2024. május 22., szerda



A ​mélység lánya | Kedvcsináló idézetek és Borítómustra (Blogturné Klub Extra)

 

A könyvekhez készített extra állomásaimat itt leled: BTKextra

 


A kilencedikes Ana Dakkarnak év végén egy titokzatos tengeri próbán kell részt vennie, de a kikötőbe érve egy tragédia szemtanúivá válnak osztálytársaival.

Tarts velünk, hogy többet megtudhass Land Intézet és a Harding-Pencroft Akadémia között fennálló, 150 éve tartó hideháborúról, amibe Anáék is belekeverednek. A turné végén egy szerencsés olvasónk meg is nyeri A mélység lányát a Könyvmolyképző kiadónak köszönhetően!




Ana Dakkar kilencedikes a Harding-Pencroft Akadémián: ebben az öt évfolyamos középiskolában a világ legjobb tengerkutatói, haditengerészei, navigátorai és tengeri felfedezői tanulnak. Ana szülei egy tudományos expedíció során életüket vesztették két évvel ezelőtt. A lány egyetlen élő rokona a bátyja, Dev, aki szintén a HP diákja.

Ana osztályának a kilencedik év végén hétvégi tengeri próbán kell részt vennie, aminek a részleteiről az iskola semmit sem árul el. Ana reméli, elegendő tudással rendelkezik ahhoz, hogy sikerrel vegye ezt az akadályt. Őt és az osztálytársait azonban hideg zuhanyként éri, amikor úton a kikötőbe egy szörnyű tragédia szemtanúi lesznek, ami örökre megváltoztatja az életüket.

De ez még nem minden. Az osztályt kísérő professzor arról tájékoztatja Anát, hogy a rivális iskola, a Land Intézet és a Harding-Pencroft százötven éve hidegháborút vív egymással. A hidegháború kiélesedésével a kilencedikeseket az a veszély fenyegeti, hogy haleledelt csinálnak belőlük. A halálos ellenségekkel folytatott versenyben Ana fantasztikus barátokra tesz szert, és megdöbbentő felfedezéseket tesz az örökségével kapcsolatban, miközben először teszi próbára vezetői képességeit.

 

Kiadó: Kiadó: Könyvmolyképző / Kaméleon Könyvek

Terjedelem: 392 oldal

ISBN: 9789634575979

Fordította: Molnár Edit

Műfaj/zsáner: ifjúsági, barátság, fantasy, kaland

 

Eredeti mű: Rick Riordan: Daughter of the Deep

Eredeti megjelenés éve: 2021

 

KMK WEBSHOP / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

<< ÉRTÉKELÉS 05.26. >>

 

--- Olvassatok tovább az extrához! ---

vvvvv

1.

 

Legyűröm a borzongásomat. A búváriskolában legelőször azt verik az ember fejébe, milyen veszélyeket rejtegetnek a víz alatti barlangok. Ezek az üregek a legvalószínűbb halálcsapdák.

Attól, hogy egy tengeralattjáróban ülök, még nem vagyok derűlátóbb az esélyeinket illetően. Még ki sem értünk a kapun, majdnem felnyársaltuk magunkat. Ennek ellenére tudom, milyen rosszul venné ki magát, ha a kapitány torkaszakadtából sikoltozni kezdene: Mind meghalunk!

 


2.

 

– A Land Intézet nem jutalmazza a kudarcot – magyarázza. – Most pedig induljunk!

Tia Romero elképedve bámul rá.

– Uram, megtámadtak minket. Sebesültjeink vannak. Hívjuk a parti őrséget!

 


3.

 

Hosszasan tanulmányozom dr. Hewett sértett arckifejezését. Az idegeim úgy remegnek, mint egy ezerfelé úszó heringraj. Végül nem tudom megfékezni a káoszt. Kitör belőlem a nevetés.

A többiek nyilván azt hiszik, hogy megbuggyantam. Nem tehetek róla. Az életem romokban hever, már megint. Elvesztettem a bátyámat, az iskolámat, a jövőmet. Órák óta túlteng bennem az adrenalin. Most pedig Nemo kapitányról beszélünk!

 

4.

 

A Cápa-ház prefektusa magas, sötét hajú, vaskos srác. A háta mögött mindenki csak Pókinak csúfolja, mert úgy néz ki, mint Miles Morales az Irány a Pókverzum!-ból. Bár ő közel sem olyan menő. Tavaly óta fegyverszünetet kötöttünk, de ettől még nem kedvelem.

 


5.

 

Mivel a HP legfontosabb épülete a Verne Kollégium, arra jutottam, hogy az iskola alapítói bizonyára megrögzött Jules Verne-rajongók voltak. Lehet, hogy nemzedékekkel ezelőtt csak brahiból vették fel a családomat, mert tetszett nekik a vezetéknevünk.

 


6.

 

– Azt én sem tudom – vallom be. – Tanultam zongorázni, de…

Az emlék visszarepít az általános iskolába.

Emlékszem, Dev milyen bőszen tiltakozott, amikor Mrs. Flannigan hetente kétszer megérkezett hozzánk, hogy órát adjon nekünk. A bátyám utált zongorázni. A zongorázás nem sport. És nem is szabadtéri tevékenység. A zongorát nem lehet elrúgni, kapura lőni vagy elfejelni.

A szüleink mégis ragaszkodtak a zongoraleckékhez.

A jövőtök múlhat azon, mi mindenhez értetek, mondogatta apa, és ehhez a billentyűs hangszerek ismerete is hozzátartozik.

Sosem értettem, mit akar ezzel. De elkönyveltem úgy, hogy ez is csak egy a szüleink furcsa és rejtélyes parancsolatai közül.

 


7.

 

– Egy törvényen kívüli – jut az eszembe. – Caleb azt mondta, hogy egy törvényen kívüli örökségét védjük.

– Igen – helyesel Hewett. – És Nemo valóban egy megkeseredett és veszélyes törvényen kívüli volt. Gyűlölte a nagy gyarmatosító hatalmakat. Bármerre járt a világban, elsüllyesztette a hajóikat, remélve, hogy tönkreteszi a kereskedelmüket és térdre kényszeríti őket.

Gem a homlokát ráncolja.

– Szóval… rendes fickó volt.

– És zseniális tudós – kontráz Hewett –, aki személyes okokból gyűlölte az imperializmust.

 

8.

 

Sosem gondoltam volna, hogy vezetőnek lenni részben azt jelenti, hogy megtanulsz magabiztosnak látszani, amikor valójában rettegsz.

 


9.

 

Most megmondom a frankót a sorsfordító napokkal kapcsolatban.

Ugyanúgy kezdődnek, mint a többi. A legutolsó pillanatig semmi sem utal arra, hogy a világod hamarosan milliónyi füstölgő szilánkra robban szét.

 

10.

 

– Gépház, jelentést kérek! – mondom. – Hogy állunk?

– Hát – feleli Nelinha – a világító bigyók még világítanak. A zümmögő bigyók is zümmögnek. Szerintem jók vagyunk.

  


 

Nyereményjáték:

 

A Könyvmolyképző kiadó oldalán beleolvashattok Rick Riordan A mélység lánya könyvébe, és javasoljuk, hogy tegyétek is meg, mert minden állomáson felteszünk egy kérdést a beleolvasóból, amire válaszolnotok kell!

 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 

 

Melyik Disneyhez tartozó művet szerette volna átdolgozni Rick Riordan?

a Rafflecopter giveaway

 

 

ÁLLOMÁSLISTA:

 

[Blogturné Klub]

05/22 - Hagyjatok! Olvasok! ~ idézetek

05/24 - Dreamworld

05/26 - Hagyjatok! Olvasok!

 

 

 

vvvvv

Remélem jól szórakoztatok, látogassatok el a többiekhez is!

Köszönöm a figyelmet!

vvvvv

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése