2024. április 21., vasárnap



Catherine Doyle, Katherine Webber: Twin ​Crowns - Ikerkoronák (Ikerkoronák 1.) | Blogturné Klub könyvajánló

  

 

– Rose Valhart hercegnő vagyok, Eana trónjának az örököse – mondta inkább magának, mint Shennek. És nem számít, mi történt a sivatagban vagy benne, ez nem fog változni.

Shen felé nyújtotta a kezét.

– Mi van, ha te több vagy ennél?

 




Két ​hercegnő. Egy trón. Mi baj lehet belőle?

Nagy tét forog kockán az ikerhercegnőkről szóló fantasy-romkomban. A lányokat születésükkor elválasztották egymástól – az egyiket koronahercegnőként nevelik, a másikat pedig még csecsemőként elrabolják.

Wren Greenrock mindig is tudta, hogy egy napon majd csellel fog trónra lépni. Születésétől fogva arra képezték ki, hogy visszatérjen a palotába, és megbosszulja szülei halálát, ezért

mindent megtesz, hogy királynő legyen, és megvédje a boszorkányok közösségét, ahol felnőtt. Vagyis megtenne, ha egy bizonyos katona vonzó külseje nem terelné el folyton a figyelmét, és ha a vakmerő varázslatai nem sodornák állandóan bajba…

Rose Valhart hercegnő tudja, hogy a hatalommal felelősség is jár – és nem hagyja, hogy olyan apróságok a kötelessége útjába álljanak, mint hogy a sivatagban ébred egy rendkívül szemtelen (és nagyon jóképű) bandita társaságában. A palotán kívüli élet azonban szebb és zabolátlanabb, mint azt valaha is képzelte volna, és még az is lehet, hogy a rettegett boszorkányok személyében megkapja azt a családot, amire mindig is vágyott.

Ám ahogy közeledik a koronázás napja, egy régi ellenségük azon munkálkodik, hogy egyik hercegnőnek se sikerüljön elérni a célját.

Vajon végül ki ragadja magához a hatalmat, és kinek a fejére kerül a korona?

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: Twin Crowns

Eredeti megjelenés éve: 2022

 

Könyvmolyképző, Szeged, 2023416 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789635976737 ·

Fordította: Cseh Réka Zsuzsanna

Ikerkoronák-sorozat:

 

1. Twin Crowns - Ikerkoronák

2. Cursed Crowns

3. Burning Crowns

 

(befejezett?)

WEBSHOP / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

Miért olvastam el…?

 

Mondhatnám azt, hogy azért, mert nagyon szeretem a high fantasy YA-regényeket, amelyekben romantikus és varázslós szál is akad, de ez csak féligazság lenne. Nagyon megtetszett ez a cselszövéssel teli fülszöveg, izgatta a fantáziám, hogy mit alkotnak az ikrek, akik még sosem találkoztak.

 

Szerintem…

 

Regényünk Wren Greenrock és Rose Valhart hercegnő szemszögeit váltogatva meséli el nekünk Eana szigetország létrejöttének, szétszakadásának, leigázásnak és jelenének történetét. A lányok ikrek, akik egy alattvaló árulása miatt sosem találkoztak, hiszen csupán egyiküket tudták elmenekíteni a palotából, amikor megölték a szüleiket. Míg egyikük tisztában van a helyzettel, addig a másikuk a palotában nevelkedett ketrecbe zárt madárként. Azt tudja, amit mondanak neki. Azt teszi, amit engednek. Ráadásul a boszorkányok ellen nevelik, akiktől egykor a Védelmező kénytelen volt megmenteni az országot…

Szóval Rose hercegnő egy palotában nevelt álmodozó, aki arról ábrándozik, hogy miután 18 éves korában megkoronázzák, újdonsült férjével az oldalán, leszámol az országában élő boszikkal… Sosem látott ikertestvére, Wren épp a koronázás előtt egy hónappal kicseréli magát a hercegnőre, és míg Rose-t elhurcolja Wren legjobb barátja, Shen-Lo a lányok nagymamájához, addig a gyakorlott és talpraesett boszorkányiker veszi át testvére helyét.

 


Már az első pillanattól fogva éreztem, hogy nem Rose hercegnő kezében van a gyeplő, ha az uralkodásról van szó, hanem a királykéz, Willem Rathbone irányít mindent, akárcsak egy bábmester. Ő egy olyan karakter, akiből már a legelején kinézi az olvasó, hogy az ártatlan telihold fényénél őzgidákat áldoz fel és nyeresen falja fel a szívüket… Szóval miatta egy kicsit féltettem Wren beugró-hercegnősködését, de még így is ez a szál volt a kedvencem. Wren szabadszájú, bátor és nagyon zseniális karakter, aki mélyen elhivatott abban, hogy elérje azt, amit a nagyanyjuk rá bízott… (NO SPOILER!) Ráadásul rengeteget mosolyogtam azon, ahogy próbálkozik Rose hercegnő lenni. Szórakoztató volt minden megmozdulása, de közben meg drukkoltam, hogy le ne bukjon! Onnantól, hogy felbukkant Ansel herceg és az ő vonzó testőre, Tor, a fehér farkasával, totálisan elvesztem!

Wren mellett Tor karaktere lett a kedvencem, mert gyanakszik, de közben meg is szédíti a „hercegnő” – ugyanakkor össze van zavarodva, hiszen csak az általa őrzött herceg menyasszonyáról van szó…

 

 

– Milyen mély a víz? – kérdezte, és elpirult. – Nem tudok úszni.

– Olyan mély, mint a bizodalmad bennem – vágta rá Shen.

– Akkor a bokámig sem érne.

Shen kuncogott.

– Le fog érni a lábad.

 

 

Sajnos Rose hercegnő részeit leginkább az általa elviselt és túlélt boszorkány-ármányok, gyilkossági kísérletek és a Shen-Loval vívott szájkaratéi miatt szerettem olvasni, nem azért, mert annyira kedveltem volna a hercegnőt... Rose valahogy kevésbé volt szimpatikus számomra a maga ábrándosságával, idealizmusával, jócskán átmosott agyával. Persze az ő fejezeteiben ismerkedünk meg a boszorkányok igazi történelmével, Eana földrész létrejöttével és tudunk meg többet Ortháról – ezek pedig nagyon izgalmas és jól kitalált dolgok!  

 


Csavaros történet tele váratlan fordulattal és humorral. Szerettem olvasni, és jól esett egy ennyire jól felépített világba kerülni. Azt hiszem, hogy túl rég olvastam ehhez hasonló stílusú YA-regényt, pedig imádom mind. Sajnálom, hogy több részes, és nagyon remélem, hogy mielőbb olvashatom a folytatásokat… (Muszáj hozzátennem, hogy számomra az lgbt+ szálak elenyészőek voltak, így nem is hangsúlyoznám ki őket. Remélem, hogy a többi részben nagyobb teret kapnak a szivárványos párok.)

 

Összességében

 

Ez a történet tele volt gyönyörű leírásokkal és szájról szájra terjedő történetekkel, és ezek kicsit lelassították az olvasását, de azt gondolom, hogy nagyon izgalmas alapokra épült ez a világ, érdemes elolvasnia minden fanzasy rajongó YA-regény kedvelőnek.

Az én kedvencem nyilván a vagányabb iker volt, Wren, de imádtam a közös jeleneteit Torral, az ellenségesnek nevezhető ország katonájával, akinek van egy cuki, idomított fehér farkasa.

 

Értékelés: 4,5


 

Kedvcsináló idézetek:

– Tudnod kell, Rose Eanából, hogy anyád megbékélt a halállal. Az utolsó kívánsága az volt, hogy te és Wren biztonságban legyetek. Még a születésed előtt nevet adott neked.

Rose szeme égett.

– Willem azt mondta, hogy az utolsó leheletével az én nevemet suttogta.

– Az egyetlen tisztességes dolog, amit az az aljas féreg valaha is tett, hogy azt a nevet adta neked, amit anyád szeretett volna.

– Az esti meséknek boldog a végük.

– Gevrában nem. A mi történeteinkben a végén mindenkit felfalnak a farkasok. Szeretünk a kezdetektől jól ráijeszteni a gyerekeinkre. Végtére is addig nincs gond a gyerekkel, amíg fél.

– Ez szörnyű! – kiáltott fel Wren, de ahogy a katonára pillantott, látta, hogy mosolyog. – Ó, csak vicceltél? Nem is tudtam, hogy van humorérzéked.

– Soha nem hallottam ezeket a legendákat.

Shen visszafordult a sziklák felé.

– A Valhartok mindig is féltek a meséinktől. Hiszen a legendák olyan hatalomról szólnak, amlyenről ők nem is álmodhatnak. Ha ki akarunk törölni egy emléket, a legjobb, ha egyáltalán nem beszélünk róla többé.

A katona követte a lányt.

– Amikor Ansel herceggel a szerelemről beszél, úgy hangzik, mintha hinne benne. Most viszont úgy beszél róla, mintha valamiféle átok lenne.

– A szerelem néha átok is lehet – jelentette ki Wren. – Lehet börtön is. Vagy halálos ítélet.

(...)

– És néha a szerelem, különösen az uralkodóké, olyan hullócsillag, amely a megfelelő pillanatban tűnik fel a palotádban, és olyan ragyogással tölti meg az életedet, hogy tudod, soha többé nem leszel szomorú vagy magányos, és mindig lesz kivel leülni játszani egy fergeteges társasjátékot.

 

♡ ♡ ♡ ♡ ♡

Nem saját képek. HANGULAT TÁBLA: Twin Crowns book series

Twin Crowns #1 a GoodReads-en.

♡ ♡ ♡ ♡ ♡


 

A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelent meg Catherine Doyle és Katherine Webber közösen írt romantikus fantasy regénye, a Twin Crowns - Ikerkoronák. Légy részese te is Wren és Rose, a két hercegnő kalandjainak, és tudd meg, ki ül végül Eana trónjára! És ha velünk tartasz, követed az állomásokat, akkor lehetőséged nyílik megnyerni a kiadó által felajánlott könyvpéldányt is!

 

 

Nyereményjáték:

 

A történet főszereplője egy ikerpár: Wren és Rose. Ezért a nyereményjáték során nincs más dolgotok, mint kitalálni, hogy melyik könyvből való az idézet, amiben szintén megjelenik fő- vagy mellékszereplőként egy-egy ikerpár. A megoldást pedig írjátok be a Rafflecopter megfelelő sorába!

 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 

 

“Elárulom, mi a kedvenc érdekes infómorzsám: Marie Skłodowska-Curie laborköpenyben állított be az esküvőjére.”

a Rafflecopter giveaway

 

ÁLLOMÁSOK:

 

[Blogturné Klub]

04.03. Kitablar

04.05. This is my (book) universe

04.07. Könyv és más

04.09. Dreamworld

04.12. Csak olvass! - extra

04.15. 04. 21. Hagyjatok! Olvasok! * csúszás * 

04.17. Csak olvass!



 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése