2022. december 21., szerda



Harry Potter fanfic AniTigertől és Karácsonyi BookTag a Blogturné Klubtól | Adventi Blogturné (2022)

  

A többi extra állomásom: BTKextra + ünnepi posztok

 


„Van a csoda... Karácsony csodája. Amire várunk. És ami teljesedik. De ez a csoda nem a színes szalagokkal átkötött dobozokban rejlik. Nem a feldíszített zöld fenyő alatt találod. Ezt a csodát másutt kell keresni, másutt lehet megtalálni. Ez a csoda a kedves szavakban, őszinte, szívből jövő kívánságokban, szerető érzésben érkezik. És kell ennél nagyobb ajándék? A következő háromszázhatvanöt napban ezek kísérnek, ezek adnak erőt. Nem a csomagokban lapuló tárgyak, hanem csakis ezek. Csak ezek... Ez a karácsony csodája.”

 

Te vajon hiszel a karácsony csodájában? Hiszel a zöld fenyő varázsában?

Mi, a Blogturné Klub tagjai, több mint kétezer turnéval a hátunk mögött minden kétséget kizáróan hiszünk benne! S hogy bebizonyítsuk Neked is, hogy létezik, egy rendhagyó, karácsonyváró turnézásra invitálunk!

December elsejétől egészen szentestéig minden nap valami új meglepetéssel kényeztetünk. Lesznek könyvajánlóink, zenelistáink, ínycsiklandó receptjeink, de újra elkalandozunk kedvenc karaktereink világába is, ahonnan meg sem állunk a legjobb adventi programokig.

 

Természetesen képzeletbeli puttonyunk sem maradt üres! Ha egy kicsit közelebb merészkedsz és vetsz bele egy gyors pillantást, láthatod, mennyi kincs lapul még benne: sok-sok könyv, ami csak és kizárólag arra vár, hogy szebbé tegye olvasóink karácsonyát.

Tárd hát ki szívedet, kedves olvasó, és engedd, hogy a boldogság melege átjárjon.

 

--- Olvassatok tovább! ---

vvvvv

KARÁCSONYI BOOK TAG ~ A Blogturné Klubtól

 

1) Mikulás - Melyik a szívednek legkedvesebb karácsonyi történet?

VÁLASZ: Az attól függ… Ha színpadarabról van szó, akkor az ILLATSZERTÁR feldolgozásait mondanám, míg könyvben a Dash és Lily – Kihívások könyve a favoritom. Ha animáció, akkor a Karácsony Artúr (2011) vetélkedik az Az öt legenda (2012) mesével a szívemben. Minisorozat esetén is a Dash és Lily (2020–2020) a kedvencem, amit nemrég újra is néztem, de van még két kedvenc „karácsonyi klasszikusom”: Holiday (2006) és Igazából szerelem (2003).

  


2) Grincs - A kedvenc morally grey karaktered.

VÁLASZ: Perselus Piton a kedvenc szürkezónás karakterem. Nem igazán mondható rá, hogy rosszfiú, ugyanakkor jónak se nevezhető, hiszen a jó nevében is tesz rossz dolgokat.

 


3) Hógolyócsata - Ki az a három karakter, akit szívesen beválogatnál a csapatodba egy ádáz hógolyócsata esetén?

VÁLASZ: Loki (Mitológia + Marvel-univerzum), Magnus Bane (Árnyvadász univerzum) és Draco Malfoy (Harry Potter-univerzum). Igen, Mardekáros lelkű varázslókkal szeretnék csatába indulni!

 

4) Fagyöngy - A kedvenc könyves párosod.

VÁLASZ: Idén Adam Carlsen és Olive Smith a kedvenceim A szerelem képlete című romantikus regényből.

 

5) Szaloncukor - Milyen süteménnyel kínálnád meg a hozzád látogató kedvenc karaktered?

VÁLASZ: Most éppen gofrit sütök, így mindenképpen azzal, de igény esetén akár a házi kávés krémlikőrömből vagy forralt boromból is adok. :D

 


6) Levél - Melyik 3 könyvet kérnéd idén a Mikulástól/Jézuskától ajándékba?

VÁLASZ: Esetleg a Sandman képregényeket? Nem tudom, idén szülinapomra kaptam könyveket, karácsonyra nem. :’)

 

7) Mézeskalácsház - Melyik könyves világban élnél szívesen, és pontosan hol laknál?

VÁLASZ: Tanárboszorkány lennék a Roxfortban vagy árnyvadász Londonban. :’)

 

 

MEGLEPETÉS HARRY POTTER FANFIC ~ AniTigertől

 

credit

DECEMBER 1.

A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola Nagytermében az igazgató szólásra emelkedett, mire a teremnyi gyerek egyből elcsendesedett.

- Csak egy pillanatig rabolnám az időtöket, mert tudom, hogy sokan még a Hallowe'en parti utáni cukor- és csokoládésokkot heveritek ki. Bár itt szeretném közbe szúrni, hogy talán nem jó megoldás a különleges adventi fűszeres töklevünkkel nyitni a reggelit, Ms Patil. – Parvati elvörösödve tette le a tökleves kancsót, míg Padma igyekezett elnyomni egy mosolyt. Az ikertestvére valóban rosszul volt az előző esti édességbeviteltől. – Szóval… A tavalyi MESÉS MUGLI ÚTVESZTŐ sikerén felbuzdulva a kastély úgy döntött…

- A kastély, igazgató úr? – szólalt meg egy hűvös, szarkasztikus hang Dumbledore mellől. Albus a bájitaltan professzorra pillantott, majd tekintete végigsiklott a tanári asztalnál ülőkön. Roxfortbéli munkatársai szintén kicsit kételkedőn, értetlenül néztek rá vissza.

- Igen, Perselus, a kastély úgy döntött, hogy idén meglep minket Karácsonyra. – válaszolta az igazgató, majd visszafordult a gyerekek felé. - Drága gyermekeim! Kérnék mindenkit, hogy a naponta feltűnő, adventi ajtókon csak saját felelősségükre lépjenek be. Nem sokkal éjfél után történt egy kisebb eltűnési incidens. A Hollóhát toronynál megjelent egy ajtó, amin az 1-es szám állt, és az egyik gitárosunk véletlenül azon ment át, nem a klubhelyiségbe vezetőn. Nem sokkal reggeli előtt bukkant fel a kviddicspályán elég rossz állapotban, jelenleg Madame Pomfrey vigyáz rá. Köszönöm a figyelmet! Jó étvágyat!

 

***

 

mangomango-j



DECEMBER 22.

- Harry! Hermione! Neville! – hallották meg Ron kiabálását a barátai, akik egyből a könyvtár csendjét őrző nőre kapták a tekintetüket. Irma Cvikker homlokráncolva emelkedett fel a kölcsönzőpult mögül, mire a tanuló trió gyorsan lepisszegte a vörös hajút, aki időközben az asztalukhoz ért. A fiú a rohanástól egészen kipirosodott arccal, hatalmas, fülig érő mosollyal, de halkan elkezdett mesélni a többieknek:

- Nem hiszitek el! Most tudtam meg, hogy tegnap Malfoyék kinyitották az adventi ajtót! Ezért nem láttuk őket tegnap! Most zuhantak ki a tó mellett egy portálból, mindhárman csupa véresek voltak és Cracknek el volt törve a karja! – hadarta izgatottan, de boldogan Ron, mire Hermione a karjára csapott.

- Hogy örülhetsz ennek, Ron?! – szidta össze a fiút, aki a barátaira nézett. Harry és Neville igyekezett eltüntetni a mosolyukat, de a nem csak éles eszű, hanem éles szemű lány észrevette, hogy ők is élvezik a Mardekáros trió kínjairól szóló beszámolót. Hatalmas sóhajjal dőlt hátra. – Fiúk! – szólt szemforgatva. – Ti is lehettetek volna…

- Nem igaz, Hermi, mert ahogy elsején megbeszéltük, a közelébe se mentünk egy idegen ajtónak se. – paskolta meg Neville a lány karját, majd felállt. – Pedig Luna szerint nagyon izgalmas kalandot tartogatott neki a 14-i ajtó! Mennem kell, vár az átváltoztatástan házim. Sziasztok!

 

Christmas Boggart by cabepfir

Harry és a barátai a távolodó fiú hátát nézték, majd pár percnyi csendet követően a fekete hajú fiú megszólalt: - Skacok, tényleg ki akarjuk hagyni ezt az ajtós bulit?

A kérdést döbbent csend követte; Ron egészen elsápadt a szeplői alatt, míg Hermione arca egy pillanat alatt vált vörössé.

- Harry James Potter! Mégis mi jár abban a buta fejedben? – suttogta mérgesen a lány, mire Harry elpirult zavarában és mentegetőzni kezdett.

- Semmi, Mio, tényleg semmi. Csak Lunának olyan jó kalandja volt a görög varázsiskolában, még egy új barátot is szerzett, és Ron bátyjai is olyan jól szórakoztak! – A fiataloknak eszébe jutott, hogy az ikrek napokig mesélték az élményeiket. Fred szerint egy varázsmentes helyen, talán egy mugli vidámparkban voltak egész nap, és sehol nem kellett sorban állniuk és mindenhova felülhettek. (Arra természetesen Hermione jött rá, hogy egy vidámparkban lehettek, mert Harry még sosem volt egyben se, Ron pedig tagadta, hogy lenne ilyesmi a varázsvilágban.) – Még Piton is bement az egyik ajtón! – tette hozzá Harry, mire a lány elhúzta a száját.

- Harry, Piton professzor nem direkt ment be egy ajtón, hanem csak úgy felbukkant és kinyílt előtte egy. És ha nem emlékeznél, azért ülünk itt, mert mérgében 3 méter házidolgozatot kell írnunk minden órájára a különféle karácsonyhoz köthető és porrá zúzható növények felhasználásáról.

A fiúkból kitört a nevetés, mert eszükbe jutott a tetőtől talpig pirosra színeződött professzor látványa. Még akkor is nevettek, amikor a könyvtáros kizavarta őket a folyosóra.

 A mindig csupa feketébe öltöző Piton professzor ugyanis piros színű bőrrel, hajjal és szemmel, vörös ruhában tűnt fel a Nagyteremben december 12-én a vacsora kellős közepén. Luna lényegében ekkor döntött úgy, hogy micsoda jó buli lenne belépni az egyik adventi ajtón, és hatalmas szerencsének tartotta, hogy két nappal később talált egyet.

 

***

 

viria-vika

DECEMBER 23.

Az igazgató előző esti bejelentését követően, miszerint már 23-án délelőtt se tartanak órákat, hogy a hazautazni vágyó tanulók kényelmesen összepakolhassanak és élvezhessék a barátaik társaságát a másnapi vonat érkezéséig, Harry és a barátai úgy döntöttek, hogy kimennek hóembert építeni a kviddics pályára. Amikor reggeli után elhagyták a Nagytermet, hatalmas hóvihar fogadta őket a bejárat előtt, így kénytelenek voltak elnapolni a kinti programot. A fiatalok a folyosókon sétálgatva azon gondolkodtak, hogy mivel töltsék az időt, ha nem tudnak hólegényt építeni.

- Hóember, Ron, hóember. – ismételte magát Hermione, aki nem látta, hogy az aranyvérű varázsló direkt téveszti el mindig a hóember szót. Ron Harryre vigyorgott, mire az a kelleténél egy kicsit erősebben lökte meg. Ron nevetése hamar elhalt, amikor rájött, hogy a karácsonyi díszekkel teleaggatott ajtón a 23-as szám áll, és a reflexeinek köszönhetően elkapta Harry sálját, akibe épp Hermione karolt bele, így a trió hármasban zuhant be a 23-as ADVENTI AJTÓN. 



***

 

- Ó, nem, nem, nem – dühögöntött Hermione és nekiállt Harry mellkasát bökdösni. – Direkt csináltad!!! Hogy tehetted, Harry?!

A borzas hajú fiú eltátotta a száját meglepetésében, majd a földön ülő, meghökkent Ronra mutatott: - De hát Ron rántott be minket ide, Mio! Semmi közöm se volt ehhez!

- Nos, haver, igazából meglöktél – köszörülte meg a torkát a feltápászkodó vöröske, mire Harry a karjába bokszolt. – Áú, ne bánts már! Tényleg te voltál.

Harry mély levegőt vett, majd egy fokkal nyugodtabb hangon megszólalt: - Oké, de nem direkt volt.

Hermione mérgesen fújt egyet, majd a fiúkba karolt.

- A jó hír az, hogy együtt vagyunk, és vigyázunk egymásra.

 

***

 

Amikor a vacsoránál felbukkantak a Nagyteremben, egyből a nyakukba kapták Lunát, akit Neville, majd a Weasley ikrek követtek. Az egész napra eltűnt fiatalok egy talányokkal és fejtörőkkel teli vidám napról számoltak be később barátaiknak. Ron boldogan mutogatta a saját maga által készített, egyébként hétköznapi mézeskalács házat, míg Hermione a karácsonyfás fülbevalójával dicsekedett, amit egy dzsinntől nyert egy palacsintaevő versenyen. Amikor Harry felállt a Griffendél asztalától, és megmutatta a varázspókeren nyert zokniját, akkor felhördült a teljes Mardekáros asztal, ugyanis egy griffendéles és egy mardekáros színekben pompázó, felemás színű zokni volt a fiún.

A levehetetlennek tűnő, ronda karácsonyi pulcsijukkal és a szintén hozzájuk nőttnek tűnő, rénszarvas agancsos hajpántjaikról inkább nem akartak mesélni… Még másnap se, amikor végül sikerült néhány hóembert felépíteniük a kviddics pályán a barátaikkal.

 

ArtDungeon.net » Ron and Hermione playing in the snow

 

Nyereményjáték:

 

Ünnepi turnénkhoz hasonlóan mostani játékunk is rendhagyó formát ölt. Minden állomáson találsz egy kérdést, ami irányulhat az ünnepre és annak fontos “kellékeire”, kapcsolódhat az adott poszthoz, de olyan is előfordulhat, hogy a te véleményedre, élményeidre, kedvenceidre leszünk kíváncsiak.

A turné végén, a Blogturné Klub bloggereinek felajánlásáből hat ajándékkötet kerül kisorsolásra (a kötetek címeit a rafflecopter doboz tetején találjátok) azok között, akik minden állomást teljesítenek.

Figyelem! Bloggereink csak Magyarország területére postáznak. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

 

 

Melyik Harry Potter szereplővel látogatnál egy karácsonykor Roxmortsba?

a Rafflecopter giveaway

ÁLLOMÁSOK:

[ADVENTI BLOGTURNÉ 2022]

12/01 Kelly és Lupi olvas - Karácsonyi vásárok
12/02 Booktastic Boglinc - Playlist
12/03 Dreamworld - Programajánló
12/04 Betonka szerint a világ… - Karácsonyi könyvek
12/05 Veronika's Reader Feeder - Babaróka karácsonya
12/06 Csak olvass! - Karácsonyi történet
12/07 Olvasónapló - Képeslapok
12/08 Fanni’s Library - Szívmelengető könyvek
12/09 Spirit Bliss Sárga könyves út - Rajzok és fanartok
12/10 Olvasónapló - Filmajánló
12/11 Utószó - Sütemény recept
12/12 Readinspo - Booktag
12/13 Csak olvass! - Könyvjelzők
12/14 Könyvvilág - Booktag
12/15 Könyv és más - Társasjáték ajánló
12/16 Kelly & Lupi olvas - Puzzle-k
12/17 Könyvvilág - Történet
12/18 Csak olvass! - Last minute ajándéktippek
12/19 Veronika’s Reader Feeder - Ünnepi DIY
12/20 Függővég
12/21 Hagyjatok! Olvasok! - Harry Potter fanfic
12/22 Szaffi polca - Mézeskalács
12/23 Dreamworld – Történet
12/24 Közös karácsonyi meglepetés

 

vvvvv

Remélem jól szórakoztatok! Köszönöm a figyelmet!

Nézzetek át a többiekhez is!

vvvvv

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése