2018. december 1., szombat



Novemberi megjelenések, amiket szívesen elolvasnék




Kiadó szerint:

(magyar) Agave Könyvek, Alexandra, Animus, Cartaphilus, Európa, Fabyen, Főnix Könyvműhely, Fumax, GABO, General Press, Geopen, I.P.C., Kossuth, Könyvmolyképző, L&L, Lazi, Lettero, Libri, Menő Könyvek, Móra, mWave, Napkút, newkids, Rézbong, Scolar, Tilos az Á Könyvek, Underground, XXI. Század

(angol) Tachyon Publications, Ecco, HarperCollins, Katherine Tegen Books


Sziasztok!
Egy kicsit megcsúsztam a friss megjelenéses rovattal, de úgy alakult, hogy a gépem úgy döntött, lejár a Win10 licensz, és ha figyelmen kívül hagyom, akkor elkezd netet lassítani és megdögleni lassacskán. 
Most úgy néz ki, hogy minden megy, vagyis gyors dolgozom egy kicsit. :D Szóval hiába álltatok neki a kalendáriumnyitogatásnak, ez még mindig csak a NOVEMBERI FRISS MEGJELENÉSEKKEL foglalkozó rovat! ;)

FIGYELEM!
A poszt nem az összes havi megjelenést tartalmazza, hanem ezek azok a könyvek, amik megtetszettek a friss megjelenések közül.
vvvvv

Magyar megjelenések
Agave Könyvek

Fülszöveg: ~
A gonosz láthatatlan, és mindenütt jelen van.
Ez az egyetlen magyarázat arra a sorozatos balszerencsére, amely a Donner-társaságként elhíresült szekérkaravánt sújtja, ami 1846-ban indult útnak Kaliforniába. Kifogyóban lévő készletek, kétségbeesett viták és egy kisfiú különös halála az őrület határára sodorja az elszigetelt utazókat. Annak ellenére, hogy arról ábrándoznak, hogy mi várja őket nyugaton, régen eltemetett titkok kerülnek a felszínre, és a karaván tagjai között feszülő nézeteltérések gyilkossághoz és káoszhoz vezetnek. Úgy tűnik, hogy képtelenek elkerülni a tragédiát… és képtelenek megszabadulni attól az érzéstől, hogy valaki – vagy valami – követi őket, és vadászik rájuk. Talán a gyönyörű, de elátkozott Tamsen Donner miatt (akit néhányan boszorkánynak tartanak), talán azért, mert meggondolatlanul azt az útvonalat választják, amely egy addig ismeretlen terepen vezet keresztül, vagy talán egyszerűen azért, mert elpártol tőlük a szerencse. A kilencven férfiból, nőből és gyermekből álló Donner-társaság egyenesen a western-korabeli amerikai történelem egyik legszörnyűbb és legtragikusabb kalandja felé igyekszik.
Amikor a karaván tagjai egymás után nyomtalanul eltűnnek, a túlélőket egyre inkább hatalmába keríti az érzés, hogy talán valóban valami nyugtalanító és éhes vár rájuk a hegyek között… vagy talán az a gonosz, amely testet öltött körülöttük, és kezdettől fogva bennük növekedett.
Az Éhség elegánsan ötvözi a történelmet a megmagyarázhatatlannal, és hátborzongatóan izgalmas betekintést nyújt a végletekig túlfeszített emberi természet törékenységébe.

SZERINTEM
Oké, lehet, hogy szeretem a horrort, de iszonyat állatnak tartom a borítót, de ennek itt a helye. (Címkéi: történelmi regény + horror + thriller + gyilkosság)

Alexandra

Fülszöveg: ~
Alice biztos pontot keres az életében, két lábbal a földön akar állni. Amikor azonban megismerkedik Nikkel és bandájával, hirtelen minden megváltozik. Mert Nik roofer, aki a város legmagasabb épületeire és építkezési állványaira mászik fel – veszélyes őrület vagy éppen az a fajta vad szabadság, amelyre titokban Alice is vágyik?
Alice és legjobb barátnője egyre mélyebbre merülnek a rooferek világában, mígnem egy bátorságpróba mindent megkérdőjelez: tényleg át kell hágni minden határt a szerelemért?

Fülszöveg: ~
Mindnyájan ismerjük Hamupipőke történetét vagy mégsem?
Miközben az egész királyság a Hamupipőke hercegnő kegyetlen neveltetéséről szóló mendemondákról beszél, mostohaanyja, Agnes, aki maga is túlontúl jól ismeri a nélkülözést, magányában feljegyzi az igaz történetet Agnes még csak tízéves, amikor már kíméletlenül dolgoztatják cselédként. Leleményességének köszönhetően kitör helyzetéből, ám tinédzserként, gyermekével a karján, kénytelen visszatérni hányattatásai színhelyére. Ellának, a különös csecsemőnek lesz nevelője. Nehezére esik megszeretni a gyermeket, aki idővel a mostohalánya, majd végül ünnepelt hercegnő lesz, mindenki elérhetetlen vágyálmainak tárgya. Kapcsolatuk története elárulja, hogy semmi sem az, aminek látszik, és a szeretetnek rendkívül sok arca van. A líraian megírt, érzelmekkel teli és fantasztikusan részletgazdag És boldogan éltek bemutatja, milyen bonyolult történetek rejlenek a jóról és rosszról szóló klasszikus mesék mögött, és megtanítja, hogy jobb szembenézni a nehézségekkel, mert őszintébb és fontosabb igazságokhoz vezet, mint az álomvilágba menekülés.

SZERINTEM
A fülszövegeik alapján bejönnének nekem. (Címkék: Roofer: ifjúsági + kaland; És boldogan éltek…: átdolgozás + női sors.)

Animus

Fülszöveg: ~
„Azon az éjszakán, amikor ezt írtam, arra gondoltam, mi történik velünk, mikor családot alapítunk, és megszűnünk a legfontosabb személynek lenni a saját életünkben. Azon merengtem, mi lenne igazán önzetlen cselekedet. Mérlegeltem, kiért lennék kész meghalni, és kiért adnám oda az egész életemet. És hogy valójában mi is a kettő között a különbség.”

SZERINTEM
Szeretem az író könyveit! (Címke: karácsony)

Cartaphilus

Fülszöveg: ~
London újra mozgásba lendül. Otthagyja hatalmas talpnyomát a vadászmezőn, ahol a nagyobb városok kisebbeket hajszolnak, hogy aztán eltüntessék őket feneketlen gyomrukban. Ám London városa most nagyobb falatra vágyik, minden energiájával egy távoli cél elérésére törekszik, miközben egyre több szóbeszéd járja a MEDUZÁRÓL. Ide akar visszajutni Tom és Hester. Előbbi, hogy újra otthon legyen, utóbbi azért, hogy bosszút álljon. Mégis együtt kell működniük, együtt kell átvészelniük életveszélyes helyzeteket, miközben sejtelmük sincs, hogy milyen küldetéssel kerülnek újra a ragadozó nagyváros fedélzetére.

Fülszöveg: ~ Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Éjfél felé jár. Kint vihar tombol. Meg Murry, a kamaszlány, kisöccse, Charles Wallace és édesanyjuk a konyhában futnak össze. Egyikük sem tud aludni. Épp szendvicset készítenek, amikor látogató érkezik. Ruházata hóbortos, és különös dolgokat mond: Minél nagyobb a vihar, annál jobb. Csak elkapott a szélroham, és letérített az utamról. Elüldögélek még egy pillanatig, és már el is tűnök. Ja, ha már eltűnésről beszélgetünk! Ugye tudjátok, hogy a hiperkocka valóban létezik?
Meg édesapja az ötödik dimenzióban való időutazással kísérletezett, és vagy két évvel ezelőtt eltűnt. Most gyerekein, Megen és a kis Charles Wallace-en, valamint barátjukon, Calvinen a sor, hogy megkeressék. Varázslatos, galaxisokon keresztül vezető mentőexpedíciójuk során nem várt ellenséggel találják szembe magukat….

SZERINTEM
Mindkettő újrakiadása egy korábban már magyarul megjelent fantasynak, amit most megfilmesítettek. Mind a kettő érdekel - könyvben is, filmben is. (Címkék: Ragadozó városok: disztópia + fantasy + filmadaptáció + ifjúsági + steampunk; Időcsavar: fantasy + filmadaptáció + gyermek- és ifjúsági irodalom + időutazás + sci-fi)

Európa

Fülszöveg: ~
Stephen King és Owen King szuperprodukciójában, apa és fia közösen írt könyvében a fő kérdés: mi történhet, ha a nők eltűnnek a férfiak világából?
Valamikor a jövőben (amely olyan valóságos, hogy akár napjainkra is felcserélhető lehetne) a nőket elalvás közben beburkolja egy ismeretlen fehérjéből képződő hártya, olyan, mint a selyemgubó. Ha a Csipkerózsikákként alvó nőket felébesztik, vagy bármi módon megsérül a gubójuk, akkor állatiasan vadak és erőszakosak lesznek. Alvás közben viszont egy másik, a miénknél jobb világba jutnak, ahol harmónia uralkodik, és szinte nincsenek konfliktusok.
Egy isten háta mögötti helyen, a nyugat-virginiai Dooling női börtönében azonban van egyvalaki, egy titokzatos idegen, bizonyos Eve Black, aki normális módon elalszik és felébred. De vajon az ő esetében orvosi anomáliáról van szó, amit tanulmányozni kellene, hátha megoldást ad erre az egész alvásproblémára? Vagy talán Eve Black démon, a megmagyarázhatatlan jelenség okozója, és a legjobb lenne megsemmisíteni? A magukra maradt, egyre inkább ősi ösztöneikre hallgató férfiak egymással vetélkedő frakciókra szakadnak: ki megölni, ki megmenteni akarja Eve-t. Mások a zűrzavart kihasználva személyes ellenségeiken állnának bosszút. A csupa férfi világban elszabadul a pokol és tombol az erőszak…

SZERINTEM
Annyira jónak tűnik! És még nem adtam fel, hogy egyszer lesz egy kedvenc regényem Stephen Kingtől. XD (Címkék: fantasy + horror + ifjúsági)

Fabyen

Fülszöveg: ~
Imogen, a szabadstílusban szeánszozó, kissé különc özvegyasszony húsvétra várja hipochonder öccsét, Valdust, annak szintén hipochonder barátnőjét, Amlyt, és menopauzás húgát, Genevát. Továbbá kisakaratú unokaöccsét, Olivót az új kedvesével, valamint kedvenc kuzinját, Aetnát. Utóbbi csalódott vagy özvegy szerelmes (nem tudja biztosan), emiatt végtelenül bánatos és Shakespeare-rajongó. Vele tart a korábban „hasadékos elmebajjal” ápolt Dilinkó, aki változatlanul sok orvosi filmet néz, ezért az újraélesztés a hobbija. Egyéb meghívottak (például London, nem egyedül) és potyavendégek is befutnak. Egyikük bujkálni kénytelen a többiek elől, különben megcsákányozzák. A rokon menyasszony és sleppje a közeli szállóban vackol be.
A kiadós havazás és szélvihar emelte útakadályok miatt a Húsvéti Nyúl az ajándékok kihordását a brutális időjárásban edzett Télapóra és szánhúzóira bízza. A magasban suhanó Vén Jóságos és rénszarvasai összebotlanak egy helikopterről lövöldözgető vadásszal, aki Élete Trófeáját véli felismerni bennük, bizonytalanná téve, hogy Imogen karácsonyi meghívásának eleget téve épségben megérkezzenek az ünnepi hajlékba.
És persze jönnek ártó szándékú meg nem hívottak is, suttyomban.
Mindeközben Kupacvég falucska népe hagyományosan kedveli a szeszpárlatokat, és a Sziklasír feltárul című feltámadási performanszra készül, de egyéb produkciókat is tartogat az ünnepre.
A vadregényes múltú, szellemjárta kúriában és annak környezetében elúrhodik a káosz. Csakhogy Imogen régebben elhunyt, rendszeresen kísértő és barkácsoló férje, a Drága Uly közbelép.
Így a káosz kiteljesedik.

SZERINTEM
Egy kedvenc karácsonyi humoros könyvem folytatása. Naná, hogy kell. (Címkék: humoros + húsvét)

Főnix Könyvműhely

Fülszöveg: ~
Láttál már olyat, amikor sűrű köd telepszik a tájra? Picit ijesztő, ugye? A köd sok mindent elrejthet a szemünk elől – többnyire hétköznapi dolgokat, ám olykor egészen meglepőeket.
Ez a mese olyan világba hív, melyet ködburok takar, sűrű leplét csak néha-néha töri át a napfény. Ám ha vizsgálódunk kicsit, sok érdekességre lelhet a kíváncsi tekintet.
Vajon mit keres egy léghajó a mosolygós, tűzrőlpattant Miss Screwy hátsó kertjében? Ki kopogtat Flex, a behemót robotkutya bendőjében? S hová igyekszik a csavaros kisasszony nap mint nap?
Sok-sok rejtély, ráadásul a léghajó eltűnése végképp megbonyolítja a helyzetet. De a találékonyság és a szeretet talán segíthet Miss Screwynak és társainak, hogy eligazodjanak a ködben, s csavarokkal, rugókkal, csapágyakkal teleszórt útjuk végén ráleljenek a megoldásra, feltárva, milyen titkokat, meglepetéseket takart el a homály előlünk.

SZERINTEM
Nagyon szeretem a steampunk dolgokat, ez ráadásul egy ifjúsági-gyerek regény! Nagyon szeretném! <3 (Címkék: gyermek- és ifjúsági irodalom + kaland + meseregény + steampunk)

Fumax

Fülszöveg: ~
Egy képzeletbeli, diktatórikus Angliában, egy szabadságát és hitét vesztett országban fehér maszkot viselő, titokzatos férfi bukkan fel és hirdet harcot az elnyomók, a reménytelenség, közöny, a lélekölő sötétség ellen. A titokzatos múltú, arc nélküli „V” kifogástalan úriember, félelmetes igazságosztó és zseniális stratéga, aki változást akar hozni egy elfajzott, borzalmas új világba. Egyetlen szövetségese van: egy fiatal nő, Evey Hammond. Ám Evey-nek fogalma sincs róla, mire vállalkozik…
Alan Moore és David Lloyd korszakalkotó képregénye átütő módon egyszerre képes érzékeltetni az elnyomó rendőrállam fojtogató atmoszféráját és megmutatni az ellene lázadó emberi szellem megváltó erejét. Hihetetlenül izgalmas és cselekményes politikai-társadalmi akcióthriller, egyben máig érvényes allegória korunk történelméről.
Hosszú évek után végre a magyar rajongók is anyanyelvükön olvashatják a képregény műfajának egyik alapvető klasszikusát.
"Emlékeznetek kéne november ötödikére…”
A kötet a teljes 10 füzetnyi V for Vendetta képregénysorozat mellett több mint 60 extra oldalt tartalmaz.

Fülszöveg: ~
„Rex vagyok. Jó Kutya vagyok.”
Rex két és fél méter magas, nagyrészt golyóálló. A hátán nagy kaliberű lövegek vannak, a hangjába pedig pánikkeltő szubszonikus frekvenciákat kevertek. Három társával – Sárkánnyal, Brumival és Rajjal – Mexikó délkeleti részén, az anarchiába süllyedt Campeche állam területén hajtanak végre bevetéseket.
Rex génsebészeti úton létrehozott biomorf, egy aljas háború vérszomjas eszköze. Intelligens, megérti a parancsokat, és ügyességét megjutalmazzák az agyába telepített implantok. Egyetlen vágya Jó Kutyának lenni, Jó Kutya pedig csak úgy lehet, ha engedelmeskedik Gazdinak. Gazdi pedig azt akarja, hogy ölje meg a gonoszokat. Mind egy szálig.
De valójában kik a gonoszok? És mi történik, amikor Gazdit bíróság elé állítják háborús bűnökért? Milyen jogokat ad a fegyverként használt biomorfoknak a Genfi Konvenció? Van egyáltalán Rexnek és társainak joga létezni? Mit tennének, ha szabadok lennének?
Adrian Tchaikovsky, Az idő gyermekei c. nagy sikerű regény szerzője parádésan egyesíti a pörgős, háborús akciót az intellektuális mondanivalóval, ebben letehetetlen, egyedi történetben.

SZERINTEM
A V mint vérbosszú az egyik kedvenc filmem, szóval nagyon jó lenne elolvasni a képregényverziót is. A Had állat pedig csak megtetszett a fülszöveg alapján. (Címkék: V: disztópia + filmadaptáció + graphic novel/képregény; Hadállat: kutya + hard sci-fi)

GABO

Fülszöveg: ~ Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Egy a Szilícium Völgyben élő kamaszfiú megismerkedik egy Föníciai nevű tetovált férfival, aki Polaroid fényképezőgépével képes ellopni mások emlékeit.
Egy biztonsági őr hősiesen megakadályoz egy lövöldözést, amivel a fegyverviselést pártoló amerikaiak példaképe lesz, a férfit elvakító reflektorfényben azonban elkezd szétesni a sztorija, és vele együtt ő maga is.
Egy fiatalember nekiveselkedik élete első ejtőernyős ugrásának, és egy lehetetlenül szilárd felhőn köt ki, páragomolyagok prosperói szigetén, amelynek mintha saját akarata lenne.
A coloradói Boulder utcái felett megnyílnak a felhők, majd kristályszögek kezdenek belőlük záporozni, és egy huszonéves lány a rengeteg áldozattal járó felfordulás közepette útnak indul, hogy értesítse szerelme édesapját lánya tragikus haláláról.

Fülszöveg: ~
Ismerkedjenek meg Hannával.
Apucijának rajongó szemében ő az aranyos de néma angyal. Apuci az egyetlen, aki megérti őt, és Hanna nem is akar mást, csak boldogan élni vele, míg meg nem halnak. Csakhogy az útjában áll anyuci, ő pedig minden trükkel megpróbálkozik, ami csak az eszébe jut, hogy megszabaduljon tőle. Lehetőség szerint egyszer s mindenkorra.
Ismerkedjenek meg Suzette-tel.
Szereti a lányát, igazán szereti, de az egymást követő kicsapatások és az évekig tartó feszült házi tanítás után labilis egészsége és józan esze napról napra hanyatlik. Ahogy Hanna trükkjei egyre kifinomultabbá válnak, Suzette férjének szeme pedig továbbra sem nyílik fel a döcögős családi dinamikára, Suzette már attól kezd félni, hogy valami súlyosan elromlott, és hogy talán nem is az otthonuk a legjobb hely a kislányuk számára.

Fülszöveg: ~
Ebben a régóta várt regényben Hank Green, a Crash Course, a Vlogbrothers és a SciShow egyik alkotója magával ragadó, filmszerű mesét sző egy fiatal nőről, aki egyik napról a másikra celebbé válik, de csak később ébred rá, hogy olyasmibe keveredett, ami nagyobb és furább, mint bárki képzelné.
A Carlok csak úgy felbukkantak. A huszonhárom éves April May hajnali háromkor New York utcáit rója, amikor belebotlik egy óriási szoborba. Lenyűgözi a megjelenése és a kidolgozottsága – olyan, mint egy három méter magas, szamuráj fegyverzetbe bújtatott Transformer –, ezért a barátjával, Andyvel forgatnak róla egy videót, amit a srác feltölt a YouTube-ra. April másnap egy nézettségi rekordokat döntögető videóra és egy új életre ébred. Hamar elterjed a hír, hogy a világ minden táján több tucat városban bukkantak fel Carlok – Pekingtől Buenos Airesig mindenhol –, és April, aki először készített róluk felvételt, azon kapja magát, hogy a nemzetközi média intenzív érdeklődésének középpontjába került.
Kapva kap az alkalmon, hogy nyomot hagyjon a világban, de meg kell küzdenie azzal, ahogyan ez az újfajta hírnév a kapcsolataira, a biztonságára és a saját identitására hat. Aprilen a világ szeme, hogy kiderítse, mégis mik ezek a Carlok, és mit is akarnak tőlünk.

Fülszöveg: ~
Mirjem pénzkölcsönzők családjába született, de apja olyan nehézkesen szerzi vissza kölcsönadott pénzét, hogy az éhhalál szélére sodorja családját. Mirjem kénytelen kezébe venni a sorsukat. A megkeményedett szívű lány elindul begyűjteni a tartozásokat, és hamarosan elterjed a hír, hogy arannyá tudja változtatni az ezüstöt.
Amikor az erdőben meggondolatlanul henceg képességével, felkelti a fák között kísértő, zord, jégtestű lények, a sztarikok királyának figyelmét. A névtelen király lehetetlen feladatot tűz Mirjem elé, aki akaratlanul szövött cselszövésébe bevonja Vandát is, a parasztlányt, meg egy boldogtalan hercegnőt, akit a cár feleségének szánnak.
Csakhogy a cár, az ifjú Mirnácjusz sem az, akinek látszik. Gondosan őrzött titka az emberek és a sztarikok országát is fenyegeti. A rossz döntések között őrlődő Mirjem valószínűtlen szövetségeseivel indul felfedezőútjára, amely áldozatkészségét, erejét és szeretetre való képességét is próbára teszi.

SZERINTEM
Azt hiszem, hogy ez most így sokféle, de mindegyik tetszik, mindegyiket elolvasnám. (Címkék: Ezüstfonás: népmese-adaptáció + fantasy; Az abszolút tökéletes izé: ifjúsági + identitás + popkultúra; Tejfogak: thriller; Furcsa időjárás: horror)

General Press

Fülszöveg: ~
Egy volt házaspár, a lányuk és az új partnereik. Ugyan, mi baj történhet?
Matt és Claire kizárólag a lányuk, Scarlett érdekeit tartották szem előtt, amikor a közös karácsonyi víkendről döntöttek. Hiszen melyik épeszű ember akarna öt teljes napot együtt tölteni a volt és a jelenlegi szerelmével? Egy hétévesnek viszont bizonyára nagy öröm, ha együtt mókázhat a szüleivel, anya teljesítménykényszeres pasijával és apu kicsit flúgos, tudós barátnőjével, aki talán még állatokon is kísérletezik. Különösen jó hír ez akkor, ha Scarlett aktuális legjobb barátja, a többiek számára láthatatlan nyúl, Posey is velük tart a kiruccanásra.
A Vidám Vadonban pedig minden adott, hogy a díszes társaság igazán jól érezze magát. Mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb elfoglaltságot, hiszen programlehetőségben és italban igazán nincs hiány. A kényszerű nosztalgiázás, azonban próba elé állítja az egykori és az aktuális párokat.

SZERINTEM
(Címke: karácsony)

Geopen

Fülszöveg: ~
Egy magányos fiú, egy titokzatos szép lány és a megkínzott Birkaember szökésének története a világhírű Murakami Haruki lenyűgöző képzeletében létező, hátborzongatóan különös könyvtárból.
Chip Kidd illusztrációival.

SZERINTEM
Annyira régóta tervezem, hogy olvasok az írótól, és ez különösen tetszik. (Címkék: illusztrált + japán)

I.P.C.

Fülszöveg: ~
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Amikor az elárvult Lewis Barnavelt a nagybátyjához költözik, arra számít, hogy egy hétköznapi emberrel fog együtt élni. Ám nagyot téved. Jonathan bácsi és a szomszédja, Mrs. Zimmermann mindketten varázslók! Jonathant borzongással tölti el a tudat. Eleinte beéri annyival, hogy nézője lehet a varázslatnak, ám aztán maga is kísérletezgetni kezd, és véletlenül feltámasztja halottaiból a házuk korábbi tulajdonosát, Selenna Izardot. Úgy tűnik, Selenna és a férje egy idődarabkát épített be a villa falába: egy órát, amely elpusztíthatja az emberiséget. És ezt csak Barnavelték tudják megakadályozni!

SZERINTEM
Elsősorban filmen szeretném megnézni, de ha tetszik, akkor elolvasnám a könyvverziót is. (Címkék: fantasy + filmadaptáció + mágia)

Kossuth

Fülszöveg: ~
Különös városi legenda terjed egy bizonyos Funiculi Funicula nevű kávézóról. Azt beszélik, ennek a kávézónak az egyik széke sokkal több, mint ülőalkalmatosság. Ha ráülsz, időutazásban lehet részed. Kívánságod szerint repíthet a jövőbe vagy a múltba. Te döntöd el, melyik irányt választod, de van néhány szigorú szabály, amit be kell tartanod.
1. Az időutazás során csak azokkal az emberekkel találkozhatsz, akik már jártak a kávézóban.
2. Bármit is csinálsz míg „odaát” vagy, a jelent nem változtathatod meg.
3. A kérdéses széken ül valaki. Mindenképpen meg kell várnod, amíg ő elhagyja a széket.
4. Nem ülhetsz át máshova, nem cserélhetsz széket.
5. Az utazás akkor kezdődik, amikor kitöltik a kávédat, és akkor végződik, amikor kihűl.
Ez még közel sem az összes szabály. Az emberek mégis késztetést éreznek rá, hogy ellátogassanak a Funiculi Funiculába, és kikérjék a hétköznapinak cseppet sem mondható feketéjüket. Ha tudnád, hol van ez a hely, te is betérnél? Sokan megtették, közülük most négy ismeretlen szívmelengető történetét ismerheted meg.

SZERINTEM
Nem is tudom, mióta várom ezt a könyvet. Már a polcon várja az olvasást! ^.^ (Címkék: japán + időutazás)

Könyvmolyképző

Fülszöveg: ~
Te mit tennél meg, hogy elnyerd a kamaszkori bálványod szerelmét?
Nelli évek óta álmodozik a nagy Őről, akit még a gimnáziumi színjátszókörben ismert meg. Az iskolában vonzalom ébred köztük, de K.M. leérettségizett és elballagott, a kapcsolatuknak vége szakadt, még mielőtt igazán elkezdődhetett volna. Az egykori tehetséges fiúból mostanra körberajongott színész lett, aki estéről estére a színházban kápráztatja el a közönséget.
Nelli csak távolról sóvároghat K.M. után, de a lelke mélyén biztos benne, hogy egyszer újra összehozza őket a sors. Amikor színház gyakornoki programot hirdet, a lány tudja, hogy elérkezett az ő ideje. Belecsöppen a színészek, rendezők, ügyelők, súgók titokzatos világába. Megismeri az extravagáns, csupaszív Dittát, a gyönyörű és ravasz Biát, aki nemcsak az álompasit kész lenyúlni, de talán még az állását is. Na és még valakit, aki valahogy mindig ott van a közelében…
Ám az apja ultimátumot ad: Nelli csak hat hetet tölthet el a színházban, utána a cégénél kell elhelyezkednie.
Mire elég ez a néhány hét? Megtalálja a helyét a színházban?
Vajon lángot szíthat abból a szikrából, ami kamaszként olyan sokat jelentett?

> .Eszes Rita: Rókatündér /értékelés a blogon/
Fülszöveg: ~
Ha igazán szereted, elengeded?
Midori nem hétköznapi lány – persze, minden tizennyolc éves így érzi. Ám ő az erdőben nevelkedett a kétszáz éves nagyanyóval, aki rókává tud változni. Midori is kicune, de még csak próbálgatja a képességeit.
Egy nap meglátja a vonzó és különleges Akirát. A fiú mesél magáról a rókának, de sejtelme sincs, hogy az érti minden szavát. Csakhogy nagyanyó nem nézi jó szemmel Midori és Akira barátságát, ezért Oszakába küldi a lányt, hogy belekóstoljon a városi kamaszok életébe – és eltávolodjon Akirától. Midori egy csapat külföldi cserediákkal együtt kipróbálja a japán középiskolások mindennapjait. Szert tesz két új barátra: a szívtipró Tristanra, és a lázadó Reire, akik ki nem állhatják egymást.
Mennyi titok szövi át a rituális szabályokat követő, fegyelmezett japánok életét? Hogy érzi magát egy félénk rókatündér a gimnáziumban? És mi történik, ha Akira egyszer csak felbukkan Oszakában?

Fülszöveg: ~
Jane Eyre alakja újragondolva bátor, hősies sorozatgyilkosként.
Jane Steele, az érzékeny árva előbb gonosz nagynénje és erőszakos kuzinja karmai között szenved, majd egy kegyetlen iskolában, ahol küzdenie kell a puszta túlélésért, amíg el nem menekül Londonba, kínzói holttestét hátrahagyva.
Miután éveken át bujkál a törvény elől, és közben hátborzongató „utolsó vallomásokat” ír a felakasztottak nevében, Jane izgalmas hírekre bukkan egy újsághirdetésben. A nagynénje meghalt, gyermekkori otthonának pedig immár új ura van: Mr. Charles Thornfield, aki épp nevelőnőt keres.
Jane mindenáron ki akarja deríteni, vajon nem ő maga-e a birtok jogos örököse, így álnéven elnyeri az állást, és megtudja, hogy Highgate House-t bámulatosan furcsa új lakók foglalták el: az igéző, de epés Mr. Thornfield, a szikh háborúkat megjárt katonaorvos, valamint jóindulatú, szikh főkomornyikja, Mr. Szárdár Szingh, akinek közös múltja a ház urával mintha sokkal bonyolultabb és sötétebb lenne, mint amilyennek feltüntetik.
Ahogy Jane egyre több vészjósló bepillantást nyer kettőjük erőszakos történetébe, és beleszeret a mogorva, tragikus sorsú Mr. Thornfieldbe, szörnyű dilemmával néz szembe: vajon övé lehet-e a férfi – testestül-lelkestül, minden titkával együtt – anélkül, hogy felfedné előtte a saját gyilkos múltját?
A Jane Eyre rendkívül szórakoztató, nagy sikerű újragondolása.

Fülszöveg: ~
Ketterdam: nyüzsgő nemzetközi kereskedelmi csomópont, ahol jó pénzért minden megkapható, és ezt senki nem tudja jobban, mint Kaz Brekker, a kivételes tehetségű bűnöző. Kaz veszélyes küldetésre kap megbízást, és cserébe olyan gazdagságot kínálnak neki, ami legvadabb álmait is felülmúlja. Egyedül viszont képtelen sikerre vinni a vállalkozást…
Egy bosszúszomjas elítélt.
Egy szerencsejáték-függő mesterlövész.
Egy különleges múltú szökevény.
Egy Kísértet néven ismert kém.
Egy varázserejét a nyomornegyedben kamatoztató szívtörő.
Egy tolvaj, aki a leglehetetlenebb helyzetekből is kiszabadul.
Hat veszélyes törvényenkívüli és egy lehetetlen vállalkozás. Kaz csapata az egyetlen, ami megmentheti a világot a pusztulástól – ha előbb ki nem nyírják egymást.

Fülszöveg: ~
A tej és méz versek és prózai írások gyűjteménye a túlélésről, az erőszak, az abúzus, a szerelem, a veszteség, a nőiség megéléséről. a könyv négy fejezetre oszlik, mindegyik más célt szolgál, másféle fájdalommal foglalkozik, másféle sebeket gyógyít. a tej és méz az élet legridegebb pillanatain vezeti át az olvasót, mégis mindenben talál valami melegséget, mert a melegség ott van mindenben, csak keresni kell.

Fülszöveg: ~
Vajon mi az ijesztőbb: egy szellem vagy életem első csókja?
Patrik tizenhat éves, és úgy érzi, már nagyon ideje lenne járni valakivel. Amikor észreveszi, hogy Emma, a suli egyik legszebb lánya egyre biztatóbb jeleket küld felé, alig hisz a szerencséjének.
Minden szuperül alakul, ám egy éjszaka megjelenik a kollégiumban Patrik halott kutyájának szelleme. De mit akar tőle a frissen eltemetett házi kedvenc? És miért beteg Patrik édesanyja, ha az orvosok nem találnak semmi okot? Patrik maga kezd nyomozni. Felkeresi egyik régi iskolatársát, Lilit, akiről azt pletykálják, hogy igazi boszorkány.

SZERINTEM

A hat nagyon várt megjelenésből négyet már olvastam – kettőről írtam is -, és tetszettek, ezért úgy gondolom, hogy a maradék két kinézett friss KMK-regény is be fog jönni. A Jane Steelt megkaptam a szülinapomra, és alig várom, hogy elolvassam. Annyira állat a leírása! (Címkék: Az első csók…: boszorkány + démon + fantasy + ifjúsági + mágia + romantikus; Tej és méz: feminizmus + vers; 6 hét a világ: színház + romantikus; Rókatündér: Japán + ifjúsági + urban fantasy + róka + romantikus; Jane S.: árva + átdolgozás + gótikus irodalom; Hat varjú: fantasy + antihős + ifjúsági + mágia)

L&L

Fülszöveg: ~ Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
A tavalyi bankett óta a legjobb barátokból lett ellenségek, Zorie és Lennon mesterfokon űzik egymás elkerülését, családjaik pedig napjaink Kaliforniájának Montague-ivá és Capuletjeivé váltak.
Egy túra alkalmával azonban a fiatalok váratlanul az erdőben rekednek. Egyedül. Kettesben.
Mi jöhet még?
Egymás kizárólagos társaságaként nincs más választásuk, mint hogy szellemes piszkálódások és sértegetések kíséretében megvitassák ügyes-bajos dolgaikat, miközben megpróbálnak biztonságba kerülni. Az egymással és a természet erőivel folytatott küzdelem során azonban egyre valószínűtlenebbé válik, hogy épségben jutnak ki a rengetegből.
Ahogy Zorie és Lennon egyre mélyebbre keveredik Kalifornia zord vadonjában, úgy kerülnek felszínre titkaik és rejtett érzéseik. De vajon megmarad-e helyrehozott barátságuk odakint, a való világban? Vagy minden csak a friss erdei levegő és a ragyogó csillagok pillanatnyi varázsának volt köszönhető?

SZERINTEM
Igazából már a külföldi megjelenéskor felfigyeltem a történetre, de aggaszt, hogy ki lehet a magyar fordítója… Furcsa, hogy nincs róla infó… (Címkék: nyár + ifjúsági + romantikus)

Lazi

Fülszöveg: ~
Emily Albright számtalan katasztrofális randevú után úgy dönt, leszámol a szerelemmel. Inkább a karosszékbe kuporodik a Büszkeség és balítélettel, és idejét Mr. Darcyval, Jane Austen fess, tiszteletreméltó és szenvedélyes regényhősével tölti.
Ilyenformán tehát, amikor barátnője egy vad bulira hívja Mexikóba, a Margarita koktélok és férfiak világába, Emily inkább Angliába utazik, hogy részt vegyen egy Jane Austen-rajongóknak szervezett kiránduláson, ahol reményei szerint elmerülhet a romantika és Jane Austen világában.
Azonban semmi nem úgy alakul, ahogyan Emily képzelte, az utazás váratlan fordulatokat hoz az életébe. S bár nem mással találkozik, mint álmai férfijával, Mr. Darcyval, ám megismeri a nyers modorú, de két lábbal a földön járó újságírót, Spike Hargreavest is.
Vajon minden nő álomférfija, Mr. Darcy be tudná tölteni egy mai nő vágyait? A múlt romantikus világa tényleg nemesebb a modern valóságnál? Vajon a kellemetlen természetű oknyomozó újságíró valóban az, akinek látszik?
Emily végül nem a nyüzsgő New Yorkban, hanem az öreg kontinensen kapja meg azokat a válaszokat, amelyek miatt kénytelen megváltoztatni addigi nézeteit a férfiakkal kapcsolatban.

SZERINTEM
Sorry, de engem a Büszkeség és Balítéletes cuccokkal meg lehet fogni. :’D (Címke: chick lit)

Lettero

Fülszöveg: ~
Ha létezne „ELŐZMÉNYEK TÖRLÉSE” gomb az életben, akkor tuti, hogy Tess Brookes azonnal megnyomná.
Az elmúlt hat hónap őrülete után Tess szíve szerint rögtön lecsapna a váratlan lehetőségre, hogy New Yorkba utazzon Amy-hez, a legjobb barátnőjéhez. Csak az a gáz, hogy Nick is ott él. Márpedig a hapsi nemrégiben alaposan összetörte Tess szívét. Más se hiányzik, minthogy véletlenül összefusson az észbontóan szexis Nickkel. Pláne most, amikor Charlie, akit viszont korábban Tess hagyott faképnél, végre hajlandó szóba állni a lánnyal. Mindezt leszámítva, Tess biztos benne, hogy élete legjobb kalandja vár rá New Yorkban. Kizárt, hogy megbánja. Vagy mégis?

SZERINTEM
Kérem azt az előzmény törlése gombot… egyébként Vegazusnak tudom elképzelni ezt a könyvet, valamiért egyből ő ugrott be a borító láttán.  (Címkék: humoros + romantikus)

Libri

Fülszöveg: ~
A harmincas évei elején járó Jen egy mesterséges intelligenciákat fejlesztő laborban dolgozik Londonban. Különleges feladata van: egész nap egy Aiden nevű mesterséges intelligenciával kell társalognia, hogy ezáltal fejlessze a program algoritmusát. Amikor a barátja elhagyja, képtelen palástolni kétségbeesését, mire Aiden úgy dönt, hogy titokban párt talál neki.
Ám nem Aiden az egyetlen mesterséges intelligencia, amelyik szívén viseli az emberek sorsát. Aisling kedvence például a negyvennégy éves, elvált Tom, egykori marketingigazgató, aki Londonból Connecticutba költözött, hogy új életet kezdjen. Aiden és Aisling a világhálón garázdálkodva arra az elhatározásra jut, hogy össze kell hozniuk Jent és Tomot.
De vajon mi vezérli Aident és Aislingot titkos kis ügyleteikben, ha egyszer alkotójuk szerint nem rendelkeznek sem érzelmekkel, sem saját akarattal? És az emberi érzelmek közül miért pont a szerelem fontos számukra?

SZERINTEM
Annyira érdekesnek tűnik! (Címkék: humoros + mesterséges intelligencia + romantikus + sci-fi)

Menő Könyvek

Fülszöveg: ~
Lottie Pumpkin egy átlagos lány, akinek minden vágya, hogy hercegnő lehessen – jelenleg ösztöndíjjal tanul a Rosewood Hall nevű előkelő bentlakásos iskolában. Ellie Wolf egy hercegnő, aki másra sem vágyik, minthogy átlagos lehessen – ő azért jár Rosewood Hallba, hogy elodázhassa királyi kötelességeit, melyek Maradova trónörököseként várnak rá. Amikor a sors szeszélye folytán szobatársak lesznek, szinte kínálja magát a lehetőség és személyiséget cserélnek – ám valaki tudja a titkukat, és Rosewoodban többé semmi sem az, aminek látszik…
A Nooderellaként is ismert Connie Glynn Youtube-sztár ezúttal regényíróként debütál – a Beépített hercegnő a Rosewood-krónikák című sorozatának első darabja. Merülj alá Lottie, Ellie, valamint a rejtélyes és mágikus Rosewood Hall világában!

SZERINTEM
Fantasztikus, hercegnős gyerekeknek szóló mese. Ide vele! :3 (Címkék: fantasy + hercegnő + ifjúsági)

Móra

Fülszöveg: ~
A Nagy Hálózat vasútvonalain az ember sosem lehet elég óvatos. Különösen olyasvalaki, mint Zen Starling: zilált életű tini, ügyes kezű tolvaj és railhead vagyis vonatmániás sínkósza, aki nem csak a jó zsákmány reményében, de pusztán az utazás élményéért és az intelligens mozdonyok társaságáért is gyakran nekivág a csillagok közé vezető útnak.
Ám egy nap, amikor a sikeres tolvajlás után az utcán egy piros kabátos lány a nevén szólítja, és egy elszánt drón is a nyomába ered, Zen kénytelen rádöbbenni, hogy sorsa új, ismeretlen irányba kanyarodott, és a fényéveket átívelő síneken, csodás és veszélyes világokon át olyan kalandra indul, amelyből kiszállás nincs, úti célja ismeretlen, tétje pedig hatalmas. Talán az egész Univerzum jövője múlik azon, hogy Zent milyen fából faragták, s hogy megtudja, ki is ő valójában: rendbontó, akcióhős, igazmondó, lázadó, hazug, ellenség, alávaló, vagy dicső – és vajon még mi minden más.

Fülszöveg: ~
Ez a gyönyörű album tökéletes bevezetés a Harry Potter- és a Legendás állatok-filmek világába. A kötet számos ponton kapcsolódik a Legendás állatok és megfigyelésük – Grindelwand bűntettei című új mozifilmhez is; megleshetjük ALBUS DUMBLEDORE 1927-ES OSZTÁLYTERMÉT és a CIRCUS ARCANUS misztikus csodáit. Mozipremier: 2018. november 15.!
ÚJRA ITT VANNAK A LEGENDÁS ÁLLATOK!
ELJÖTT AZ IDEJE, HOGY GYORSAN ÁTISMÉTELD
A VARÁZSLÓVILÁG FILMJEIT!
Minden megtalálható benne, amire a rajongóknak szüksége lehet, hogy különbséget tudjanak tenni a hippogriff és a horcrux között, hogy végigböngészhessék a legelőkelőbb varázslócsaládok vérvonalát, felfedezzék a varászlókormányzatokat, és az 1900-as évek elejétől tanulmányozzák a Roxfort történetét. A jól áttekinthető kézikönyvet családfák, infografikák és más érdekességek teszik teljessé.

SZERINTEM
1.: Megláttam a könyvesboltban, és megragadta a tekintetem ez a gyönyörű féltégla. Tök izgalmasnak tűnik! 2.: Újabb lehúzott bőr, de sajnos egy bolond #potterhead vagyok… Minden érdekel, ami HP vagy JKR. (Címkék: Csillagvonatok: fantasy + sci-fi + ifjúsági + kaland; HP: illusztrált kiegészítő könyv)

mWave

Fülszöveg: ~
Te hazudtál már magadnak? Próbáltál valaki más lenni?
Áronnak egészen jól megy, amikor azonban új albérletbe költözik, a lelke mélyén sejti, hogy teljesen fel fog fordulni az élete, és nem csupán új, hanem régi kihívásokkal is szembetalálja magát.
A főbérlője, Márk nyíltan meleg, és abszolút úgy él, ahogy neki tetszik. Áront először megdöbbenti, majd elvarázsolja ez az őszinte hozzáállás, amikor pedig megismeri Márk barátait, olyan útra lép, amire korábban sosem mert volna…

Fülszöveg: ~
Zámori Alex vagyok. Álomutazó. Régen ráébredtem már, a valóság úgy szívás, ahogy van… Folyamatosan kísértenek a múlt árnyai, de én elmenekülök előlük. Menthetetlen vagyok. Heroinfüggő. A régi életem emléke teljesen elhomályosul. Már csak az addiktív keresés éltet. Az, hogy rövid időn belül minél több szerhez jussak… Azonban egy átlagos pesti délutánon berobban az életembe Garay Ábel. Csak egy véletlen találkozásnak köszönhetem, hogy megismerem, de az a nap mindkettőnk életét átírja…
*
Garay Ábel a nevem. Alex előtt minden a festésről szólt.  De hamar a rabjává válok, és nem akarom elengedni. Én vagyok a képkeret, ő pedig a vászon. Esélyt kapok, hogy boldoggá tegyem. El akarom hitetni vele, hogy mindig lehet jobb! De ő csak álmodozó festőnek gondol, aki rendületlenül hisz a csodákban. Talán nehezebb lesz a bizalmába férkőznöm, mint azt elsőre gondoltam… Két fiú, akik küzdenek önmagukkal, a belső démonaikkal, és a társadalom ítélkező szörnyeivel… Vajon Ábel megmenti Alexet? És vajon mi jelenti Alex számára a szerelmet? Ábel vagy a heroin?

SZERINTEM
Még nem olvastam az íróktól vagy a kiadótól, de érdekesnek tűnnek. Mondjuk határozottan nem a borítók az erősségük... (Címke: LMBTQ)

Napkút

Fülszöveg: ~
„Per kihajolt emeleti szobája ablakán. A párkányon megroppant valami a keze alatt. Felnézett az égre, és észrevette a fehéren hulló csontokat.”
Az elképzelt város elképzelt emberei nem tudják, miért hullanak csontok az égből, de egyesek azt rebesgetik, hogy az égben a jó és a rossz angyalok csatája zajlik, ami hatással van a város lakóinak – különösen Per, Ethümia és Hanna – életére. Vagy talán fordítva? A földi harcok, tettek és döntések hatnak az égben zajló küzdelmekre? Hamarosan kiderül.
„Valamiféle apokalipszis történt, amit az emberiség szinte nem is vett észre. Nem a nap aludt ki, nem söpört végig a világon szökőár, vagy éhínség. De Per tudta, hogy apokalipszis utáni időszakot élnek. Talán nem a bolygó apokalipszise volt ez, csupán a léleké. Nem is egy léleké, soké, és ezek az apró, magányos és személyes apokalipszisek összeadódtak. Talán ezért hullott hó helyett csont az égből.”

SZERINTEM
(Címkék: disztópia + urban fantasy / heroikus fantasy + költői próza)

newkids

Fülszöveg: ~
Mindennek az alapja a ritmus. Ritmusra lélegzünk, arra ver a szívünk, arra forog a Föld is. És ahol van ritmus, ott van tánc is. Izmaink szinte maguktól mozdulnak, hogy eggyé olvadjanak a zenével. A tánc az élet. Érzelmeket fejez ki, kapcsolatokat épít, gyógyít testet és lelket. Sasha is tudja ezt. Egész életében balett-táncosnak készült, és most ott áll álmai kapujában. Lassan értelmet nyer a sokévnyi gyakorlás, a fájdalmakkal átvirrasztott éjszakák, minden munka és lemondás, ami közelebb vitte a céljához.
Kyle sorsa a mozdulatlanság. Autóbalesete után megszűnt a létezés azon formája, amit ismert és szeretett. Maradt a kiszolgáltatottság, a kilátástalanság. És a zene… A zene az egyetlen, ami most is ott van, hogy áthidalja a szürke valóság és a színes álmok közötti szakadékot.
De vajon létezik-e közös dallam két ember számára, akik ennyire különbözőek? Elég-e, ha egy ritmusra dobban a szívük?
Carol Souya bemutatkozóregénye bátor és merész, egy lebilincselő lelki utazás. Magában hordozza a legfontosabb üzenetet: A boldogság akkor is megtalálhat, ha te nem keresed!

SZERINTEM
Elég megrázónak tűnik, de tuti tetszene. (Címkék: balett + erotikus + fogyatékosság + LMBTQ + romantikus)

Rézbong

Fülszöveg: ~
Létezik-e szerelem a halál után?
Dylan sértetlenül túlél egy vonatbalesetet. Azt az apróságot leszámítva, hogy ő az egyetlen, aki nem éli túl, az egész csak nézőpont kérdése.
Látszólag Skócia kopár vidékén találja magát, valójában a Senkiföldjén lép ki az alagútból. Ott már várja egy korántsem átlagos fiú. Tristan a révész, feladata pedig az, hogy biztonságban elvezesse a lelkeket a halál utáni létbe. Útjukat démonok és lidércek teszik pokollá, de Tristan több ezerszer tette már meg. Ez a küldetése mégis másképp alakul, mint a korábbiak.
A végzete és a szerelem közt tépelődő Dylan nem képes elengedni a fiút, bár tudja, vele sem maradhat. Ha pedig a démonok kezébe kerül, lelke örökre elveszhet.
Vajon legyőzheti az igaz szerelem a halált?

SZERINTEM
Hümm, elég meredeknek tűnik, de tuti érdekes! ...és milyen gyönyörű a borítója is! (Címkék: misztikus + ifjúsági)

Scolar

Fülszöveg: ~
A japán szokások és hagyományok évszázadokon át virágoztak és gyarapították a jól-lét modern gyakorlatát: elég csak az ikigaiban (elégedettség), a shinrin-yokuban (erdőfürdőzés), a wabi sabiban (a tökéletlenség szépsége) vagy a teaszertartásban rejlő megannyi bölcsességre gondolnunk.
A Hogyan éljünk japánul szerzője hozzáértő és bennfentes útmutatót ad Japánhoz, hogy segítse az olvasót a japán design, a konyhaművészet, a kultúra és az esztétika mélyebb megismerésében. Már maga Tokió, az összes metropolisz anyja, ragyogóan megvilágítja, miként lehet barátságban együtt élni a természettel: a túlurbanizált mega-fővárost a világ egyik legkiterjedtebb erdősége övezi. E kettősség tökéletesen szimbolizálja a japánok tiszteletét a természet és a természetes világ, illetve az ember által alkotott környezet iránt.

Fülszöveg: ~
Kapcsolódj össze a természettel, és hagyd, hogy meggyógyítson. Szívd tele a tüdőd az erdei levegővel, amelynek rákmegelőző fitoncid részecskéi csökkentik a vérnyomást, a stresszt és kilazítják az izmokat. E könyv 75 fejezete megtanítja, hogyan alkalmazd azt, amit a japánok „az erdő varázsának” hívnak – hagyd hátra a nyüzsgést és szívd magadba a csendet. Egészségesebb leszel, és jobban fogod érezni magad, ha arra koncentrálsz, amit látsz és hallasz, ha figyelsz a környezetedre, és jelen vagy a pillanatban.

Fülszöveg: ~
„A japánok hosszú ideje tudják: van olyan, hogy az ember szereti a munkáját, és meg is fizetik érte. Ez az összhang maga az ikigai: kombinációja mindannak, amit szeretsz, és amire a világnak szüksége van. Ez a kis könyv segít megtalálni a saját ikigaiod, azaz életed valódi értelmét – ha engeded, feltárul előtted a hosszú, boldog és tudatos élet titka.”

Fülszöveg: ~
„A wabi sabi ősi japán filozófia, mely szerint "semmi sem örök, semmi sem befejezett és semmi sem tökéletes”. Ez a könyv segít megérteni e gondolat lényegét, és megtanít, hogyan alkalmazzuk a mindennapokban. Ha nem ítélkezünk, mindenben megláthatjuk a szépséget – és ráébredünk, hogy nincs szükségünk semmire, ami ne lenne már amúgy is a birtokunkban.
A wabi sabi egyszerű tanácsokat ad: adj hálát mindazért, amid van, bízz az idő sodrásában, koncentrálj arra, ami igazán számít, és tiszteld a hagyományt.
A világot nem tudjuk megváltoztatni, de nem is kell – elég, ha a wabi sabi átformálja a látásunkat, és mindenben megtaláljuk a harmóniát.”

SZERINTEM
Szeretem az ilyesmit, no. (Címkék: életmód, életfilozófia)

Tilos az Á Könyvek

Fülszöveg: ~
„Ha kinyitom a szemem, 3D-ben látom magam. Nézem a kezem. Végtelen sok pixelből áll. Reszket. Kéznek látszik, de a kép bármikor széteshet. Én vagyok, és mégsem én. Mesélnem kell neked erről a világról, amit te nem ismersz. Nem tudod, hogy milyen érzés, és szeretném, ha tudnád. Ez a teljes történet. Nemcsak az általam kiválasztott pillanatok vannak benne, hanem azok is, amikben behúztam a függönyt. Amikor éjszakánként eljöttem ide, hogy megvívjak több száz, több ezer csatát.”
Te is érezted már, hogy beszippant a játék? Sosem vetted komolyan a figyelmeztetéseket? Mennyire kell elveszítened a kapcsolatot a valósággal, hogy azt mondd, elég? Meddig nem késő?
Jonas egyre többet lóg a főiskoláról, egyre kevesebbet mozdul ki a barátaival, egyre inkább a játék bűvöletében él. Mire eléri azt a pontot, ahol már ő maga is látja, hogy muszáj változtatni, már csak egy lépés választja el attól, hogy végképp elzárja maga előtt a saját életébe visszavezető utat…

SZERINTEM
Kockának kocka könyvet VV-vel! ;) (Címkék: virtuális valóság + ifjúsági)

Underground

Fülszöveg: ~
DROGOK. BALHÉK. SZEX.
Nagyjából így tudnám összegezni az életét három szóban.
Teljesen normális srácként tengette napjait, egy átlagos kisvárosban. Mindene megvolt, amit csak kívánhatott. Népszerű volt, igazi mintadiák, de főleg boldog. Ám hirtelen az egész élete fejtetőre állt.
Most 17 éves, és hosszabb a bűnlajstroma, mint Redmond lakosainak névsora. Lobbanékony és veszélyes. Igazi bajkeverő, aki nem ismer határokat. Azonban nyomasztó titkokat rejteget, melyek belülről emésztik fel.
A neve Zachary Adler, és ez az ő története.
KÍVÁNCSI VAGY?

SZERINTEM
Szeretem azokat a sztorikat, amikben ekkora pálfordulások vannak. Meg a borítója is tök badass. (Címkék: betegség + drámai cselekmény + drog + gyász + humoros + ifjúsági + tabu)

XXI. Század

Fülszöveg: ~
1785 szeptemberében egy este türelmetlen kopogtatás hallatszik Jonah Hancock, a kereskedő ajtaján. Egyik hajóskapitánya toporog a küszöbön, miután eladta Jonah hajóját egy hableányért.
A hír végigsöpör a dokkokon, kávéházakon, szalonokon és bordélyokon, minden áldott lélek Mr. Hancock csodálatos teremtményét akarja látni. A hableány érkezése kizökkenti a kereskedőt a hétköznapok világából, és a legelőkelőbb körökbe kínál számára belépőt. Így ismerkedik meg egy pazar estélyen Angelica Neallel, a neves kurtizánnal, s egyben a legvonzóbb asszonnyal, akit valaha látott… A találkozásuk mindkettőjük életét veszedelmes, új vizekre sodorja. Vajon képesek lesznek-e megküzdeni a sellőknek tulajdonított, pusztító erők hatalmával?

Fülszöveg: ~
Két ember, tíz esély. Egy feledhetetlen szerelem története.
Laurie szinte biztos benne, hogy csak a filmekben létezik a „szerelem első látásra". De egy havas decemberi napon buszra száll, a bepárásodott üvegen át meglát egy férfit, és rögtön tudja, hogy ő az igazi. Egy varázslatos pillanatra összekapcsolódik a tekintetük… aztán a busz továbbhajt. Laurie úgy érzi, meg van írva a csillagokban, hogy viszont kell látniuk egymást, ezért a következő évet azzal tölti, hogy London minden buszmegállóját és kávézóját tűvé teszi a férfi után. De nem sikerül időben megtalálnia. Egy karácsonyi bulin találkoznak újra – Laurie legjobb barátnője, Sarah boldogan mutatja be Laurie-nak az új pasiját… Ő az. A férfi, akit a busz ablakából látott.
Aztán eltelik újabb tíz év, és ezalatt Laurie, Sarah és Jack sorsa barátság, kihagyott lehetőségek, és szívfájdalmak háromszögében rendeződik újra. Szívet melengető, derűs, megindító szerelmi történet, amelyet egyszerűen nem lehet letenni.

SZERINTEM
(Címkék: A hableány és Mrs. Hancock: sellő + mágikus realizmus; Egy decemberi nap: chick lit, karácsony, romantikus)

Külföldi megjelenések

Realista, Ifjúsági, LGBT, Misztikus, Thriller

Sci-fi, Disztópia, Időutazás

Újramesélés / Retelling, Antológia, Fantasy, Tündérmese

vvvvv
Köszönöm a figyelmet! Jó olvasást!
A borítók a könyvek borítói. Az Érdekel és Megjelenik táblán gyűjtöm őket.
vvvvv


1 megjegyzés:

  1. Egyszerre imádom és utálom ezt a rovatod :D Imádom, hogy ilyenkor sok könyv kerül fel a jó-lenne-elolvasni-listámra, de ugyanezért is utálom :D

    VálaszTörlés