2022. július 16., szombat



Sara Wolf: Szívet ​szívért (Szívet szívért 1.) | Blogturné Klub könyvajánló és borítómustra

  

 

Némi vigaszt nyújt, hogy hazugságom egyben igazság. Legszebb, legőszintébb mosolyommal mondom:

– Egyszerűen a szívét akarom, hercegem.

Y’shennria megdermed és elsápad mellettem. Az Allanthas felvonja egyik pengevékony, ősz szemöldökét. Lucien meg sem rezdül, csak arcomat nézi. A meztelen igazság a levegőben lóg; túl fényesen. Egy kicsit le kell árnyékolnom.

– Ó! – kiáltok fel két tenyeremet összecsapva. – És talán egy-két ruhát is. Szörnyen imádom a szép ruhákat!

– Igazán nem szeretném kiábrándítani – szólal meg Lucien végül –, de nincs szívem, amit megszerezhetne tőlem.

 




Zera ​egy boszorkány halhatatlan katonájaként kénytelen élni. Nightsinger egy szelencében tartja Zera szívét, így a lány hiába szeretne szabadulni a helyzetből, kérdés nélkül szolgálnia kell őt. Egészen addig, amíg Nightsinger meg nem kéri, hogy hozza el egy herceg szívét a sajátjáért cserébe. De van egy feltétel: ha lelepleződik a királyi udvarban, akkor Nightsinger inkább elpusztítja Zera szívét, mint hogy végignézze, ahogy a boszorkányokat gyűlölő nemesek megkínozzák. Lucien d’Malvane koronaherceg pont annyira utálja az udvart, amennyire az szereti őt – a tanárai félnek kijavítani a hibáit, és minden nő az ő kegyeit keresi. Senki nem mer szembeszállni vele – Lady Zera érkezéséig. Zera nem foglalkozik az udvari protokollal, fel van vágva a nyelve, féktelen, és a herceg vérét akarja. Nem kell sok idő hozzá, hogy a büszke herceg is az ő szívét vegye célba. A lány, akinek nincs vesztenivalója, és a fiú, akinek mindene megvan, veszélyes macska-egér harcba kezd. A győztes elnyeri a vesztes szívét. Szó szerint. 

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: Bring Me Their Hearts

Eredeti megjelenés éve: 2018

Maxim, Szeged, 2022

400 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789634992325 · Fordította: Bozai Ágota

Trilógia:

 

1. Szívet ​szívért

2. Kivégzés

3. Vadász

 

(befejezett)

WEBSHOP / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

A történetről…

 

Főszereplőnk Zera, aki egy Éjszirén nevű boszorkány bejegyzett tanonca, vagyis olyasvalaki, akinek a szívét a boszorkány egy üvegbe zárta, és ezzel kvázi halhatatlanná és legyőzhetetlenné tette a lányt. Az immár három éve egy 16 éves testében élő Zera, minden este könyörög a boszorkánynak, hogy adja vissza mindhárom tanoncának a szívét (ugyanis rajta kívül a boszorkány még két kisgyerek Szívtelen Szolgája is van). Megőrül a folyamatos éhségtől, ami miatt mindennap állatok nyers húsát kell fogyasztania, vagy bekattan és mészárlásba kezd, illetve bántja, hogy a szíve nélkül az emlékei is odavesztek az átváltozása előttről… Egy nap a boszorkány felajánl neki egy cserét: mindhárom szívet megkapja, ha elhozza neki Cavanos koronahercegének, Lucien d’Malvane-nek a szívét.

Így a Régi Isten egy magasrangú követőjének a segítségével Zera eljátssza, hogy ő az idei egyik Tavaszmenyasszony, vagyis azon hajadonok egyike, akik közül a herceg feleséget választhat magának. Persze az erdőben nevelkedett lány kitanítható ugyan, de teljesen képtelen levetkőzni makacs, tiszteletlen személyiségét, így hamar kirí a bugyutácska, egyszerű nemeslányok közül.

 


Szerintem…

 

Ez a sztori valami fergeteges! Zera, aki egy boszorkány halhatatlan Szívtelen Szolgája, egy igazi badass női karakter, aki folyamatosan küzd a fejében zúgolódó hanggal, aki vagy arra biztatja őt, hogy tépjen szét valakit, vagy azért bántja, amiért megölt öt embert bosszúból. Elképesztően erős, de nagyon makacs karakter, aki szinte senkit sem tisztel, és ebből bizony néha (gyakran!) problémás helyzetbe kerül. Például unalmában követ egy tolvajt az idegen városban, ahova ő maga is valamit ellopni jött, aztán csodálkozik, ha bajba kerül. Szerettem, mert a végletekig őszinte karakter, aki az első adandó alkalommal elmondja, hogy ő bizony a koronaherceg szíve miatt érkezett Ventisbe! Azt hiszem, hogy ennél a résznél esett le először az állam, és ez bizony még nagyon az elején volt.

 

A hercegről elég hamar kiderül, hogy nem ért egyet az apja uralkodási módszereivel, ahogy azzal se, hogy a tanácsadójának szabadkezet adva úgy uralkodik, hogy rettegésben tartja az alattvalóit. Boszorkány üldözések, razziák, nyilvános kivégzések – szinte mindennapos dolgok, amiket az Új Isten, Kavar nevében elkövetnek. Zera hamar rádöbben, hogy Lucien koronaherceg lenézi a nemeseket és az egész Tavaszmenyasszonyos mizériát, megvannak a maga tervei, amelyben nem szerepel egy újabb háború. (Ugyanis ettől tartva küldték el a boszorkányok a herceg szívéért a Szolgát. Amúgy izgalmas az egész múltban történt Napháborús része a regénynek, nagyon jól fel van építve az egész regény háttere, örültem, hogy nem csupán a jelent és a jelenbéli karaktereket alkotta meg az író a lehető legrészletesebben!)

 

 

– Az életben nem minden a szerelemről szól, Malachite.

Nagyon komoran néz rám bíborvörös szemével, és aztán valami nagyon furcsa dolgot mond.

– Nem. Csak az, ami számít.

 

 

Akármennyire is szerettem Zerát, és bármennyire egyetértettem Lucien herceg nézeteivel, az én kedvenceim mégsem csak ők voltak! A regényben elég sok kiemelt és jól felépített hátterű karakter van (úgy szimpatikus, mint unszimpatikus), de nekem a herceg Allanthas testőrének, Malachite-nak a szövege, stílusa és sztorija tetszett, illetve nagyon kedveltem még Lady Y’shennria figurája. Ő volt az, aki a Régi Isten követőjeként magához vette és kitanította Zerát, majd bemutatta az udvarban, mint a nemrég előkerült unokahúgát.

 


Hogy a regényről is szó essen, és ne csak a kedvenc karaktereimet emlegessem... Nos, a történet rendkívül összetett, sokrétű és meglepően csavaros ahhoz képest, hogy egy huszonéves író első YA high fantasy regénye. Mindenesetre nekem tetszett az, ahogyan a cselekményt szövi, ahogy humorral és akcióval dobja fel a fejezeteket. Valahogy sosem tudtam kitalálni, mi lesz Zera vagy Lucien következő lépése, és bizony mind a testőr, mind a csapatot segítő, szintén bosszúra szomjazó Fione is sokszor máshogy alakította a történéseket, mint sejteni véltem.

Tetszettek az orgyilkosként vagy városi őrként dolgozó macskaszerű lények, a celeonok is, de a többi fantasztikusabb lény felbukkanását is imádtam. Mint kiderült, egy régen élt boszorkány félrement varázslata változtatta érző és kommunikációra képes lényekké ezeket a különleges lényeket (pl. Malachite), remélem, hogy erről még lesz szó a többi részben is, mert nagyon bejött ez a fordulat is!

 

Összességében

 

Totálisan odáig vagyok Sara Wolf történetéért, amiben az ártatlannak kinéző 16 éves lány a vadász, és a koronaherceg a préda! Az alapjaitól kezdve imádtam a történetet, és ahogy mind jobban megismertem a történet szereplőit, a mozgatórugóikat, a múltjukat, úgy akartam többet és többet belőlük.

A legnagyobb gondom az, hogy soká érkezik még a trilógia további két része, pedig szívem szerint már ma olvastam volna tovább Zera, Lucien, Malachite… és a többiek sztoriját! Rendkívül jól megírt, ám addiktív sztori!

 

Értékelés: 5

 

Érdekel a folytatás? Nagyon! HOL VAN?! Irtó kíváncsi vagyok a trilógia többi részére, ha holnap el tudnám kezdeni, az lenne az igazi, mert holnapután már az utolsó résznél tartanék… Addiktív és irtó jól megírt kezdő rész!

 

Borítómustra ~ külföldi borítók

  

 

Kedvcsináló idézetek:

Alaposan végignézek Malachite-on. Sokkal vékonyabb, mint Lucien, de ugyanolyan széles a válluk.

– Mennyire vagy erős?

Malachite felnevet.

– Mi az? Nem tűnök elég marhanagynak?

– Én inkább… csirkéhez hasonlítanám a testalkatodat.

Nyelvével csettint.

– Te vagy a legrosszabb. Folyton csak rád vigyázok, és mi a hála? Madárnak nézel.

– Na de gyerekek! – hördül fel Malachite. – Elég legyen ebből! Anyának csendre és nyugalomra van szüksége.

– Azért, hogy nézhesd, ahogy ezek az uracsok nyeglén vívnak? – mordul Lucien. – És én még azt hittem, hogy a minőségi szórakozást szereted!

– Elég ügyetlenek – jegyzem meg egyetértőn. Nézem, ahogy két nemesifjú hárítja egymás támadásait. – Nem tanítjátok a lányaitokat gondolkodni, és nem tanítjátok a fiaitokat vívni. Mit tanít Vetris a gyerekeinek?

– Törtetést és hízelkedést – feleli Malachite. – Plusz egy kis ivászatot és egy csipetnyi divatmajmolást.

– Vannak sebek, amik soha nem gyógyulnak be. Varázslattal sem.

Fione vár odalent. Amint a lábam a padlót éri, bezárja mögöttem a vaslapot. Lucien nem néz a szemembe, egy közeli fáklyát bámul. Malachite vigyorog.

– Nos? Kiszívtad a szerencsétlen lelkét? És ha igen, mielőtt vagy miután a nyálát csorgatta rád?

Lucien felmordul.

– Itt senki nem fog szívogatni semmit!

Malachite vontatott, oktató hangon szólal meg:

– Tudom, hogy emberszüleid ezt nem mondták el neked, Lucien. De féltékenynek lenni szabad. Sőt, teljesen természetes dolog.

Felnevetek, és ajkamba harapok, amikor Lucien egy fél pillanatig nagyon éles tekintettel néz rám. Fione köhécsel.

– Ha befejezitek végre ezt a minősíthetetlen kamaszos viselkedést, szeretnék továbbhaladni.

 

♡ ♡ ♡ ♡ ♡

Nem saját képek. A Pinterest táblámról származnak: Szívet szívért 

Bring Me Their Hearts a GoodReads-en.

♡ ♡ ♡ ♡ ♡

 

Zera szívét egy boszorkány őrzi egy szelencébe zárva, így a lány az ő halhatatlan katonájaként él, de hajlandó visszaadni neki a szívét, ha cserébe Zera elhozza neki Lucien d’Malvane koronahercegét! Tartsatok velünk ezen az izgalmas high fantasy blogturnén, de ne feledjetek el játszani se, ugyanis a turné végén megnyerhetitek a Maxim kiadó által felajánlott Szívet ​szívért nyereménypéldányt!

  


 

Nyereményjáték:

 

Rendszeres olvasóink tudhatják, hogy sok általunk turnéztatott könyv címében megtalálható a SZÍV szó, így ehhez fog kapcsolódni mostani feladatunk is! Minden állomáson találtok egy borítórészletet, találjátok ki a könyv CÍMÉT és SZERZŐJÉT, és írjátok be a megfelelő helyre. Jó keresgélést!

 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Csak magyarországi címre postázunk.)

 

 

 


 

BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

 

[BLOGTURNÉ KLUB]

6 - Könyvvilág

8 - Fanni's Library

16 - Kelly és Lupi olvas

16 - Hagyjatok! Olvasok!

 

 

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése