2020. július 25., szombat



Melanie Scott: Marvel ​- Tények zsebkönyve | Blogturné Klub ajánló



A Kolibri Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent a Marvel Tények zsebkönyve című könyv. Ha imádjátok a Marvel univerzumot és a képregényeket, akkor ezt a könyvet Nektek találták ki. Teszteljük együtt a tudásunkat! Tartsatok velünk, merüljetek el a szuperhősök világában, és vigyétek haza a kiadó által felajánlott nyereménykönyvet.

Fülszöveg:
Honnan származik Groot?
Hogyan szerezte Fekete Özvegy a képességeit?
Ki tanította varázslásra Doctor Strange-et?
Ismerj meg több mint 500 bámulatos érdekességet a Marvel-képregények világából!


Könyv információk:

Eredeti megjelenés éve: 2019
Kolibri, Budapest, 2020
128 oldal · ISBN: 9789634376934 ·
Fordította: Sepsi László
(Az értékeléshez olvass tovább!       )
Miért érdekelt?

Mivel fiatalkorom óta imádom a szuperhősöket és a szupergonoszokat, nem meglepő, hogy jó pár éve belehabarodtam a Marvel-univerzumba. Nem hagynék ki egyetlen új MCU mozit se, de akkor is azonnal felcsillan a szemem, ha egy új Marvellel kapcsolatos könyv jelenik meg. (Róluk már írtam:  Minden ami Marvel / Marvel – Amiről tudnod kell és tudni érdemes / Marvel Studios – Szereplők nagykönyve / Marvel Studios: Képes útmutató / Deadpool: Zsémbes zsoldos / Loki / Thor: A mennydörgés istene / Fantasztikus életem.)


A tartalomról…

Nem igazán tudtam, hogy mire vállalkozom, amikor jelentkeztem a zsebkönyvre, de kellemes meglepetés volt számomra, hogy nem csupán különféle kvízeket, hanem mindenféle érdekességeket is tartalmaz a kedvenc szuperhőseimről és az ő ellenségeikről! A zsebkönyv 3 részre van osztva: Szuperhősök, Gonoszok és Csodás világok. Mindegyik részben akadnak a, b, c, d feleletválasztós oldalpárok, igaz vagy hamis játékok, de egyéb nyalánkságok is.


Az egyik kedvencem a „BANDÁZÁS” gyűjtőnév alatt futó rész, ahol a különféle csapatok/társaságok tagjait ismerjük meg. Például a Bosszú Angyalainak, az Emberteleneknek vagy a Fekete rendnek tagjait mutatja be nekünk a könyv, akiket stílszerűen szöveges buborékban jellemez is 1-2 mondatban. A másik kedvencem a „SZÁMDARÁLÓ”, ahol különféle hősökkel vagy gonoszokkal kapcsolatos statisztikai adatok olvashatóak! Például megtudhatjuk, hogy Rozsomák adamantiumkarmai 816 °C fokon olvadnának el, hogy 384 400 km-t képes Vörös Hulk megtenni egyetlen ugrással (Egyszer felugrott a Holdra!), és hogy Pókfej valószínűleg 10000+ életet mentett meg. [Egyébként az utóbbi kapcsán muszáj hozzátennem, hogy eléggé zavartak az ilyen random saccperkábé statisztikák… Ha nem tuti, akkor az nem statisztika!]


Vannak még „X dolog, amit tudod kell… Y-ról” oldalpárok, amik néha érdekesek voltak, mert még a hősről se hallottam, akiről szó van, máskor unalmasak voltak, mert eléggé ismert karakterek közismert adatait tartalmazták. [Persze ez az olvasótól függő háttértudás tekintetében sokak számára lehet újszerű. Én csak magam kapcsán tudok nyilatkozni.]


Összességében…

Kifejezetten élveztem a változatos témájú és nehézségű kérdéseket, amikről néha elég volt annyit tudnom, hogy igaz vagy hamis az infó, máskor meg választanom kellett a lehetséges válaszok közül. Talán ez utóbbit jobban élveztem, mert néha egész vicces alternatív választásokat ajánlott a könyv! Egyszer még Mordort is belekeverték! Főleg képregényes tudás kell a játékhoz, de szerintem a Marvel-moziverzumos tudásommal is elég szépen szerepeltem. Szerettem, hogy még mindig találtam új, izgalmas karaktereket (pl.: Holdlány, Mókuslány), akikről keveset vagy semmit nem tudtam eddig, de a legjobban a számdaráló statisztikáit élveztem.

Mókuslány
Negatívumként említeném azt, hogy elég sokszor X-men helyett X-man szerepelt a könyvben, ami lássuk be bosszantó elírás… Pozitívumként pedig muszáj megemlítenem, hogy milyen pazar, minőségi a kiadvány! Csodásak az illusztrációk, jó a papír minősége, és öröm forgatni.

Kinek ajánlom?

Értelemszerűen MARVEL UNIVERZUM fanoknak ajánlom, olyanoknak, akik ismerik a Marvel-filmeket és -képregényeket.
Ideális ajándék rajongóknak kortól függetlenül! Azért nem kötném korhoz, mert 30+ nőként is imádtam bogarászni, hogy vajon helyesen válaszoltam-e a kérdésekre.

Kérdések a könyvből:
Miért nem veszi le soha a maszkját Heinrich Zemo báró?
a. Mert a személyazonossága szupertitkos
b. Mert a szuperragasztótól odaragadt.
c. Mert gyűlöli a külvilág szagát.
d. Mert imádja a színét.
Megoldás: b.
Melyik hősnek van kocsmája a Madripoor nevű ázsiai szigetországban?
a. Amerika kapitánynak
b. Rozsomáknak
c. Vasembernek
d. Űrlordnak
Megoldás: b.
Igaz vagy hamis? Az elsők, akiket X professzor összehívott Küklopsz, Bestia, Jégember, Angyal és Csodalány voltak.
Megoldás: Igaz – De később sokan csatlakoznak hozzájuk!  

☆☆☆☆☆

A képek a könyvből vannak. Pinterest tábla: MARVEL

☆☆☆☆☆

Nyereményjáték:

A mostani játékunk során megismerhetitek a kedvenc Marvel karaktereinket. Minden egyes turnén találtok egy képet elrejtve a bejegyzésben. Nincs más dolgotok, mint a Rafflecopter megfelelő sorába beírni annak a karakternek a nevét, akit megtaláltok az értékelésben.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


a Rafflecopter giveaway



ÁLLOMÁSOK:

07.23.: Csak olvass!
07.27.: Utószó


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése