2023. július 22., szombat



Holly Jackson: Halott ​kislány a jó kislány (Jó kislányok kézikönyve gyilkossághoz 3.) | Blogturné Klub ajánló

 

 

A fejfájás most a halántékába nyilallt, ahogy kibámult az ablakon a sötétbe. A felhők egyetlen szürke, fenyegető tömeggé sűrűsödtek. Leszállt az éj. Pip megnézte a telefonján az időt; éppen kilenc óra volt. Hamarosan mindenki ágyba bújik, és elalszik. Mindenki, kivéve ő. A magányos, éber szempár az alvó városban, aki azért fohászkodik, hogy elmúljon az éjszaka.

 




„Egy ​kéz tapadt szájára, belé fojtotta a sikolyt, mielőtt kiszabadulhatott volna. Egy kar fonódott a nyaka köré, a támadó könyökhajlata egyre szorosabbra zárult körülötte.

Pip ellenállt. De nem jutott levegőhöz. Megpróbálta letépni a kart a nyakáról, a kezet a szájáról, de egyre gyengült, kiürült a feje.

Az árnyékok csak mélyültek körülötte. Hiába küzdött. Lélegezz, csak lélegezz! De nem tudott.”

A Jó kislányok kézikönyve gyilkossághoz és a Jó kislányok, rossz viszonyok című könyvek izgalmas folytatása.

 

SIESS! VAGY MEGHALSZ…

Pip Fitz-Amobit még mindig kísérti a legutóbbi nyomozása.

De hamarosan új bűnesettel kénytelen szembesülni, ami nagyon is közelről érinti, ugyanis ezúttal valaki őrá vadászik.

Valaki, aki folyton egy kérdéssel zaklatja: Téged ki fog keresni, ha eltűnsz?

Pip hamarosan kapcsolatot fedez fel a zaklatója és egy helyi sorozatgyilkos között, de a rendőrség nem hajlandó cselekedni.

A veszélyes macska-egér játék során Pipnek mihamarabb meg kell találnia a választ, mert immár az élete a tét…

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: As Good As Dead

Eredeti megjelenés éve: 2021

 

Kolibri, Budapest, 2023

564 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789634379942 ·

Fordította: Horváth M. Zsanett

Sorozat:

0.5 Kill Joy

1. Jó ​kislányok kézikönyve gyilkossághoz

2. Jó kislányok, rossz viszonyok

3. Halott kislány a jó kislány

 

(befejezett?)

WEBSHOP

MOLY

GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

Szerintem…

 

Eléggé meglepő volt, hogy ismét egy új szálat, egy új színt tudott az író ebbe a történetbe vinni, de olyat, ami feleleveníti az előző két rész nyomozásait, hozzájuk kapcsolódik. Mégsem untat, mégsem klisés, mégis váratlan volt minden onnantól, hogy a képbe került egy régi sorozatgyilkos, akiről eddig nem hallottunk, ugyanakkor mindenhez kötődik, ami eddig történt.

 


Régi-új főszereplőnk, Pip rendkívül sötét időket él át, és a sötét időkben egyetlen stabil pont van az életében – a barátja, Ravi. Ravi elhiszi a lánynak, hogy valaki fenyegeti őt az utcán talált pálcikaember firkákkal, hogy a döglött madarakat a feljárójára nem egy random macska hordja, és úgy nagy általánosságban OTT VAN mindig neki. Segíti, támogatja, de Pip mégis elhallgat előle dolgokat, nem osztja meg vele a lelki gondjait. Engem őszintén meglepett, hogy a főszereplőnk mennyire átbillent a ló túloldalára – spoiler: dílertől vett Xanaxszal alszik, több lenyomozhatatlan telefonja van és képes gyilkosságot elkövetni, majd másra kenni – spoiler vége.

 

 

– És miért, drága lányom, mondd, miért nézegetsz holttesteket péntek reggel nyolckor?

Még csak nyolc óra? Pip már öt óta fent volt.

– Te mondtad, hogy kéne nekem egy hobbi.

 

 

Mivel maga a nyomozás a zaklató és a sorozatgyilkos után elég para volt, nagyon szerettem azokat a részeket, amik a lány családjával voltak kapcsolatosak. Pip öccsének a szövege, a fura családjának a párbeszédei mind feldobták a sztorit – nagyon szerettem őket, bár sajnos kevesebbet kaptunk belőlük, mint a korábbi részekben. Sajnos ez vonatkozott a Pip által nyomozáshoz készített jegyzetekre és egyéb felvételekre is.   

A regény rendkívül borzongató és sötét befejezést kap, de őszintén mondhatom, hogy zseniális húzásnak tartom azt, ahogyan a szerző elvarrta a felbukkanó sorozatgyilkos ügyét. Nem mondom, hogy nem esett le az állam, de még mindig a trilógia első része az abszolút kedvencem mind közül!

 


Összességében

 

Az biztos, hogy kiemelkedő ez a trilógia az ifjúsági / YA krimik között, mert az elejétől a végéig akadnak benne nem várt fordulatok és kellemetlen meglepetések. A sorozatgyilkos személye, Pip titkai, Max pofátlansága, a gyilkosság az első rész végén... Wow!

A főszereplők irtó érdekesek, és tetszett, hogy nem cspán egy egysíkú, dög unalmas jó kislány és jó kisfiú párost kapunk Pip és Ravi személyében. Szerettem őket a mélypontjaikon, izgalmas volt a személyiségfejlődésük és még az elhibázott(nak tűnő) döntéseik is színt vittek a sorozatba. Nagyon várom a könyvekből készülő tv sorozatot!

 

Értékelés: 4

 

Kedvcsináló idézetek:

v

– Akkor lent várlak egy óra múlva. – Az anyja a hajára mutatott. – És ne számíts a slampos anyádra, mert helyette egy frissen szőkített bombázó jelenik meg a reggelinél.

– Már alig várom – viccelődött Pip. – Remélem, a bombázó kávéja nem lesz olyan gyenge, mint a slampos anyámé.

Az anyja felsóhajtott és kiment, közben halkan motyogott valamit Pipről és az apjáról, meg az erős kávéjukról, aminek olyan az íze, mint a sza…

– Hallottam! – bömbölte Josh egy másik helyiségből.

v

– És ha szabad egy jótanácsot adnom – folytatta Epps. – Vagy megfogadja, vagy nem, de láttam már önpusztító embereket. A pokolba is, sokukat képviseltem már. Végül csak annyit ér el vele, hogy mindenkinek árt a környezetében, saját magának is. Ez elkerülhetetlen. Azt javaslom, forduljon vissza, mielőtt mindent elveszít.

– Igazán köszönöm az elfogulatlan tanácsát, Mr. Epps – felelte Pip. – De úgy tűnik, alábecsül engem. Kész vagyok mindent elveszíteni és tönkretenni magam, ha ezzel sikerül az ön ügyfelét is elpusztítanom. Tisztességes cserének tűnik. További szép napot, Mr. Epps.

v

– Halihó, őrmester! – szólt a fiú, és kitárta a nyikorgó ajtót. – Ravi ügynök hősszerelmes szolgálatra jelentkezik.

– Helló, Ravi ügynök! – válaszolta Pip, és a lehelete bepárásította az ablaküveget. Visszatért a mosolya, hiába próbálta elfojtani.

– Értem én – mondta a fiú. – Még egy pillantásra sem méltatsz, még egy megvető horkantást sem kapok. Se ölelés, se csók. Sem egy Ó, Ravi, drágám, ma ördögien jóképű vagy, és az illatod, akár a tavaszi szellő. Ó, Pip, aranyom, igazán kedves tőled, hogy észrevetted. Új dezodor, most tesztelem. – Egy pillanatra elhallgatott. – Na, de most komolyan, mit csinálsz? Hallasz engem? Szellem lennék? Pip?

– Bocs – felelte a lány, hátra se nézve. – Én csak… a felhajtót figyelem.

 

v v v v v

Nem saját képek. Jó kislányok kézikönyve gyilkossághoz Pinterest tábla

A Good Girl's Guide to Murder #3 a GoodReads-en.

v v v v v 


A nagysikerű sorozat a végéhez ért, ezzel a kötettel pedig lezárul Pippa nehézségekkel teli nyomozása. Ha érdekel, hogy mit gondolnak bloggereink a világsikerű trilógia lezárásáról, tartsatok velünk ezen blogturnénk során is, ráadásul meg is nyerhetitek a kiadó által felajánlott nyereménypéldányt is!

  


 

Nyereményjáték:

 

Mostani játékunk az írónőre és a könyveire fókuszál, arra vagyunk kíváncsiak, hogy mennyire ismeritek őket. Minden állomáson találtok egy rá irányuló kérdést, és nincs más dolgotok, mint a Rafflecopter megfelelő dobozába beírni a helyes választ!

 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 

 

Melyik szolgáltató készít adaptációt a sorozatból?

a Rafflecopter giveaway

 

ÁLLOMÁSLISTA:

 

[Blogturné Klub]

07. 14. - Fanni’s Library

07. 18. - Csak olvass!

07. 21. - Kelly és Lupi olvas

07. 22. - Hagyjatok! Olvasok!

 

 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése