2019. március 5., keddKedvenc idézeteim | Blogturné Extra (Segítség, ​támadnak a betűk!)

A könyvekhez készített extra állomásaimat itt leled: BTKextraMi baj lehet abból, ha egy szót helytelenül írunk le? Semmi. A magyar nyelvtan tanár összeráncolja a szemöldökét, aláhúzza a hibát, és megpróbálja belénk nevelni a helyes verziót! Ám Kófic és Lilla az Alfabéta Mágustanodában tanul, ahol tilos írni az alsósoknak, mert a rosszul leírt szavak életre kelnek, és megkergetik őket!
Tartsatok bloggereinkkel, és derítsétek ki velük együtt, hogy vajon mi történik Lillával, aki a neve helytelen leírása miatt véletlenül lilává változik! Ne feledjétek, a turné végén három szerencsés olvasó meg is nyerheti a könyvet a Könyvmolyképző kiadó jóvoltából!

Fülszöveg:
Aki szépen énekel, az zeneiskolába megy, aki pedig gyerekként varázserővel rendelkezik és kisüti a mobilt, azt mágusnak tanulhat. Ám az Alfabéta Mágustanodában tilos írni az alsósoknak, mert a rosszul leírt szavak életre kelnek, és megkergetnek. Kófic és Lilla mégis ír, így egyik kalamajka jön a másik után. Mit tegyenek, ha Lilla lila lesz, és sehogy sem sikerül visszafesteni? Ráadásul világgá akar menni! Ez mégsem hagyhatja Kófic.
Egy titokzatos háromlábú papagáj is az iskolában kóborol. Vajon segít, vagy nevet rajtuk, miközben nyelvtani versekkel csúfolódik? A nyelvtant népszerűsítő, humorban gazdag történetet minden olyan alsósnak ajánljuk, aki utál írni, és még sosem harapta fenéken az irodalom leckéje.
Varga Bea író, szerkesztő, viselkedéselemző tollából On Sai néven számos népszerű regény született. A Segítség, támadnak a betűk! a tizedik megjelenő írása.

Oldalszám: 78 oldal / keménytáblás
Illusztrálta: László Maya
ISBN: 9789634575399
Megjelenés éve: 2018

--- Olvassatok tovább az extrához! ---
vvvvv
1.
- Biztos, hogy nincs ott pókszellem? – kérdezte ijedten Lilla.
Körbevilágítottam a zseblámpával, és nyeltem egyet.
- Nem, csak igazi pókok.
- Akkor jó! – mondta Lilla, és lemászott.

2.
Egy világ dőlt össze bennem. A tanárok nem is laknak az iskolában.

(illusztráció: László Maya)
3.
Mindenkinek legyen intő jel a márványtábla a bejáratnál, ami Halló Tivadar emlékét őrzi, aki helytelenül, egy l-el írta le a nevét. Ő nagy erejű mágusnak indult, azonnal hatott a leírt szava.

4.
Kalmár Majka az ofőnk. A felsősök csak Kalamajkának hívták a háta mögött. Egy negyvenes, köpcös bácsi, akinek mindig foltos az inge ujja. Szeret varázsköpenyt és nyakkendőt hordani. Egyszerre. Apu szerint ez béna, mert vagy köpeny, vagy nyakkendő van az emberen. De anyu szerint aranyos dolog, és illik Kalamajka szórakozott természetéhez.

5.
A sírás csodafegyver, én mondom.

6.
Lilla vasárnap hajnalban egyszerűen becsöngetett otthon. Az apukája annyira örült neki, hogy össze-vissza puszilgatta, pedig nem egy puszilós fajta.
Lilla azt mondta, világgá ment, de visszajött. (…)
Hétfőn ő volt a suli hőse, és nem én. Ami nagyon rosszulesett. De nekem adta a csokiját, amikor ezt észrevette.

7.
Holnap visszafestem Lillát. Apa garázsában van még kerítésfesték.
Mindenre van megoldás, nem igaz?

8.
- Hét, te! Leves leszel, ha nem maradsz csöndben!

9.
Ez állt a papíron:
(illusztráció: László Maya)
KIS LILA
Gyorsan beleírtam még egy betűt, és kijavítottam:
LILLA.
- Pedig le tudom írni… Annyiszor láttam már… - motyogta Lilla rémülten a kezét nézve.
Hiába javítottam ki, a varázslat már megvalósult. Lilla teljesen lila lett, a talpától a feje búbjáig.

10.
Az élet igazságtalan. De legalább sok csokival jár.


Nyereményjáték:

Ehhez a humoros és izgalmas történethez László Maya készítette az illusztrációkat, ám nem ez az első olyan magyarul kiadott könyv, amihez ő rajzolta a képeket! A mai feladatotok, hogy kitaláljátok, melyik könyvekre gondoltunk, de nektek nem a rajzaiból, hanem idézetekből kell rájönnötök a könyvek CÍMÉRE! A megfelelő könyvcímet pedig írjátok be a megfelelő helyre a rafflecopterben.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

A mai idézet:
„– Mi szél hozott ide, ahol a madár se jár? – érdeklődött az öreg. Aztán odébb hessegette a körülötte sétálgató galambokat, és azt motyogta, hogy a világ megérett a pusztulásra.”

ÁLLOMÁSOK:

03.05. - Hagyjatok! Olvasok! (TOP10)
03.09. - Deszy könyvajánlója
03.11. - Spirit Bliss Sárga könyves út (Interjú)
03.13. - Sorok között

vvvvv
Remélem jól szórakoztatok, látogassatok el a többiekhez is!
Köszönöm a figyelmet!
vvvvv

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése