2022. december 8., csütörtök



Yehuda Devir - Maya Devir: Ez egy ilyen nap | Blogturné Klub képregényajánló

  

 

„Az igazat megvallva, egyáltalán nem terveztük az Ez egy ilyen napot. Az egész néhány rajzzal indult, amiben szuperhősös képregénystílusban mutattuk meg a hétköznapjainkat. Személyes blognak szántuk, vagyis egészen pontosan Yehuda blogja lett volna, ahol szemlélteti, milyen Mayával élni.”

 

- Bevezető

 




Hogyan birkózzunk meg a házasság apró kihívásaival?

A kötet a rendkívül népszerű alkotópáros életét és szerelmét mutatja be, ahogy megbirkóznak a hétköznapok hullámvölgyeivel és a friss szülőséggel járó jelentős változásokkal.

Yehuda és Maya Devir akkor kezdték képregényben illusztrálni az életüket, amikor friss házasként az első közös lakásukba költöztek Tel-Avivban. Az azóta eltelt években az Ez egy ilyen nap az egyik legnépszerűbb alkotás lett az interneten, világszerte több millió követővel.

Ez az első alkalom, hogy a Devir-képregények egy kötetben élvezhetők. Ebben a gyűjteményben szívmelengető, vicces és mindannyiunk számára ismerős helyzeteket osztanak meg. Úgyhogy még azok is, akik nem gondolják, hogy gépkarabéllyal kellene hadat üzenni egy csótánynak, könnyedén azonosulni tudnak a Devir házaspár küzdelmeivel és sikereivel. Hiszen ki nem mondta már maga is, hogy ez egy ilyen nap?!


Lepd meg vele magad és a szeretteidet, barátaidat!


Könyv információk:

Eredeti mű: One of Those Days

Eredeti megjelenés éve: 2020


Könyvmolyképző, Szeged, 2022

272 oldal · keménytáblás ·

ISBN: 9789635974221 ·

Fordította: Kereki Noémi Valentina

INSTAGRAMOK: 

@jude_devir

@maya_devir
@ariel_devir
@ethan_devir

@oneof_thosedays

WEBSHOP / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

Miért figyeltem fel a könyvre…?

 

Nagyon régóta követem a @jude_devir nevű instagramot, mert egyből magával ragadtak Yehuda és Maya mindennapjai. A könyvről hallottam, de nem gondoltam, hogy kiadják Magyarországon, így kellemes meglepetésként ért, amikor felbukkant a Könyvmolyképző kiadó előrendelhetői között így Karácsony előtt! Naná, hogy el kellett volnam!

 


Szerintem...

 

Nagyjából 2018 óta követem a páros mindennapjait a Yehuda Devir által megrajzolt webképregényben, így a Tel-Avivba költözésüktől egészen Ariel megszületéséig képben voltam az eseményekkel. Az utolsó információm az volt róluk, hogy készül az One of Those Days című kötetük, ami legnagyobb meglepetésemre kishazánkba is megérkezett. Még nagyobb meglepetésemre azóta bővült a családjuk egy Ethan nevű kisfiúval 2021-ben! Különösen megható az érkezése, ha azt nézzük, hogy a házaspár az első baba érkezése előtt a gyermekutáni vágyukat és a fogantatás sikertelensége miatti csalódásukat is a rajongóik elé tárták a webcomicban, ahogy természetesen a boldogságukat is, amikor kiderült, hogy érkezik a kislányuk, Ariel! 

 


Szerintem ez a válogatás fantasztikus. Bemutatja Yehuda és Maya igazi énjét. Az egymáshoz való ragaszkodásukat és azt, ahogy kiegészítik egymást, ahogy persze azt is, hogy mennyire mások tudnak lenni. Igazi lökött páros, olyanok, akik jó példaként állnak az igaz szerelemre vágyók előtt, hiszen minden romantikus lélek valami az övékhez hasonlóra vágyik, nem? 

 

 

„Nem ment könnyen, hogy kitegyük a magánéletünket a világ elé. A képregényekben sok olyan nem fotogén pillanatot és valós küzdelmet is megosztunk, amikkel napi szinten találkozunk, például, hogy nehezen sikerült teherbe esnünk. Talán naivak voltunk az Ez egy ilyen nap indulásakor, nem értettük, hogy milyen lehetőségek rejlenek abban, ha az ember láthatóvá válik a közösségi médiában. De idővel kezdtünk egyre otthonosabban mozogni, és felismertük, mekkora ereje van, és hogy milyen örömöt tud szerezni az embereknek.”

 

- Bevezető

 

 


A könyv három részre tagolódik, ahol az első rész főleg a szerelmespár összeköltözésével, a közös életükkel foglalkozik. A webképregényt a férfi rajzolja, így az ő szemén keresztül látjuk Mayát, akit szinte istenít: Maya ügyes, mert össze tudja szerelni a bútorokat, aki párját ritkítja a strandon a szépségével. Természetesen a képregényrajzoló nem elvakult, hiszen elénk tárja azt is, hogy rémesen hideg a nője lába, a forró zuhany alatt ő elpusztul, amikor Mayának épp megfelelő a hőmérséklet, és azt sem átallja elbeszélni, hogy mennyire konyha amatőr nőszeméllyel él együtt: egy müzli elkészítése is egy rakat mosatlant eredményez nála! Imádtam a közös mozizásaikkal, sorozatozásaikkal és az ünnepléseikkel kapcsolatos képeket is!

A második részben már jegyesekként tárják elénk a szerelmi élet árnyoldalait. Itt már előkerül a közös fürdő kevéssége, az ételbe kerülő hajszálak problémája, de még a gusztustalanul étkezés is. Ebben a részben a legjobban Yehuda első ősz hajszálát imádtam, hogy mennyire más jut eszükbe erről!

 


A harmadik rész azzal kezdődik, hogy Maya vágyódó pillantásokat vet egy babára! A gyermek utáni vággyal, az ovulációs-hadművelettel, a sikertelen próbálkozások miatt csalódásokkal és elszomorodásokkal kezdődik nyit a fejezet. Aztán a Yehudától megszokott módon, jó adagnyi humorral megfűszerezve tálalja nekünk a párja terhességének olykor kínos, máskor boldog pillanatait. Nagyon jó kis válogatás ez a könyv, mert a Tel-Avivba költözéstől egészen a kislányukkal való közös első hónapjaik történetét beszéli el szórakoztatóan, fekete-fehér és színes képekben. Egyébként ezt különösen szerettem, ugyanis érdekes volt a színezés előtti és a színezés utáni képek egymás mellé helyezése! Főleg azokat bírtam, ahol felbukkant Yehuda HULK babája a maga klasszikus hulkzöld színével!

 


Összességében

 

Nyers, őszinte, vidám, szerethető, vagyis amilyen a Devir házaspár olyan a kötet is. Számomra ez az idei év egyik legjobb híre volt, hogy Karácsony előtt megjelenik itthon ez a képregénygyűjtemény, teljesen odáig vagyok, hogy ezt a kötetet magyarul is élvezhettem, rendkívül szórakoztatóak lettek a fordított szövegek és szívszorító lett az apasággal kapcsolatos slam poetry. 

Bár egy ideje nem követtem figyelemmel az eseményeket, nagyon jól esett visszatérni hozzájuk. Megkapóak ezek az illusztrációk és igazán különleges módon, jó humorral beszélik el az életük kisebb-nagyobb eseményeit.

 

Értékelés: 5


Kinek ajánlom?

◦ Mindenkinek, aki szereti Maya & Yehuda Devir képregényeit/webcomicját. Nekik különösen jó karácsonyi ajándék lehet!

◦ Bárkinek, aki szereti a párkapcsolatokat, az életet humorosan és kifigurázva, ugyanakkor őszintén bemutató, pár paneles képregényeket.

 

Még néhány kedvencem:

  

 


♡ ♡ ♡ ♡ ♡

Nem saját képek. Pinterest tábla: Yehuda & Maya DEVIR COMICS

ONE OF THOSE DAYS a GoodReads-en

♡ ♡ ♡ ♡ ♡ 


A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent a híres izraeli házaspár első képregénye, Ez egy ilyen nap címmel. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei bemutatják ezt a szívmelengető, vicces és sokunk számára ismerős helyzeteket tartalmazó képregénygyűjteményt, melyben Maya és Yehuda Devir hétköznapi hullámvölgyeiket örökítették meg.

Tartsatok velünk, ismerjétek meg a szerzőpárost és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott nyereménykönyv egy példányát.

  


 

Nyereményjáték:

 

Mostani játékunk során ki másoké is lehetne a főszerep, mint a képregényeseké? Minden állomáson láthattok egy borítórészletet, nektek pedig nincs más dolgotok, mint az alapján megfejteni a kötet szerzőjét, majd a nevét beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába.

 

Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!

 

 


a Rafflecopter giveaway

 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése