2024. április 13., szombat



Siló (A siló 1-5.) | Kedvcsináló idézetek (Blogturné Klub Extra)

  A könyvekhez készített extra állomásaimat itt leled: BTKextra

 


Tarts velünk Hugh Howey Silójába, a helyre, ahol ezrek élnek a föld alatt egy maguk gyártotta börtönben. A külvilágról és a múltról szóló történetek legendaszámba mennek, hiszen csak az arra ítéltek jutnak ki a felszínre, ahol a mérgező levegő hamar megöli őket.

A hat állomásos turné végén egy szerencsés olvasónk megnyerheti ezt a megdöbbentő disztópiát a Könyvmolyképző kiadónak hála!

 



Ha ​az élet üres, inkább semmilyen se legyen?

A Siló a túlélésért küzdő emberiség története.

Kegyetlenné és mérgezővé vált a kinti világ. Látni nem sokat lehet belőle. Beszélni róla pedig egyenesen tilos. Az emberiség maradványa egy föld alatti silóban él.

De mindig vannak olyanok, akik remélnek és álmodnak. Ők azok, akik veszélyesek, a lakók, akik másokat is megfertőznek az optimizmusukkal. Egyszerű büntetés vár rájuk.

Éppen azt kapják, amit akarnak: kimehetnek a silóból.

Miután az előző seriff egy borzalmas rituálé keretében elhagyja a silót, Juliette, a mélyben dolgozó gépész egyik pillanatról a másikra, teljesen megmagyarázhatatlanul a törvény fejeként találja magát. Újdonsült hatalmának birtokában, a régi hagyományokat a legkevésbé sem tisztelve Juliette egy sötét összeesküvés részleteit fedi fel.

Ha követi a nyomokat, akkor talán felfedheti az igazságot… vagy az utolsó élő embert is elpusztítja.

 

Valódi mestermű, felejthetetlen és megkapó történet, a televíziós sorozat regényalapja.

Fedezd fel a mélységeit!

 

Kiadó: Könyvmolyképző kiadó – Sötét Örvény

Terjedelem: 576 oldal

ISBN: 9789635975747

Fordította: Rákócza Richárd, Kádár Pál

Zsáner: sci-fi, posztapokaliptikus, disztópia, tévésorozat-adaptáció

 

WEBSHOP / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

<< ÉRTÉKELÉS 04.22. >>

 

--- Olvassatok tovább az extrához! ---

vvvvv

1.

 

– De ugyan mi ijesztőbbet találhatnánk ki annál, ami tényleg valójában odakinn van?

 

2.

 

Jobb kimenni, és legalább egy alkalommal a saját szemünkkel látni a világot, semmint elevenen égni el a műanyag függönyökkel. Jobb néhány perccel tovább élni.

 

3.

 

Jó ember volt, csak összetört a szíve. Ez pedig még a legjobbakat is térdre kényszeríti.

 


4.

 

A csend megijesztette Jahnst. Hozzászokott ahhoz, hogy a lépcsőházban oda-vissza visszhangzik a vén ajtók nyikorgása, miközben nyitogatják-csukogatják őket. Lépcsőházi értelemben a nyikorgás volt a vadon szava, ahogy mindenütt jelen volt folyamatos énekével.

 

5.

 

Egy új színt csak a korábban már látott árnyalatokkal lehet leírni. Keverhetjük azt, amit már ismerünk, a semmiből azonban nem teremthetünk különlegeset.

 

6.

 

Akik gyerekkönyveket olvastak, akik egy elfeledett és ismeretlen múlt rejtélyének darabkáit próbálták összerakni, csak áltatták magukat.

 

7.

 

– Az emberek folytonosságot akarnak. Tudni akarják, hogy a holnap túlnyomórészt olyan lesz, mint a tegnap volt. Megnyugtatást akarnak.

 


8.

 

– Mi történik a magokkal, ha túl sokáig hagyják őket magukra? – kérdezte.

Solo a homlokát ráncolta.

– Megrohadunk – felelte. – Mind egy szálig. Megromlunk idelenn, és annyira megrohadunk, hogy többé nem csírázunk ki. – Pislogott és körülnézett. – Soha többé nem hajtunk ki.

 

9.

 

– Ez nem felkelés – mondta, s a megszokásnak meg az eltelt időnek köszönhetően könnyedén bukott ki ajkán a tiltott szó. – Jogokat igazítunk a jogokhoz.

 

10.

 

Arra jutott, hogy a lépcsőzés természetellenes. Az emberi lény nem erre termett.

 

 

 

Nyereményjáték:

 

A Könyvmolyképző kiadó honlapján találtok beleolvasót a Siló omnibusz kiadásához és minden állomáson egy idézetet belőle, amiről el kell döntenetek, hogy az olvasottak alapján az IGAZ VAGY HAMIS? 

 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 

 

– Soha nem tekintettem úgy az általunk ismert felkelésre, mint az egyetlenre, csak mint a legutóbbira. Ha valamit is tanultam a munkámból, hát az az, hogy sem bűncselekmény, sem a csőcselék őrültségei nem lehetnek eredetiek. (Igaz vagy hamis?)

a Rafflecopter giveaway

 

ÁLLOMÁSLISTA:

 

[Blogturné Klub]

04/13 - Hagyjatok! Olvasok! (extra)

04/14 - Spirit Bliss Sárga könyves út (extra)

04/16 - Könyv és más

04/18 - KönyvParfé

04/20 - Spirit Bliss Sárga könyves út

04/22 - Hagyjatok! Olvasok!

  

vvvvv

Tartsatok velünk a turné többi állomására is!

Köszönöm a figyelmet!

vvvvv


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése