2024. május 7., kedd



Olivie Blake: The ​Atlas Six - Az Atlas-hatos (Az Atlas 1.) | Blogturné Klub könyvajánló

  

 

Parisa becsukta a könyvét, és felpillantott.

– A háború részben kompromisszum. Mindkét félnek veszítenie kell egy kicsit ahhoz, hogy győzhessen – mondta türelmetlenül.

 




Titkok, árulás, csábítás.

 

Minden évtizedben hat, egyedi képességekkel rendelkező mágiahasználó megkapja a lehetőséget, hogy bekerüljön a világ legelőkelőbb titkos társaságába.

Üdv az Alexandriai Társaságban!

A kiválasztottak olyan hatalomhoz és befolyáshoz jutnak, ami még a legmerészebb álmaikat is túlszárnyalja. De vajon milyen árat kell fizetniük érte?

A hat kiválasztott mindegyikének megvan rá az oka, hogy elfogadja a Társaság rejtélyes meghívását. Foggal-körömmel fognak harcolni helyükért a Társaság soraiban – még akkor is, ha meg kell kockáztatniuk, hogy közelebb kerülnek legveszedelmesebb ellenségeikhez, vagy elárulhatja őket legmegbízhatóbb szövetségesük.

Még akkor is, ha nem fogják mind túlélni az évet.

 

Briliáns, lenyűgöző, sodró történet, TikTok-szenzáció dark academia fantasy, hatalmas rajongótáborral!

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: The Atlas Six

Eredeti megjelenés éve: 2020

Könyvmolyképző, Szeged, 2024

488 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789635978342 ·

Fordította: Révi · Illusztrálta: Little Chmura

Az Atlas-sorozat:

 

0,5 Sacred Hospitality

1. Az Atlas-hatos

2. The Atlas Paradox

3. The Atlas Complex

 

(befejezett)

KMK WEBSHOP / ÉLDEKORÁLT / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

Miért olvastam el…?

 

Nos, igazából nem akartam elolvasni... Nem volt szimpatikus, hogy TikTok-szenzáció, hogy lehúzták GoodReadsen, de aztán rájöttem, hogy: Hééé! Hiszen én imádom a dark academy típusú urban fantasy sztorikat! (Ráadásul milyen szép a borítója…! Még azt is megbocsátottam neki, hogy TikTok-trend – amit egyébként nem igazán értek, miért bír bármilyen jelentőséggel bármi esetében, de ez egy másik történet.)

 

Artist: greenfinchg_illustration

Szerintem…

 

Aki elég régóta olvassa a blogot, az tudja, hogy már kétszer is ajánlgattam nektek A VARÁZSLÓK című dark academy stílusú urban fantasyt. Amiben fiatal felnőtt mágusok a saját erejük határait tanulmányozzák, miközben a körülöttük lévő évfolyam- és sorstársaikkal igyekeznek túlélni a fősulis éveket (könyvajánló + rendhagyó könyvajánló sorozatajánlóval). A Varázslók c. regényt nem igazán szokták szeretni, ugyanis rendkívül obszcén, nyers és realista módon ábrázolja a varázslattal bíró fiatalok ténykedéseit. Sajnos be kell látnunk, hogy ha ilyen erőkkel bírnánk, és lehetőségünk lenne kvázi biztonságos körülmények között féreglyukakat alkotni vagy állatbőrbe bújva „rosszalkodni”, akkor a 80%-unk megtenné, kár tiltakozni… Szóval kíváncsi lettem, hogy vajn ugyanezen dolgokat találjuk-e AZ ATLAS-HATOS című Zafír pöttyösben?

 

Artist: oblivionsdream

Az Atlas-hatos a titkos Alexandriai Társaság 10 évenkénti beavató évéről szól, ahol is beválogatnak hat medeián fiatalt leedő tagnak, hozzáférhetővé teszik számukra a hatalmas könyvtári tudás egy részét és biztonságos körülmények között tanulmányozhatják az erejük határait és… nos, egymást. Sajnos idő közben kiderül, hogy végül csak öten kerülhetnek be a társaságba, és kezdhetik meg a második tanulóévet.

A hat kiválasztott medeián (= nagy erővel bíró varázslószerűségek) mind eltérő erővel és személyiséggel rendelkeznek. Míg Libby egy eminens osztályelső fizikai mágus pechjére az iskolai ősellenségével kerül beválogatásra, a szintén fizikai mágus Nico-val, akivel amennyire nem bírják egymást, annyira egymásra van utalva az erejük. Az egyik kedvenc párosom voltak a történetben, hiszen nagyon szeretem a beszólogatós cicaharcokat, amik se veled, se nélkül kapcsolatba torkollnak!

 

(pint)

Az egyik legtitokzatosabb, de érdekes karakter a természetmágiáját nem kedvelő, és emiatt azt nem is gyakorló, könyvmániás Reina Mori volt, akit csak és kizárólag a ritka könyvek olvasásának lehetősége izgatott fel. Ő az a karakter, aki szimpla pincérnőként kezdett el tanulás helyett dolgozni, hogy kedvére olvashasson. Tök menő!

 

 

A legigazabb igazságok: a halandó élet rövid és jelentéktelen. A meggyőződés halálos ítélet. A boldogságot nem lehetett pénzen megvenni, de semmi mással sem, és a pénz jó volt arra, hogy az ember minden mást megszerezzen. Ha az ember megelégedést akart találni az életében, csak arra számíthatott, amit ő maga képes volt irányítani.

 

 

Rajtuk kívül volt még három kiválasztott, akikkel nem igazán tudtam mit kezdeni, mert kiismerhetetlenek és személyiségükben nagyon távol állóak tőlem. Az önmarcangoló Tristan átlát az illúziókon, a lelketlennek, hidegnek tűnő Callum akkora meggyőző erővel és befolyásoló képességgel bír, hogy akár azonnal a pokolba taszíhatná a világot, és a szexmunkás nimfomán Patisa egy nagyon erős, gondolatolvasásra képes empata, aki a szex által információkat lop el a fejünkből. Rajtuk és a folyamatosan változó szövetségeiken nem igazodtam el, de mindannyian nagyon sok izgalmas szálat fűztek a nagy egészhez. 

A hatosra a Gondviselő Atlas és a kutató Dalton vigyázott, akik szintén sokat hozzáadtak a történethez, akárcsak a többnyire mellékszereplőként jelenlévő lakótárs, Gideon és Libby külvilágban élő párja, Ezra. Tetszett, hogy a mellékfigurák is mennyire befolyással voltak a cselekményre a felbukkanásukkal!

 

(artist: littlechmura)

Összességében

 

Számomra nagyon A varázslók-utánérzés volt ez a regény, és talán emiatt tetszett. Aki azt utálta, nagy valószínűséggel ebben a történetben sem fogja megtalálni a számításait, de én ebből is szívesen látnék egy tévésorozatot. Izgalmas, fordulatos történet, amiben az emberi kapcsolatok, az árulás, a titkok megfejtése, a titkos társaságok rejtélye mellett szerepet kapott a filozofálgatás is. Tele van beszélgetésekkel, különféle eszmbefuttatásokkal az időről, a múlt hatásáról a jelenre és a társas kapcsolatokról, szóval ez egy igazán egyedi hangvételű dark academy sztori lett.

Sajnos nem tetszik, hogy merre haladunk, de kíváncsi vagyok a folytatásra...

 

Értékelés: 4,5

 

Kedvcsináló idézetek:

Már az is felháborító volt, ahogy a három idősebb lenézte Libbyt és Nicót, de az sokkal nevetségesebb volt, amikor azon mesterkedtek, hogy szétválasszák őket, mert ahogy Callum gyakran mormolta, az egyikük elviselhetőbb, mint a másik. Reina fejében ők bináris csillagok voltak, csapdába esve egymás gravitációs mezejében; könnyen elenyésztek volna a másik erőhatása nélkül. Egyáltalán nem lepődött meg, amikor felfedezte, hogy az egyikük jobbkezes (Nico), a másik pedig bal (Libby).

– A jó embereket kedveled jobban – kérdezte Tristan mintegy mellékesen –, vagy a rosszakat?

– Szeretem, ha valakiben mindkettőből akad egy kevés. Egy kis diszharmónia – válaszolta Callum. – Te vagy rá az első számú példa.

– Az önutálat felesleges energiapazarlás – jegyezte meg Parisa, és úgy hangzott, untatják Tristan legbelsőbb gondolatai. – Vagy elhiszed, hogy méltó vagy valamire, vagy nem, sztori vége. És ha nem hiszel benne – tette hozzá, miközben kinyitotta a szobája ajtaját –, akkor én semmiképpen sem akarom megkockáztatni, hogy tönkremenjen a tegnap éjjel rólad alkotott tévesen jó véleményem.

– Honnan tudod, hogy mit kutatok? – kérdezte Parisa, bár nem volt szüksége a válaszra. Mindketten tisztában voltak azzal, hogy Dalton azért tudja, mert képtelen levenni róla a szemét.

– Látom, hogy egy elméleten dolgozol – mondta. – Arra gondoltam, talán szeretnéd átbeszélni valakivel.

Parisa megengedett magának egy félmosolyt.

– Suttogjunk egymás fülébe a differenciális pszichológiáról? Milyen pikáns!

(További idézetek…)

☆☆☆

Nem saját képek. HANGULAT TÁBLA: Az Atlas Hatos-sorozat

THE ATLAS #1 a GoodReads-en.

☆☆☆


Hat kiváltságos lehetőséget kap, hogy az Alexandriai Társaság tagjává váljon, de ebből végül csak öten élhetik túl. Ha kíváncsi vagy milyen kalandokkal, erkölcsi és morális kérdésekkel, megoldandó feladatokkal kell szembenézniük a kiválasztottaknak, tarts velünk a turné állomásain, és ha szerencsés vagy, a könyv egy példányát is megnyerheted.

 

 

Nyereményjáték:

 

A nyereményjátékhoz kapcsolódó kérdésekre a könyv beleolvasójában találhatod meg a választ. Nincs más dolgod, mint beírni a helyes megfejtést a Rafflecopter megfelelő dobozába.

 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 

 

Mivé léptették elő Ezrát?

a Rafflecopter giveaway

 

ÁLLOMÁSOK:

 

ÁLLOMÁSLISTA:

 

[Blogturné Klub]

04.29. - Milyen könyvet olvassak?

05.02. - Hagyjatok! Olvasok! - extra állomás

05.05. 05.07. - Hagyjatok! Olvasok!

05.08. - Kitablar

05.11. - Könyv és más

 

 

 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése