Oldalak

2024. május 31., péntek

5. fejezet - 2024. május | Havi összefoglaló ~ Sorozat- és filmAjánló, élMényBeszám0ló, ranD0msÁgok

  


Heyho!

Remélem, hogy más is észrevette, hogy mennyi finom gyümölcs van a boltokban meg a fákon, és ráfüggtetek, akárcsak én! Amúgy is életmódváltásban vagyok - vitaminok, kollagnén, torna, koffeinmentes kávé, etc -, amiben nagy segítség az, hogy ennyi finomság érik éppen. :'))

A lassan teává váló vérem azért nem korlátoz abban, hogy jöjjek-menjek mindenfelé és abban se, hogy folytassam a lakás felújítgatását. (Ezúttal a növényeknek meg az erkélynek estem neki.) Pihenésképpen olvasgattam néhány Marvel fanficet meg Sims4ezgettem, kiraktunk 2 puzzlet is, de volt lomtalanítás meg mindenfelé sütizgetés is. Örülök a szép időnek, könnyebb boldognak lenni, ha süt a nap! :)) 

Viszont most ritkulnak egy időre a bejegyzések, mert június 1-8. között színházi fesztiválsorozat lesz nálunk, és... SOKK lesz. :')

 

Pozitív dolgok: barátnős és barátos napok, sok-sok utazás, szülinapozás, névnapozás, pc game, fanfic olvasás, ballagás, szemét kaja zabálás (KFC, Meki, etc), kutyázások, cicázások, növényezések, erkélyen olvasás, partizások.

 (A folytatáshoz olvass tovább! ⇩⇩⇩)

❖❖❖❖❖

Mi történt májusban?

❖❖❖❖❖

– Könyvespolc bővítős kitérő –

 

Én és az új polclakók: 15 új könyvvel bővült a könyvespolcom. Érkezett pár recenzióm, melyekről hamarosan olvashattok, illetve egy barátomtól kaptam néhány könyvet ajándékba.

Ami meglepő: VETTEM MAGAMNAK könyveket!

Utoljára tavaly júniusban vettem… Nos, nem vagyok nagy könyvvásárló, de azt hiszem, hogy megérdemeltem 2-2 könyvet a kedvenc íróimtól… Nehéz hónapok állnak mögöttem, plusz mindegyik kiadvány gyűjtemény-bővítő célt szolgál. :’))

 

Recenziók (5)

 

Michael Slepian: A titkok titkos élete

Michael Mosley: Csak egy apróság

B. K. Borison: In the Weeds – Behálózva 

T. Kingfisher: Varázslókalauz önvédelmi sütéshez

Freya Sampson: Az elveszített jegy (könyvajánlóm)

 

 

Ajándékba kaptam (6)

 

J. K. Rowling: Harry Potter and the Philosopher's Stone

R. A. Salvatore: Otthon / Száműzött / Menedék

J. D. Salinger: Zabhegyező / The Catcher in the Rye

 

Vásároltam (4)

 

Rainbow Rowell: Akármerre visz a szél

Rainbow Rowell – Sam Maggs: Fangirl: Manga 3.

J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (MinaLima edition)

J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája (Illusztrálta: Jim Kay)

  

– Személyes érdekeltségek –

 

#előrehaladósrész #bakancslistás #kihívás 

 

TERVEK 2024-re: újévi fogadalmak és társai

 

 TUTI BUKTA: a „költs kevesebb, mint 15 ezret idén könyvekre” kitétel totál bukta, mert sikerült 4 elég drága könyvet vennem a hónapban 27k-ért…

 

SIKER! Megnéztem ezt a filmet a listámról: Van Gogh az örökkévalóság kapujában (2018) – szeretem Van Gogh-ot, de nem életem filmje…

 

#HAVIKEDVENCEK  

 

Kedvenc zenék:

 

Jack Harris - Careful What You Wish For

Lil Nas X - THATS WHAT I WANT

Marshmello ft. Bastille - Happier

Marshmello & Anne-Marie - FRIENDS

OneRepublic - Rescue Me

BoyWithUke - IDGAF ft. blackbear + Toxic

FIFTY FIFTY - Cupid sped up (Lyrics)

Hiko - Rescue (Sped Up)

The City's Yours

 

(AniTiger BestOf2024 lista)

 

#MacsKalandok #randomságok

 

Szóval az előző hónapban „poénból” mondtam, hogy hátha nem kapom vissza a kis dögöt, és valóban ez a szitu… Annyira egymásba szerettek a Nagyimmal, hogy a heti kétszeri látogatáson túl nincs igény arra, hogy menjek is nyasztassam. :’)) Nagyi boldog, Macska boldog, barátnőm nem boldog, én meg utazgatok kedvemre és körbepakoltam a lakást az eddig a magas polcokon tartott növénykéimmel.



 

#boldogság #rövidsztorik

 

 Az előbb említett növény szétpakolás végeredménye átható a képen, bár lemaradt az erkélyen ücsörgő aloe vera, illetve egy hatalmas szobafutóka véletlenül a képekről.

 


 No, de a hónap izgalmasan kezdődött. RETRO Sugárúti Fesztivál volt nálunk autó- és fegyverkiállítással, véradással, kitelepült könyvtárral meg rengeteg programmal. Nem találtam partnert, így egyedül mentem. Megtudtam, hogy soha többé ne menjek vért adni és hogy mi a vércsoportom RH része, illetve vettem egy új kitűzőt és láttam egy csomó csodás alkotást a városunkról.

 


 Továbbá elballagtattunk nagy fiút is egy szuper buli keretein belül... ahol a kissé spicces barátnőm azt hitte tudok táncolni, de végül pár kör után elfogadta, hogy botlábú vagyok. :3

 


 Egy baráti házaspárnál kismacskáztunk és kerti partiztunk! 

 


 Ahogy a fenti képen látszik, nem csak a Duolingoval haladok, de végre megcsináltam szabadidőmben az erkély kitakarítását és PVC padlózását. Ebben a hónapban először sikerült kint olvasnom a fóliás, padlós, tiszta erkélyen! (Ha nem is sokat, mert ritkán voltam itthon.)

  

 Voltam Székesfehérváron, Nagyvenyimen, Dunaföldváron, Rácalmáson, Adonyban, Sárbogárdon. Napoztam, kutyáztam, sütiztem, kirándultam, anyák napjáztam, társasoztam, kocsit mostam, néztem tyúkvágást - sokminden történt sokfelé, de jó volt.

 


 BAL KÉP: Szereztem valami érdekes zöld cuccot a kedvenc koreai boltomban, de olyan édes volt, hogy képtelen voltam meginni... JOBB KÉPEK: Kiraktunk NAGYON nehezen Szimivel egy 1000 Db-os panorama puzzlet (azt hiszem, hogy áprilisban kezdtük?), és megszivattam magam egy csupakék 500 db-ossal, ami elég nehéz volt.

 

 

FILMEZÉSEK / SOROZATOK:

 

Filmeztem:

 

A halhatatlan gárda (2020) – 8/10 –

Nekem tetszett! És nem csak azért, mert Charlize Theron ismét brutál dögös és gyilkos, hanem mert ötletes volt ez a sztori. Bár lenne folytatása… Kíváncsi vagyok a bosszúálló fuldokló sztorira is. Pár szóban összefoglalva? Egy csapat halhatatlan keresi a „székes emberüket”. (Japp, Pókemberből van a székes dolog.).

 


Avatar: A víz útja (2022) – 8/10 –

Maradjunk annyiban, hogy ez gyönyörű.

A zene, a természet, az állatok, vagyis minden látvány, Flóra és Fauna csudálatos, ahogy van. A tenger alatti, levegőbeni, szárazföldi részek…

Eskü, komolyan elkóbászolnék ebben a világban, és végig tátott szájjal csodálnám. Élmény volt a vízi világ a másfelé navikkal.

Csak ez a fránya sztori a rohadt katonákkal, öldökléssel, vérbosszúval, 'bálna' vadászattal és a rengeteg vérrel kár volt bele…

Japp, az emberek mindent képesek tönkretenni…

Az agyam még a film elején dobta le az ékszíjat, amikor a gyönyörű, békés, csodás Navi nép puskákkal – b@ker, puskákkal!! – ment hobbi gyilkolni még több fegyverért… Ahhh…. Sokadszorra álltam neki, mert ennél mindig abbahagytam, de azért nem volt rossz élmény.

 


Tökéletes találkozás (2022) – 7/10 –

Nekem tetszett. Szomorú, de ötletes, tele mély gondolatokkal. Inkább gondolat-kísérlet, mint kerek sztori. Cukik voltak.

 


Van Gogh az örökkévalóság kapujában (2018) – 7/10 –

Imádom Van Gogh műveit, de újra és újra összetörik a szívem, ha az életéről olvasok vagy nézek filmet. Szerintem Willem Dafoe csodás választás volt, sőt, Oscar Isaac Gauguinja is ütős volt. Picit elvont, picit művészi, nagyon szívszorító film. Annyira gyönyörűek a filmbéli képvilágok, vibráló sárga képek.

 


A rólad alkotott kép (2024) – 6/10 –

1:42 – ha ez a nő még 1x összetöri csóri csávó szívét, akkor valamit földhöz vágok…

Tetszene, de kiborít, ahogy szerencsétlennel bánik. Napvilágnál nem kell, ágyban meg igen? Bah…

Mindkét színészt szeretem, nem rosszak a zenés részek se, jó a főszereplők között a kémia, szépek, összeillenek, de ez a sztori…. >.<

A 6 pont a pozitív dolgoknak szól, nem a történetnek.

 


Kívánság (2023) – 5/10 – Összvéleményem: xD xD xD

Nem mondom, hogy nem volt egy-két aranyos vagy vicces elem benne, de ritka, ha egy mesére azt mondom, hogy: SOHA TÖBBET! Na, ez is ilyen... Háttérzajnak jó, de nem köt le.

 


A könnymester legendája (2024) – 5/10 –

Hát nem tett hozzá sokat az életemhez, de valahogy bugyután cuki volt…

…a narráció (szinkronnal) brutál rossz volt…

…és eléggé nem tudom, most akkor mi lesz a kölykökkel, ami szintén zavar, de hát ez van gondolom…

 


Az ír kívánság (2024) – 4/10 –

Keresem az álompasit a filmben… vagy úgy bármilyen pasit… Nincs bajom ezekkel a korombeli nyikhajokkal, de kellett volna a filmbe egy FÉRFI. X))) Anélkül nehéz romcsi filmre nyáladzani. <3

Mindazonáltal lehetett volna ez jó, egy egészen már szereplőgárdával – olyanokkal, akik tudnak színészkedni.

Bónusz crying: Eragon hogy megöregedett………………….

 


Sorozatoztam:

 

Voltvalaki Hotel (2019–) – 10/10 –

Felnőtteknek szóló animációs mese tele zenei betétekkel. A Pokolban játszódik, tele szerethető karakterekkel, fekete humorral és izgalmas cselekménnyel. Imádtam, szórakoztatott!

 


Halott Fiúk Nyomozóiroda (2024–) – 9/10 –

Sandman széria mellékágazata, amiben felbukkan ugyan Halál, de nem róla szól a sztori, hanem két furcsa fiúról, akik szellem-rejtélyeket oldanak meg. Csupa fekete humor, csupa izgalom és csupa szerethető karakter. Imádtam.

 


Az elragadó démon (2023–2024) – 9/10 –

Nos, mióta ráfüggtem a kdramakra, eléggé megkedveltem Song Kang urat, aki minden sorozatban tök más karaktert alakít, de mindig zabálni valóan cuki. Tetszett a szép Kim Yoo Jung színésznő is, akivel nagyon helyes párt alkottak a sztoriban. Egyébként ez egy urban fantasy, amiben egy démon / ördög beleszeret egy halandó nőbe, igazi enemies to levers sztori elég sok varázslattal – mit ne szerettem volna rajta? :D

 

Anyuval néztük:

 

Könyvklub: A következő fejezet (2023) – 7/10 –

Egynek jó volt ebéd mellé. Imádom Olaszországot, annyira gyönyörű ♥

 


Gyilkos party (2021) – 4/10 –

Elmondhatatlanul idegesített… XD De az ötlet és a színvilág tetszett.

 


– Következő havi terveim –

 

- Hamarosan olvasom őket / írok róluk:

▪  Kerstin Gier: Ami eddig elveszett

▪ Alice Oseman: Nick és Charlie

Gareth Brown: Az ajtók könyve

Katherine Rundell: Hihetetlen teremtmények

Judy I. Lin: Sötét, édes bájital

T. Kingfisher: Varázslókalauz önvédelmi sütéshez

B. K. Borison: In the Weeds – Behálózva

Michael Mosley: Csak egy apróság

Michael Slepian: A titkok titkos élete

Bea Fitzgerald: Girl, Goddess, Queen – Pokolba a szerelemmel!

R. L. Stine: Váljunk láthatatlanná! / A Láz-mocsár vérfarkasa

R. L. Stine: Kísértet-part

 

❖❖❖❖❖

– Bejegyzések a blogon –

 

9 könyvről írtam a hónapban:

Elizabeth Lim: A sárkány ígérete * high fantasy retelling mitológia YA *

Rick Riordan: A mélység lánya * ifjúsági urban fantasy *

Olivie Blake: The ​Atlas Six - Az Atlas-hatos * urban fantasy YA *

Neal Shusterman: Próféta * disztópia fantasy romantikus YA *

Mackenzi Lee: A Tél Katonája: Hidegfront * kaland MARVEL „szuperhős” YA *

Heather Fawcett: Emily ​Wilde tündérenciklopédiája * kaland fantasy romantikus *

Híragi Szanaka: Az elvesztett emlékek lámpása * mágikus realizmus *

Agatha Christie: Baljós ​tavasz * novelláskötet krimikkel *

Boromisza István: A ​„Csengetett, Mylord?” Univerzum * ismeretterjesztő *

 


Blogturné Klub extrák és egyéb bejegyzések: 

Hihetetlen teremtmények | idézetek

A ​mélység lánya | borítók és idézetek

The ​Atlas Six - Az Atlas-hatos | idézetek

 

vvvvv

Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!

A képek némelyike SAJÁT vagy saját szerkesztés! 

A többi meg a Pinterest tábláimról meg az Instámról van.

vvvvv


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése