2018. november 30., péntek



Havi összefoglaló | 2018 / 11. fejezet



(Ezt a rovatot a „havi összesítő” címke alatt lehet megtalálni.)

30 lettem, és őszintén szólva nem viseltem túl jól ezt a hónapot… emiatt. Tulajdonképpen nem vagyok ünneplős típus. Tulajdonképpen van pár ember, akinek borzalmasan örülök, ha csak GONDOL rám azon a napon, amikor valami okom van ünnepelni a korom, a nevem, a Karácsonyt, a Húsvétot, ezt vagy azt. A számomra fontos embereknek egy BSZ-üzijétől elolvadtam, és vidámabb lett a napom. A legnagyobb meglepit mégis apum okozta, aki emlékezett (sajnos arra is, hogy kerek), és rendelt tortát (rajta a valós adatokkal)… XD
Pozitív randomságok röviden: gondoltak rám… sokan; jókat nasiztunk-sütiztünk a hónapban; néztünk színházi előadást; voltam moziban; „nyaraltunk” (mondjuk a kaját meg a gőzkamrát tartom pozitívnak egyedül az egészből).
 (A folytatáshoz olvass tovább! ⇩⇩⇩)


❖❖❖❖❖
Mi történt novemberben?
❖❖❖❖❖
– Személyes kitérő –

Én és az új polclakók: összesen 13 új könyv került hozzám. Molyos ajándékozásra kaptam 2 regényt, illetve a szülinapomra 3 könyvet, de kaptam 5 recenziós példányt is, és vettem még 3 könyvet a Kossuth akciójában.

Vásárolgattam (3)


Ajándékozásra kaptam (5)
Ryan Graudin: Invictus – Az idő gyermeke (Fantasy ajándékozás 2018 Molyos eseményre)
Naomi Alderman: A hatalom (Molyos esemény)


Recenziós példányként kaptam (5)


– Más érdekeltségek –

#boldogság
23 éves lettem… nyolcadszorra. ^.^”
A csajok szülinapi ajándékai. OMG. :D
Kaptam egy szuper aranyos pingvines bögrét Petrától! :D
Durva, de a hónapban több nézőnk is lepett meg ilyen-olyan aprósággal „csak úgy”, amiért „olyan jó fej vagyok, amikor zaklatnak a nyűgjükkel”.
Nyertem egy bögrét.
Belement a régi szomszédom a parkoló kocsimba, és egyrészt bevállalta, másrészt önköltségből megcsináltatta, hogy a fiának (akinek a kocsijával belement az enyémbe) ne okozzon galibát a biztosítója. (Itt inkább a kimenetel lett happy end.)


#szomorúság
A Book A Sloth Club még nem térítette vissza a dobozaim árát (2 havit). Decemberre ígérik.
A simontornyai nyaralás legjobb része a hazaindulás volt. Nagyon nem bírta a család…

„Hobbi meló”:
MERÍTÉS: A novemberi Forever Young Adult címe a Vámpírok vonzásában volt, a témája pedig a vámpírok jelenléte a YA irodalomban.


SZÍNHÁZ:
Az Antigoné történet + Ványa bácsi 
– Két premierünk volt a hónapban, ám míg a stúdióteremben előadott modern kinézetű, klasszikus szövegezésű újramesélt Antigoné egészen bejött, addig az orosz irodalom egyik remekével nem tudtam mit kezdeni. A Ványa bácsihoz még érnem kell (vagy nem tudom).
Barbárok (Nagyvárad) 
– Érdekes élmény volt így hónap végén, hogy fogvacogtató hidegben szegény táncosok rongyokban ősemberkednek a színpadon, de jobban szeretem a saját, kevésbé nyomasztó hangvételű táncelőadásainkat. Mondjuk nagyon kemények voltak, hiszen 70 percnyi tánc után még teli tüdőből énekeltek is egyet! O.O

SOROZATAIM / FILMEZÉSEK:
Anyummal  Sütimestereztünk, végignyomtuk A specialista 3. évadát és elkezdtük a Battle Creeket, de főleg filmeztünk. Pl.: Vadidegen – fúj, A kezdő – not bad, Meg – Az őscápa – so-so, Haverok harc – na, ez mondjuk tetszett.
Én VÉGRE új sorozatot kezdtem az öcsémmel nyaralás közben (Helix), és megnéztem egy régóta tervezett filmet: Legendás állatok és megfigyelésük – imádtam! Sőt kétszer még moziba is eljutottam a barátnőimmel a hónapban: A diótörő és a négy birodalom – nem volt rossz, bár a főszereplő leány sz.r volt + Legendás állatok – Grindelwald bűntettei  - imádtam! 

– Következő havi terveim –

- Recenziók hamarosan*:
*a legtöbb blogturné egyelőre nem publikus

- Saját példányok kivégzése:


Mini-könyvklub Vegazussal és több más bloggerrel!

Helyzetjelentés:
A havi könyvünket egyszerűen imádtam, bár be kell látnom, hogy lassan indult, és nehezen birkóztam meg az „oroszságával”:

A többiek értékelését ITT OLVASHATJÁTOK.

DECEMBERBEN: Mindenki egy szabadon választott regényt fog olvasni. Persze azok közül szabad választani, amiket nem válogattunk be az alaplistából. Azt hiszem, hogy én őt választom magamnak: Eleanor Oliphant köszöni, jól van


A kapcsolódó bejegyzéseim a mini-könyvklub címke alatt elérhetőek!
❖❖❖❖❖
– Bejegyzések a blogon –

8 könyvről írtam a hónapban:

Blogturné Klub extrák: 

Egyéb bejegyzéseim: 
vvvvv
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
A képek némelyike SAJÁT vagy saját szerkesztés! 
A többi meg a Pinterest tábláimról meg az Instámról van.
vvvvv
 

2 megjegyzés:

  1. Mi az a fekete cicás puha textil dolog? :) Kindlenek való vagy "rendes" könyvnek? Nagyon cuki! :)
    Tényleg jó volt a HP film? Most nézem hogy az ott egy Eiffel torony a képen!! :O

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. neszeszer :)) meséltem Szimirzának, hogy pont vadászok egyet, erre megleptek eggyel :D

      Nekem tényleg tetszett, sajnos annyira gyerek vagyok, hogy felfogom a bőrlehúzásokat, csak nem érdekelnek, amíg HP vagy Legendás állatok :D Amúgy Párizsban játszódik (majdnem) az egész.

      Törlés