a lánynak mindez meg sem kottyan, de a sötét erő, ami Patrik családját fenyegeti, sokkal kegyetlenebb, mint bármelyikük sejtette volna.
Patrik úgy érzi, kettészakad az élete. Odahaza egy ismeretlen misztikus fenyegetés telepszik rá, miközben a kollégiumban próbálja teljes szívvel belevetni magát első párkapcsolatába, túlélni az első ügyetlenkedéseket, a bizonytalanságot, és rosszindulatú szobatársa kötekedéseit.
Lehet esélye a szerelemre, ha közben egy alattomos túlvilági lény a családjára tör? Nyerj bepillantást egy kamasz srác féltve őrzött titkaiba!

Könyv információk:

Eredeti megjelenés éve: 2018
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
368 oldal · puhatáblás ·
ISBN: 9789634575283
Megjelenés: 2018.11.30.
(Az értékeléshez olvass tovább!       )

Miért olvastam el?
Réta, a Habár, a könyves kocsma bloggere odáig van az író Az Olimposz legyőzése című sorozatáért, és régóta rágja a fülem, hogy olvassak végre Bessenyei Gábortól. Szóval így lett! ;)

Szerintem...

Azt kell, hogy mondjam, nekem bizony bejött ez az inkább szelleme-rémisztő, mint romantikától tocsogós Vörös Pöttyös történet! Főszereplőnk egy Patrik nevű, 16 éves, szeretetre méltó BALFÉK, aki egy debreceni kollégiumban ácsingózik a dögös csaj (Emma) után. A poén az, hogy Emma rengeteg alkalmat ad a fiúnak, aki igazi gyáva nyúlként nem él velük, és egy totális véletlen hozza össze őket. Randizgatnak, első csók, és a többi romantikus maszlag. Inkább a fiúk közti dominancia gondok tetszettek a Debrecenben játszódó részeknél!


Míg a romantika vonal elhanyagolhatóan semmitmondó, és inkább komikusnak hatott az egész lávsztori, mint nyálasnak, addig Patrik otthoni életében minden felfordul – és sajnálom, de ez a része volt az a regénynek, ami iszonyatosan tetszett nekem! Oké, már majdnem az első oldalon elbőgtem magam, amikor a család imádott, negyven kilós kutyusa meghal (nem bírom én az ilyesmit…), de ez a szellemkutyás, mágiával megspékelt, bosziosztagos, házat tömjénező sztori vitte a pálmát.

A történet kettősége egyébként izgalmasan van kettébontva, olyan érzést kelt, mintha Patrik két külön életet élne, és emiatt nagyon tetszett a vége, hogy az egyik életéből „erőt merítve” intézi el a másik életében adódott problémáját. (Spoiler: az egyik kollégiumi „gyúrós” szobatársa egy idő után konkrétan zaklatja Patrikot, aki az otthoni életének sikereiből erőt merítve végre a sarkára áll, és megfélemlíti a megfélemlítőjét. Spoiler vége.)

Összességében

Julie.W (@owlyjules) illustration
Ha nem fájna a szívem Titánért (*hüpp*), és nem tartanám hatalmas balféknek ezt a csóri Patrikot, akkor egészen biztosan 5 csillagot adok ennek a történetnek, ám az én ízlésemhez mérten furcsa volt a romantikus-szál, és több volt a káromkodás, mint szeretem. Mindazonáltal fergeteges az író szövege, és irtó humoros szituációkba keveri szerencsétlen főszereplőjét, szóval nekem bejött.

Lightos, vicces, izgalmas urban fantasy, tökéletes VP-regény.

Értékelés: 4

Kinek ajánlom?
◦ Kalandvágyó Vörös Pöttyös rajongóknak, illetve mindenkinek, aki szeret boszorkányságról, megátkozásról és fiúk iskolai dominancia harcairól olvasni! (Érdemes észben tartani, hogy NEM a romantikán van benne a hangsúly!)

Kedvcsináló idézetek:
– De most akkor mi van a pénzzel?
– Semmi. Mondtam anyának, hogy régi haversrác vagy, akinek segítségre van szüksége.
– Haversrác? Még életünkben nem beszéltünk…
– Most akkor inkább fizetnél? Hozzam az árlistát?
– Micsoda? – hördültem fel, és kedélyesen ölelésre tártam a karom. – Egy ilyen régi barátnak? Keblemre haver!
– Nem tudom, mit teszed itt magad – csóválta a fejét Olivér. – Amúgy se vagytok egy súlycsoport, örülj, hogy egyáltalán szóba áll velünk és leereszkedett hozzánk. Amit szerintem csak azért tett, mert valami kínja lehet az életével.
– Miért, milyenek vagyunk, hogy hozzánk le kell ereszkedni?
– Hát… én például dagadt, te pedig… nyomi.
– Nyomi? Én nem vagyok nyomi.
– Tizenhat múltál, csókolóztál már?
– Nem! De…
– Nincs de, akkor nyomi vagy.
– Te sem csókolóztál még.
– És én egy dagadt nyomi vagyok.
– Én is szeretem a képregényfilmeket – jegyezte meg Emma. – Pár hét és jön a Thor 3. Már alig várom!
– Komolyan, az ilyen nyomorékságokra gerjedsz? – kerekedett el Császár szeme.
– Nyomorékság? – ütődött meg Réka, és sóhajtozva a szívére tette a kezét. – Thorról beszélsz, nem láttad, milyen cuki lesz az új rövid hajával?

☆☆☆☆☆
A képek a Pinterest táblámról származnak: Az ​első csók és egyéb démonok
A szerző oldalai: blog / FB oldal / YouTube
☆☆☆☆☆


Nyereményjáték:

Fontos szereplője a regénynek Patrik kutyája, így most kutyaszereplőket mutatunk. Egy-egy képet találtok minden állomáson, ismerjétek fel melyik filmben szerepeltek (akár több megoldás is jó lehet), és írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő sorába.

Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésére válaszolni az értesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

Feladvány:

ÁLLOMÁSOK:
12.06 Spirit Bliss extra: interjú


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése