2019. március 31., vasárnap



Havi összefoglaló | 2019 / 3. fejezet: MÁRCIUS


 (Ezt a rovatot a „havi összesítő” címke alatt lehet megtalálni.)

Tova rohanó napok… 
Nagyon elrohant ez a hónap, és máris tavasz van. Napfény, virágillat, madárcsicsergés és... bogarak. Ebben az álmosító melegben alig van kedvem olvasni, szinte pillanatok alatt belealszom a könyvekbe. Bezzeg tévézni, na, arra van kedvem! Borzasztó, hogy mennyit bámultam a képernyőt a hónapban. :D 
A jó hír az, hogy amint beáll a hőmérséklet, visszacuppanok a könyvekre.  =^.^= 
Pozitív randomságok röviden: színházazás Dunaújvárosban és Budapesten, kajálás a csajokkal, plázásás, új telefon, családi nyaralás, fogyás, LootCrate doboz rendelés (majd április végén érkezik), sütés és főzés (képek instán).
(A folytatáshoz olvass tovább! ⇩⇩⇩)

 ❖❖❖❖❖
Mi történt márciusban?
❖❖❖❖❖
– Személyes kitérő –

Én és az új polclakók: összesen 1 új könyv került hozzám. Voltunk Budapesten színházban, és amíg várakoztunk, benéztünk Kleo (Cleo photo / Clionie Lockhart) barátnőmmel a WESTENDbéli Libribe, és vett nekem ajándékba egy könyvet. (Fun fact: az első részt is tőle kaptam ajándékba, ráadásul ő legnagyobb #potterhead barátnőm.)

Ajándékba kaptam (1)

– Más érdekeltségek –

#boldogság
5 éves lett a blog!
Családi nyaralás Gyenesdiáson
Színház és kiállítás Budapesten (István, a király + Leonardo da Vinci – Kleoval)
Vettem egy új telefont (Huawei P20 64 GB DS, alkonyat lila) ~ szerelem első látásra
Úgy döntöttem, hogy szép lassan csökkentem a kalória-bevitelem – erre a YAZIO nevű mobil app figyel helyettem -, és már fogytam 5 kg-ot. (Nem mondanám brutálisnak, mert volt egy este az elmúlt 3 hétben, amikor csokitortát vacsiztam tejszínhabbal…)

 „Hobbi meló”:
MERÍTÉS: A legújabb Forever Young Adult rovatom témája a Szivárványszínű szerelmek volt. 

SZÍNHÁZ:
A hónapban nem csak a saját színházunkban voltam, hanem az egyik barátnőmmel megnéztük az Operettben egy régi kedvencem felújított változatát, az István a királyt! A szereposztás isteni volt: Kocsis Dénes (István) + Dolhai Attila (Koppány) + Siménfalvy Ágota (Sarolt) + Szabó P. Szilveszter (Sur)!
Március elején bemutattuk a Táncirkusz című táncjátékot, amit többször is megnéztünk, mert a Táncszínházunk fergeteges (VariDance), aztán március közepén bemutattuk a Társak című előadást is, ami elég megrázóra sikerült szerintem. (Brutális a témája!) Továbbá megnéztem két hozzánk érkező vendégjátékot (Amazonok – 3 év múlva + Két nő). A hónapot azzal zártuk, hogy a Nagyimmal újra megnéztük egy korábbi kedvencünket, a Toldit.
Táncirkusz ~ Bartók Színház (Fotó: Ónodi Zoltán)

SOROZATAIM / FILMEZÉSEK / MOZI:
Anyummal folytattuk A nagy svindlit – megnéztük a 4. évadot, aztán végre váltottunk, és most Amerikai mesterszakácsot nézünk. (Ami őszintén szólva nem a legjobb, ha az ember fogyókúrázik…) 
 Túúúúl sokat sorozatoztam márciusban. Lenyomtam a Mr. Robot teljes 3 évadát, az Outcast és a Castle Rock 1. évadát. És az öcsémmel nyaralás alatt megnéztük a 104-es szoba 2. évadát, és elkezdtük A kórt, de annyira nem jött be.

Filmek terén is kicsit túlzásba vittem a dolgokat… De végre befejeztem a Marvel-filmeket (Amerika Kapitány – Polgárháború (2016), Fekete Párduc (2018), Doctor Strange (2016), Pókember – Hazatérés (2017), A Hangya és a Darázs (2018), Thor – Ragnarök (2017), Bosszúállók – Végtelen háború (2018)), ami tök szuper, mert ez volt az egyik idei fő tervem! De most meg alig várom, hogy megnézhessem a Végjátékot (Bosszúállók – Végjáték (2019)) a moziban. Kicsit kiütött a Végtelen háború lezárása…


– Következő havi terveim –

- Recenziók hamarosan:

- MKK:

- Olvasnám még:


Mini-könyvklub Vegazussal és több más bloggerrel!

Helyzetjelentés:
Sikerült elolvasnom a havi könyvünket! Eléggé féltem ettől a könyvtől, mert nem vág egybe a komfortzónámmal és a stílusommal. Linkek:  

A többiek értékelését ITT OLVASHATJÁTOK.

ÁPRILISBAN: – Ez szabadon választott hónap lesz, vagyis a forduló utolsó köre. A Kis testvér című regényt választottam, amit el is kezdtem olvasni, hogy tudjam, lesz-e kedvem hozzá. (Lesz.)


A kapcsolódó bejegyzéseim a mini-könyvklub címke alatt elérhetőek!
❖❖❖❖❖
– Bejegyzések a blogon –
 9 könyvről írtam a hónapban:

Blogturné Klub extrák: 

Egyéb bejegyzéseim: 
  
vvvvv
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
A képek némelyike SAJÁT vagy saját szerkesztés! 
A többi meg a Pinterest tábláimról meg az Instámról van.
vvvvv
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése