2022. december 31., szombat



2022 - Évösszegző bejegyzés | avagy: Boldog Új Évet Mindenkinek!

 






Először is, B. Ú. É. K. minden kedves erre tévedőnek! 
Ez az idei év utolsó bejegyzése, 2023-ban folytatjuk!

Ezzel a mai poszttal együtt 
132 bejegyzésem van ebben az évben. Kevesebb, mint tavaly, de továbbra sincs eszem ágában hanyag, összedobott, ám gyorsan elkészített posztokat kirakni a blogra, hogy TÖBB legyen. ;) 2021-ben 174 könyvet olvastam el, ami  kb. ~46325 oldalt jelent, de 2022-ben csak 99 könyvre volt időm, és kb. ~33174 oldalt olvastam. (Meg töménytelen mennyiségű fanficet, amit lehetetlen mérni.) A következő évre 3 könyvet viszek át, de ezek közül csak az egyik egy regény. ;) Ahhoz képest, hogy milyen rengeteg melóm volt ebben az évben, és pihenésképp se otthon üldögéltem olvasgatva, hanem utazgattam, szerintem nagyon szépen muzsikáltam idén is. =^.^= 

Köszönöm szépen, hogy olvassátok a blogot!
A kiadóknak és íróknak pedig köszönöm a támogatást!

❖❖❖❖❖

Szilveszteri terveim:

Éppen a Harry Potter és a Halál ereklyéi – 2. részt nézem, körülbelül éjfélre lesz vége. Ha nem alszom bele, akkor a macskusszal tűzijátékot nézek, aztán alvás. Még mindig nem ünneplem a Szilvesztert, de van retroszendvicsem, mindenféle alkoholos és alkoholmentes itókám, egy jó meleg takaróm, és bekuckózom. (A macskáról tegnap készült egy kép, de most is ezt csinálja... Ő általában ezt műveli 21-től reggelig, szóval nem tudom, tényleg vele fogom-e nézni a fényeket... Igazából remélem, hogy békésen átalussza... A kutyusom sajnos anno halálosan rettegett Szilveszterkor...)

Ő, Lucifersége, a Szundinátor

❖❖❖❖❖

Kedvenc zenéim idén: << Youtube lista >>


Személyes érdekességek / sikerek:

 "Apróságok": új tetoválás - egy monstera + arckombó 3 levéllel, mert 3 félém van abból a fajtából / új piercing, eggyel kijjebb, de ugyanoda, mint tavaly / kicseréltettem év első felében a teljes erkélyem - ablakostul, ajtóstul, ezen is túl vagyok / megcsináltam az erkélyemen a kiskertet, amire vágytam - volt paradicsom, paprika, muskátli, rhododendron, aloek és társaik - szerintem jövőre folyt.köv attól függően, hogy a macska mennyire bírja 
 Just4Fun HAJ-bajok: most, hogy nézegettem az idei képeim, rájöttem, hogy év elején még váll alá ért a hajam, év harmadára állig érővé változott, augusztusban-szeptemberben már tarkóig ért csak és most pedig 1 centis hátul és nagyon picit hosszabb elől :D


 Belevágtam életem eddigi legnagyobb kalandjába: elrepültem Hollandiába a barátnőmhöz és több, mint egy hetet kint voltam! Azt hiszem, hogy július volt az év csúcsa komfortzóna-elhagyási szempontból. (A hollandiai útról hosszabban írtam itt). Ráadásul sok-sok év után újra bicikliztem, és annyira megtetszett, hogy vettem egyet idehaza. Összesen 250+ km-ert letekertem idén, de ez jövőre tuti nőni fog!


 Macskaörökbefogadás ~ integessetek Lucifernek! A macsKalandok novemberben indultak (erről itt lehet olvasni), aztán decemberben folytatódnak (arról meg itt). 



 Éves top9 instagram bejegyzésem. Mondjuk durván keveset fotóztam instára... Igyekszem jövőre többet, de úgyis csak akkor megy, ha van ihlet. :')


 Végirajzolt Bullet Journal! Voltak jobb és rosszabb hetek, és akadtak akvarelles próbálkozások, amik szintén sikerültek néha jobban, máskor bénábban. (GIF)


 Előfizettem Spotify-ra fél éve. Idén ismét rákaptam a zenehallgatásra, és már a hajam hullott a reklámoktól. Jobb ez így! Pláne ahogy elnéztem, hogy idén mennyi zenét hallgattam... megérte megvenni az új fülhallgatóimat is. :)


❖❖❖❖❖

Életemben először 2022-ben
Minden évben írok egy ilyen listát, hogy tudjam, mi érdekes történt velem életemben először az adott évben! :))

 összeköltöztem egy fiúval… persze elsőre azt hittem, lánycica, de tévedni emberi dolog… Szóval új lakás 1. kisállat és minden első saját kisállatos dolgot végigjártunk a Hagyjunk ott a Fressnapsban 20ezret!-től a bolhairtót kérni a dokitól-ig. – ettem fagyasztóból elővett kenyeret (rászoktam) – vásároltam és sütöttem félkész zsemlét – főzőcskéztem rendszeresen magamnak otthon (szóval plusz egy csomó kaját és süteményt készítettem először idén: pl. túrógombóc, lekváros bukta, rakott krumpli, pálmalevél, levelestésztás virslis, szalonnás, etc húsos cuccok) – rácsúsztam a Fre Café desszertkávéira... mandulatejjel, mézzel... holott eddig csak feketén ittam a kávét :D - ittam véletlenül esővizet és ecetet (no, nem egyszerre és egyiktől se lett bajom) – vettem magamnak hagymás virágot (jácintot) bentre és sima virágot (muskátlit) az erkélyre – tanultam meg JustDance-t játszani (és 1x nyertem is) – kellett covid teszteket csinálnom (érdekes módon egyszer sem voltam covidos, pedig a családon végigment) – megnéztem életem első (és valószínűleg utolsó) James Bond filmjét (Rami Malek miatt) – 1. repjegyvásárlás (segítséggel), 1. repülés, 1. repülőtér (1. minden ezzel kapcsolatos kipróbálásra), életemben először voltam Hollandiában és ott is egy csomó első megvolt <3
– mentünk egynapos látnivaló felkutató vártúrára barátnőkkel – 8 napos fesztivál 8 nap meló és ez alatt 8 színházi előadás megnézése – első új autós defekt és megoldás (majdnem teljesen) egyedül – első streaming előfizetés – Disney+ – első elektromos fogkefe – első megkelt és nem megkelt kelt tésztás valami elkészítése (a kettő között volt félév gyakorlás és tapasztalatgyűjtés) – első lakásbiztosítás – első fogkőeltávolítás – első juh sajt megkóstolása (utólag tudtam meg) – első pasi az új lakásban (nők gyakrabban aludnak nálam :))) – első gőzkabinos szeánsz szaunamesterrel (tök véletlenül keveredtem oda) – első kecskesimogatás (2 külön ország ugyanaz a hónap) – első zakuszka evés – megtanultam kávéhabot csinálni – ettem fügelekvárt (kedvenc) – első nyugdíjasbúcsúztatóm – első orvosos mindenféle rémség nődoki / önkéntes fogorvoshoz elmenetel és fogtömések / privát vérvétel – 3x ittam úgy, hogy nem volt legális (nem kell rosszra gondolni, pl az egyik, hogy egy sör után hazabicikliztem) X) 



❖❖❖❖❖

STATISZTIKA - 2022
• Az összes elolvasott könyv: *99
(Plusz még vagy 50-60 fanficet is elolvastam a Merengőről... 200-1000 oldalasakat.)

• Idén összesen 83 könyvről írtam értékelést a blogra!
• Elolvasott oldalak száma: ~33174
• Leghosszabb elolvasott könyv: Marissa Meyer: Winter (736 oldal / Könyvmolyképző)
• Legrövidebb elolvasott könyv: Eleonora Fornasari: Hogyan tanítsd a sárkányodat-sorozat (10 oldal / Kolibri)


• Új polclakók száma: *162
*(4 könyvet vettem, 101 recenziós példányt kaptam, 20 könyvet kaptam ajándékba és 42 egyéb módon került hozzám. Ez 167, de pár könyvön már túladtam!)

• Összes saját magamnak vett könyv ára*:  28.224 Forint / 4 db könyv
*(Az ajándékba adott könyveket nem számoltam bele…)




• Legolcsóbb könyv ára: 2.551 Ft (Rainbow Rowell – Sam Maggs: Fangirl: Manga 2.)
• Legdrágább könyv ára: 18.743 Ft (J. K. Rowling: Harry Potter és a Főnix Rendje (illusztrált kiadás) - de összesen csak 4 könyvet vettem idén, és 28.224 Forintot költöttem magamnak vett könyvekre!

• Szerencsémre vagy szerencsétlenségemre a SNITT.HU is méri a teljesítményemet, ami annyit tesz, hogy rádöbbentett arra, mennyit tévéztem idén! 1474 filmet és sorozatrészt néztem meg idén, ami mellé kaptam két plecsnit is. (Durva, mi?!) 


❖❖❖❖❖

BEST OF - Könyves évösszegző, avagy 2022 LEGJOBBJAI: 


Legjobb képregény(ek):
 

Alice Oseman: Heartstopper – Fülig beléd zúgtam 1. + 2. kötetek


Legelgondolkodtatóbb könyv: 

Legjobb romkom tanár-diák szerelem (erotikus): 

Legjobb utolsó rész: 

Szimplán minden idők legjobbja minden téren: 

Legjobb YA űropera: 

Legjobb eredeti, 'szerepcserés' YA fantasy: 

Legjobb romkom tanár-diák szerelem (nem erotikus): 

Legjobb YA High Fantasy / izgalmas teremtéstörténet: 

Legjobb humoros urban fantasy / legjobb párbeszédek (Lucifer): 

Legjobb YA High Fantasy / kedvenc történetalakulás – minden váratlan: 

Stephanie Garber: Volt egyszer egy összetört szív


Legjobb MG fantasy / legjobb folytatás: 

Legjobb YA realista romantikus / legszívhezszólóbb coming out sztori: 

Legjobb guilty pleasure sztori: 

Legjobb kalandos ifjúsági regény: 

A legnagyobb csalódások:




A legnagyobb meglepetés:

Az, hogy megjelentek a HEARTSTOPPER képregények magyarul!


Az új kedvenc szerzőim:
Könyv, amik boldoggá tettek 2022-ben:


Kedvenc tévézések idén: 

 Mely könyveket szeretném elolvasni éjfélig?

A Harry Potter filmek utolsó részeit fogom megnézni, nem olvasok. :)

❖❖❖❖❖
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!
❖❖❖❖❖

És ismételten az előző években is betett képpel zárnám az évet, ugyanis eddig BEJÖTT!
Bal oldal: Liz Climo műve, jobb oldalon az én fantasztikus rajzom.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése