2024. május 27., hétfő



Hihetetlen teremtmények | Kedvcsináló idézetek (Blogturné Klub Extra)

 A könyvekhez készített extra állomásaimat itt leled: BTKextra

 


Tartsatok velünk és Christopherrel Archipelagoba, a varázserejű birodalomba, ahol a fiú új barátra lel a varázslatos Mal személyében. Kettejük feladata lesz kideríteni, hogy miféle veszély fenyegeti az ottani varázslatos lényeket.

A blogturné végén egy szerencsés olvasónk a Manó Könyvek kiadónak hála meg is nyerheti a Hihetetlen teremtményeket!




Katherine Rundell nagysikerű regénye egy csodálatos utazás történetét meséli el. 


A két főhős – egy fiú, akit nagyon kedvelnek az állatok, és egy különleges, röpkabátos lány – elhatározza, hogy együtt vág neki a nagy útnak. Ki kell deríteniük, hogy miféle veszély fenyegeti Archipelago varázslatos lényeit. 


Titkokat őrző szfinxekkel, veszedelmes kentaurokkal, tengeri szörnyetegekkel és szokatlan megjelenésű sárkányokkal is találkoznak egy olyan világban, amely a legvadabb képzeletet is felülmúlja!

 

Kiadó: Manó Könyvek

Terjedelem: 368 oldal, ISBN: 9789635844906

Fordította: Bartók Imre

Illusztrálta: Tomislav Tomić, Virginia Allyn

Műfaj/zsáner: high fantasy, ifjúsági, illusztrált, kalandregény, portál fantasy

 

WEBSHOP / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

<< ÉRTÉKELÉS 06.02. >>

 

--- Olvassatok tovább az extrához! ---

vvvvv

 

Utólag azt lehet mondani, könnyedén megtalálta a célpontját. Könnyű megtalálni a zsákmányt, ha azt mondják az embernek, hogy egy repülő lányt keressen, és egyszer csak észrevesz egy gyereket vagy tíz méter magasban, néhány sirály társaságában. A repülő emberek még Archipelagóban is ritka látványnak számítottak.

 

*

 

Keresztülröppent a felhőkön, egyre feljebb és feljebb hatolva, egészen elveszve a fehér ködben.

Ilyenkor kinyitotta a száját, és kiöltötte a nyelvét, majd átázva, pirospozsgásan és diadalittasan tért vissza a földre. „Felhőevés” – így hívta ezt a játékot. Néhány felhőnek más íze volt, mint a többinek; más hőmérséklet és íz tartozott a szürke és a fehér különböző árnyalataihoz.

 

*

 

– Nehéz dolog élni. Rettenetesen nehéz, és közben rettenetesen gyönyörű.

 


*

 

De mondd el nekik, hogy a világ csodái a zűrzavarnál is hatalmasabbak.

 

*

 

AVANC

Az avanc lápvidéken élő húsevő, leginkább egy nagy fogú hódhoz hasonlít. Hófehér, tűhegyes fogai mindennap egy egész centimétert nőnek, úgyhogy folyamatosan koptatnia kell őket a sziklákon, fákon, olykor pedig az embereken. Bundájuk lágysága és buja szépsége könnyen arra sarkallhatja a gyerekeket, hogy megsimogassák ezeket a lényeket - azonban ha így tesznek, utána aligha fognak még egyszer ilyesmivel próbálkozni

 

*

 

– Hogy van a karja?

– Kissé zöldes, mint a bepenészesedett hús, de szerinte csak vonzóbb lett tőle.

 

*

 

BOROMETZ

A "zöldségbárányként" is ismert borometz zöld szárból nő ki, amelyhez egy indán keresztül kapcsolódik. A bárány nagyjából egy láb magasságig növekszik; a bőre zöldes, bundája fehér. Ha a bárány már minden füvet elrágcsált az inda által elérhető területen, akkor ő és a növény is elpusztul. Emiatt aztán Archipelgóban élők közül sokan hordoznak magukkal magvakat, amelyeket el tudnak vetni a borometzek körül.

 

 

 

 

Nyereményjáték:

 

Olvassatok bele a Hihetetlen teremtmények című történetbe, hogy válaszolni tudjatok az állomásokon feltett kérdésekre! A helyes válaszaitokat írjátok be a rafflecopter megfelelő rubrikájába.

 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Csak magyarországi címre postázunk.)

 

 

Mi jelenti Malnak a szabadságot?

a Rafflecopter giveaway

 

ÁLLOMÁSLISTA:

 

[Blogturné Klub]

05/27 - Hagyjatok! Olvasok! extra

05/29 - Olvasónapló

05/31 - Könyv és más

06/02 - Hagyjatok! Olvasok!

06/03 - Dreamworld 

06/06 - Spirit Bliss Sárga könyves út

 

 

 

vvvvv

Remélem jól szórakoztatok, látogassatok el a többiekhez is!

Köszönöm a figyelmet!

vvvvv

 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése