2022. december 14., szerda



Holly Jackson: Jó kislányok, rossz viszonyok (Jó kislányok kézikönyve gyilkossághoz 2.) | Blogturné Klub ajánló

  

 

– Tehát, valami gyilkos vagy halott. Te pedig Pip vagy, egy diáklány, aki ért a… basszus! – kiáltott fel váratlanul, és a homlokára csapott. – Megvan!

– Mi? – kérdezte Pip.

– Tutira megvan – ismételte Ravi, aki mérhetetlenül meg volt elégedve magával.

– Na, mondd már!

– Jó kislányok kézikönyve gyilkossághoz.

– Neeeee! – Pip elképedten rázta a fejét. – Ez irtó gáz, túl erőltetett.

– Te meg miről beszélsz? Tökéletes!

 




A Jó kislányok kézikönyve gyilkossághoz szerzőjének legújabb sikerkönyve


Valaki eltűnt.

Senki sem beszél.

De MINDENKI figyel…


Pip Fitz-Amobi felhagyott a nyomozással. A tavaly megoldott gyilkossági ügyet feldolgozó bűnügyi podcast óriási népszerűségre tett szert. Pip mégis váltig állítja, hogy nyomozó napjainak vége.


Amikor azonban eltűnik egy közeli barátja, a rendőrség a kisujját se mozdítja, így kénytelen újra akcióba lendülni. Ha a zsaruk nem nyomoznak, megteszi Pip; ám a kisváros minden sötét titka újabb kérdéseket vet fel. Vajon Pip megtalálja a válaszokat, mielőtt kifut az időből?

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: Good Girl, Bad Blood

Eredeti megjelenés éve: 2020

 

Kolibri, Budapest, 2022

432 oldal · ISBN: 9789634379935

Fordította: Horváth M. Zsanett ·

Illusztrálta: Priscilla Coleman

Sorozat:

0.5 Kill Joy

1. Jó ​kislányok kézikönyve gyilkossághoz

2. Jó kislányok, rossz viszonyok

3. Halott ​kislány a jó kislány

 

(befejezett?)

WEBSHOP

MOLY

GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

Szerintem…

 

Az első rész irtó magasra tette nálam a lécet, és bár az a sztori jobban tetszett, szerencsére nem azt a történetet szerette volna majmolni az író! Egy egészen más rejtélyt adott az olvasóknak, ám ezt az eltűnési ügyet Pip – okulva a korábbi élményeiből – elutasítja, legalábbis eleinte, ám mivel Connor barátja testvéréről van szó, mégis nyomozni kezd Ravival az oldalán.

Történetünk elején Pip ráadásul elindítja a JÓ KISLÁNYOK KÉZIKÖNYVE GYILKOSSÁGHOZ elnevezésű podcastjét, ahova feltölti az első rész közben gyűjtött anyagait – természetesen megválogatva, megvágva, vagyis profin. Hogy miért volt erre szükség? Mert bántotta, hogy a sajtó elferdítette a valóságot, és a tények tisztázása végett találták ki Ravival a podcastet. Nem is tervezett 2. évadot, de mivel a rendőrség nem hajlandó nyomozni Jamie eltűnése ügyében, ő áll neki kikérdezni másokat, nyomokat vadászni, idővonalat felállítani és ELTŰNT posztereket gyártani a fiúk segítségével. És így bizony elkezdődik a podcast második évada, amely középpontjában egy aktív ügy áll és egy hozzá közel álló valakiről szól!

 


 

Ravi felsóhajtott.

– Segíthettem volna. Nem kell mindent egyedül csinálnod, emlékszel? Egy csapat vagyunk.

– Tudom. És bármit rád bízok, kivéve a posztereket. Emlékszel arra az e-mailre, amit majdnem elküldtél egy ügyvédi irodának azzal az aranyköpéssel, hogy „Értékelem a faszakodásaikat” fáradozásaik helyett?

A fiú elvigyorodott.

 

 

Kicsit nyomta a szívem, hogy míg Pip nyomoz, addig Ravi eljárkál az előző részben megismert erőszaktevő tárgyalásaira, és hozza az újabbnál újabb híreket arról, hogy halad az ügy. Végig volt bennem egy rossz érzés, hogy Max megússza a dolgot, mert ő az a tipikus, fölényeskedő, gazdag fehér srác, akit apu úgyis megment a börtöntől…

Ellenben szerettem Pip részeit, ahogy nyomokat talál, kikérdez másokat és igyekszik összerakni ezernyi össze nem illőnek tűnő puzzle darabkát. Valószínűleg már Jamie jelszavának a kitalálásánál feladtam volna, nemhogy a rengeteg hazugság és titok kiderülésénél. Az ehhez hasonló regényeknél mindig más a kedvenc tettesem, mindig másról gondolom azt, hogy EZT TUTI Ő KÖVETTE EL! Most kivéletesen a könyv feléig Connor és Jamie apukájára gondoltam, mert őt leszámítva senki se jöhetett számításba (nálam legalábbis).

 

A történet vége előtt pedig le a kalappal, sose gondoltam volna, hogy ez lesz az eltűnés oka, ahogy a meghökkentő svédcsavarra se számoltam a végén. (Tegnap óta keresgélem az állam, azért csúszott ez az ajánló is.)

 


Összességében

 

Nekem ez a nyomozás kevésbé volt lendületes, meglepetésekkel teli, mint az első részé, ugyanakkor élvezetes volt olvasni, mert valahogy mindig olyan érzésem volt, hogy zsákutcába futnak a szálak. Igazi versenyfutás az idővel, harc egy láthatatlan ellenféllel, ráadásul akadnak a nyomozást akadályozó, vagyis inkább nem támogató ellenzői a lánynak.

Az egyik ilyen Nat de Silva volt, akit nem kedveltem különösebben korábban, de mostanra ő volt az egyik kedvenc mellékszereplőm. A másik meg Ravi, aki nekem ebben a részben túl kevés volt…

 

Értékelés: 4


Külföldi borító:

 


Kedvcsináló idézetek:

v

– Tudom, milyen érzés – jegyezte meg Nat. – Ez a harag. Amikor legszívesebben porig égetnéd a világot, és csak néznéd a lángokat.

v

PIP: Van valami, ami sehogy sem hagy nyugodni ebben az ügyben, valami, amivel legutóbb nem kellett szembenéznem. És ez maga az idő. Ahogy múlik, minden perccel és minden órával egyre kisebb az esélye, hogy Jamie épségben és biztonságban hazatér a szeretteihez. Erről szólnak a statisztikák. Mire feltöltöm ezt az epizódot és meghallgatjátok, átlépünk egy újabb fontos határvonalat: a hetvenkét órát Jamie utolsó felbukkanása óta. Egy átlagos rendőrségi eljárás során, amikor magas kockázatú eltűnt személy után nyomoznak, a hetvenkét óra egy porba húzott vonal, mely után hallgatólagosan elfogadják, hogy talán már nem is egy személyt keresnek, hanem egy holttestet. A tudat, hogy jelenleg az idő diktál, nem én, hátborzongató.

v

– Sajnálom – szólt lágyan. – De nem tehetem, Connor.

A fiúnak elkerekedett a szeme, és felkapta a fejét.

– Tudom, hogy óriási kérés, de…

– Túlságosan is. – Pip az ablak felé lesett, a szülei még mindig a kertben szöszmötöltek. – Már nem foglalkozom ilyesmivel.

– Tudom, de…

– Legutóbb majdnem mindenemet elvesztettem. Kórházba kerültem, megölték a kutyámat, veszélybe sodortam a családomat, tönkretettem a legjobb barátom életét. Túl sokat kérsz. Megígértem magamnak. Én… én ezt nem bírom tovább csinálni. – Tovább tágult odabent az űr, ami hamarosan az egész lényét felemészti. – Nem bírom. Én nem ilyen vagyok.

 

v v v v v

Nem saját képek. Jó kislányok kézikönyve gyilkossághoz Pinterest tábla

A Good Girl's Guide to Murder #2 a GoodReads-en

v v v v v 


Megjelent a nagysikerű Jó kislányok kézikönyve gyilkossághoz című könyv folytatása a Kolibri Kiadónál, ami a Jó kislányok, rossz viszonyok címet kapta. Ha érdekel benneteket, hogy mi a bloggereink véleménye a kötetről, akkor tartsatok velünk! Nem mellesleg most tiétek lehet egy, a kiadó által felajánlott nyereménypéldány a kötetből.

 

 

 

Nyereményjáték:

 

Mostani játékunk során arra vagyunk kíváncsiak, hogy mennyire emlékeztek az első rész szereplőire. Minden állomáson találtok egy-egy kérdést a Jó kislányok kézikönyve gyilkossághoz c. könyv kapcsán, a ti feladatotok pedig beírni a helyes választ a Rafflecopter megfelelő dobozába!

 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 

 

Ki Pip legjobb barátnője?

a Rafflecopter giveaway

 

ÁLLOMÁSLISTA:

 

[Blogturné Klub]

12. 07. Fanni’s Library

12. 10. Csak olvass!

12. 13. Hagyjatok! Olvasok!

 

 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése