2024. április 30., kedd



4. fejezet - 2024. április | Havi összefoglaló ~ Sorozat- és filmAjánló, lakásFelújítás és élményBeszámoló

 

(Ezt a rovatot a „havi összesítő” címke alatt lehet megtalálni.)

  

 

Heyho!

Azt hiszem, hogy eddig ez volt a legdurvább és legmozgalmasabb hónapom 2024-ben. (Ne is számítsatok hosszú könyvajánlós vagy filmajánlós listára tőlem ebben a hónapban, mert nem sokat ültem egyhelyben.) 

Végre meglett a konyhabútor. Végre beépítették. Végre be lett üzemelve az összes víz- és áramigényes cucc. Végre sikerült elpakolásznom a dolgaim. Végre lekerültek a fóliák a könyvespolcokról… Szóval lényegében kijelenthetem, hogy ez a negyed év kellett a felújításhoz. Most már lassan visszaszokom a rendszeres olvasásra és posztolásra! ,) 

Pozitív dolgok: több színházi és egyszemélyes előadáson voltam, volt barátnős alvás, társasozás, shoppingolás, kutyasétáltatás, kirakózás; voltak Jysk-Ikea-Pepco-Kik virtuális és személyes túrák; volt premierünk; heti 2x cicázni is tudtam minden héten; kész a konyha, vagyis a full lakás; végre tudok otthon ruhát mosni – mosok is ezerrel mindent is, hiszen mindenem poros lett hiába fóliáztam… :D

 (A folytatáshoz olvass tovább! ⇩⇩⇩)

❖❖❖❖❖

Mi történt áprilisban?

❖❖❖❖❖

– Könyvespolc bővítős kitérő –

 

Én és az új polclakók: 7 új könyvvel bővült a könyvespolcom. IGEN! Végre a könyvespolcaimon találhatóak a könyveim. Végre ezzel is megvagyok! ^.~

 

Recenziók (7)

 

Agatha Christie: Baljós tavasz

Mackenzi Lee: A Tél Katonája: Hidegfront

Holly Jackson: Jó kislányok első gyilkossága

Híragi Szanaka: Az elvesztett emlékek lámpása 

Boromisza István: A „Csengetett, Mylord?” Univerzum

Heather Fawcett: Emily Wilde tündérenciklopédiája

Bea Fitzgerald: Girl, Goddess, Queen – Pokolba a szerelemmel!

  


– Személyes érdekeltségek –

 

 

ÚJ MERÍTÉS ROVAT: Könyvajánló a Nemzeti Rákellenes Nap alkalmából - Megjelent a #Merítés legújabb száma, benne a legújabb #ForeverYoungAdult rovattal! ;)

 

#előrehaladósrész #bakancslistás #kihívás 

 

TERVEK 2024-re: újévi fogadalmak és társai

 

►   A filmezős listámról megnéztem Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája (2023) filmet, ami igazából egy előzményfilm. So-so, tetszett.

►   A DUOLINGO-val elértem az egy évet! (Persze a terv az, hogy egész évben duolingozom, de ez egy tök király mérföldkő! Még jobb lenne, ha sikerülne eldöntenem, hogy japánul, koreaiul, kínaiul, németül vagy angolul tanuljak, mert jelenleg azt folytatom épp, amelyik jobban csúszik és így nem igen haladok...)

 

 

►  Fürdőszoba felújítás. / Elektromossá tenni a lakást. / Legalább 2 nagy gépet venni a lakásba: Mosó- és szárítógép VAGY Mosogatógép VAGY Villanytűzhely VAGY Villanybojler ß MINDEN KÉSZ ezek közül, illetve minden nagy gép meg van és üzemel.

  

(Meglepetés macskás kép. :D)

 

►   3 száraz hónap – 2 kész is, ugyanis februárban ittam utoljára! Ami azért vicces, mert tavaly hiába kértem anyum, hogy csináljon laktózmentes házi Baileyst, nem csinált, most meg meglepett vele csak úgy a semmiből. :D Hát jól meglepődött, amikor közöltem, hogy totál absztinens vagyok… 

 

#HAVIKEDVENCEK  

 

Kedvenc zenék az elmúlt 2 hónapból:

Imagine Dragons - Eyes Closed *széthallgatva* :D

Imanbek & BYOR - Belly Dancer

Benson Boone - Beautiful Things

2 days into college- Aimee Carty

Livingston – Shadow

Beyoncé - TEXAS HOLD 'EM

Lukas Graham - Mama Said

 

(AniTiger BestOf2024 lista)

 

#lakásfelújítás2024

 

 Hivatalosan is a végére értem. Nem mondom, hogy nincsenek még hátra APRÓ simítások, de élhető és imádom! Innen indultam januárban, vagyis így volt szétverve…:  

 

 

 Mivel a hagyjukhányszázezres konyhabútor nem volt elég, megtoltam két ikea bútorral a konyhát, amik nem igazán passzoltak, de némi fóliázást követően totál szerelmes vagyok a végeredménybe. Meg hát ne menjünk el szó nélkül a befóliázott ablak előtt se, illetve a függönyöm mellett se, ami igazából egy álomfogó. Épp így képzeltem el fejben amúgy, szóval tökély. :D

 

 

 Imádom a vörös-fehér-fekete kombót. Az egyedüli barna, amit el bírok viselni, az a parafatábla a fontosságokkal! (értsd: Funko figurák meg vicces fülbevalók :D) Továbbá sikerült befóliáznom az erkélyt belátás ellen... a világos sarokban majd vagy macskanapozó rész lesz (ha visszakapom), vagy növényrészleg. Az alábbi képeken látszik az is, hogy nagyjából elpakoltam a nappalit, és lekerültek a fóliák a könyvespolcokról! Hipp, hipp, hurrá!

 


 Hangsúlyozom: VÉGRE NINCS BEFÓLIÁZVA EGYIK KÖNYVESPOLCOM SE! Imádom. Hiányzott a könyveim látványa...

 


 SZÓVAL hivatalosan is visszaköltöztem! Avagy a lényeg: végre fent vannak a szeretteim meg a marhaságaik/marhaságaim a hűtőn. ️ (Igen, belőlem él meg a hűtőmágnes industry, de hát ha egyszer imádom őket?)

 

 

 De realizáljuk néhány előtte és utána fotóval is:

 



 

#boldogság #rövidsztorik

 

MARHASÁG Story Time: Oké, szóval már kezdtem elhinni, hogy Nagy-Komoly-Felnőtt lettem (végre), ugyanis képes voltam más Nagy-Komoly-Felnőttekkel hosszasan elcseverészni arról, hogy kinek milyen csapja van a konyhában. Kinek mi vált be. Mit szeretett. Mi a praktikus. (Hiszen lássuk be az is kell, ha egyszer lakást felújít az ember lánya.)

Nos.

A Nagy-Komoly-Felnőttségem egészen addig tartott... amíg el nem kezdtem nézni A kis hableányt, és be nem röhögtem A ringat a víz dalnál a következőn: "Hidd el, te kedves, jobb ahol nedves,"

Nem, nem vagyok Nagy-Komoly-Felnőtt.

Sztornó.

 

 Találtam egy „Mikor lesz meteorhullás, csillaghullás 2024-ben?” oldalt, ahol ez szerepelt: Lyridák meteorraj: április 16-25. maximuma: április 22. hétfő – És itt jön a csavar: napokig borús volt az ég, de éppen 22-én sikerült elkapnom néhány vándorló csillagot! Csodás lenne egyszer távcsővel is látni ilyesmit…

Most pedig a következőt vadászom/várom: „Eta Aquarida meteorraj: április 19 – május 28. maximuma: május 5. vasárnap”

 


GÖRÉNY VAGYOK Story Time: 

Április 16.:

Tegyük fel, hogy nem vagyok jó ember...

Mármint többnyire az vagyok, de néha a vállamon ülő kisördögre hallgatok... Mint ma...

Amikor is megpróbáltam a mobilos applikációval rácsatlakozni az okos mosógépemre, amit ma végre sikerült bekötni (értsd: március 15-én rendeltem meg).

Szóval van az a rész, amikor a wifid segítségével felderíti az app a környezeted, és rácsatlakozik "valamire".

Tegyük fel, hogy a szomszédod borhűtőjére.

(Kérdem én: ki a franc vesz okos borhűtőt, ha nem csatlakoztatja applikációra azonnal?)

Szóval jött a pitty, hogy a hOn applikáció megtalálta a borhűtőt és rákapcsolódott.

Aztán jött az ördög, aki azt mondta, hogy: Simán fel tudod melegíteni +20 fokra a borhűtőt, ahogy nézem...

A végeredmény?

Nem vagyok jó ember...

Maradjunk ennyiben...

De hé! Miután állítgattam egy picit, lecsatlakoztam róla!

 

 Színházban jártam! Nálunk… de vendégelőadásokon! Mindegyik egy személyes performance volt, de totál eltérőek:

1) Csokonai Vitéz Mihály: DOROTTYA / Csavar Színház / Felsős bérlet – nagyokat nevettem, irtó jól lett adaptálva, tuti zseni előadásban, ugyanis 1 fő adta elő mind az egészet! (EBBŐL VAN LENT KÉP IS! A pasi felhívott random gyerekeket a színpadra, hogy kisegítsék. Haláli volt.)

2) Gunagriha előadása: A belső béke – ez inkább ilyen spirituális dolog volt… pici filmezés, pici poén, sok lelkiség… Nem mondom, hogy nem volt érdekes, de mást vártam. Mindenesetre jó élmény volt.

3) Grecsó Krisztián: Egy életem / Életrajzi stand up est – ma este épp erről botorkáltam haza… Hát nem igazán vagyok Grecsó-olvasó, de mindenhogyan imádom a hangját és a sztorizását, így beültem a stand upjára, és nem csalódtam. Jó kis este volt!

 

Meglepetés macskás kép és újabb fóliátlan könyvespolc.)

 Bemutattuk a TARTUFFE című darabot, ami szerintem fergeteges lett. Nem igazán voltam oda Moliére-ért korábban, de ebben az adaptációban zabáltam!

  

#MacsKalandok #randomságok

 

Luciferrel semmi extra nem történt azon kívül, hogy továbbra is összebújva aludnak Nagyimmal. És azt pedzegetik, hogy örökké a nagyimmal marad a kis áruló… Hát… Ezt a csavart jó páran megjósolták már nekem… Mindegy… Kíváncsi leszek, hogy mi lesz.

 

FILMEZÉSEK / SOROZATOK:

(Nem, nem igazán ültem ebben a hónapban a tévé előtt…)

 

Filmeztem:

 

Top Gun: Maverick (2022) – 8/10 –

Nem vagyok se Top Gun, se hadsereg/harcászati egység, se Tom Cruise rajongó – de ez azért elég ütős és megható lett! Mav mintha nem is öregedett volna az első rész óta, de Jennifer Connelly is kortalannak tűnik. A repülős részek zsenik, a sztori… hmm… nosztalgiát ébresztőek? Érdekes volt na, tetszett, ahogy a fiatalok a nagy öregtől tanulnak. :D Amúgy annak ellenére sikerült beszippantania, hogy tartottam tőle… nehéz felmelegíteni egy ennyire régi valamit, nemdebár? Szóval simán bevettem a film egy pontján, hogy végük. :D

 


Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája (2023) – 7/10 –

So-so. Szerettem, mert imádom ezt az egész fura disztopikus világot, ugyanakkor nem éri el a szívemben az eredeti trilógiát. Pedig nem rossz. Pedig fordulatos. Pedig jók a színészek. Pedig jó a látvány. Pedig érdekes a sztori. És valahogy mégse...

 


Semmelweis (2023) – 8/10 –

Az esti program egy kis üvöltve szülés meg némi ordítva haldoklás volt... Nagyon furcsa, hogy olyan a magyar színészek hangja, mintha szinkronizálva lennének... Uhh.... Amúgy minőségi volt.

 


Sorozatoztam:

 

Loki (2021–2023) – 9/10 –

Nem mondom, hogy nem ütött szíven, de sikerült a végét lespoilereznie nekem az internet népének… :/ Szeret(t)em ezt a sorozatot, bár valami jóval ütősebb és akciódúsabbat simán el tudtam volna képzelni Lokinak. Szerencsére a második évad tényleg ütős lett, tetszett a korokban való ide-oda utazgatás. Hát meg a Brad-színész szál…. Yay…. :)) Imádom a castingot, sajnáltam, hogy „ennyi”.

 


Paraziták: A szürkeség (2024–2024) – 7/10 –

Anno olvastam a mangákat, de nem emlékeztem, hogy ennyire komplex-világmegszállós a sztori (vagy tök más adaptációt kaptunk, vagy félrementek az emlékeim), de tetszett. Érdekes, picit para, de amúgy szórakoztató adaptáció.

 


– Következő havi terveim –

 

- Hamarosan olvasom/írok róla:

▪  Kerstin Gier: Ami eddig elveszett

▪  Rick Riordan: A mélység lánya

▪ Alice Oseman: Nick és Charlie

Elizabeth Lim: A sárkány ígérete

Neal Shusterman: Próféta 

Agatha Christie: Baljós tavasz

Mackenzi Lee: A Tél Katonája: Hidegfront

Híragi Szanaka: Az elvesztett emlékek lámpása 

Boromisza István: A „Csengetett, Mylord?” Univerzum

Heather Fawcett: Emily Wilde tündérenciklopédiája

Bea Fitzgerald: Girl, Goddess, Queen – Pokolba a szerelemmel!

R. L. Stine: Váljunk láthatatlanná! / A Láz-mocsár vérfarkasa

R. L. Stine: Kísértet-part

 

❖❖❖❖❖

– Bejegyzések a blogon –

 

6 könyvről írtam a hónapban:

Christina Lauren: Szerelem és egyéb szavak * RomKom YA *

Hugh Howey: Siló (A siló 1-5.) * disztópia, apokaliptikus *

Catherine Doyle, Katherine Webber: Ikerkoronák (1.) * YA High fantasy *

Alice Oseman: Heartstopper - Fülig beléd zúgtam 5. * LGBT YA képregény *

Holly Jackson: Jó ​kislányok első gyilkossága (0,5) * nyomozós YA *

Rupi Kaur: Gyógyító szavak * önsegítő verses *

 

Blogturné Klub extrák és egyéb bejegyzések: 

Siló (A siló 1-5.) | idézetek

A ​ Tél Katonája: Hidegfront | idézetek

 

vvvvv

Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!

A képek némelyike SAJÁT vagy saját szerkesztés! 

A többi meg a Pinterest tábláimról meg az Instámról van.

vvvvv




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése