2019. március 30., szombat



Márciusi megjelenések, amiket jó lenne valamikor elolvasni



Kiadó szerint:
(magyar) Alexandra, Athenaeum, Delta Vision, Frike Comics, Fumax, I.P.C., Könyvmolyképző, Libri, Menő Könyvek, Metropolis Media, Scolar, Vad Virágok Könyvműhely

(angol) Balzer + Bray, cbj, Delacorte Books, Grove Press, HarperCollins, HarperTeen, Jimmy Patterson, Katherine Tegen Books, Knopf, Little, Brown Books, Nan A. Talese, Page Street Kids, Penguin, Rick Riordan Presents, Thomas Nelson, Tor.com, Walker Books


FIGYELEM!
A poszt nem az összes havi megjelenést tartalmazza, hanem ezek azok a könyvek, amik megtetszettek a friss megjelenések közül.
vvvvv

Magyar megjelenések
Alexandra

 (Címkéi: chick lit esküvő romantikus)
Fülszöveg: ~
Rebecca Potter (Bex) sosem hitt a tündérmesékben. Ikertestvérével, Lacey-vel együtt élik a fiatal amerikai lányok hétköznapjait, habzsolják az életet, és hírnévről, vagyonról legfeljebb csak álmodoznak. Ám Bex egyszer csak varázslatos világba csöppen: ösztöndíjjal Angliába utazik az Oxfordi Egyetemre, ahol találkozik Nicholasszal, a fiatal walesi herceggel, az angol trón várományosával.
Talán Bex az egyetlen lány, akit hidegen hagy a fess királyfi – valljuk be őszintén –, először fel sem ismeri, ám szép lassan barátság, majd szerelem szövődik közöttük. Bex csakhamar a figyelem középpontjában találja magát, amire nincs felkészülve; sztorira éhes pletykalapok kísérik őket mindenhova, és kiderül, hogy a királyi család tagjának lenni nem is olyan könnyű és vidám feladat. Nem is szólva Nicholas sokkal inkább partiképes exbarátnőiről, miközben az alattvalók is inkább egy brit menyasszonyt látnának szívesen az ifjú trónörökös oldalán. Vajon van annyira erős kettejük szerelme, hogy túlélje a megpróbáltatásokat és ne vesszen el az udvari intrikák labirintusában? Megéri vajon Bexnek feladni a szabadságát és egyéniségét, hogy a mesebeli herceg felesége lehessen?

Athenaeum

 (Címkéi: novella feminizmus)
Fülszöveg: ~
A kötetben harminc különleges, fantáziadús történetet olvashatunk, amelyekben nők küzdenek le ezernyi viszontagságot agyafúrtságuk, leleményességük és könyörületességük révén.
A novellák főszereplőit olyan dilemmák, vágyak és törekvések mozgatják, amelyekkel a világ minden pontján azonosulni tudnak a nők. Az ismerős élethelyzetek jó adag mágikus realizmussal fűszerezve meghökkentő és sokszor roppant mulatságos végkifejletbe torkollnak. A gondolatébresztő írások hősnői életük különböző területein (házasság, gyereknevelés, politika, karrier) szembesülnek titokzatos, de nagyon is valós problémákkal.
Egyikük bőrén vészjósló harapásnyomok jelennek meg, a másikat egy rémálomszerű prezentáció kellős közepén szó szerint elnyeli a föld, a harmadik pedig elhatározza, hogy visszaviszi megunt férjét a boltba, ahol annak idején beszerezte. A különféle akadályokkal birkózó nők életét az is formálja, miként tekintenek rájuk mások, de leginkább persze az, hogy ők maguk érzékelik-e a bennük rejlő erőt. A harminc novella őszinte képet mutat arról, milyen a mai világban nőnek lenni.

Delta Vision

 (Címkéi: boszorkány fantasy humoros kalandregény)
Fülszöveg: ~
Ez a regény nem arról szó, hogy a főhős megmenti a világot. Ebben a regényben nem tűnnek fel elfeledett, ősi hatalmak, nem dőlnek meg ősi birodalmak, nem derül fény ősi titkokra, és ősi relikviákról sem esik szó. Na jó, egy közepesen régi mágusrendet kiirtanak, és az utolsó túlélő valóban igyekszik rávenni a hőst, hogy tegyen ez ellen. De hogy is juthatna ilyesmire ideje, amikor fényes az éjszaka, szól a zene, folyik a bor, és oly gyakorta rákacsintanak szép hölgyek, amit kis túlzással lehet úgy érteni, hogy: „te csodás férfi, szívem szerint azonnal a karjaidba omolnék, hát ma este osonj be a palotánkba, ejtsd át a férjem, tégy magadévá, és utána ráadásul még a családi ezüstöt is elviheted!” Így ez a regény főleg arról szól, hogy a főhős fut, részben széplányok után, részben becsapott kártyapartnerek elől, vagy csak úgy spontán, a túlélésért. És rendben, egye fene, csekélyke szabadidejében valóban tesz lépéseket a világ megváltására, ami úgy-ahogy sikerül is neki.

Frike Comics

 (Címkéi: drámai cselekmény fantasy horror képregény urban fantasy)
Fülszöveg: ~ Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
A világ megváltozott, a halottak céltalanul járják az utcákat, az élők félnek kimozdulni. Mort habár él, nem sokban különbözik a holtaktól. Fekete autójával vagy Budapest üres utcáit rója, vagy parkolókban alszik. Egy nap telefonhívást kap, hogy be kell mennie volt barátnője holttestének azonosítására. El kell indulnia, hogy felderítse múltját, és rájöjjön, mi vezetett idáig.
Pádár Ádám (Busók, A Munka Gyümölcse), és Szebeni Péter (Isten Ostora, Testvérek) közös képregénye.

Fumax

 (Címkéi: fantasy felnőtté válás thriller)
Fülszöveg: ~
Itt vannak bennem egy fiú életének emlékei abból az időből, amit abban a varázslatokkal teli birodalomban töltött. Ezeket a dolgokat akarom elmesélni önöknek…
A tizenegy éves Cory Mackenson egy idilli városkában, az alabamai Zephyrben él, ahol minden a legnagyobb rendben van: az ég mélykék, a folyóban rejtélyes szörnyek úszkálnak és minden barátság örökké tart.
Egy hideg, tavaszi reggelen azonban baleset történik, a közeli tóba belehajt egy autó, és amikor Cory apja kétségbeesett kísérletet tesz a sofőr megmentésére, kiderül, hogy azt már holtan ültették a járműbe. A rettenetes halál látványa megbabonázza a férfit, nem tud tőle megszabadulni. Miközben Cory próbálja megérteni apja zaklatottságát, nyomozni kezd, és lassan felismeri, hogy a jó és a rossz miféle erői működnek Zephyrben. A holtakkal beszélő és élőket megigéző ősöreg, misztikus asszonytól kezdve a szeszfőzők erőszakos klánjáig szövevényes utat jár be, és számos különös alak és társaság titkairól szerez tudomást a válaszokat keresve.
Szülővárosa sötétben lapuló rejtélyei fokozatosan tárulnak fel – miközben apja ép elméje és a saját élete is kockán forog.

I.P.C.

 (Címkéi: chick lit női sors rejtély Szardínia)
Fülszöveg: ~
Faye nemrég szerezte meg belsőépítész diplomáját, de sem állás, sem párkapcsolat nem várja a szürke Londonban. Miközben megpróbálja elrendezni az életét, váratlan telefonhívást kap egy régi főiskolai barátnőjétől, Charlotte-tól, aki egy olasz szállodaigazgató felesége, és évek óta a napfényes Szardínián él. Charlotte meghívására Faye egy hónapra a szigetre költözik, hogy kipihenje az egyetem fáradalmait és vigyázzon a házaspár csodás otthonára. Nem is sejti, hogy valami más is áll a váratlan meghívás mögött: Charlotte barátai, Marisa és Alessandro Rinaldi épp tervezőt keresnek, hogy felújítsák Deriu roskadozó, ódon színházát a mesés környezetben lévő kisvárosban. Az ajánlat kecsegtető, de Faye-nek sejtelme sincs, milyen kalandok várnak rá, mikor igent mond a kivételes ajánlatra.

Könyvmolyképző

(Címkéi: család transzneműség)
Fülszöveg: ~
Muszáj annak lennünk, aminek a többiek látnak minket?
Egy áruház parkolójában egy nő ül az autójában, a sminkjét mossa le. Leveszi a parókáját, kibújik selyemruhájából, a bokájára görgeti a harisnyáját. Minden egyes mozdulattal mintha kitépne magából valamit.
Laurent sportöltözékében hazaindulni készül. Solange-zsal, a feleségével a gimnázium óta ismerik egymást, azóta tart közöttük a meghitt összhang. Az élete, az életük akkor fordul ki a sarkaiból, amikor egy háromnapos egyedüllétet kihasználva Laurent először öltözik női ruhába az otthonukban.
Másnap Solange egy hajtűt talál a földön egy szőke hajszállal…

Libri

> Beth Kempton: Wabi Sabi - Útmutató a belső békéhez
 (Címkéi: Japán kultúra)
Fülszöveg: ~
A wabi sabi a japán esztétika egyik irányzata, amely segít, hogy megtaláljuk a szépséget a tökéletlenségben, és értékeljük az egyszerűséget, illetve a természetességet.
A zenben gyökerező wabi sabi bölcsessége különösen fontos a modern korban, amikor folyamatosan keressük az élet anyagi világon túlmutató értelmét és belső békénket.
A wabi sabi a maga évezredes bölcsességével segít lelassítani, és megmutatja, hogyan kapcsolódhatunk újra a természethez. Legyen szó az évszakok váltakozásban való gyönyörködésről, a hívogató otthon megteremtéséről vagy akár a méltósággal teli öregedésről, ez az ősi japán megközelítés és a könyvben található gyakorlati tanácsok segítenek, hogy tökéletesen tökéletlen életünk örömteli és tartalmas legyen.
Beth Kempton a japán kultúra nagy tisztelője és követője. Japán szakot végzett az egyetemen, s második otthonaként tekint Japánra. Volt műsora a japán televízióban, és rendszeresen publikál a keleti filozófiákról. Online is népszerű workshopjainak köszönhetően emberek ezreinek segített rájönni, mi az, ami valóban inspirálja őket, és hogyan élhetnek kreatívabb és teljesebb életet.

 (Címkéi: család titkosszolgálat)
Fülszöveg: ~ Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
A 60-as évek Amerikájában Teddy és Maureen egy CIA által támogatott különleges képességekről szóló kutatás során szeretnek egymásba, össze is házasodnak, és családot alapítanak, ők lesznek a káprázatos Telemachus család, akik országszerte fantasztikus cselekedeteket hajtanak végre. Gyermekeik mind kivételes képességekkel rendelkeznek: Irene jól felismeri, ha valaki hazudik; Frankie a gondolatai erejével tud tárgyakat mozgatni; Buddy, a legfiatalabb pedig a jövőbe lát. Ám akkor, egy éjszaka, tragédia sújt le a családra… és harminc évvel később már nem is olyan káprázatos a Telemachus család.
Irene egyedülálló anya, Frankie komoly összeggel tartozik, Buddy teljesen magába zárkózott, és valami megmagyarázhatatlan oknál fogva elkezdett lyukat ásni a hátsó udvarban.
Ráadásul a nehézségek fokozásaként a CIA emberei is kopognak az ajtón, és arra kíváncsiak, hogy maradt-e valamennyi mágikus erő a Telemachus klánban.

Menő Könyvek

 (Címkéi: blog ifjúsági romantikus)
Fülszöveg: ~
Emma azt gondolta, járnak Leonnal. Egészen addig, míg a fiú valaki mást nem jelöl be a Facebookon, mint akivel kapcsolatban van. Bár egy ideig jó ötletnek tűnik Leon és új barátnője után kémkedni, Emma elhatározza, hogy új életet kezd, és az új blogján írja meg a randizós kalandjait. De az online világ olykor rázós tud lenni, például ha az ember rábukkan az anyukája Tinder-profiljára, vagy véletlenül közli az egész világgal, miért nem érdemli meg Leon egy lány szüzességét sem. És még mindig bonyolódhatnaka dolgok…

Metropolis Media

 (Címkéi: disztópia fantasy ifjúsági misztikus weird fiction)
Fülszöveg: ~
Boros. Egy isten háta mögötti halászfalu egy kiszáradóban lévő tó partján. Csak néhány viskó, tengődő emberek, a halfeldolgozó üzem és az orosz lakótelep. A helybéliek úgy vélik, az élet azért romlott meg, mert a Tó szelleme haragszik. De mi köze ehhez a kamaszfiúnak, Naminak, akit Mamó és Papó nevelt, s aki elől mindenki titkolni igyekszik, kik is valójában a szülei? Tényleg ő volna minden balszerencse okozója? Miatta dühös a Tó szelleme? Nami elindul a városba, hogy kinyomozza a létezését körüllengő rejtélyt. Vándorlása során szembesül a felnőttkor nehézségeivel és misztériumával, de ahhoz, hogy megértse a legnagyobb titkot, vissza kell térnie oda, ahonnan elindult, át kell kelnie a tavon, és le kell süllyednie a mélyére.
A tó társadalomkritikus, disztópikus fejlődésregény. A szerző szuggesztív, szinte filmszerű képekben ábrázolja Nami sorsát, s nem riad vissza a naturalisztikus leírásoktól sem. 
Erős olvasmány, mely nem ereszt egykönnyen.

 (Címkéi: dark fantasy disztópia fantasy ifjúsági misztikus)
Fülszöveg: ~
Eliana a Szövők nagynevű házában éli mindennapjait, és gyakorolja különleges mesterségét, miközben szörnyű titkot hordoz magában: birtokolja az álmodás képességét. A sziget vezetői olyannyira tartanak az álomlátóktól, hogy azokat, akik álmodnak, munkatáborokba zárják.
A látszólagos biztonság szövedéke, melyet Eliana a mindennapok rutinjából maga köré sző, felfeslik, amikor egy csupa vér, eszméletlen lányt találnak a Szövők háza előtt, akit támadói megfosztottak a beszéd képességétől. Az egyetlen kulcs a titokzatos lány kilétéhez egy láthatatlan tintával készített tetoválás a tenyerében: Eliana. Vajon mi köze van a szövőlányhoz? Miért éppen Eliana nevét viseli magán? Mi köti össze a két lányt?
A sziget múltját szörnyű titok övezi, amit a korrupt, elnyomó hatalom minden eszközzel rejteni próbál. Hamarosan Eliana élete is veszélybe kerül. Ha meg akarja menteni magát és mindazokat, akik fontosak számára, fel kell élesztenie önmagában azt az erőt, amit egész addigi életében szégyellt átoknak tartott: az álmait.

Scolar

 (Címkéi: romantikus humoros)
Fülszöveg: ~
Beth Fremont és Jennifer Scribner-Snyder tisztában van vele, hogy valaki olvassa az e-mailjeiket. Ez ugyanis a szabály a lapkiadónál, ahol dolgoznak. Ám a lányok nem tudják komolyan venni a dolgot. Vicces, szabadszájú leveleikben részletesen megbeszélik a magánéletüket.
Lincoln O'Neill nem is érti, hogy került ide, ebbe az állásba, ahol az a dolga, hogy mások e-mailjeit olvasgassa. Amikor jelentkezett internetbiztonságisnak, egészen másra számított.
Amikor Lincoln elkezdi olvasni Beth és Jennifer levelezését, tudja, hogy figyelmeztetnie kellene őket. De nem teszi, annyira elvarázsolják a lányok történetei.
Mire rájön, hogy beleszeretett Bethbe, már túl késő lenne bemutatkozni…

 (Címkéi: ifjúsági internet iskola zaklatás)
Fülszöveg: ~
Nina maga alatt van. Amióta az exe megjelent azon a bulin, állandóan SMS-eket kap egy ismeretlen telefonszámról. És csomagokat, csupa olyasmivel, amit tuti biztos, hogy nem ő rendelt. Valaki az iskolai internetfiókját is meghekkelte, és ciki dolgokat posztolt az ő nevében. Ha pedig mindez nem lenne elég, még a rendőrség is beállít hozzá. Vajon az exe áll rajta bosszút? Kész szerencse, hogy ott van neki Ben. Az a srác, akivel a buliban ismerkedtek össze. És a legjobb barátnője, Paula. Bennük megbízhat. Vagy mégsem?
A Scolar Teen laza stílusban, egyszerű nyelven megírt kisregények sorozata, melyek a kamaszokat érdeklő témákat járják körül, bőséges alkalmat kínálva az azonosulásra. A tinédzsereket leginkább foglalkoztató kérdések kerülnek fókuszba: alkohol, drog, social media, cyberbullying stb.

Vad Virágok Könyvműhely

 (Címkéi: akció kaland képregény sci-fi)
Fülszöveg: ~
Egy megmagyarázhatatlan világszintű jelenség során negyvenhét különleges gyermek születik váratlanul olyan anyáktól, akik korábban nem mutatták jelét terhességnek. A milliomos feltaláló, Reginald Hargreeves a gyermekek közül hetet örökbe fogad. Amikor ennek okáról faggatják, mindig csak annyit válaszol: „Hogy megmentsem a világot.“ Ez a hét gyermek alkotja az Umbrella Akadémiát, a furcsa erővel rendelkező szuperhősök nem éppen szokványos családját. Tíz éves korukban, első kalandjuk során a rémséges zombi-robot, Gustave Eiffel által irányított, halálos fegyverré vált Eiffel-toronnyal kell megküzdeniük. Csaknem egy évtizeddel később a csapat feloszlik, ám amikor Hargreeves váratlanul meghal, a mindig rosszkedvű testvérek éppen jókor gyűlnek össze, hogy újra megmentsék a világot.

Külföldi megjelenések

átdolgozás, graphic novel-képregény

YA

fantasy YA

fantasy-urban fantasy

fantasy YA disztópia

sci-fi disztópia

fantasy görög mitológia gyermek- és ifjúsági irodalom

YA

scifi YA

fantasy gyermek- és ifjúsági irodalom

YA romantikus

fantasy

disztópia sci-fi

YA romantikus

YA misztikus

YA romantikus

scifi YA

YA misztikus

vvvvv
Köszönöm a figyelmet! Jó olvasást!
A borítók a könyvek borítói. Az Érdekel és Megjelenik táblán gyűjtöm őket.
vvvvv


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése