2023. július 31., hétfő



7. fejezet - 2023. július | Havi összefoglaló ~ Sorozat- és filmajánló, macsKalandok, CreativeTime és élménybeszámoló

  

(Ezt a rovatot a „havi összesítő” címke alatt lehet megtalálni.)

 

 

Heyho!

 

Ennek a hónapnak a fele mehet a kukába, a másik viszont egész jó volt... Sajnos nem élesek a vonalak a jó és a rossz napok között. Persze tekintsünk el a rossztól - a betegségektől, a kórházazástól, a megpsuztuló számítógépemről és a hülye kollégáktól -, és koncentráljunk a jóra, ahogy szoktam. 

Ebben a hónapban nekiálltam festeni és rajzolgatni ismét, sok-sok gyümölcsöt ettem, rengeteg estén chilleztem, sokat olvastam az erkélyen a macskámmal, és nagyon sokat utaztam/vezettem ebben a hónapban. Voltam Vácon, Garábon, Sejcén, Hollókőn, Siófokon, Balatonakarattyán, Kulcson, Rácalmáson, Nagyvenyimen, Székesfehérváron, Budapesten és mindenfelé plázázgattam is. (Természetesen ez azért lehetséges, mert elküldtek két hét kötewlező szabira minket... no comment...) Júliusban nem ittam, pókereztem (150ezerből másfél millát - kár, hogy virtálus dollárokról van szó), a megszokottnál több időt töltöttem a családommal és a barátaimmal, előolvastam az egyik kedvenc íróm kaárcsonyi LGBT+ regényének az első variációját, megtanultam számmal festeni, kerti partiztam, túráztam, állatokat simogattam, világot láttam és megcsináltam életem első házi kimcsijét! Oh, és IKEÁztam, Tropicáriumoztam és moziztam is.

 

Pozitív dolgok? Azt hiszem mindent felsoroltam eggyel feljebb... Csak pozitívan! Azért remélem, hogy augusztus jobb lesz... az tuti, hogy ha indulna a mars kolonizálása, azonnal jelentkeznék kertésznek az űrhajóra... :D

 (A folytatáshoz olvass tovább! ⇩⇩⇩)

❖❖❖❖❖

Mi történt júliusban?

❖❖❖❖❖

– Könyvespolc bővítős kitérő –

 

Én és az új polclakók: 26 új könyvvel bővült a könyvespolcom, ugyanis kaptam pár könyvet a barátaimtól és megérkezett néhány recenzióm. Néhányról már olvashattok a blogon, párról pedig nemsokára írok!

  



– Személyes érdekeltségek –

 

ÚJ MERÍTÉS ROVAT: Forever Young Adult – ...a címe SÁRGA volt!

 


#HAVIKEDVENCEK  

 

 

Kedvenc kaja:

KIMCHI

 

Kedvenc film(ek):

Barbie (2023)

 

Kedvenc sorozat(ok):

Elveszett próféciák (2019–2023)

A mosoly birodalma (2023–)

A démonvadászat mestersége (2020–2021)

A titokzatos pop-up bár (2020–2020)

 

#boldogság #rövidsztorik

  

► Utazgatós hónapom volt. Jártam Siófokon pancsolni és sétálni a parton, de jártam egy mini várakkal teli skanzenben is Gárdony/Dinnyésen, sőt, a székesfehérvári Bory-várban is körbenéztem. A képek össze-visszák a felsorolt helyszínekről:

 

 

► Budapesten Camponáztam, és a Tropicárium meg egy pár bolt előtt megnéztünk egy új filmet: BARBIE (2023). Azt hiszem, ezt vártam idén a legjobban, mert annyira brutál nagy marhaságnak tűnt.. és lőn. Az lett. Zseniálisan brutális nagy marhaság. (A két alsó képen van egy mongúz és egy sas, na ők a börgöndpusztai állatsimogatóból keveredtek ide véletlenül.)

 

 

► Dinnyésen van egy haláli park, ami tele van kicsi várakkal. Esküszöm annyira menő, hogy kötelező osztálykirándulási célponttá kéne tenni! Nem vagyok nagy történelem mániás, de ez a hely állati.

 

 

► Még egy rakat állat, akikkel a Campona Tropicáriumában futottam össze:

 


Hónap elején az egyik barátnőmmel eltúráztunk Garábra, ahol megtlálható a világ legnagyibb hangtálja (Grabensia), illetve elautókáztunk Hollókőig, ahol egy hosszú-hosszú túra végén a Kéz-kilátó várt minket. Pihentünk és olvastunk Isten tenyerén!

 


► A legnagyobb hangtál megtekintése a Mayahana Buddhista Egyház kert túrájával is megtekinthető. Mi ezt választottuk, szerintem fergeteges élmény volt. Mivel közel áll a szívemhez a buddhizmus vallása, így különösen élvezetesnek tartottam.

 


► Kaptam néhány pénzlevelű píleát, amik egy lila pletykával együtt el vannak az erkélyen ebben a jó időben. Az Alza áruházában találtam egy hatalmas (nálam is nagyobb) Lego figurát. Számmal festettem, amit a macska baromira unott és Venyimen is pancsoltunk egyet J medencéjében.

  


► Amire büszke vagyok: KIMCSI. Elkészült életem első házi savanyúsága, és ez egy dél-koreai sorozatokból ismert kínai keles - retkes, chili porral csípőssé tett dolog. Egyelőre nem szabadna beleenni, de azért sikerült mindennap picit belezabálnom... Holnap készül a második anyag, ha nem vonja el a figyelmem úgy a munka, ahogy ma... :))

 


#MacsKalandok #randomságok

 

► Macskusz különösen szereti az erkélyt, de azért bent is szeret velem szundizni a hűvös szobában. Szerencsére jó arc, és elvan a beugró CicaSzitterrel is, amikor én túrázom, és az erkélyre kitett Citromfű+Levendula kombót se legeli le. Sőt, a hónapban több légytől és egy szöcskétől is megmentett az erkélyen... (Mák, hogy kint ette meg őket...)

 


#CreativeTime #randomságok


 Most ilyen rajzolgatós, bullet journal firkálgatós, festegetős hónapom volt. Ahogy látszik, néha őrült hangulatban alkottam. :D

 


FILMEZÉSEK / SOROZATOK:

 

Filmeztem:

 

Barbie (2023) – 9/10 – Ez egy fergeteges nagy hülyeség volt!

Ennyi bolondságot, ennyi rejtett igazságot és ennyi felnőtteknek szóló Barbie-filmet!

Volt pár gyerek a vetítésen (hiszen a 11:30-ast néztük), de szerintem totál nem értették a poénok nagyját. Nekem bejött, barátnőmmel szanaszét röhögtük magunkat – a végn potyogtak a könnyeim Ken miatt. Zseni a szereposztás, imádtam a narrációt, Allant és mindent.

Újranézős Guilty Pleasure-film.

Csak azok a fránya dalok nem kellettek volna bele…

 


Flash – A Villám (2023) – 8/10 – Nem sok értelme volt, de nekem tetszett. Humoros, nem vesz magát komolyan – és hát Ezra Miller fantasztikus. Zseni a kölök… (Hány éves is?! 30… khm… Szóval zseni a 30+ os kortársam…XD) A legszebb nyilván a Cage-Superman volt, azon hatalmasat röhögtem, de vicces volt a sokféle Batman-variáció is, amit felvonultattak elénk. A múlt átvariálása, Flash képességeinek sokszínűsége és a harc koreok mind bejöttek.

 


Szerelem és szörnyek (2020) – 7/10 – Nekem tetszett.

Vicces, szórakoztató, izgalmas cselekményű, jól kitalált, néha kicsit (vagy nagyon) blőd sztorijú posztapokaliptikus sztori. Nem mondom, hogy bogár- és rovarfóbiásként nem izzadtam le folyamatosan ahányszor felbukkantak a tényleg rovarszerű szörnyek… :D Jó nagy hülyeség volt, csíptem! A főszereplőt is, de a kedvenceim az észak felé tartó utazótársai voltak. <3 Meg a kutyus. <3

 


A tengeri fenevad (2022) – 7/10 – Végtelenül cuki volt, mert tetszettek a szörnyek és a férfi meg a kislány párosa, de feledhető, tucatmese. Pedig tényleg imádom a kalózos, szörnyvadászos dolgokat. Csak olyan volt, mint az Így neveld a sárkányodat előzményét néztem volna vagy annak egy variációját. Semmi extra szál, semmi különleges bonyodalom, lényegében tök borítékolható volt minden fordulat… A kislány, Maisie, mindent vitt azzal, amilyen édes volt! Bónusz pont: a zenének/a dalnak

 


A galaxis őrzői 3. rész (2023) – 6/10 – Szeretem, mert szeretem, de szerintem jóval gyengébb, mint a társai… Borzasztó volt ezt a rengeteg sérült, megmókolt állatot látnom… Összetört a szívem Repcsi története miatt… Persze Mantis és Drax párosa most is szórakoztató volt, ahogy a film zenei válogatása is!!!

 


Dungeons & Dragons: Betyárbecsület (2023) – 6/10 – Végignevettük a barátnőimmel… és örülök, hogy nem moziban néztük, mert tuti kitiltottak volna a szövegünk miatt. Egyszerre volt haláli és halál gagyi, ötletes és klisés, dögös és durván fájdalmas. Szórakoztatónak szórakoztatott, és ennyi. Azt hiszem, hogy talán többet (vagy mást?) vártam ettől a filmtől..

 


Warcraft – A kezdetek (2016) – 5/10 – Látványos? Abszolút.

Grandiózus? Persze.

Irtó jók a részletek? Naná.

És a zene? Azta…

Hogy élveztem-e? Nem… Sajnálom.

Mivel nem vagyok/voltam WoW fan, így az easter eggek felett elsiklott a tekintetem. A sztori követhető volt, de akadtak rendkívül klisés dolgok benne (a babás témák, az, hogy ki az áruló, az hogy mennyire csetlik-botlik a tanítvány, etc.). Egynek jó volt, de nem bánom, hogy nem rohantam anno megnézni a moziba, bőven ráért.

 


Kopogás a kunyhóban (2023) – 5/10 – @Jeffi barátnőm hívta fel a figyelmem a filmre, és úgy terveztük, hogy együtt nézzük meg, de mivel fél-xar a gépem így azt telepítgetve random elindítottam valamit… Ezt. A. Valamit. Úgy gondolom, hogy az LMBTQ címke miatt figyelhettünk fel rá, de ez nem volt hangsúlyos – egy-két jelenetet leszámítva. Igazából random szerelmes pár, akik elmennek nyaralni egy kunyhóba a gyerekükkel, és rájuk tör pár ember, akik ultimátumot adnak nekik. Ez a sztori mindenhogyan szívás. De Bautista karaktere szimpatikus volt és tetszett a játéka is. A sztori meg, hát, hagyjuk. Egyszernézős. Tényleg arra elég, hogy szerelés/munka közben menjen a háttérben.

 


Sorozatoztam:

 

Elveszett próféciák (2019–2023) – 10/10 – 1. évad után: Michael Sheen, mint Aziraphale angyal és David Tennant, mint Crowley démon… Nagyon régóta szerettem volna megnézni ezt a (mini)sorozatot, aminek pár napja megérkezett a cseppet sem várt (bár igencsak vágyott) második évada, így nekifogtam. Imádtam. Hangosan nevetős, okos poénos, fergeteges színészi játékokkal telepakolt műremek. A könyvet is nagyon szerettem, de az adaptáció – hát a színészek csúcsra vitték.

 


A titokzatos pop-up bár (2020–2020) – 10/10 – Oké, nekem most ez az idei non plus ultra eddig!

Nem olvastam a képregényt, de még a fülszövegét se olvastam el, így nulla elvárással álltam neki. Vagyis annyira elvárásom volt, hogy legyen olyan érdekes, mint a címe, ami miatt felfigyeltem rá. És bejött.

Volt itt minden! Reinkarnáció, bűnhődés, álombani gyógyítás, szellemek, szívfájdalom, túlvilági móka, humor, szerelem, halál, nyomozás és… Nos, ritkán sírok sorozaton vagy filmen, de ez olyan szívfájdító volt néha, hogy bizony elpityeredtem. Többnyire persze szórakoztatott. – Ráadásul most is sikerült a jó humorú pasiba (Choi Won Young) belezúgnom, mit nekem kölyökarcú idolka…

 


A démonvadászat mestersége (2020–2021) – 9/10 – Totál random találtam rá, amikor Netflixen böngésztem, aztán végül egy kihívás miatt kezdtem el. Szeretem a szórakoztató, eredeti alapötletű dél-koreai sorozatokat – totál kikapcsolnak, kivesznek a valóságból.

Mindig leesik az állam, hogy mennyire ötletesek tudnak lenni ezek az ázsiai sorozatok és mennyivel színvonalasabbak az effektjeik az európaiakhoz képest. Tetszett, alig várom a második évadát.

Ga Mo Tak volt a kedvencem. <3

 


Anyuval nézve: 

 

Süti vagy nem süti? (2022–) – 7/10 – Meglepően szórakoztató, ha: 1) nem kapok agyvérzést a cseppet se vicces stand upostól, aki vezeti a műsort; 2) nem nézem, hogy egyik (insta???) celebet se ismerem, mert egy kő alatt élek; és 3) csak azt nézem, hogy SÜTIIIIIII!


 

Séfek minden szinten (2022–) – 7/10 – Igazából Gordon Ramsay miatt néztük, illetve mert szeretjük anyummal a gasztro-realityket. Érdekes, jól szórakoztunk, de semmi extra.

 


– Következő havi terveim –

 

- Hamarosan olvasom/írok róla:

▪  Amelia Mellor: A mágikus könyvárus

Jorge Cham – Daniel Whiteson: Az Univerzum – gyakran ismételt kérdések és válaszok

Aaron Alexander: Az összehangolás módszere

Sarah MacLean: A számkivetett herceg

Holly Black: The Lost Sisters – Az elveszett nővérek

Emily Nagoski – Amelia Nagoski: Elég vagy

Cait Flanders: A kevesebb több

  

❖❖❖❖❖

– Bejegyzések a blogon –

 

 könyvről írtam a hónapban:

Adam Silvera: Csak emlékeket hagytál nekem * LGBT+ romantikus *

Emily Henry: A könyvek szerelmesei * chick lit romantikus *

Holly Jackson: Halott ​kislány a jó kislány (3.) * YA krimi *

 

vvvvv

Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!

A képek némelyike SAJÁT vagy saját szerkesztés! 

A többi meg a Pinterest tábláimról meg az Instámról van.

vvvvv 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése