2024. április 16., keddAlice Oseman: Heartstopper - Fülig beléd zúgtam 5. | Blogturné Klub képregényajánló

  

 

- Azt kéne tenned, amit te akarsz...

- Én veled akarok lenni

 
Nick és Charlie szerelmesek

 

EGYETEMI TÚRATERV

 

Írta: Tara, Elle és Nick :)

 

De most hogyan tovább?

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: Heartstopper 5.

Eredeti megjelenés éve: 2023

 

Könyvmolyképző, Szeged, 2024

336 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789635977994 ·

Fordította: Riesenberger Mónika

IllusztráltaAlice Oseman

Alice Oseman könyvei:

 

Fülig beléd zúgtam 1.

Fülig beléd zúgtam 2.

Fülig beléd zúgtam 3.

Fülig beléd zúgtam 4.

Fülig beléd zúgtam 5.

Solitaire – Pasziánsz

This Winter – Az idei tél

Nick ​és Charlie

[Loveless]
[Radio ​Silence]
[I ​Was Born for This]

WEBSHOP + ÉLDEKORÁLT / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

Szerintem…

 

Az előző kötettel szemben - amiben fő topik volt mind az evészavar, mind az önbántalmazás – ez egy meglepően vidám hangvételű történet volt. Persze Charlie és Nick még mindig fiatalok, még mindig megvannak a maguk kamaszkori problémáik. Míg Charlie egyre jobban van a terápiának hála, folyamatosan küzd azzal, hogy megbirkózzon a Nick iránti, egyre erősödő szexuális vágyaival és a saját testével kapcsolatos rémálmaival, addig Nicknek a jövőjén jár az esze, hiszen ez a végzős éve, és ki kellene találnia, hova jelentkezzen.

 


Nagyon édes pillanatban kapjuk el a fiúkat, ugyanis a történet Charlie 16. születésnapján kezdődik, és a barátaikkal közösen ünneplik meg – kicsit bepiálva. A fiatalabb csapat az alkohollal van elfoglalva, közben a végzősök már az egyetemről és a lehetséges távkapcsolatokról csevegnek, szóval már a kötet elején érezhető, hogy a jövő lesz az egyik fősodor.

Tetszett, hogy mennyire viccesen és szerethetően ábrázolta a szerző és illusztrátor Charlie erősödő vonzódását, vagyis mennyire poén volt az aktuálisnak ugyan nevezhető, de rendkívül haszontalannak bizonyuló szexuális felvilágosító óra. (Igen, előkerült az uborka meg a koton!) Szerencsére Charlienak ott vannak a barátai, akik őszintén beszélnek vele és meghallgatják a szorongásait a szex kapcsán!

A kedvenc párbeszéden velük:

 

 

- És hát ja, asszem, gondolkodtam már rajta, hogy... talán

- Na ugye. Probléma megoldva. Igazán nincs mit.

- De amikor legutóbb szóba került ez Nick még nem állt készen rá.

- Mikor volt ez?

- ... tavaly nyáron

- ...

- Haver, április van.

 

 

Ugyanakkor Nick nehezen nyílik meg bárkinek Charlie-t leszámítva, így nincs kivel megbeszélnie se a szexszel, se az egyetemi jelentkezéssel, se a távkapcsolattal kapcsolatos témákat. Részéről az a kötet mind a bizalmi körének a kitágításán, mind a szóba jöhető egyetemek felderítéséről szól. Ugyanis kedvenc rögbisünk a fejébe vette, hogy helyben fog tanulni, hogy ne fájjon Charlie-nak a hiánya…

 


Összességében

 

Ez a kötet is teli van humorral, átgondolt beszélgetésekkel, őszinte gondolatokkal és bátorsággal. Bátor Charlie, amiért folyamatosan halad előre - és gyógyul, és változik, és megszólal, és felszólal, és bátran kiáll magáért. Bátor Nick, amiért megnyílik másoknak – és megosztja a gondolatait, és kinyitja végre száját, és nem titkolózik, és kemény döntést hoz. Bátrak mindketten, mert nem húzzák vissza a másikat, sőt, ott vannak a párjuknak támogatásul.

Ha engem kérdeztek, kellenek az ilyen jó mondanivalójú, ugyanakkor szerethető, személyes fejlődésre sarkalló kiadványok. (És igazán imádtam, amiért végre Tori meg az ő aszexualitása is helyet kapott. )

 

Értékelés: 5

 

Kedvcsináló idézetek:

– Rettegek attól, hogy távol legyek tőle. Azt se tudom, ki vagyok nélküle.

– Talán itt az idő kideríteni. […] Csak légy őszinte. Hisz ti vagytok Nick és Charlie. Minden rendben lesz.

[smsezés Nick és Charlie]

te most flörtölsz velem, Nicholas?

Talán igen, Charles……

jó béna vagy benne

De azért működik?

no comment

Ezt igennek veszem

– Az az életcélod, hogy égess, ugye?

– Bizony, a pasidként ez kutya kötelességem.

– Ugye szerinted nem vagyok törékeny?

– Nem! Nem, te… Charlie, te vagy a legerősebb ember, akit ismerek. Pontosan tudod, hogy ki vagy… és hogy mit akarsz… Azt hiszem… én sokkal törékenyebb vagyok.

 

☆☆☆
Nem saját képek. Heartstopper by Alice Oseman

Heartstopper #5 a GoodReads-en.

☆☆☆

Hosszú idő után 2024-ben végre kezünkbe vehetjük a Heartstopper sorozat következő kötetét, melyben Nick és Charlie életük nagy döntéseit készülnek meghozni.

Tarts bloggereinkkel, ha szeretnél már a megjelenés előtt betekintést kapni az új részbe, és ha velünk játszol, esélyed lehet megnyerni a kiadó által felajánlott példányt!

 

 

 

Nyereményjáték:

 

Mivel ebben a részben nagy szerepet kap a továbbtanulás, és az egyetemválasztás, ezért játékunk során felsőoktatási intézményeket fogunk keresni. A feladatod annyi, hogy felismerd a képen látható iskolát, és megírd a Rafflecopter megfelelő sorába annak nevét.

 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 


 

a Rafflecopter giveaway

 

ÁLLOMÁSOK:

 

[Blogturné Klub]

04.08. - Booktastic Boglinc

04.10. - Booktastic Boglinc (extra)

04.12. - Spirit Bliss Sárga könyves út

04.14. - Könyv és más

04.16. - Hagyjatok! Olvasok!

04.18. - Csak olvass!

04.20. - Utószó

04.22. - Dreamworld

 


 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése