2018. június 3., vasárnap



Májusi megjelenések, amikre szemet vetettem!




Kiadó szerint:
(magyar) Agave Könyvek, Álomgyár, Athenaeum, Central Médiacsoport, Digitanart Stúdió, Jaffa, Kolibri, Kossuth, Lettero, Libri, Menő Könyvek, Tilos az Á Könyvek, Vad Virágok Könyvműhely

(angol) 47North, Balzer + Bray, Bloomsbury, Crown BFYR, Crown Books for Young Readers, Farrar, Straus and Giroux, Freeform, HarperCollins, HMH Books for Young Readers, Hodder Children's Books, Interlude Press, Knopf, Marvel, Penguin / Viking, Penguin Random House, Puffin, Push, Razorbill, Scholastic, Simon Pulse, Sourcebooks Fire, The Borough Press, Uncommon Universes, William Morrow


Sziasztok!
Úgy néz ki, hogy szombaton sikerült elkiabálnom (Facebookon), hogy tuti nem lesz gépem a hétvégén, ugyanis nem sokra rá betoppant a Drágámmal a Számítógépes Pasi. Sajnos az alaplapom haldoklik, de nem akart hétvégére gép nélkül hagyni, így SzP a teljes gépcserét hétfőre vagy keddre csúsztatta. A baj az, hogy én elmegyek Budapestre Könyvhetezni Vegazushoz, így az árajánlat megdumálása után a család kezeli majd a gépes témát. Pechemre majdnem teljes belső csere kell (az új vinyó marad meg a nehezen összegyűjtött 8 magom XD), ráadásul új gépházba költözik a Drágám. Addig amíg el nem viszi SzP a szépségem, ontani fogom az új posztokat – és ha lesz időm, párat ne is állítok a budapesti nyaralásom idejére Nektek -, ezért ma érkezik a májusi friss megjelenéses elmaradásom!

FIGYELEM!
A poszt nem az összes havi megjelenést tartalmazza, hanem ezek azok a könyvek, amik megtetszettek a friss megjelenések közül. Röviden: jóval több könyv jelent meg a hónapban, de ezek azok, amiket kedvem támadt elolvasni! 
vvvvv

Magyar megjelenések
Agave Könyvek

Fülszöveg: ~
Valahol Kelet-Európa peremén, az ódon, szürke Besźelben Tyador Borlú felügyelőt holttesthez riasztják. A névtelen utcalánynak tűnő áldozat ügye rutinvizsgálatnak indul, de hamarosan egyre szövevényesebbé válik, és a rendkívül különös határzóna túloldalára, a modern, gazdag Ul Qomába vezet. A két városban, ahol az élet leghétköznapibb apróságait is furcsa előírások szabályozzák és láthatatlan hatalom felügyeli a rendet, egyre több érdekcsoport igyekszik ellehetetleníteni Borlú munkáját. A felügyelő azonban változatlan elszántsággal kutatja a névtelen lány és egy betiltott mítosz rejtélyét, hiába törnek az életére nacionalista csoportok és pitiáner bűnözők… illetve bármi is legyen az, ami a két város közötti hasadékokban rejtőzik.

SZERINTEM
Igazából a 4 részes angol minisorozata (ld.: The City and the City (2018–2018)) miatt figyeltem fel a könyvre, pedig elég régóta szemezek már az író történeteivel.

Álomgyár

Fülszöveg: ~
Amikor az első alkalommal összefutottam Chase-szel, nem tettem rá túl jó benyomást. Egy étterem mosdója előtt kuporogtam a folyosón, és épp a barátnőmnek hagytam üzenetet, hogy mielőbb hívjon vissza valami ürüggyel, mert le akartam lépni a pocsékul sikerült randimról. Chase hallott minden szót, szajhának nevezett, majd kéretlenül ellátott néhány tanáccsal pasi- és randiügyben. Megmondtam ennek a magas és szívdöglesztően jóképű alaknak, hogy foglalkozzon a saját átkozott ügyeivel, majd visszamentem a dögunalmas partneremhez. Később – elhaladván az asztalunk mellett – Chase kajánul vigyorgott, én pedig a pimaszul szexi, kemény fenekét bámultam, miközben odament a lányhoz, akivel együtt vacsorázott. Képtelen voltam megállni, hogy néha lopva ne pillantsak rá erre a beképzelt és lekezelő modorú alakra, aki a terem túlsó végében ült a barátnőjével. Természetesen többször rajtakapott, hogy nézem, és mindannyiszor rám kacsintott. (…)

SZERINTEM
Ritkán olvasok erotikus könyveket, de annyi jót olvastam a könyvről a külföldi könyves blogokon, hogy kíváncsi lettem rá. Pláne, hogy jön magyarul… ;)

Athenaeum

Fülszöveg: ~
Esküdt ellenségek. Ők ketten. Akiket a halál sem ment meg attól, hogy egymásnak essenek. Minden időkben, újra és újra.
A felfedezések korában, egy rozzant vitorláson hánykolódva az óceánon a régi és az újvilág közt. A nagy francia forradalom utáni évtizedben, de Sade márki meglepetésekkel teli, bizarr kastélyában. A viktoriánus London bűzös sikátoraiban, ahol Hasfelmetsző Jack szedi áldozatait. Háborúkban, végnapokban mindig szembetalálkoznak, és mindhalálig harcolnak önmagukért, a hitükért vagy a szeretett nőért.
Most pedig, végül, itt állnak egymással szemben, és ezúttal mindannyiunk sorsáért kell megküzdeniük.

SZERINTEM
Imádom az író stílusát, ráadásul milyen tök jó címmel, fülszöveggel és borítóval érkezik az új könyve! Tuti kedvenc lesz. *.*

Fülszöveg: ~
„Ne félj, Matty! Veled maradok, megígérem!”
A kegyetlen gyilkosság áldozatává vált Amy utolsó gondolata ez volt.
Matt, aki gyerekfejjel tehetetlenül szemlélte kis barátnője megerőszakolását és meggyilkolását, huszonegy év múltán is képtelen feldolgozni a traumát. Bár sikeres masszőrként dolgozik – gyógyító mentalistaként különleges képességekkel rendelkezik –, végtelenül magányos. Ám egy napon találkozik egyik betegének autista lányával, Julie-val, s a kettejük között kialakuló, megmagyarázhatatlan vonzalom nemcsak különös élményeket ad, de közös emlékeket is feltár. Emlékeket abból az időből, amikor még nem is ismerhették egymást. Matt lassan rádöbben: rég meghalt gyermekkori szerelme egy másik testben él tovább. S miközben együtt próbálnak megküzdeni családjukkal, környezetükkel, hogy elfogadtassák a lehetetlent, a múlt árnya kísért a metszőn kék szemű gyilkos személyében…

SZERINTEM
Ritkán olvasok hasonló témájú történeteket, de valami megfogott a fülszövegében.

Central Médiacsoport

Fülszöveg: ~
Ebo magára maradt. A nővére hónapokkal ezelőtt elment, aztán a bátyja is eltűnt. Ebónak nem maradt más választása, mint vállalni az életveszélyes utazást Európa felé. A tizenkét éves fiú nagy utat tesz meg a Szaharán és Tripoli veszélyes utcáin keresztül, hogy végül eljusson a könyörtelen tengerig. Ám minden egyes lépéssel közelebb kerül ahhoz, amiben reménykedik: hogy új életet kezdhet.

SZERINTEM
Képregénybe oltott kalandregény. Ide vele.

Digitanart Stúdió

Fülszöveg: ~
Hajdan létezett varázslat, a sötét erdőben élt. Aztán megjelentek a harcosok…
Czár varázslófiú, de nincs varázsereje. Bármit megtenne, hogy legyen.
Ábránd harcoslány, de van nála valami, amit tilos magánál tartania, valami varázslatos. Bármit megtenne, hogy ezt eltitkolja.
Amikor útjaik keresztezték egymást, Czárnak és Ábrándnak el kell felednie a nézeteltéréseket, ha el akar jutni a Harcos-erőd szigorúan őrzött tömlöceibe.
Ahol mozgolódni kezd valami, ami évszázadokon át aludt…

SZERINTEM
Szeretem az írónő Így neveld a sárkányodat-sorozatát, ráadásul ez a könyve egyrészes és nem sorozat. Plusz nagyon tetszik a könyv története a fülszöveg alapján.

Jaffa

Fülszöveg: ~
Katja, a fiatal, tehetséges újságírónő Torontóban él és dolgozik. Jó állása van, önálló lakása, menő kocsija, divatos cuccai. Mégis majd minden estéjét a kollégáival koktélozgatva tölti bárokban, klubokban, és másnap fejfájással, szorongással ébred. Érzi, hogy változtatnia kellene az életen, így, amikor munkalehetőség kínálkozik Finnországban, kapva kap az alkalmon. Nem idegen országba költözik, hiszen a szülei finn származásúak, ő is beszéli a nyelvet, többször járt már ott. Ám látogatóba érkezni valahová vagy ott élni – ég és föld a különbség! Katja egy, számára merőben új életszemlélet és életstílust fedez fel, amelynek alapja és mozgatórugója a sisu, a bátorságról, eltökéltségről, szívósságról alkotott sajátos finn elképzelés. Kollégái és ismerősei példáját követve ezentúl reggelente nem autóba ül, hanem biciklire pattan, és elteker a munkahelyére, akár mínusz tíz fokban is, megmártózik a tenger jegébe vágott lékben, és utána beül melegedni és egy jót beszélgetni a szaunába, amely a finn társasági élet egyik központja. (…)

SZERINTEM
Rám is rám férne egy életmódváltás, ezért szeretem a hasonló életmód- és szemléletváltós könyveket. Mondjuk, ha jól veszem ki a fülszövegből, akkor ez valakinek a kitalált sikersztoriját írja le a tanácsadó könyvekkel. :D

Kolibri

Fülszöveg: ~
Képzeld el az első éved a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolában!
Milyen lenne bevásárolni az Abszol úton, majd felszállni a Roxfort Expresszre a King's Cross pályaudvaron? És ha beválasztanának a négy roxforti ház egyikébe, ha bűbájtant tanulhatnál vagy kviddicseznél?
Ebben a foglakoztatókönyvben a rengeteg mókás feladvány és a nyolc Harry Potter-filmből származó kép mellett találsz még egy kihajtható Roxforti Naplót és három egyoldalas posztert is a szereplőkről.
A Roxfortban bármi megtörténhet!

SZERINTEM
Oké, csak egy kitöltögetős könyv, de megőrülnék, ha kihagynék valami harrypottereset a gyűjtőposztomból! (Tudom, tudom, újabb bőrlenyúzás, de ha van rá igény… Hiába vagyok 30 éves lassan, még az én szemem is megakad az ilyeneken.)

Kossuth

*hamarosan érkezik recenzióban*
Fülszöveg: ~ Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
A züllött rendőrfőkapitány, aki a drogkereskedelem és a korrupció mocsarába süllyesztette az egykor virágzó iparvárost, végre meghalt. A város lakói és rendőrei egy tisztességes és szebb jövőben reménykednek, a háttérben azonban hamar kezdetét veszi a hatalmi harc.
A fiatal és tehetséges nyomozó, Macbeth, a város drogbandájának felszámolására teszi fel életét, ám amikor sikerei nyomán magasabb pozícióba kerül, őt is megkísérti a hatalom csábítása. Az ambiciózus Duff rendőrtiszt – aki együtt nevelkedett Macbethtel az árvaházban, és ott a legjobb barátok lettek – szintén kiveszi részét a drogbandák elleni küzdelemből, és szinte bármire képes lenne, hogy vezető pozícióba kerüljön. Lady, a befolyásos kaszinótulajdonos-nő folyamatosan terveket sző maga és szerelme, Macbeth előbbre jutására.
A vetélkedést gyilkosságok sorozata kíséri.
A Macbethet Shakespeare azonos című tragédiája ihlette – Nesbø szemében a darab a hatalomért vívott harc thrillere, melynek színhelye komor, örökké esős, noir-szerű városi táj.

SZERINTEM
Egyelőre még egy „Shakespeare újra” kötetet sem olvastam, de imádom ezt a híres írók által újra feldolgozós koncepcióját a szériának. (Ráadásul a kiadó megkegyelmezett, és kapok egy recenziós példányt a könyvből… Nagyon izgatott vagyok! ^.^)

Lettero

Fülszöveg: ~
Percy James átlagos harmincas lány, aki eddigi életét parkolópályán töltötte. Várt az álommunkára, a vékonyabb bokára és a nullánál kicsivel több romantikára. Derült égből villámcsapásként éri, amikor megkeresi az elegáns EROS TECH, a világ legmodernebb társkereső szolgáltatása. Az EROS TECH a Föld összes országában megfigyeli az emberek mobilhasználati szokásait, és az adatok csúcs technológiás elemzése után felkutatja ügyfelei számára az igazi lelki társat. Láss csodát, Percy James telitalálatként jön ki egy dúsgazdag kliens részére. De van egy kis probléma: Percy épp együtt él egy hapsival.

SZERINTEM
A Szerelemóra című film óta vadászom a hasonló párkeresős tematikájú történeteket, mert nagyon izgalmasan hangzik, hogy egy program megtalálhatja az ember lelki társát.

Fülszöveg: ~ Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
„SZOCIOPATA VAGYOK. TELJESEN NORMÁLISNAK LÁTSZOM. DE OKOSABB, JOBB ÉS SZABADABB VAGYOK, MINT MÁSOK. ENGEM NEM KÖTNEK GÚZSBA AZ ÉRZELMEK."
Felismernél egy szociopatát, ha találkoznál vele? A rossz válasz az életedbe kerülhet. Dr. Eric Parrish briliáns és lelkiismeretes pszichiáter. Amikor a privát rendelésén elvállal egy tinédzsert, hamarosan jókora szakmai dilemmába kerül.
A fiú rögeszmésen vonzódik egy lányhoz, és az orvos aggódni kezd a lány élete miatt. Egyre többször merül föl benne, hogy megszegi a titoktartási fogadalmát, és figyelmezteti a rendőrséget.Mire a doktor döntésre jut, már késő. Hosszú ideje egy ördögi terv célpontja. A lányt meggyilkolják, és a nyomok legalább annyira vezetnek az időközben rejtélyesen eltűnt pácienséhez, mint magához… A szociopata zseniálisan mozgatja a szálakat a háttérből. A kérdés csupán az, hogy ki ő valójában.

SZERINTEM
Szeretem a pszicho- és/vagy szociopatás történeteket dan Wells óta, ezért kíváncsi vagyok erre is. A borítója és a fülszövege alapján jó lesz ez!

Libri

Fülszöveg: ~ Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Álmokat kértek. Rémálmokat kaptak.
Az emberek többsége könnyen elalszik. Ez azonban elérhetetlen álom Cata, Fergus és még öt fiatal számára, akik ezért önként részt vesznek egy forradalmian új orvosi kísérletben. Álmatlanságuk olyan súlyos, hogy a kezelés, amit eddig csupán egyetlen tesztalanyon próbáltak ki, az utolsó szalmaszálat jelenti számukra. Ám a béta-csoport esetében a teszt a legkevésbé sem a tervek szerint alakul…
Röviddel azután, hogy a hét fiatalt elaltatják, katasztrófa történik. A fiatalok egy közös álomvilágban találják magukat, és mivel nem emlékeznek a kísérletre, azt se tudják, hogyan kerültek oda. Míg ennek megpróbálnak a végére járni, iszonyú felismerésre jutnak: csapdába estek egy olyan világban, ahol megelevenednek a legvadabb rémálmaik. A tudatalatti álomvilág irtózatos szörnyei, a múlt elfeledettnek hitt vérfagyasztó titkai kínozzák a kis csapatot. Ismeretlenül is ki kell tartaniuk egymás mellett, hiszen a borzalmakkal csak így nézhetnek szembe. Ha nem jönnek rá, hogyan küzdjék le az álmaikat, sose fognak felébredni.

SZERINTEM
Na, ez egy igazán király könyv lesz, ha az ember szereti az álmodós könyveket és filmeket – amiket ÉN imádok! Van benne valami Egyenesen át-beütés, amitől borsózni kezd az ember háta. Nem?

Menő Könyvek

Fülszöveg: ~ Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
A tizenhét éves Caymen Meyers úgy tanulmányozza a gazdag embereket, akár egy tudományos kísérletben, és sok évi megfigyelés után biztos benne, hogy csak egy dologra jók: pénzt költeni olyan felesleges holmikra, mint az anyukája boltjában árult porcelánbabák.
Így amikor Xander Spence besétál a boltba, hogy a nagymamájának vegyen egy babát, elég egy pillantás, hogy Caymen megállapítsa, a fiú eszméletlenül gazdag. Bár a fiú vonzó, és ő az első, aki tényleg felkelti a lány figyelmét, Caymen elég okos ahhoz, hogy tudja, nincs esélye a fiúnál. Hiszen ha mást nem is tanult az anyukája intelmeiből, azt igen, hogy a gazdag emberek figyelmét nehéz felkelteni. Ám Xander ezentúl gyakran megjelenik az üzletben, dacára a lány erőfeszítéseinek, hogy elriassza. Caymen pedig, legnagyobb rémületére, élvezni kezdi a fiú táraságát. (…)

SZERINTEM
Már a külföldi megjelenésekor felfigyeltem a regényre, nagyon örülök, hogy jön magyarul – és ilyen szép borítóval. Laza, humoros limonádénak ígérkezik.

Tilos az Á Könyvek

Fülszöveg: ~
A Korfu szigetén élő León régi grifflovas családból származik, és minden vágya, hogy ő is hős grifflovassá váljon. Ám amikor a Moirák nem őt, hanem az unokatestvérét választják egy olümposzi griff párjául, León nem törődik bele a görög sorsistennők döntésébe: az első váratlan lehetőségre lecsap, hogy kezébe vegye és újraírja a sorsát! Ehhez át kell kelnie egy másik világba, a Babilonra, hogy egy vad griffet keressen magának, ám az új világ váratlan meglepetéseket tartogat számára. A megpróbáltatások során Leónnak rá kell ébrednie, hogy rajta kívül talán senki nem képes megállítani Ahrimánt, az emberiség ősi ellenségét, aki alig egy évvel a Második Kapuháború után ismét megpróbálja elpusztítani a Földet és a zsebuniverzumokat.
Kapcsolódj be a grifflovas hősök világába egy teljesen új kalanddal és új szereplőkkel, kísérd el Leónt a Babilonra!

SZERINTEM
Már a fülszöveg elolvasása után grifflovassá akarok válni… Mi lesz velem olvasás közben és után?! Amúgy az írónő előző könyve óta reménykedtem egy hasonlóban. Alig várom.

Vad Virágok Könyvműhely

Fülszöveg: ~
A Takarók egy fiú felnőtté válásáról és a kreativitása kifejezéséhez szükséges magabiztosság megleléséről szól. Craig Thompson megkapó képregényes emlékirata a középnyugati Amerika téli vidékén játszódik: szépen meghúzott vonásokból áll össze a kisvárosi élet, a szigorú, fundamentalista keresztény gyermekkor és a magányos, érzelmileg zavaros tinédzserkor portréja.
Craig és Raina egymásba szeretnek egy mindent elborító hótakaró alatt, egy felekezeti téli táborban, és megosztják egymással hitbeli kétségeiket és a valóság előli menekülésről szőtt álmaikat. Idővel azonban feltámadnak személyes démonaik, és kapcsolatuk összeomlik. Egyetemes történet ez, és Thompson eleven ecsetvonásainak és sajátos oldalkompozícióinak köszönhetően nem csak ismerős, hanem szívszorító is.

SZERINTEM
Szeretem a képregényeket és a megható történeteket, ez pedig 2 in 1-nak ígérkezik.

Külföldi megjelenések

Kortárs LMBTQ young adult (YA)
(HMH Books for Young Readers)

Kortárs LMBTQ young adult (YA)
(Freeform)

Fantasy young adult (YA)
(47North)

Kortárs young adult (YA)
(Simon Pulse)

High fantasy young adult (YA)
(Sourcebooks Fire)

Fantasy Retelling / átdolgozás
(William Morrow)

Ifjúsági
(Hodder Children's Books)

Den Patrick: Witchsign
Fantasy young adult (YA)
(HarperCollins)

Történelmi Romantikus Alakváltós/vérfarkasos Steampunk
(Magánkiadás)

Sci-fi Disztópia young adult (YA)
(Knopf)

Pszichés betegség LMBTQ Romantikus new adult (NA)
(Interlude Press)

Kortárs LMBTQ young adult (YA)
(Bloomsbury)

Rejtély / Misztikus Romantikus Thriller young adult (YA)
Crown Books for Young Readers)

Kortárs Fantasy
(Uncommon Universes)
Fantasy Paranormális young adult (YA)
(Razorbill)

Fantasy Retelling / átdolgozás young adult (YA)
(Scholastic)

Kortárs Romantikus young adult (YA)
(Farrar, Straus and Giroux)

Fantasy young adult (YA)
(Balzer + Bray)

Kortárs Romantikus young adult (YA)
 (Crown BFYR)

Kortárs Romantikus young adult (YA)
 (Penguin Random House)

Fantasy gyermek- és ifjúsági irodalom
(Puffin)

Szuperhősös Graphic novel / képregény young adult (YA)
(Marvel)

Történelmi Mágikus realizmus LMBTQ
(The Borough Press)

Fantasy young adult (YA)
(Penguin / Viking)

Kortárs LMBTQ young adult (YA)
(Push)

vvvvv
Köszönöm a figyelmet! Jó olvasást!
A borítók a könyvek borítói. Az Érdekel és Megjelenik táblán gyűjtöm őket.
vvvvv


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése