Oldalak

2024. július 31., szerda

7. fejezet - 2024. július | Havi összefoglaló ~ Sorozat- és filmAjánló, élMényBeszám0ló, utAzgatÓs, ranD0msÁgok

  

(Ezt a rovatot a „havi összesítő” címke alatt lehet megtalálni.)

  

 

Heyho!

Annak ellenére, hogy úgy terveztem, nem lesz sok bejegyzés a hónapban, sikerült rekordmennyiségű könyvről írnom. Pedig beteg voltam, elutaztam, dolgoztam és jöttem-mentem, hiszen nyár van, nem? Mikor máskor jöjjek-menjek? :))

Hónap elején eltűntem egy hétre Romániába a barátnőmékkel. Irtó jó élmény volt, és érdekes is, ugyanis én vezettem végig (oda-vissza: 1300 km, összesen 1500-1600 km-ert vezettem az út alatt). Sajnos az első napon, miután levezettem 600 km-ert, és mentünk volna tovább Marosvásárhelyről, akkor egy marharépa taxisofőr belémjött a körforgóban. Életem első balesete, pedig 2008 óta vezetek és nem keveset, ráadásul még csak nem is az én hibám volt. Pechemre a hónap második fele emiatt biztosítókkal való hercehurcákhoz vezetett, de az út tényleg csodás volt. (Utána még jobban vigyáztam a kinti vezetőkkel…)

Meg a hónap is jó volt, egész chilles! Sokat voltam a barátaimmal, aminek nagyon örültem, bár személyesen nem tudtam mindenkivel felvenni a kapcsolatot, de azért online sikerült. <3

 

Pozitív dolgok: barátnős napok, állatkert, pihenős napok, nyári szabadság, jutalom pihenés, videochat egy jóbaráttal, sütögetések, új kaják, napozóágyban pihengetés, sok-sok állatozás, belföldi utazgatás, külföldi utazgatás, mozizások, Campona, lángosozás Kulcson, tyúkól meszelés, medencében pancsolások, sóbánya túra, pillangóház.

 (A folytatáshoz olvass tovább! ⇩⇩⇩)

2024. július 30., kedd

Alice Oseman: Loveless - Szerelem nélkül | Blogturné Klub könyvajánló

  

18 + / LGBT+ / QUEER  regény

  

 

Az egész életemet azzal töltöttem, hogy őszintén hittem, romantikus szerelem vár rám. Hogy egy nap megtalálom, és teljesen, megmásíthatatlanul boldog leszek.

De most el kellett fogadnom, hogy ez sosem fog megtörténni. Egyik sem. Nincs romantika. Nincs házasság. Nincs szex.

 




Mikor kezdődik már az ő szerelmi története?

A fanficmegszállott Georgia még sosem volt szerelmes, sosem csókolózott, még csak bele sem zúgott senkibe, soha. De örök romantikusként biztos benne, hogy egy nap meg fogja találni az Igazit.

Amikor elkezdi az egyetemet, készít egy tervet, hogy miként találhat rá a szerelemre. Ám a tettei fájdalmat okoznak a barátainak, így felteszi magának a kérdést, miért tűnik olyan könnyűnek a romantika mások számára, míg neki nem az.

Új címkéket aggatnak rá – aszexuális, aromantikus –, és ezek miatt Georgia még inkább elbizonytalanodik az érzéseiben.

Az a sorsa, hogy szeretet nélkül éljen? Vagy mindvégig rossz dolog után kutatott? Ebben az önazonosságról és önelfogadásról szóló bölcs, együttérző és szellemes történetben Alice Oseman csúcsformában tündököl, miközben Georgia és a barátai felfedezik, hogy az igaz szeretet nem korlátozódik a romantikára.

Hagyd, hogy elvarázsoljon!

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: Loveless

Eredeti megjelenés éve: 2020

 

Könyvmolyképző, Szeged, 2024

408 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789635979776 ·

Fordította: Hujder Adrienn

Alice Oseman könyvei:

 

Fülig beléd zúgtam 1.

Fülig beléd zúgtam 2.

Fülig beléd zúgtam 3.

Fülig beléd zúgtam 4.

Fülig beléd zúgtam 5.

Solitaire – Pasziánsz

This Winter – Az idei tél

Nick ​és Charlie

Loveless – Szerelem nélkül

[Radio ​Silence]
[I ​Was Born for This]

BRIT BORÍTÓ + AMERIKAI BORÍTÓ / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

2024. július 27., szombat

Ali Hazelwood: Bride - A menyasszony | Blogturné Klub könyvajánló

  

 

 

 

– Eltűnök három hónapra, és miután konkrétan egész életedben nem volt semmi újság, most feleségül mentél egy vérfarkas alfához?

– Igen.

– Te jó ég!

– Gyakorlatilag a te hibád.

Hogy tessék?

– Azt hiszed, azért mentem férjhez, mert édes vérfarkas szerelemre találtam egy randi appon?

 





Misery Lark, a Délnyugat legbefolyásosabb vámpírtanácsosának egyetlen lánya kívülálló... ismét. Az emberek között névtelenségben töltött napjainak vége. Hívatták, hogy támogasson egy történelmi, békét megőrző szövetséget a vámpírok és halálos ellenségeik, a vérfarkasok között, és nem lát más lehetőséget, mint hogy feláldozza magát ezért... már megint.

A vérfarkasok könyörtelenek és kiszámíthatatlanok, ez alól az alfájuk, Lowe Moreland sem kivétel. Megkérdőjelezhetetlen tekintéllyel, de igazságosan irányítja a falkáját. És a Vámpírtanáccsal ellentétben nem érzelmek nélkül. Abból, ahogy szemmel tartja Misery minden mozdulatát, egyértelmű, hogy nem bízik benne. Ha tudná, mennyire igaza van...

Mert Miserynek megvannak a saját indokai, amiért beleegyezett ebbe a kényszerházasságba, olyan okai, melyeknek semmi köze cselszövésekhez vagy szövetségekhez, csakis az egyetlen dologhoz, ami valaha fontos volt számára. És kész bármit megtenni azért, hogy visszaszerezze, ami az övé, még ha ehhez együtt is kell élnie... magával a farkassal.

Misery és Lowe kapcsolata érdekből indul, de a kettejük között fellángoló perzselő szenvedély hamarosan mindent megváltoztat – és veszélybe sodor. Vajon sikerül megőrizniük a népeik közötti békét, vagy forró románcuk mindenki vesztét okozza?

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: Bride

Eredeti megjelenés éve: 2024


Maxim, Szeged, 2024

430 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789634997825 ·

Fordította: Stier Ágnes

 

Műfaj/zsáner: paranormális romantikus, erotikus, urban fantasy

Ali Hazelwood regényei:

A szerelem képlete

Eszméletlen szerelem

Utálom, hogy szeretlek

A szerelem elmélete

Sakk-matt

Bride – A menyasszony

Ez nem szerelem

Deep End

(önálló történetek)

WEBSHOP / BELEOLVASÓMOLY / GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

2024. július 26., péntek

Dorothy L. Sayers: Holttest ​a fürdőkádban (Lord Peter Wimsey 1.) | Blogturné Klub könyvajánló és borítómustra

  

 

 (...) És tényleg ez minden?

– Tényleg. Illetve van még itt egy apróság.

– Rajongok az apróságokért – mondta Lord Peter gyermeki örömmel. – Oly sok embert akasztottak már fel apróságokért. Miről van szó?

 




Egy londoni kispolgár lakásában különös dologra ébrednek: a fürdőkádban egy teljesen meztelen holttest fekszik, orrán aranykeretes cvikkerrel. Az illető kilétét homály fedi, ám a nyomozásba hamar bekapcsolódik a detektívvé avanzsált Lord Peter Wimsey, aki elhatározza, hogy a kezébe veszi a rejtélyes ügyet.


A rendőrség azt feltételezi, hogy a holttest az előző este eltűnt bankáré, Sir Reuben Levyé lehet. A londoni pénzember ügyében szerencsére Lord Peter barátja nyomoz, így Wimsey csatlakozik hozzá, és arra a következtetésre jutnak, hogy a két eset valószínűleg nem függ össze egymással.


 De akkor vajon ki lehetett a kádban talált ismeretlen, és mi történhetett egy jómódú, köztiszteletnek örvendő bankárral, akinek, úgy tudni, nem voltak ellenségei? A megválaszolatlan kérdések látszólag Lord Wimsey csavaros észjárásán is kifognak, ám pár lépéssel így is a rendőrök előtt jár…

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: Whose Body?

Eredeti megjelenés éve: 1923

General Press, Budapest, 2024

288 oldal · keménytáblás ·

ISBN: 9789634528647 ·

Fordította: Rácz Péter

Lord Peter Wimsey sorozat:

 

1. Holttest a fürdőkádban

8. Jelige: „Gyilkosság”

9. Kilenc ütés egy ember

11. Mézeshetek

 

(önálló kötetek)

WEBSHOP / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

2024. július 24., szerda

Susannah Nix: A ​szerelem kódja (Kémialeckék 1.) | Blogturné Klub ajánló

  

 

– Én szívesen teszek úgy, mintha a pasid lennék – mondta Jeremy, mintha semmiség lenne.

– Hát persze! – Ez nem egy Hallmark-film volt. Nem fog felbérelni egy kamupasit, hogy átverje az anyját.

– Miért ne?

– Mert az hazugság lenne. Ráadásul egy teljesen nevetséges hazugság.

 

 



Melody, a szuperintelligens kocka lány megpályázza álmai állását egy Los Angeles-i óriásvállalatnál. Ám az állásinterjú után döbben csak rá, hogy egy egyetemi egyéjszakás kalandja, név szerint a szívdöglesztő Jeremy Sauer is ugyanannál a cégnél dolgozik. És nemcsak ott dolgozik, de ő a vezérigazgató fia.

Jeremynek barátnője van, és amúgy is rosszfiú hírében áll, így Melody elhatározza, hogy távol tartja magát tőle, és az új életére koncentrál. Azonban minden igyekezete ellenére sem tudja teljesen kivonni magát a zűrös ügyeiről ismert, luxusautókkal járó milliárdoscsemete életéből.

Miközben különös barátság szövődik kettejük között, Melody magának sem meri bevallani, hogy az érzései talán mélyebbek Jeremy iránt.

 

Vajon az a lány, aki a matematikai törvényszerűségek híve, meri-e vállalni a kockázatot egy olyan fiúért, aki ennyire kiszámíthatatlannak bizonyul?

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű:

Remedial Rocket Science

Eredeti megjelenés éve: 2017

 

General Press, Budapest, 2024

304 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789634528623 ·

Fordította: Schmidt Jolán

 

Műfaj/zsáner: Romantikus, Chick lit, New Adult

Kémialeckék sorozat:

 

1. A szerelem kódja

2. Intermediate Thermodynamics

3. Advanced Physical Chemistry

4. Applied Electromagnetism

5. Experimental Marine Biology

6. Elementary Romantic Calculus

 

(önálló sztorik)

WEBSHOP / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

2024. július 23., kedd

Chris Carter: Vérrel ​írva (Robert Hunter 11.) | Blogturné Klub könyvajánló és borítómustra

  

 

– Nem felelt a kérdésemre. Miért ilyen rendes velem?

– Mert sok hasonló embert ismerek – felelte végül Hunter. – Régen én is ilyen voltam, mint maga, és mindegy, milyen erősnek hisszük magunkat, mindannyian követünk el hibákat, és időnként mindannyiunknak szüksége van segítségre. Nem lehetünk mindig kemények és erősek. Tudom, mert én is azt hittem, és nem sikerült.

 




Óvakodj a szavaktól, gyilkos erővel bírnak!

 

Angela Wood, az ügyes zsebtolvaj csak meg akart leckéztetni egy udvariatlan alakot. Észrevétlenül elemelte a férfi táskáját, de amikor átkutatta, mindössze egy fekete bőrkötéses naplót talált benne, a lapjain pedig a legrosszabb rémálmai elevenedtek meg.

A sötét titkokat rejtő könyv Robert Hunter asztalán köt ki. A nyomozó hamar rájön, hogy egy tébolyult sorozatgyilkossal van dolga, aki különös hangok parancsára cselekszik, és választja ki az áldozatait. A rejtélyes tettes szabadon garázdálkodik, és nem örül, amiért a legféltettebb kincse a rendőrség kezére került: valakinek meg kell fizetnie érte. Hunter nyomozó váratlanul egy őrült gyilkológép önkényes játékában találja magát, amelyben minden eddiginél nagyobb a tét: nemcsak az ő élete forog kockán, de a város biztonsága is.

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: Written in Blood

Eredeti megjelenés éve: 2020

 

General Press, 2024

328 oldal · puhatáblás · 

ISBN: 9789634528661 · 

Fordította: Szabó István

Robert Hunter sorozat:

 

0,5. A nyomozó

1. A keresztes gyilkos

2. Kivégzés

3. Vadász

4. A halál szobrásza

5. Halállista

6. Egy gonosz elme

7. A nevem: halál

8. A hívás

9. A​ holtak csarnoka

10. A gonosz nyomában

11. Vérrel írva

12. Genesis

13. The Death Watcher

 

(nem befejezett)

WEBSHOP / OLVASS BELE / MOLY / GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )