2018. június 30., szombat



Havi összefoglaló | 2018 / 6. fejezet



(Ezt a rovatot a „havi összesítő” címke alatt lehet megtalálni.)

Szerintem tök király volt ez a hónap, csak a blogolás maradt el nagyon, de ebben közrejátszott a tény, hogy jó ideig nem volt gépem… Meg az autóm is elromlott, mintha idén még nem kellett volna túl sok mindent javítani vagy kicserélni így is. De félre a negatív dolgokkal! 
Pozitív randomságok röviden:
Nyaraltam Budapesten a Könyvhét alatt, voltam Budapesten színházban, nyaraltam a munkatársaimmal Balatonszabadiban és csapatot építettünk a ping pong asztal körül. Voltunk a barátokkal inni, pizzázni és lángosozni is. Mentünk moziba, koncertre és színházba. SZUPER hónap volt! A blogolásba pedig most belehúzok, hogy végre jó a gépem. ;) 
(A folytatáshoz olvass tovább! ⇩⇩⇩)


❖❖❖❖❖
Mi történt júniusban?
❖❖❖❖❖
– Személyes kitérő –

Én és az új polclakók: ebben a hónapban vettem 9 könyvet, érkezett 1 a BASC csomaggal, nyertem 1 trilógiazárást, és a névnapomra is kaptam 1-et. Összesen 12 új polclakóm lett júniusban!

Ajándékba kaptam (1)
Jeffitől és Szimirzától egy nagyon, nagyon, nagyon, és még egyszer nagyon vágyott könyvet: Jasper Fforde: Monokróm

Nyertem (1)
A Lapozz bele! blogon megnyertem a trilógiám hiányzó részét: Holly Black: Black Heart – Fekete szív

Vásárolgattam (9)
A KÖNYVHÉTEN vett könyveimről (7db) már írtam az ÉLMÉNYBESZÁMOLÓban, de rosszalkodtam a könyvtárban, és vettem egy leselejtezettet (Gaston Leroux: Az operaház fantomja), illetve a Book24 30%-os névnapi kuponját is felhasználtam (Kathleen Glasgow: Girl in Pieces – Lány, darabokban) Szimirza (rossz) hatására. ;)

Book A Sloth Club dobozban volt (1)

– Más érdekeltségek –

KÖNYVES DOLGOK: 

Az instagramon @girlwithoutwingsbooks most is elindította a havi könyves kihívását: #júniusikönyveskihívás, amit elkezdtem ugyan, de mivel rengeteget utaztam a hónapban, inkább az utazásaimról posztoltam instán. Ennyire még sosem szorult nálam háttérbe ez a fotós kihívás. :(( Majd legközelebb.

MERÍTÉS: A májusi Forever Young Adult rovat elmaradt, mert egy kis szünetre volt szükségem. Elég zsúfolt volt a hónap eleje, ráadásul a gépem is totál szétment, ezért mégis csak ki kellett cserélni a teljes belsejét. (OFF: Alulról verve a 200 ezret most olyan zsír a gépem, hogy még igazi számítógépes játékokkal is tudok akadás nélkül játszani! OMG. Tök megérte!)

KÜLÖNLEGESSÉGEK a hónapban:

SZÍNHÁZ:

1-jén a középsulisok Ádámok és Évák előadását néztük meg, amiben a János vitézt dolgozta fel 10 csapat több iskolából. 4-én a Romance.com darabot néztük meg a Nagyimmal és a barátaimmal és IMÁDTUK! 10-én Vegazussal, Lorelle-el és az ő férjével mentünk a budapesti Madách Színház Az operaház fantomja című darabját megnézni, és azt is szerettem! 15-én megnéztem Az üvegcipőt sokadszorra (mert imádom), ami az évad utolsó saját előadása volt nálunk. Másnap, 16-án az évad utolsó vendégjátékát néztem meg a Nagyimmal és a haverokkal, aminek a címe A pillangók szabadok volt. Nagyon cuki darab volt!

24-én megvolt a Petőfi Művészeti Liget* nyitónapja, ahol Móka Mikit néztem és a VariDance / Bartók Táncszínház előadását, majd 27-én Dunai Tamás – Szavakat fúvok önálló estjét. (A *PML egy ingyenes nyári koncertsorozat, amit a színházunk szervez szabadtéren a színház mögött heti 3 este.)

SOROZATAIM / FILMEZÉSEK:

Anyummal áttértünk a Halálos fegyver sorozat 2. évadára és a Poirot részekre, miután végignéztük a Sütimester új évadát. Sajnos filmeztünk is, így megnéztünk két rémes vígjátékot: Újra otthon (2017), Éjszakai játék (2018).
Moziztam Budapesten Lorelle és Vegazus barátosnéimmel a WestEndben, ahol egy tök vicces vígjátékot láttunk (Könyvklub (2018)), aztán tegnap már itthon kamarateremben megnéztük Petrámmal a rémes magyar című Kszi, Simon (2018) filmet, amiért odáig vagyok!


Filmezni keveset filmeztem… Vegazussal a színház után megnéztük a filmes verzióját angolul a darabnak - Az operaház fantomja (2004) -, illetve Petrám unszolására megnéztem a 3 órás orrba-szájba dugós és drogozós A Wall Street farkasa (2013)  című filmet, amitől nem ájultam el. Minden más újranézés volt (A nővérem húga (2009) + A hét pszichopata és a Si-cu (2012)).

PC JÁTÉKOK / TÁRSASJÁTÉKOK:

Vegazussal Bp-en megpróbáltunk piálós játékot csinálni egy készségfejlesztőből, ami alkohol nélkül agykaparóan borzasztó volt, de piásan irtó vicces: Panic Lab. (A 18 éven aluliak ne jelöljék ki a rejtett részeket!) Aztán visszatértünk az általam nagyon imádott RED NOVEMBER társashoz!


 PC játék ügyileg kicsit besokkaltam mostanság, mert mióta minden vágyott dolog fut a gépen alig bírom rávenni magam arra, hogy mást csináljak – azaz olvassak, tévézzek, aludjak vagy étkezzek… Végignyomtam pár nap alatt a Firewatch (2016)-ot, aztán a South Park: The Fractured But Whole (2017)-t, most pedig a Far Cry Primal (2016) 60%-ánál tartok, ami hatalmas szerelem lett részemről. Ilyenkor jó lenne visszautazni az időben, hogy újraéljem az elvesztegetett napokat… :/ #kockalét


– Következő havi terveim –

- Recenziók hamarosan:

- Könyvtári példányok kivégzése:
 
- Saját példányok kivégzése:


Mini-könyvklub Vegazussal és több más bloggerrel!

Helyzetjelentés:

Júniusban újra kellett olvasnom egy 3 éve nem olvasott regényt. Nehezen álltam neki, de annyi mindent elfelejtettem, hogy iszonyatosan élveztem! Többé-kevésbé a többiek is szerették:


JÚLIUS:
Ismét egy újraolvasás lesz részemről… Valahogy sikerült ezt a kört kimaxolnom, hiszen mindegyik MKK-s regény újraolvasás nálam, de egyiket se bánom. Júliusban például Az ember, akit Ovénak hívnak lesz a soros, amiről MÁR ÍRTAM ITT.


A kapcsolódó bejegyzéseim a mini-könyvklub címke alatt elérhetőek!
❖❖❖❖❖
– Bejegyzések a blogon –
5 könyvről írtam a hónapban:


Egyéb bejegyzéseim: 

vvvvv
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
A képek némelyike SAJÁT vagy saját szerkesztés! 
A többi meg a Pinterest tábláimról meg az Instámról van.
vvvvv


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése