2019. augusztus 31., szombat



Havi összefoglaló | 2019 / 8. fejezet: AUGUSZTUS


(Ezt a rovatot a „havi összesítő” címke alatt lehet megtalálni.)

Augusztusban pihentem, olvastam és tévéztem… =^.^= 

Az elmúlt időszakban úgy néz ki, hogy bepótoltam a legtöbb régóta vágyott/tervezett filmet és sorozatot, ami eszembe jutott, ugyanis olyan őrülten meleg volt, hogy a gépem nem kapcsoltam be, hogy ne fűtse a szobám. Szóval ezért volt bejegyzésekben szűkös ez a hónap! Ti hogy bírtátok/bírjátok ki ezt a dög időt?!
Pozitív randomságok röviden: barátnőztem (templom bemutató túrán voltam Zircen, ettem Happy Roll fagyit, sétáltunk a Duna-parti sétányon, hamburgeztünk, shoppingoltunk), túlestem a szájsebészeten, jógáztam, pihentem, filmeztem-sorozatoztam, olvasgattam, ventilátor alatt döglöttem, levágattam a hajam irtó rövidre, megnéztem utoljára a Valahol Európábant (utoljára a Petőfi Ligetben, a szabadban adtuk le), barátkoztam az új kollégáimmal, ittam Konyak Meggyes Rizmajer kézműves sört.
(A folytatáshoz olvass tovább! ⇩⇩⇩)


❖❖❖❖❖
Mi történt augusztusban?
❖❖❖❖❖
– Személyes kitérő –

Én és az új polclakók: összesen 15 új könyv került hozzám. Megérkezett pár recim, hoztak hozzánk pár ingyen elvihető könyvet, amiből lenyúltam kettőt, és vettem is három könyvet Molyoktól 500 Ft / db áron.

Recenziós példányok (10)



Vásároltam (3)

Ingyen elvihető volt (2)

– Más érdekeltségek –

#boldogság

Barátnőkkel hambizni, fagyizni, sétálni, shoppingolni, neten csacsogni*, kirándulni, könyvesboltba nézelődni, inni, színházi előadást nézni. *(Kleom nagyon hiányzik, őt régóta nem láttam, de legalább néha küldünk egymásnak életjelet. =^.^=)
Első szabadban megtartott komplett előadásom „otthon”. Szuperül sikerült!
Az új kollégákkal izgalmas a munka. Ráadásul illenek is a csapatba, ami extrán remek.
KMK Könyves kihívására több ötletes képet készíteni.


SOROZATAIM / FILMEZÉSEK / MOZI:

Elég sokat filmeztem és sorozatoztam ebben a hónapban is. Nagyon tetszett A segítség (2011) – mindenkinek ajánlom. Kedvet kaptam a Fák jú Tanár úr! (2013) –hoz kolléganőmtől – relatíve vicces, jól esett. Végjáték (2013) – régóta látni akartam, és bár a vége kiszámítható volt, tetszett. 47 ronin (2013) – tök jó volt! Egy estét a nyomasztóan romantikus YA-regények filmadaptációira szántam, vagyis megnéztem az Éjjeli napfény (2018) és a Minden, minden (2017) című filmeket. Kolléganőm közölte, hogy a Borat – Kazah nép nagy fehér gyermeke menni művelődni Amerika (2006) kötelező, ezért megnéztem… - szerintem ne nézze meg senki… soha. :D Viszont a Rocketman (2019), ami Elton John életét meséli el, tök bejött, tuti újra fogom nézni! Nagyon vártam a Bosszúállók – Végjáték (2019) –ot, és imádtam, bár fájt a vége… meg az eleje is… és a közepe is… Hmmm… Nem baj, mert utána kiruccantam a múltba egy sorozatgyilkoshoz - A parfüm: Egy gyilkos története (2006) -, és bejött. A hónap utolsó napján meg a Duna tévén leadott, Veres Attila által írt és Tasnádi István által rendezett filmet, az Egy másik életben (2019) című magyar sci-fit tekintettem meg, ami tulajdonképpen egész ötletes lett. Remélem, hogy lesz még közös projektjük!


Sorozataim: lenyomtam a Stranger Things (2016–) első 3. évadát (és alig várom a negyeidket). Isten belájkolt (2018–) – lenyomtam az első évad maradék részét (9-től 20-ig) – abszolút so-so, de megérte végignéznem. Egy nap alatt lenyomtam az Eufória (2019–) első évadát is – AZTA MENNYIRE DURVA és mennyire ÁLLAT volt. Rendesen beütött… Jógázás közben BoJack Horseman (2014–) 1. évadát néztem, ami botrányosan rossz és értelmetlen volt… nem tudom, miért néztem.  


Anyuval: folytatjuk a Gyilkos elmék (2005–) sorozatot a 2. és a 3. évaddal. Anyám rájött, hogy még nem láttam egyik Drágán add az életed! filmet is, szóval mind az 5 részt megnéztük. (Juj, de retron rosszak voltak. :D) Utána adtam neki még egy esélyt, hogy filmet választhat, de egy tök lökött bankrablásos vígjátékot választott - Bankcsapda (2011)! Utána én választottam a Kingsman filmeket (az első újranézés volt, a második új film), mert beleszerettem Taron Egerton játékába a Rocketman című életrajzi filmben… és a második résznél rájöttem, hogy hogy lett ő Elton John. :D :D :D Anyu megnézte velem a Dumplin' – Így kerek az élet (2018) című filmet, utána pedig A kém, aki dobott engem (2018) –et. Mindkettő meglepően jó volt.

– Következő havi terveim –

- Recenziók hamarosan /papírpéldány nálam/:

- Értékelések hamarosan:

- MKK:
▪  /majd kiderül/


Mini-könyvklub Vegazussal és több más bloggerrel!

Helyzetjelentés:
Tőlem szokatlan módon egy igazi katonai sci-fit választottam a szabadon választható kötetek közül, és nem bántam meg (túlságosan). Érdekes élmény volt:

A többiek értékelését ITT OLVASHATJÁTOK.

SZEPTEMBERBEN: – még nem tudom, mit fogunk olvasni, mert új kör indul holnap. Szóval holnap már okosabb leszek, és ha mákom van, hétfőn meg is lelem a könyvtárban az első könyvet. :D
  
A kapcsolódó bejegyzéseim a mini-könyvklub címke alatt elérhetőek!
❖❖❖❖❖
– Bejegyzések a blogon –

2 könyvről írtam a hónapban:

Egyéb bejegyzéseim: 

vvvvv
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
A képek némelyike SAJÁT vagy saját szerkesztés! 
A többi meg a Pinterest tábláimról meg az Instámról van.
vvvvv


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése