2022. december 20., kedd



Emily J. Taylor: Hotel Magnifique | Blogturné Klub könyvajánló

  

 

– Üdv néktek, utazók! – kiáltott. – Köszöntelek benneteket a Hotel Magnifique-ban, ahol az egész világ vár rátok!

 




Jana ​minden vágya, hogy hazatérhessen szülőfalujába, Aligney-ba, de rossz sorsa Durc kikötővárosához szögezi, ahol elkeseredetten próbálja eltartani magát és húgát, Zosát, egy bőrcserzőben vállalt állásból. Ám egy nap a városba érkezik a Hotel Magnifique.

A legendás hotel nem csupán a csak itt megtapasztalható mágiáról híres, hanem arról is, hogy minden reggelre más-más városban bukkan fel. Jana és Zosa természetesen nem engedhetik meg maguknak, hogy megszálljanak a hotelben, de állásra jelentkeznek, és hamarosan életük legnagyobb kalandjának közepén találják magukat. A hotelben azonban gyorsan kiderül, hogy a szépen csillogó, mágikus máz veszélyes titkokat takar.

A jóképű ajtónállóval, Bellel az oldalán Jana nekivág, hogy felfedje a hotel titkát és megmentse a húgával együtt a hotel összes dolgozóját. A sikerért szembe kell szállniuk a kegyetlen hotelmesterrel és kockára kell tenniük mindazt, ami a legfontosabb számukra. Ha viszont elbuknak, soha nem térhetnek haza, sőt, olyan sors vár rájuk, amely legrosszabb rémálmukat is felülmúlja.

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: Hotel Magnifique

Eredeti megjelenés éve: 2022

Menő Könyvek, 2022

400 oldal · puhatáblás

ISBN: 9789635841431

Fordította: Cséplő Noémi

WEBÁRUHÁZ

BELEOLVASÓ

MOLY

GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

Miért figyeltem fel erre a könyvre?

 

Igazából az a barátnőm hívta fel rá a figyelmemet, akivel mindketten ugyanannyira imádjuk a varázslatos helyszínekre kalauzoló történeteket… A barátságunk is a Harry Potter-regényeknek köszönhető, de ahányszor ezekhez hasonló, mágikus helyszínen játszódó sztorival találkozunk, azonnal sikítunk a másiknak!

De amilyen csodálatos a borító, valószínűleg hamar felkaptam volna rá magamtól is a fejemet!  

 

Szerintem…

 

Irtó szuper lenne vendégként 2 hetet eltölteni a Hotel Magnifique-ban, ami minden éjfélkor más-más városba költözik a világon! Akár a magiszter idején, akár máskor, de én nagyon szeretem az ilyen varázslattal átitatott, elképesztő lehetőségeket rejtő, borzongatóan élvezetes helyeket! Az már más, hogy történetünk 17 éves főszereplője, Jana Lafayette hamar elkezdi gyanítani, hogy valami nagyon nincs rendben se a hotelmesterrel, akiről az a hír járja, hogy ő a világ legnagyobb suminaire-je (régiesen: varázslója), se az ott dolgozókkal, akiknek nincsenek emlékeik a hitelen kívüli életükről!

 


Bizony ám! Aki belép a Hotel Magnifique-be aláír egy szerződést! Ha vendégként vagy ott, akkor miután hazamész eltűnnek az emlékeid a benti történésekről, de boldog leszel az élmény utóhatásától, viszont dolgozóként egyáltalán nem emlékszel majd arra, honnan jöttél, volt-e családod, mi történt veled a hotelbe érkezésed előtt… A csavar az, hogy míg Jana 13 éves húga, akit énekesnek vesznek fel, valóban elfeledi a dolgokat, addig főszereplőnkben élénken él minden arról, hogy árvák voltak, a falujukba való visszajutás miatt gyűjtik a pénzt, satöbbi… Jó ideig azt gondolhatjuk, hogy azért emlékszik mindenre, mert kalandos volt a felvétele, hiszen egy Bell nevű ajtónálló érkezik Zosáért, akit tényleg felvettek a hotelbe, de Jana nem hagyja egyedül elmenni az egyetlen rokonát, így a fiú kénytelen a makacs nővért is magával vinni.

 

 

- Figyelj! Nem akartam, hogy Alastair rájöjjön, mi vagy, és téged is a bábujává tegyen, ahogy mindenki mást. Most viszont megtette.

- Nem számít. Továbbra is Zosa közelében vagyok.

- Ugyanúgy csapdában vagy, mint mi mindannyian. Soha nem mehetsz haza.

- Zosa az én otthonom.

 

 

A történet varázslatos, egyből beszippant és fogva tart, de mint minden hasonló történetben, hamar rájön az olvasó, hogy a mágiának és a mágikus helyeknek megvannak a maguk árnyoldalai. Jana előtt lassan feltűnnek a csábító felszín mögött húzódó rémes igazságok, kiderül, hogy a hotel dolgozói rettegnek a hotelmestertől, Alastair-től ahogy az is, hogy hogyan jött létre a hotel. Számomra a történet második fele szinte elröpült, úgy érzem, mintha levegővétel nélkül olvastam volna el az utolsó 200 oldalt, ahol Jana már-már nyíltan szembe megy a magiszter parancsaival, és elkezdi kikutatni a hotel titkait.

Bell karaktere viszont a regény elejétől a végéig izgalmas volt, mert apránként derült ki róla, hogy mit érez, mit gondol, mire törekszik, mik a vágyai, miért áll Alastair mellett és miért nem akarja, hogy Jana a hotelben legyen. (Valószínűleg bukom a magas, sötét hajú, fájdalmasan magányos, titokzatos pasikra… Ja, tök meglepő, hogy kedveltem.) Szerettem a közös részeiket Janával, főleg az intimebb pillanataikat és a szóváltásaikat! (Ld. az idézeteket lejjebb.)

 


Összességében

 

Kalandos, izgalmakban gazdag történet egy nagyon makacs és kitartó fiatal lányról! Nem mondom, hogy Jana a szívem csücske lett – ez inkább a kulcsmesterről, Belről vagy magáról a hotelről mondható el -, de teljesen odáig voltam a bátorságáért és az intelligenciájáért.  Tetszett, hogy már-már álomian kezdődik, aztán fokozatosan mind sötétebbé, kegyetlenebbé vált a történet. A mellékszereplők mind érdekesek, mindenkinek megvan a maga keresztje, de a hitelről és az azt vezetőkről is sok minden kiderül olvasás közben, így nem volt bennem hiányérzet semmi miatt. Szuperül megírt, jól felépített történet, amit öröm volt olvasni, hiszen mindig volt még egy extra csavar, mindig volt még egy újabb váratlan fordulat. (Pl.: Zosa ujjai vagy Celeste felbukkanása)

 

Értékelés: 5



Kiknek ajánlom a könyvet? Fantasy rajongóknak, varázslatra vágyóknak, mágikus hely függőknek! Ki ne hagyjátok!

 

BORÍTÓMUSTRA, avagy borítóvariáció:

   

 

Kedvcsináló idézetek:

Annyira régen nem álltam közel senkihez, hogy elfelejtettem, mennyire lehet örülni annak, ha tudod, hogy beszélgetni fogsz valakivel.

– Beszélnünk kell.

Bel gyanakodva figyelte a kezemben lévő poharat.

– És az arcomba borítod a pezsgőt, ha ellenállok?

– Gondolkodás nélkül.

– Lehet, hogy magányos vagy, de esküszöm, nem vagy egyedül.

- Tényleg nem érted? Az otthon nem jelent nekem semmit, ha nincsenek ott azok az emberek, akiket szeretek.

- Nem lehetne, hogy amikor megkérlek valamire, csak mosolyogsz és pukedlizel, mint a többiek?

- Szóval legyek inkább agyatlan báb, akit kényed-kedved szerint használhatsz? – húztam fel a szemöldököm.

- Vicces lenne – kuncogott fel Bel, majd tekintetét a számra emelte. – Tudod, azt hiszem… kezdem megkedvelni a szemöldökemelésedet.

 

◈ ◈ ◈ ◈ ◈

Nem saját képek. Pinterest tábla: Hotel Magnifique

Hotel Magnifique a GoodReadsen

◈ ◈ ◈ ◈ ◈ 


A Menő Könyvek kiadásában jelent meg Emily J. Taylor: Hotel Magnifique című regénye. Ez a csodás szálloda minden éjjel máshová költözik, ezerféle varázslattal kápráztatja el gazdag vendégeit. Jana és Zosa alkalmazottként kerülnek a hotelbe, és miután elszakítják őket egymástól, Jana minden követ megmozgat, hogy megtalálja a húgát. A ragyogó díszletek mögött egyre több ijesztő furcsaságot fedez fel, ami sötét mágiára utal. Vajon rémálommá változik a két testvér kalandja? Kövesd végig az állomásokat és a játék megfejtéséért cserébe esélyed lesz megnyerni a könyvet a kiadó felajánlásában. 

 


 

Nyereményjáték:

 

A Hotel Magnifique a világ legszebb helyeire viszi a vendégeit. A játékunk állomásain sokunk kedvenc úti céljai közül láthattok néhány gyönyörű várost. Az állomások képei alapján találjátok ki a városneveket és írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő sorába.

 

Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésére, hogy a megkapott értesítő levélre válaszoljanak, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

 

 


 

BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

 

[BLOGTURNÉ KLUB]

12.08 Kelly és Lupi olvas
12.11 Deszy könyvajánlója
12.14 Könyv és Más
12.17 Csak olvass!
12.19 Hagyjatok! Olvasok!

 

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése