2018. június 12., kedd



Élményeim | Könyvhét 2018. (és pár nap szabi Budapesten)




Néha nem úgy alakulnak a szabik, ahogy az ember szeretné, de nekem iszonyatos nagy mázlim volt idén, ugyanis sikerült egy egész hetet kivennem júniusban (5-től 11-ig), és ez a hét bizony Könyvhétre esett! Mázli hátán mázli, hogy sikerült az egyik legjobb barátnőmhöz bekuckóznom, ugyanis Vegazus (a Könyvsarok című bloggerinája) valami furcsa oknál fogva szeret engem és szeret velem lenni (Furcsa, mi?), ezért befogadott magához elég sok napra. 6-án délutántól egészen 11-e reggeléig laktam nála, vagyis majdnem egy egész hétig szórakoztattuk egymást és kirándulgattunk ide-oda Budapesten.
Ez a bejegyzés nem csupán a Könyvhétről szól, hanem egy röpke élménybeszámoló arról, hogy hogyan telt a szabim, ami éppen a Könyvhét idejére esett. (Persze nem véletlenül…)

UPDATE: Az instagramos linkekre érdemes rákattintani, mert általában  TÖBB KÉPET tartalmaznak!
òòò A folytatáshoz olvass tovább! òòò

vvvvv
1. nap

6-án délután indultam vonattal, és az egész utat a könyvembe - Daryl Gregory: Mind remekül megvagyunk – bújva töltöttem. Annyi időre néztem fel, hogy rámosolyogjak a szembe lehuppanó idősebb nőre, aki e-book olvasóval érkezett, de ennyi. (A könyvet egyébként ki is olvastam a V-nál töltött napok alatt.) Aznap este egy kisebb túrát tettünk a Várkert Bazárhoz, ahova tavaly már ellátogattunk. Örömmel vettem tudomásul, hogy új dolgokat állítottak ki a környéken, aztán néhány vicces selfie után hazamentünk rápihenni a Könyvhét nyitónapjára.

Hagyjatok! Olvasok! (@anitiger_mosolya) által megosztott bejegyzés,

2. nap / Könyvhét első nap

Hagyjatok! Olvasok! (@anitiger_mosolya) által megosztott bejegyzés,
Délelőtt elugrottunk a Mammutba Mr. Minithez, ugyanis már az első nap sikerült tönkrevágnom az egyetlen farmeromat… (Amire szükség volt, tekintve az időjárás előrejelzést…) Utána körbenéztünk a piacon, benéztünk két Kínaiba és bevásároltunk az InterSparban. Hazafelé sikerült eléggé megáznunk, ezért ebéd közben eléggé aggodalmasan pillogtunk az égre, ám délutánra kiderült az ég, és fél 3 táján már a Vörösmarty téren nézelődtünk. Én kifejezetten szeretem az első napot, amikor még nincs kint senki. Körbenéztünk az akciók között, átpörgettünk jó pár ládát / dobozt és zsákbamacskát.

A Libro-Trade standjánál találtam egy érdekes LMBTQ könyvet az 500 Ft-os ládában (Alice Oseman: Radio Silence), Vegazus pedig összevásárolt egy kisebb hegyet. (Oké, talán hegyet nem… ;)) Illetve én levadásztam 3 db régóta vágyott könyvet a 21. Század kiadó Book Bike-járól (ami az egyik legeredetibb stand ötlet és a legjobb akció volt szerintem). (Őket vettem meg együtt: Marc Norman – Tom Stoppard: Szerelmes Shakespeare, Carrie Hope Fletcher: Túlvilági szerelem, Juhász Gergely: Ütközés.)


Két könyvet vittem magammal otthonról, hogy dedikáltassam: Gabriella Eld: Talpig feketében + Cecelia Ahern: A Tökéletes (erről már írtam ITT). Gabriella Eld írónőt egész hamar megtaláltam a Főnix Könyvműhely standjánál, és nagyon kedvesen soron kívül dedikált is nekem. (Sőt, rajzolt is a könyvbe!)

Cecelia Ahern az Athenaeum kiadó jóvoltából utazott a Könyvhétre (poszt itt), és dedikálás előtt egy kisebb beszélgetés is volt vele. (A beszélgetést a kezdés után elég hamar meguntuk. 3-4 kérdés után rájöttünk, hogy nem kérdez túl jól a kérdező hölgy, és meleg is volt, így inkább mentünk még pár kört, nézelődtünk.) Szerencsére nem sokkal 17 után befutott wmagda (a Könyvboncolgató blog írója), akivel már ismertük egymást, és vele nézelődtünk. 18 után beálltunk a dedikálásra várók sorára, de mivel majd’ 2 órát álltunk sorba, néha egyikünk és másikunk elbarangolt nézelődni. Nem sokkal 20 előtt már nekem is és Vegazusnak is megvolt a dedikálásunk az írónőtől! Kb. 21 körül estünk haza.

3. nap / Könyvhét második nap

A délelőttöt a Margitszigeten töltöttük, ugyanis kitaláltuk, hogy Anita még nem látta se a zenélő szökőkutat, se a Vadasparkot… No, besétáltunk a Margit-hídon (mert a vidéki gyerek még hídon se sétált soha) át a Margitszigetre, majd megnéztük a szökőkutat, ami épp nem zenélt, és beindultunk az állatokhoz. Ahol is sikerült annyi ideig elbambulnom (mert túlságosan is állatbarát vagyok), hogy lekéstük az egész órai zenélést, és már Kleo barátnőm is várt, hogy menjünk Könyvhetezni. Kifelé vergődve még elkaptuk a zenélés végét (vagyis vehetjük sikeresnek az élményt), de még egy cipőcserét is beiktatva jutottunk el a Deák térre Kleohoz, ahol már annyira éheztünk mindhárman, hogy inkább mentünk Burger Kingezni.

Hagyjatok! Olvasok! (@anitiger_mosolya) által megosztott bejegyzés,

Kajálás után Könyvheteztünk még egy pár órát (nem vettem semmit, de a többiek… khm…), majd mentünk a WestEndbe kávézni és mozizni. (Persze csak benéztünk az Alexandrába és a Libribe, ha már arra jártunk… de nem vettünk semmit.) Megnéztük Könyvklub-ot, bezabáltunk - én popcornból, a többiek valami furcsa nachosból vagy miből, aztán mentünk vissza Könyvhetezni.

Ekkor már nem bírtam tovább… Levadásztam a FUMAXnál a korábban előrendelt és kifizetett Victoria Schwab: Egy kegyetlen dal könyvem és az Agave Könyveknél is vettem egyet az akciós, 800 Ft-osok közül - Max Gladstone: Nagyrészt halott.

4. nap / Könyvhét harmadik nap

A délelőttöt a Semmelweis Szemészeti Ügyeletén töltöttük, mert reggelre bedurrant a szemem, és bepánikoltam, hogy lehet, hogy megint a hártyám vált le... A délelőttöt ott töltöttük, elolvasgattuk az időt, míg kiderült, hogy valószínűleg a rengeteg BKK légkondi a ludas. A szemcsepp beszerzése után rohantunk a Mini-Könyvklub találkozóra –  közben futólag találkoztam Hikarival (Írásaim Tárháza blog), Ashley-vel és Dora_Elizabeth-el (M&G blog)  –, aminek a vége az lett, hogy ültünk a Mekiben Dorkával (Anya olvas blog) és Vegazussal, majd befutott az éppen ráérő Gorkie (Olvasó körút). :)) //A nap fénypontja az volt, hogy láttam élőben Benyák Zoltánt (aki az egyik kedvenc magyar őrült íróm), aki szintén a Mekiben evett pár másik íróval.//

Aztán mentünk a Vörösmarty térre nézelődni. Végül vettem magamnak meg anyunak könyves táskát - olyan felirattal, amivel félő, hogy mindkettőnket levernek. ,)) A táskámat a Dorkától kölcsönkapott Tillie Cole: Ezer csók húzta csak, ugyanis aznap nem vettem könyvet.
5. nap / Könyvhét negyedik nap

Vasárnap csak azért futottunk ki délelőtt a Könyvhétre, mert elfelejtettem a barátnőimnek ajándékot szerezni, pedig igencsak aktuális egy névnap és egy szülinap… Végül magamnak is megvettem egy régóta nézegetett akciós könyvet a Park kiadótól (Cristina Caboni: A parfüm titkos útjai), és az előző nap benézett Gutenberg Könyvesbolt Üres Könyvek gyönyörű borítós kiadványait se tudtam figyelmen kívül hagyni. Vegazus többet is vett, én csak egy gésásat. Jó lesz majd Bullet Journalnak!

Délután pedig elmentünk megnézni a Madách Színházba Az Operaház Fantomját. Mi Vegazussal már áprilisban megvettük a jegyeinket, de Kleo és a férje is kedvet kapott, így az utolsó pillanatban lecsaptak két földszinti helyre. (Mi az emeletről élveztük az amúgy fantasztikus előadást.) Utána mentünk Mekizni és kivesézni a darabot, majd este Vegazussal megnéztük a Gerard Butler-es 2004-es Az Operaház Fantomja című filmet eredeti nyelven (a kedvemért magyar felirattal). Egyrészt tetszett – és tuti meg fogom még nézni -, másrészt akadtak vele gondok. Konkrétan a Fantom hangja… Hát… Ha nem szeretném Butlert, akkor nem bírtam volna, ahogy vinnyog, plusz a főszereplő leány egész film alatt botrányosan buta fejet vágott. Elég gyakran megállítottuk Vegazussal, hogy kinevessük magunkból a minket ért sokkokat. 

6. nap / a szabi utolsó napja


Összeszedtem a könyvheti szerzeményeimet, és felszálltam a Dunaújvárosba tartó vonatra. Hazafelé új könyvbe kezdtem: Gabriella Eld: Talpig feketében

Az összes saját szerzeményem!

vvvvv
Köszönöm a figyelmet! Jó olvasást!
A képeket én csináltam, az Anitiger’s photos pinterest táblámról és az Instragramomról származnak.
vvvvv


2 megjegyzés:

  1. Nagyon jó! :) Csak az maradt ki, hogy a Madách színházas Fantom előadás mennyire csúcsszuper volt!!!! :)

    VálaszTörlés
  2. Csajok! Szuper Könyvhetetek volt, na jó, a szemészetet kihagyhattad volna, de egyébként nagyon jó kis programokon vettetek részt. A Vadasparkot mi is imádjuk a gyerekekkel, szerintem én jobban, mint ők. :)

    VálaszTörlés