2024. május 2., csütörtök



The ​Atlas Six - Az Atlas-hatos (1.) | Kedvcsináló idézetek (Blogturné Klub Extra)

 

A könyvekhez készített extra állomásaimat itt leled: BTKextra

 

Hat kiváltságos lehetőséget kap, hogy az Alexandriai Társaság tagjává váljon, de ebből végül csak öten élhetik túl. Ha kíváncsi vagy milyen kalandokkal, erkölcsi és morális kérdésekkel, megoldandó feladatokkal kell szembenézniük a kiválasztottaknak, tarts velünk a turné állomásain, és ha szerencsés vagy, a könyv egy példányát is megnyerheted.






Titkok, árulás, csábítás.

Minden évtizedben hat, egyedi képességekkel rendelkező mágiahasználó megkapja a lehetőséget, hogy bekerüljön a világ legelőkelőbb titkos társaságába.

Üdv az Alexandriai Társaságban!

A kiválasztottak olyan hatalomhoz és befolyáshoz jutnak, ami még a legmerészebb álmaikat is túlszárnyalja. De vajon milyen árat kell fizetniük érte?

A hat kiválasztott mindegyikének megvan rá az oka, hogy elfogadja a Társaság rejtélyes meghívását. Foggal-körömmel fognak harcolni helyükért a Társaság soraiban – még akkor is, ha meg kell kockáztatniuk, hogy közelebb kerülnek legveszedelmesebb ellenségeikhez, vagy elárulhatja őket legmegbízhatóbb szövetségesük.

Még akkor is, ha nem fogják mind túlélni az évet.

Briliáns, lenyűgöző, sodró történet, TikTok-szenzáció dark academia fantasy, hatalmas rajongótáborral!

 

Kiadó: Könyvmolyképző - Zafír pöttyös könyvek

Terjdelem: 488 oldal · puhatáblás / éldekorált ·

ISBN: 9789635978342 · Fordította: Révi · Illusztrálta: Little Chmura

Téma/zsáner: Adult, Urban Fantasy, Mágia, LGBT, Rejtély

 

KMK WEBSHOP / ÉLDEKORÁLT / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

<< ÉRTÉKELÉS 05.05. >>

 

--- Olvassatok tovább az extrához! ---

vvvvv

1.

 

A tanulság a következő:

Vigyázz azzal, aki fegyvertelenül áll eléd!

Ha nem a célpontja vagy, biztos lehetsz benne, hogy a fegyvere leszel.

 

2.

 

– Átlát az illúziókon – mondta Atlas, Tristan pedig megfeszült . Ezt nem tudhatta róla akárki. Nem azért, mert különösebben érdekelte volna, mások milyen részleteket ismernek vele kapcsolatban, hanem mert a képessége akkor volt a leghatékonyabb, ha azok, akikkel dolga akadt, nem tudtak róla. – Látja az értéket, és ami még jobb, látja a valótlanságot. Képes látni az igazságot. Ez az, ami különlegessé teszi, Tristan.

 

3.

 

A férfi körbeintett a fényűző irodában. – Nagyon szép ketrec, de attól még ketrec marad.

 

4.

 

– Libby Rhodes is fizikai mágiát használ – folytatta Atlas. – A környezetére ható befolyásának mértéke semmihez sem hasonlítható, amit valaha láttam. Reina Mori, hasonlóképp természetmágus, akinek a föld személyesen kínálja fel a gyümölcseit.

– Természetmágust könnyű találni – jegyezte meg Callum, bár, be kellett vallja magának, most már kíváncsi volt. – Még kik?

– Tristan Caine. Képes átlátni az illúziókon.

 

5.

 

– Tényleg dolgoznod kell az önbecsüléseden, Rhodes. Az önbizalomhiány mint személyiségjegy már öt éve kiment a divatból.

– Akkora egy fasz vagy, Varona! – Most már a hüvelykujja körmét rágta. Hülye szokás, bár Nico a hajtekergetést jobban utálta. – Gyűlöllek – tette hozzá Libby.

 

(art)

6.

 

Természetesen minden szabály alól akadt kivétel: ebben az esetben Callum maga. Védve volt attól (vagyis inkább a világ tőle), hogy bármiféle globális problémát okozzon, mert semmiféle ambícióval nem rendelkezett. Ráadásul igazán kedvelte a finom dolgokat, ami azt jelentette, soha nem merült fel benne, hogy világuralomra kellene törnie, vagy valami hasonló.

 

7.

 

A hataloméhség mindig veszélyes volt, ha bármiféle manipulációs készséggel párosult; alapvető emberi viselkedés, hogy az, aki a legalján született, fel akarja küzdeni magát a tetejére, ha megvan hozzá az eszköze. Azok, akik a tetején születtek, például Callum, általában kevésbé szerették volna feje tetejére állítani a világot. Ha a környezeted már eleve aranyozott és díszes, mi értelme lenne megváltoztatni?

 

8.

 

– Köszönöm, hogy rám szánt az idejéből, Mr. Nova. El sem tudom képzelni, mennyi mindent csinálhatott volna azalatt, míg beszéltünk. Mennyi idő lett volna kirobbantania egy háborút? Vagy befejezni egyet? – Szünetet tartott, Callum pedig néma maradt. – Öt perc? Talán tíz? Mennyi idő kellett volna, hogy megöljön valakit? Hogy megmentsen egy életet? Nagyra értékelem, hogy mi mindent nem tett meg – fejezte be Atlas, és szinte megrovón billentette oldalra a fejét. – De volna egy kérdésem: miért nem tette meg?

– Mert őrületbe kergetném saját magamat, ha beleavatkoznék a világ dolgába – mondta türelmetlenül Callum. – Szükség van bizonyos fokú önuralomra, hogy az ember az legyen, ami én vagyok.

– Önuralomra – ismételte Atlas –, vagy talán a képzelőerő hiányára.

 

(Art)

9.

 

– Azt hiszem, bizonyos szempontból mi egymás ellentétei vagyunk, Mr. Nova – mondta Atlas. – Tudom, hogy mit akarnak hallani az emberek. Ön pedig eléri, hogy azt akarják hallani, amit ön mond nekik.

 

10.

 

Egy éven keresztül a Társaság minden kiválasztottja együtt élt, evett, aludt és lélegzett a gyűjteménnyel. Az év leteltével a hat jelöltből ötöt taggá avattak. Még egy éven keresztül szigorúan kutatniuk kellett a saját területüket, mielőtt felajánlották nekik a lehetőséget, hogy maradjanak a Társaság kötelékében, és folytassák a munkát – vagy, ami még valószínűbb volt, új állást kínáltak nekik. Az alexandriaiakból politikai vezetők, pártfogók, vezérigazgatók és kitüntetett személyek lettek. A beavatás után annyi vagyon, hatalom, tekintély és tudás várt az alexandriaiakra, amiben a legmerészebb álmaikban sem reménykedhettek – éppen ezért a beavatás maga csak az első volt a lehetőségek végtelen tengerében.

 

 

 

Nyereményjáték:

 

A nyereményjátékhoz kapcsolódó kérdésekre a könyv beleolvasójában találhatod meg a választ. Nincs más dolgod, mint beírni a helyes megfejtést a Rafflecopter megfelelő dobozába.

 

Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 

 

Hogy hívják a legtanultabb, mágiával bíró embereket?

a Rafflecopter giveaway

 

 

ÁLLOMÁSLISTA:

 

[Blogturné Klub]

04.29. - Milyen könyvet olvassak?

05.02. - Hagyjatok! Olvasok! - extra állomás

05.05. - Hagyjatok! Olvasok!

05.08. - Kitablar

05.11. - Könyv és más

 

 

 

vvvvv

Remélem jól szórakoztatok, látogassatok el a többiekhez is!

Köszönöm a figyelmet!

vvvvv




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése