2016. november 29., kedd



Novemberi megjelenések, amiket szívesen elolvasnék



Kiadó szerint:

Ábránd Könyvek, Agave Könyvek, Alinea, Álomgyár, Betűtészta, Boook, Cartaphilus, Ciceró, Európa, GABO, Jaffa, Kolibri, Kossuth, Könyvmolyképző, Kulinária, Lazi, Libri, Maxim, Partvonal, Pioneer Books, Tilos az Á Könyvek, Twister Media


Az előző havi 40 könyves rekordomat sikerült túlszárnyalnom ebben a hónapban, mert ismét túl sok izgalmasnak tűnő regényt harangoztak be a hónapra a kiadót... Naná, hogy! Hiszen hamarosan itt a Karácsony, és ahogy a Karácsony apóhoz írt levelemben már említettem: a könyvmolyok szeretik a könyveket a fa alatt! (Persze – és félreértés NE essék! – a karácsonyfáról beszélek… Nem akarok random hóban ázó könyveket látni az utcán a fák alatt! Minő horror…)
Szóval, 44 könyv 22 kiadótól (+1 kakukktojás) és ki tudja, mennyi lehetett volna, ha nem csak pár órácskám van körbeszimatolni a kiadók háza táján. Ha úgy érzed, hogy bármi kimaradt, ami érdekelhet engem, akkor bátran írd meg!

FIGYELEM!
A poszt nem az összes novemberi megjelenést tartalmazza, hanem ezek azok a könyvek, amikre szemet vetettem. Jó lenne megvenni, kölcsönkérni, elolvasni, megtapogatni őket, mert tetszik a sztori, a borító vagy éppen a cím. Röviden: szerintem izgalmasak!

❖❖❖❖❖

Little, Brown Books

Fülszöveg: ~
J.K. Rowling's screenwriting debut is captured in this exciting hardcover edition of the Fantastic Beasts and Where to Find Them screenplay.
When Magizoologist Newt Scamander arrives in New York, he intends his stay to be just a brief stopover. However, when his magical case is misplaced and some of Newt's fantastic beasts escape, it spells trouble for everyone… (Tovább…)

SZERINTEM
Igazából ez az újonnan moziba került Legendás állatok és megfigyelésük című film forgatókönyve/szövegkönyve, de szeretném elolvasni, mert… Harry Potter-univerzum. Ennyike.

Ábránd Könyvek

Fülszöveg: ~
Peter ​​kezdetben biztosan tudta az alapszabályokat: a lélek a szemnek láthatatlan, nincs alakja, nem tud beszélni. Akkor mégis ki az a lány, akinek a lelke minduntalan felbukkan mellette?
500 évvel ezelőtt a brit felsővezetők úgy gondolták, nem elegendő a halálbüntetés a gyilkosoknak. Három, különleges adottságú férfi képes volt a haláluk után is itt tartani a bűnös lelkeket – crittereket –, hogy örökre a Földön ragadjanak. Büntetésük az örök magány lett, mivel így sem egymással, sem az emberekkel nem tudtak kommunikálni.
A 17 éves Peter különleges képessége, hogy meg tudja szabadítani ezeket a lelkeket a béklyóiktól. Kezdetben nagyon élvezi a feladatát…
…de egy idő után azt tapasztalja, hogy egyre erősebbé válnak a critterek, és a korábbi módszerek már kevésnek bizonyulnak… Ki lehet az a titokzatos lány, akinek a lelke Peterhez szegődik, és akivel alkut kötnek? Vajon ki az a XIX. századi sorozatgyilkos, akinek a szellemével szembe találja magát Peter? Hogyan képesek ezek a megbéklyózott lelkek élő embereket irányítani? Ezekre, és még további hátborzongató kérdésekre ad választ V.E. Gabriel könyve, a Lélekbéklyó.

SZERINTEM
.Bár nem hallottam még a kiadóról vagy az íróról, nagyon megfogott ennek a YA sci-fi / fantasy könyvnek a fülszövege (és a borítója persze). Szeretem az ennyire agyament dolgokat!

Agave Könyvek

Fülszöveg: ~
Amióta Anita Blake eljegyezte magát Jean-Claude-dal, St. Louis városának vámpírurával, már csak a vámpírkirály menyasszonyaként beszél róla a világ. Minden idők legeredményesebb vámpírhóhérának rendőrbírói hírneve belegabalyodott a menyasszonyi fátyolba, és mindenki csak gyűrűkről és hintókról meg lánykérésről akar vele társalogni. Mielőtt azonban végképp betelne nála a pohár, az interneten felbukkan egy zombipornóval üzletelő rejtélyes társaság, és az FBI-nak ismét eszébe jut, hogy Anitánál jobban senki sem ért a zombikhoz és az egyéb, szörnyekkel kapcsolatos bűnügyekhez.
Valaki elrabolja a holtak lelkét, hogy a zombikba visszaplántálva azt, örökké engedelmes szexrabszolgákat gyártson belőlük. A felfoghatatlan hatalmú vudu varázslat még Anita számára is ismeretlen, mégis meg kell valahogyan oldania az ügyet, el kell kapnia a mindig köddé váló, rejtélyes elkövetőt, hogy a szerencsétlen zombikat felszabadíthassa.

Fülszöveg: ~
Letehetetlenül ​​izgalmas regény egy okos és elszánt nőről, aki valaha titkos ügynök volt, de most folyamatos életveszélyben, korábbi megbízói elől bujkál. Az amerikai kormánynak dolgozott, de ezt nagyon kevesen tudják róla. A szakmája egyik legkiválóbb tehetsége volt, egy olyan részleg legféltettebb titka, amelynek még neve sincs. Amikor pedig kockázati tényezővé vált, figyelmeztetés nélkül törtek az életére. Azóta ritkán marad egy helyen, és állandóan megváltoztatja a nevét. Megölték az egyetlen embert, akiben bízott, de ő még mindig fenyegetést jelent volt megbízóinak, mert tud valamit, amit nem kellene. Holtan akarják látni. Méghozzá hamar.
Amikor a korábbi felettese felajánlja a kiutat, ő belátja, hogy nincs más választása. El kell vállalnia egy utolsó ügyet. De az információ, amelynek birtokába jut, csak még veszélyesebb helyzetbe sodorja. (Tovább…)

Fülszöveg: ~
Egy ​​lebilincselő esszékötet rengeteg témáról – a művészettől és művészektől az álmokig, mítoszokig és emlékekig – a New York Times bestsellerszerző Neil Gaiman mélyre hatoló, szórakoztató és egyéni stílusában.
Neil Gaimant, aki éles szemű megfigyelő, gondolatébresztő kommentátor és szorgalmas mesterember, már régóta nagyra tartják éles intellektusáért és meghökkentő képzeletéért, amelyek népszerű műveit áthatják. A Kilátás az erkélyről című kötet most először együtt mutatja be hatvan kiemelkedő nonfiction írását. Ebben a gazdag válogatásban analitikusan, de játékosan, ékesszólóan, mégis érthetően érdeklődési körök és témák széles skáláját találjuk, úgymint: régi és kortárs szerzők; zene; történetmondás; képregények; könyvesboltok; utazás; mesék; Amerika; ihlet; könyvtárak; szellemek. Ehhez jön még a címadó darab, mely hol meghatóan, hol öngúnnyal a szerző élményeit meséli el a 2010-es Oscar-díjkiosztó gálán Hollywoodban. (Tovább…)

SZERINTEM
Az Anita Blake-sorozat könyveinek a beszerzésével csúnyán el vagyok maradva, ugyanis ez lesz a 3. olyan, ami megjelenik magyarul, de nem veszem meg... Igazából a sorozat sem a régi, de szeretem (és zombis!), viszont az árak… Majd 4500 HUF újonnan egy Anita Blake kötet. :( Egyébként az egyik legjobb urban fantasy sorozat, amiben vannak zombik, vámpírok, vérállatok és még erotikus is, szóval azért ne temessük a szériát! A Vegyész csak azért érdekel, mert kíváncsi vagyok arra, hogy Meyer milyen felnőtt regényt tud írni, Neil Gaiman könyve meg kizárólag azért érdekel, mert *fangirl sikítás* NEIL GAIMAAAAAAN!

Alinea

Fülszöveg: ~
A legnépszerűbb zenei tehetségkutató műsor producere vérbeli manipulátor, aki azt gondolja, bárkit tud irányítani. Hidegzuhanyként éri, amikor újdonsült felesége kétheti házasság után beadja a válópert és a vagyona felét követeli. A sztárproducer azonban szeret nagyban játszani. Dupla vagy semmi ajánlatot tesz: a műsor győztesévé tesz bárkit, akit az asszony kiválaszt. Ha ez nem sikerül, átadja a teljes vagyonát.
Fergeteges show kulisszái mögé láthatunk, ahol a nézettség mindenek felett áll, de most a nagyfőnök titkos céljának is meg kell felelni. Kollégák, szerelmek, félrevezetett versenyzők – gondosan válogatott „nyomik”, „lúzerek” és társaik – esnek áldozatul a gyakorlott praktikákkal működő gépezetnek. A gátlástalanság határtalan. Semmi sem az, aminek látszik. Mindent és mindenkit manipulálnak. Ben Elton számos bestseller szerzője, egyben sikeres forgatókönyvíró (Fekete Vipera, Dilizsaruk, Mr. Bean).

SZERINTEM
Az író további könyveire a VAKVILÁG óta kíváncsi vagyok, szóval ezt tuti nem fogom kihagyni! Nagyon jó (és marha fekete) a pasi humora, szóval ajánlom a borzadni vágyók szíves figyelmébe. ;)

Álomgyár

Fülszöveg: ~ Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Egyedül Rachel, egy dán édesanya és egy fekete édesapa gyermeke éli túl azt a családi tragédiát, amely egy végzetes reggelen következett be chicagói házuk tetején.
A kislány új gyámot kap, az afroamerikai nagyanyjával egy többnyire feketék lakta közösségbe kerül, ahol világosbarna bőre, kék szeme és szépsége miatt folyamatosan a figyelem középpontjába kerül. Ez a figyelem végigkíséri, ahogy cseperedik és próbálja feldolgozni a gyászát, miközben lassan megérti, hogy az anyja titka és tragédiája milyen kapcsolatban áll saját bizonytalan identitásával. (Tovább…)

Fülszöveg: ~
Te mit tennél kockára azért, hogy teljesüljenek a vágyaid?
A testi épségedet?
A lelkedet?
Rona örömlányként dolgozik, de minden vágya, hogy írónő válhasson belőle. Ahhoz, hogy be tudja fejezni élete első regényét, bele kell merülnie a BDSM számára eddig ismeretlen világába. Ahogy egyre mélyebbre hatol a kötelek, bilincsek és ostorcsapások között, úgy ébred rá, hogy ez az egész nem csupán a szexről szól, annál sokkal többről. Régóta dédelgetett gyerekkori sérelmek szabadulnak fel a pálcacsapások nyomán, és kalandjai során egészen új emberré válik. Vajon a szex közben elszenvedett fájdalom gyógyír lehet mindenre? (Tovább…)

SZERINTEM
Mivel a hónapban két nagyon jó könyvet is olvastam a kiadótól, bátrabban nézelődtem a házuk táján és máris két érdekesnek tűnő könyvet is találtam náluk - egy bdsm/erotikus regényt, aminek az elbeszélője egy prosti, illetve egy afroamerikai félvér lány elfogadásért vívott napi harcait bemutató könyvet.

Betűtészta

Fülszöveg: ~
Uni, az unikornis szinte minden tekintetben olyan, mint társai. Egy dologban azonban eltér tőlük: Uni hisz abban, hogy kislányok márpedig léteznek! Rosenthal könyve egy megfordított unikornis-történet. Egy mese arról, hogy teljesülhetnek álmaink, és igenis van helye, szerepe, értelme életünkben a gyerekkori képzeletvilágnak. Visszafogott, gyönyörű színekkel illusztrált mű, amely minden tekintetben eltér a többi unikornisos könyvtől. Barrager képeinek köszönhetően még azok is hinni szeretnének az egyszarvúakban, akik eddig egy picit kételkedtek.

SZERINTEM
Mondanám, hogy csak poénból tettem fel a kíváncsi-listámra, de nem. El szeretném olvasni egy unikornis történetét, ami lényegében egy fordított „Hiszek a…”-sztori*, itt ugyanis az emberekben kéne hinni, vagyis pontosabban a kislányokban. *(Tudjátok, a Pán Péterben van, hogy „Hiszek a tündérekben, hiszek, hiszek!” és akkor nem halnak ki a tündérek! ;))

Boook

Fülszöveg: ~
Az ​​elveszett boszorkány történetére kíváncsi az olvasó? Ha a juhászokat kérdezzük, csak a szemükre húzzák a kalapjukat és morognak a bajszuk alatt vagy nagyokat köpnek kelet felé, nehogy valamilyen varázslat megrontsa a jószágot. A mosolygós pap arca elkomorul, a bika akkorát prüszköl, hogy köd támad és az összes gulyás elszelel. A kovács szitkozódik, a komédiás a markát tartja, de meggondolja magát és inkább ő is csendben marad. Az asszonyok persze beszédesebbek: mekkora tragédia, óbégat az egyik. Dehogyis: kész komédia, veti ellen a másik. A fiatalabb lányok mindent tudóan összenéznek: micsoda szerelem, sóhajtják csendben és a kút felé kémlelnek, ahol az előbb még egy gulyáslegény csillapította a szomját. A legfiatalabbak szavát alig érteni: kaland, csata, a hős Pista (a hős Erzsi, mondják a lányok), az átokkal kezdődött minden, meg a tűz, meg a víz, meg a sok varázslat. A tanító csitítja őket, majd ennyit mond: fogalmam sincs. Ez a könyv az elveszett boszorkány igaz története. Aki nem hiszi, járjon utána.

SZERINTEM
Még sosem hallottam a kiadóról, de ÚRISTEN EZ A BORÍTÓ!!! Eszméletlen. Nagyon szeretném elolvasni!

Cartaphilus

Fülszöveg: ~
Tolkien ​​gyermekei számára nem csupán az ajándékok miatt volt fontos és érdekes Karácsony apó, ők ugyanis minden évben képekkel illusztrált levelet is kaptak tőle: mesélt nekik a házáról, a barátairól és az északi-sarki eseményekről, mulatságosakról és ijesztőekről egyaránt.
Az első levél 1920-ban érkezett, majd jöttek az újabbak húsz éven keresztül, minden egyes karácsonykor. A havas borítékot – amelyen persze északi-sarki postabélyegző volt – néha a házban találták meg a gyerekek, máskor a postás hozta.  (Tovább…)

Fülszöveg: ~
Mire ​​lennél képes, hogy megvédd a vízforrásodat egy kiszáradt világban?
A világvége nem bonyolult. Egyszerűen csak nincs többé semmi: se munkahely, se iskola, se üzlet, se közlekedés. Nincsenek emberek sem, csak a megmaradt kevesek. Ők a túlélők, akiknek egyetlen célja van: a fennmaradás. A civilizáció összeomlása után legfőbb törekvésük az élelem megszerzése és a védekezés. Anya és Lynn túlélők. Anya nő, harcos és gazdálkodó egy személyben. Felnevelte a lányát, gondoskodott enni és innivalóról, biztonságot teremtett kettejüknek a farmon, megvédelmezte otthonukat a betolakodóktól. S ami a legfontosabb: megvédte legnagyobb kincsüket, a kis tavat, ivóvizük forrását. Puskával kel és fekszik. Lynn tizenhat éves. Anyán kívül mással még nem beszélt, mást nem is nagyon látott. Kilencéves kora óta tud vezetni, pontosan céloz és lő, ért a víztisztításhoz, és jól bánik a fejszével. (Tovább…)

Fülszöveg: ~
Laia ​​rabszolgalány az írástudók népéből. Elias katonanövendék a harcosok közül. Egyikük sem szabad: mindketten a birodalom könyörtelen rendjének rabjai.
A harcosok birodalmában az ellenszegülést halállal büntetik. Akik nem kínálják fel életüket és vérüket a császárnak, azok azt kockáztatják, hogy szeretteiket kivégzik, a birodalom elpusztít mindent és mindenkit, ami és aki kedves számukra.
Ebben a kíméletlen világban él Laia, akit a bátyjával együtt nagyszüleik nevelnek. A kis család szegényesen tengődik napról napra. Igyekeznek kerülni a birodalom figyelmét, hiszen sokszor tanúi lehettek annak, mi történik az olyanokkal, akik szembeszegülnek a hatalommal. Ám amikor Laia bátyját lázadás vádjával lefogják, a lány nehéz döntésre kényszerül. Az Ellenállás titkos csoportjának tagjai segítséget ígérnek neki testvére kiszabadításához, de cserébe azt kérik, hogy legyen a kémjük a harcosokat kiképző Sötétszirt katonai akadémián, ahová a kegyetlen parancsnoknő szolgájaként kerül be. (Tovább…)

Fülszöveg: ~
Michael szinte minden idejét a VirtNetben tölti, élete kalandok és izgalmas hackertámadások sorozata. Egyre magasabb szintekre jut a számítógépes játékvilágban, a szabályokkal mit sem törődik – miért is törődne, hiszen mind totál értelmetlennek tűnik. Ám egyes szabályoknak nagyon is jó oka van: bizonyos műszaki fejlesztések illetéktelen kezekben rendkívül veszélyesek lehetnek. És a veszély valóra is válik. Michael egy napon sokkoló esemény szemtanúja lesz, melynek élményétől nem tud szabadulni. Egyedül van, a szülei elutaztak, a barátai pedig csak a virtuális térben elérhetők. Ekkor a történet még meglepőbb fordulatot vesz: egy szervezet rákényszeríti Michaelt, hogy barátaival együtt kutassa fel Kaine-t, azt a titokzatos hackert, aki nemcsak az egyre szaporodó halálesetekért felelős, hanem a VirtNet fölött is át akarja venni az uralmat. (Tovább…)

Fülszöveg: ~
Az ​​ötödik hullám végigtarolta a világot, és elpusztított szinte mindenkit, aki az első négy hullám után még életben maradt. A túlélők maroknyi csapatára már csak a világvége vár. Mindegy, hogy emberek vagy az Azok soraiból származó, hibás programozású lények, továbbfejlesztett szuperhősök. Öt napjuk van, aztán az égen lebegő zöld anyahajóból záporozni kezdenek a bombák, amelyek egyszer s mindenkorra eltakarítják a Föld felszínéről az emberi civilizáció minden nyomát – a fertőzést, aminek Azok az emberiséget tekintik.
Cassie, Adu, Zombi, Evan, Dumbo és Sam együtt és egyenként is szembesül a dilemmával: vajon mi a fontosabb, menteni az életüket, vagy menteni azt, ami emberré teszi őket? Rejtőzködés vagy harc? Megküzdenek még egy-egy Némítóval, védelmezik a gondjaikra bízott gyerekeket, igyekeznek betartani régi ígéreteiket, és ráébrednek, hogy a szeretet a világvége fenyegetésétől sem sorvad el. Végül Cassie megpróbálkozik a lehetetlennel: egy utolsó küldetésben, akár az élete árán is megkísérli elpusztítani a mélyében bombákat rejtő anyahajót…

SZERINTEM
Tolkien karácsonyi sztoriját talán nem kell magyaráznom, hogy miért szeretném elolvasni, ahogy az új Dashner könyvnél sem merül fel senkiben, hogy ne lennék rá a vevő, minekután zabáltam az Útvesztő-trilógiát. Yancey trilógiájának befejező része szintén azért kell, mert érdekel az Ötödik hullám után történtek lezárása. A Szunnyadó parázs című könyvvel már számos külföldi oldalon találkoztam, mert ez is egy felkapott, szép borítójú, sokat fotózott könyv – és mint ilyen, érdekel, hogy a cselekménye is jó-e. Az Egyetlen kortyot sem pedig megint csak egy YA disztópia, amit szeretek… szóval várólistára vele!

Ciceró

Fülszöveg: ~
A babona szerint a gyermekek, akik észak felé fordulva jönnek a világra, felnőve messze kóborolnak az otthonuktól. Rose édesanyja retteg, mert északi lányára magányos, jeges halál vár, ha követi a sorsát. Rose erről mit sem tud, így amikor egy hatalmas fehér medve bukkan fel a házukban, és magával akarja vinni őt, vele tart.
A medve egy rejtélyes kastélyba viszi Rose-t, ahol a lány szobájában éjszakáról éjszakára egy néma idegen bukkan fel. Ahogy a kíváncsisága úrrá lesz rajta, Rose szörnyű bajt okoz, így hosszú útra kell indulnia, hogy megmenthesse a szerelmét és betölthesse valódi sorsát.
Az Északfi ismerős és megindító, mint a Szépség és a Szörnyeteg meséje, mégis frissen eredeti. Egyszerre érzelmes, izgalmas és emlékezetes, magával ragadó, nagy ívű történet.

SZERINTEM
Nagyon aranyos című és borítójú tündérmese újramesélés.

Európa

Fülszöveg: ~
J. R. R. Tolkien első prózai műve a Kalevala egyik hőséről szól. Kullervo, Kalervo fia természetfeletti erővel bír és tragikus sors vár rá. Bosszút esküszik a varázsló ellen, aki megölte apját és elrabolta az anyját. De amikor eladják rabszolgának, ráébred, hogy a sors elől nincs menekvés. 
Ha az olvasót Húrin fia, Túrin Turambar történetére emlékezteti mindez, nem véletlen: Tolkien ezen a legendán tanult meg prózát írni a költemények után, és vissza-visszatért hozzá egész életében. Az első világháború szörnyűsége, a finn eposz szokatlan világa, Tolkien ébredező prózaírói tehetsége fonódik össze egy eddig még soha nem olvasott írás lapjain. Verlyn Flieger előszóval, bőséges magyarázattal és jegyzetekkel, valamint egy alapos tanulmánnyal teszi megközelíthetőbbé Kullervo történetét.

SZERINTEM
Bírom Tolkient és az általa megálmodott világo(ka)t, így erre az (át)írásra is vevő leszek.

GABO

Fülszöveg: ~
„A szerelem bolonddá tesz.”
Úgy tűnik, a bolond szerelem a Roux család osztályrésze, és Ava Lavender, a madárszárnyakkal született lány örökségének kulcsa is. Ava felderíti Franciaországból Seattle-be költözött, különös családja még különösebb, huszadik századon átívelő történetét, miközben egyre inkább vágyik arra, hogy helyet kapjon a közönséges emberek között. Végül felkészületlenül kimerészkedik a világba, amely még nem döntötte el, leánynak vagy angyalnak tekinti-e őt.
Ava és családja élete egy napon fordulópontra jut, amikor megnyílnak az ég csatornái, esőcseppek és tollak záporoznak alá, és Ava sorsa mindörökre megpecsételődik. Elbűvölő, költői történet sóvárgásról, vágyról és a szerelem fájdalmáról.

SZERINTEM
Szintén egy külföldön igencsak felkapott (és sokat fényképezett) szépségről van szó. Nagyon tetszik a borítója, roppant hangulatos a címe és összességében izgalmasnak tűnik! Nézzük csak a címkéit: mágikus realizmus, misztikus, romantikus családregény! A tizenharmadik boszorkány óta szeretem ezt a felállást!

Jaffa

Fülszöveg: ~
PewDiePie ​​napjaink legnézettebb vloggere a világ legnépszerűbb videomegosztó csatornáján, a Youtube-on. PewDiePie videojáték-kommentátorként kezdte pályafutását, és olyan népszerűségre tett szert a fiatalok körében, hogy egyetemi tanulmányait is félbehagyta. Jelenleg 48 millió követője van.
Az Ez a könyv szeret téged mindazon motivációs idézetek kifordítása, amelyek folyamatosan ömlenek ránk az internetről vagy az önsegítő könyvekből. Azoknak a közhelyeknek, szlogeneknek és mondatoknak a paródiája, amelyek hatására egyesek úgy érzik, jobbra fordult a sorsuk, megtalálták a helyes, egyetlen üdvözítő irányt, boldogabbak és kiegyensúlyozottabbak lettek. 
PewDiePie ennek épp az ellenkezőjét ígéri: ha elolvasod ezt a könyvet, nem fog megváltozni az életed, de hogy jól fogsz szórakozni, az garantált. A könyv az interneten keringő legnépszerűbb mémekre épül, miközben rögtön nevetségessé is teszik őket. A kötet minden egyes lapjáról süt a szerző humora és az a könnyedség, amelynek a világ legkülönfélébb vidékein élő rajongóit köszönheti.

SZERINTEM
Igazából már olvastam angolul (This Book Loves You értékelés a blogon), de érdekel, hogyan sikerült ennyi agylövött marhaságot, balgaságot és szemenszedett ostobaságot lefordítani magyarra! Én szerettem, ajánlom Pew-kedvelőinek!

Kolibri

Fülszöveg: ~
Mi kell ahhoz, hogy útra keljünk egy galaxisban?
Egy különc milliárdos (igazából csilliárdos), aki fejébe veszi, hogy a pénz helyett a jövőben égitesteket gyűjt. Valamint egy különleges űrhajó, melynek hajtóművét sokáig senki sem képes működésre bírni
Milo, a jóképű csapatkapitány és öccse, Alex egy csupa szív kislánnyal, Palkával és a technikai zseni, földönkívüli-gyanús Delfinnel indul felfedező körútra, mely egy csapásra a túlélésért folytatott küzdelemmé válik, mikor egy féregjáraton keresztül ismeretlen galaxisba csöppennek.

Fülszöveg: ~
Vajon a Télapó is volt kisfiú? Kik voltak a szülei? És hogyhogy nem öregszik? Miért titokban oson be a házakba? És mióta repülnek a szarvasok?! Kik azok a koboldok, és egyáltalán, milyen egy Igazmondó Grimpli?
Ha ezek a kérdések régóta fúrják a te oldaladat is, ez a könyv neked szól. Végre mindent megtudhatsz, méghozzá a leghitelesebb forrásból! Készen állsz, hogy megismerd Nikolas kalandokkal, hóval, csupa lehetetlennek hitt dologgal (és még több hóval) teli történetét? Akkor kezdődjék a karácsonyi varázslat.

SZERINTEM
A karácsonyos című könyvet úgy érzem, hogy most sem kell megmagyaráznom, viszont a Bolygóvadászok a maga furcsán gagyi borítójával is felkeltette az érdeklődésemet a kiadótól, csak nem tudom megmagyarázni, hogyan… Illetve tudom: olvastátok EZT a fülszöveget?! Haláli!

Kossuth

Fülszöveg: ~
A geekek korunk iparának titánjai, akiknek képregényhősök a bálványai és az interneten buliznak. Tudnak valamit a 21. századi életről, amit mások nem: olyasmit, amiből mindannyian tanulhatunk. 
A Geek bölcsességek közel kétszáz, széles körben ismert filmes, televíziós, irodalmi, valamint a játékokból, a tudomány világából, és az internetről származó idézetből kiindulva ad hasznos tanácsokat. 
A modern kultúra ragyogó gyöngyszemeit öt megrögzött geek tárja elénk, az átlagember fantáziáját túlszárnyaló képzelőerejük segítségével. Igen, a könyvben szereplő rövid írásokat geekek alkották, geekek részére, a geekek világáról – az eredmény viszont olyan mélyreható, hogy a többiek bolondok lennének, ha nem olvasnák el.

SZERINTEM
Lehet, hogy tankönyv-szagú a dolog, de AKAROM! Ilyen alcímmel - A nerd kultúra szent tanításai – hogy is ne akarnám?!

Könyvmolyképző

Fülszöveg: ~
Veled ​​vagy ellened?
Zóra egy fiatal lány, aki géntervezett és tökéletes – lenne. Csakhogy selejtes, így kénytelen versenyt futni az idővel, pár hónap maradt már csak az életéből. Különleges bűnöző: más testébe töltik a tudatát, így végez küldetéseket.
Új feladatot kap, az utolsó természetesen született kislányt kell megmentenie. Vajon igaz, hogy a szerelem mindent legyőz? És mi történik, ha a szerelmünk lesz az ellenségünk? A biotech cégek átvették a családok szerepét. Ardan csak egy virtuális szobában találkozik a gyerekét szimuláló programmal, nem ismeri a lányát, ám megtudja, hogy elrabolták. Mi a fontosabb, túlélni egy nehéz világban, vagy az ősi késztetés, maga a család? (Tovább…)

Fülszöveg: ~
Kate ​​Worthington jól tudja, hogy soha nem mehet feleségül kiszemeltjéhez, ezért elhatározza, Indiába utazik, hogy megzabolázza nyughatatlan lelkét, és megszabaduljon kellemetlen családjától. Kotnyeles édesanyjának azonban más tervei vannak. Az asszony alkut köt Kate-tel: elutazhat Indiába, de csak akkor, ha egymás után három házassági ajánlatra is nemet mond.
Kate, hogy teljesítse a megállapodást, az impozáns Blackmoore-i kastélyba utazik, és kedves gyerekkori pajtásához, Henry Delafieldhez fordul segítségért. (Tovább…)

Fülszöveg: ~  Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Az ​​eddigi legjobb átverésem az volt, amikor láttam magam meghalni. 
Atticus O’Sullivan, az utolsó druida nem maradt volna életben a kelta ravaszság nélkül kétezer évig. Így amikor a bosszúálló norvég istenek végezni akarnak vele, a még ravaszabb navahó isten, Prérifarkas segítségével elhiteti velük, hogy sikerült megölniük, felaprították az arizonai sivatag kellős közepén. De a trükkös Prérifarkas nem osztogatja ingyen a segítségét. Mire kettőt pislogna, Atticus vérszomjas, sivatagi alakváltókkal találja magát szemközt, amiket a navahók bőrcserélőknek hívnak. Amikor a druida már azt hiszi, hogy kézben tartja a dolgokat, csúnyán elárulja valaki, akiről soha nem hitte volna. Atticus elhatározza, hogy ha ezt túléli, soha többet nem hagyja magát átverni. Milyen szép utolsó szavak! (Tovább…)

Fülszöveg: ~
Amikor ​​Sara McMillan beleolvas egy raktárban talált naplóba, teljesen megdöbbenti, ugyanakkor magával is ragadja a szerzője szexuális élete. Képtelen elszakadni az írástól, és a bejegyzéseket olvasva ő is átéli Rebeccának, a napló írójának sötét erotikával átszőtt életét – majd jön a talányos utolsó bejegyzés.
Sara biztos benne, hogy valami borzalmas történt Rebeccával, ezért úgy dönt, utánajár a dolognak, csakhogy közben egyre inkább belebonyolódik a nő életébe. Hamarosan azon kapja magát, hogy ugyanabban a galériában dolgozik és ugyanazokkal az emberekkel barátkozik, mint Rebecca. Vonzódik két veszélyesen jóképű férfihoz – a galéria tulajdonosához és egy híres művészhez –, és rádöbben, hogy pontosan azon az úton halad, ami Rebecca eltűnéséhez vezetett. Mindemellett beindul saját erotikus fantáziája, melyet egy bizonyos magabiztos, jóképű, mindent kézben tartani kívánó férfi tud csupán kielégíteni. Nem sok idő kell, és úgy tűnik, az egyre többet követelő vágyon kívül már semmi sem számít…

Fülszöveg: ~ Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
A tizenhét éves Violet Mercer arra tér haza Hawaii-on töltött nyári vakációjából, hogy a barátja megcsalja egy barátnőjével. És ha ez önmagában nem volna elég pocsék dolog, az anyja hozzámegy egy férfihoz, akivel csak nemrég ismerkedtek meg.
A dolgok még kínosabbra fordulnak, amikor Violet találkozik az új, gazdag mostohaapjával és annak fantasztikusan jóképű fiával ¬ aki előtt éppen aznap járatta le magát! Zane O'Connor szexi és elbűvölő… és egyáltalán nem Violet súlycsoportja. Őt látva Violet azt is elfelejti, hogy az exe egyáltalán létezik. De soha nem lehet esélye nála… igaz? (Tovább…)

Fülszöveg: ~ Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Anyjuk halála óta Carter és Sadie szinte idegenek egymásnak. Sadie a nagyszüleivel élt Londonban, a bátyja pedig beutazta a világot apjukkal, a zseniális egyiptológussal.
Egy éjjel dr. Kane „kísérletezni” viszi a testvéreket a British Museumba, hátha helyre tudja hozni a család dolgait. Terve azonban félresikerül. A világra szabadítja Széthet, az egyiptomi istent, aki fogságba ejti őt, a gyerekeknek pedig menekülniük kell, hogy egyáltalán életben maradhassanak. (Tovább…)

Fülszöveg: ~
A tizenkilenc éves Feyre az erdőben vadászva megöl egy farkast, ám nem sokkal ezután egy másik szörnyeteg bukkan fel, aki jóvátétel gyanánt magával hurcolja egy olyan baljós és mágikus vidékre, amit a lány csak a legendákból ismer. Feyre hamar rájön, hogy fogvatartója valójában nem állat, hanem Tamlin, egyike azoknak a halálos és halhatatlan tündéreknek, akik egykor a világ felett uralkodtak.
Tamlin birtokán Feyre jéghideg gyűlölete forró szenvedéllyé alakul át, és ez az érzés felperzsel minden olyan hazugságot és figyelmeztetést, amit neki a tündérek csodálatos, ámde veszedelmes világáról korábban mondtak. Azonban a tündérek birodalma felett egyre nő egy ősi, gonosz árnyék és Feyre-nak kell megtalálnia a módját, hogy feltartóztassa… vagy örök pusztulásra ítélje Tamlint és világát.

Fülszöveg: ~ Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
A városban, amely sosem alszik, fellángol a románc, de vajon kiállja a szerelem az idő próbáját?
A reménytelenül romantikus Isla azóta van belezúgva a zárkózott művész Joshba, mióta csak megkezdték első évüket a Párizsi Amerikai Gimnáziumban. Egy véletlen nyári találkozás után Manhattanben románcuk nem is tűnik olyan lehetetlennek, mint Isla hitte. Ám ahogy Franciaországban megkezdik végzős évüket, Islának és Joshnak komoly kihívásokkal kell szembenézniük: meg kell birkózniuk a családi drámával, bizonytalan egyetemi jövőjükkel, és azzal az igencsak valószínű lehetőséggel is, hogy talán el kell válniuk egymástól. (Tovább…)

Fülszöveg: ~ Az Angelfall trilógia befejező kötete.
A vég napjai Susan Ee bestseller trilógiájának záró kötete. Penryn és Rafi menekülnek, miután az angyaloktól sikerül megszökniük. Kétségbeesetten keresnek egy orvost, aki helyre tudná hozni azokat a változtatásokat, amiket az angyalok végeztek Rafin és Penryn húgán. Kutatás közben felbukkan valami Rafi múltjából, és olyan sötét erőket szabadít el, melyek mindkettejükre nézve végzetesek lehetnek.
Az angyalok által az emberekre szabadított apokaliptikus rémálomban mindkét oldal a totális háború felé sodródik. Valószínűtlen szövetségek köttetnek, a haditervek folyton módosulnak. De ki fog győzedelmeskedni? A Föld feletti uralomért folyó harcban Rafinak és Penrynnek döntenie kell, melyik oldalra álljanak, kit válasszanak: a saját fajtájukat vagy egymást?

Fülszöveg: ~
A szerelem nem ismer határokat…
Lochant és Mayát a testvéri szálakon túl mindig is mély barátság fűzte egymáshoz. Mivel alkoholista anyjukra nem számíthatnak, közösen nevelik három kisebb testvérüket. Ez a megpróbáltatásokkal teli élet – és a köztük lévő tökéletes összhang – a megszokottnál jóval közelebb hozza őket egymáshoz.
Olyan közel, hogy végül egymásba szeretnek. Lochan és Maya tudja, hogy a kapcsolatuk vállalhatatlan, és nem folytatódhat tovább. Ám tehetetlenek, mert amit éreznek, az semmihez sem fogható…

Fülszöveg: ~ Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
A fiú a lánynak élete nagy szerelme, de nem tud róla. A lány egyetlen pillanatnyi önfeláldozás a fiú egész életen át a fennmaradásért vívott harcában.
Az alapdiploma és az orvosi egyetem közötti nyárra hazatérő Pearl Torres Frank két dolgot tud: Boyce Wynn megtestesíti mindazt, amitől menekülnie kellene, és mindazt, amihez hanyatt-homlok rohanna. Lázadó és harsány. Nem zavartatja magát a közvéleménytől. Szenvedélyes. Erős. Veszedelmes. És van még egy tulajdonsága, amit Pearlön kívül mindenki előtt titkol: Édes. A fiú tombolt és sebeket szerzett, de kitartott. A lány mindig szót fogadott, de most nem találja a helyét.

SZERINTEM
Az Alkonyőrzők című könyv cool selectionös kiadását imádom! Eleinte csak a fülszöveg tetszett, de nem akartam megvenni azt a fehér borítós példányt… Így már kéne. :’) A Blackmoore-t régóta kinéztem magamnak, mert szeretem a történelmi romantikusokat, ráadásul meg is kaptam a könyvet a szülinapomra Lorelle-től! Ha én lennék te – simán izgalmas a fülszövege a könyvnek, ezért érdekel! Falling for the Ghost of You – Érzéki csalódás – ugyanaz a helyzet, mint az előzőnél. A vörös piramis – ÚJ RICK RIORDAN SOROZAAAAT! ACOTAR - Tüskék és rózsák udvara – egy Szépség és a szörnyeteg újramesélés, azokat pedig imádom, mint már említettem!
Forbidden – Kimondhatatlan – Okéééé, kicsit beteg lesz a fülszöveg alapján, de még sosem olvastam hasonlót és jó lenne belekóstolni a témába…. Az Isla és a hepiend, a Sweet – Édesem és az End of Days – A vég napjai – pedig folytatásai már megkezdett sorozatoknak, amiket szeretnék végigolvasni. Dettó a Tricked – Átverve – boldogság van, mert egy újabb VASDRUIDA könyv került elérhető közelségbe!

Kulinária

Fülszöveg: ~
Ha Miss Marple házvezetőnő lenne, úgy hívnák: Mrs Jeffries.
A külföldön nagy sikerű sorozat főszereplője az okos, csavaros eszű Mrs Jeffries. Remek logikájával és elsőre ártatlannak tűnő kérdéseivel minden gyanús esetben rávezeti munkaadóját, a kedves, naiv, ám sajnos egyáltalán nem pengeagyú Whiterspoon felügyelőt a helyes megoldásra. Ráadásul Mrs Jeffries mindig készen áll egy kis saját detektívmunkára, hogy elősegítse a felügyelő nyomozását.
Amikor holtan találják Dr. Slocumot az elegáns rendelőjében, úgy tűnik, véletlen baleset érte az elismert londoni orvost. Csakhogy Mrs Jeffries szerint egyes körülmények meglehetősen rejtélyesek. Miért a hátsó ajtón keresztül érkezett látogatóba Dr. Hightower az elhunyt kollégához? Mi történt pontosan az előző szombaton Mrs Crookshank teadélutánján? Mit titkol Mrs Leslie francia szobalánya? És kinek állhatott érdekében mérgező gombát csempészni az orvos vacsorájába?

Fülszöveg: ~
Boston, 1930-as évek. Mi keresnivalója lenne a gazdagok fényes világában az ír bevándorlóktól született, szegénységben felnövő Maeve Fanningnek? Nyilvánvalóan semmi. De mi történik, ha holnaptól Mayre változtatja a nevét, szőkére festi az eredetileg vörös haját, és állást kap egy különleges régiségkereskedésben?
Miután May kiszállít egy értékes ókori vázát az üzlet exkluzív vevőköréhez tartozó, dúsgazdag Van der Laar családnak, bekerül a bostoni elitbe. Okos lány, hamar tanul, és gyorsan rájön: nem csupán neki vannak titkai, hanem a tehetőseknek is, sőt ezek mélyebbre lettek temetve és jóval veszélyesebbek.
Például miért tűnik olyan ismerősnek az excentrikus és rejtélyes Diane Van der Laar, pedig ők ketten sosem találkoztak eddig? Vagy mégis? És mi lesz, ha James Van der Laar, a család férfi örököse a felszínes flörtölésnél többet szeretne elérni az egyre rafináltabb Maynél? Ambíciók, vágyak, remények és csalódások – a szédítő magassághoz néha a poklon keresztül vezet az út.

SZERINTEM
Mindkét esetben a borító és a cím párosa fogott meg, ráadásul mindkét könyv elég titokzatosnak tűnik. Nem olvastam még a kiadótól, szóval ambivalens érzéseim vannak a könyvekkel kapcsolatban.

Lazi

Fülszöveg: ~ Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
A ​​Büszkeség és balítélet megírásával Jane Austen minden idők egyik legkedveltebb irodalmi szerelmespárját hívta életre Elizabeth Bennet és Fitzwilliam Darcy kettősével. Azok közül, akik olvasták történetüket, talán nem is akad olyan, aki ne lenne kíváncsi a folytatásra.
Helen Halstead onnantól indítja Darcyék történetét, ahol Austen abbahagyta. Megörökíti egybekelésüket, majd a friss házasok első közös éveit, amikor is Mrs. Darcy hirtelen a londoni társasági élet középpontjában találja magát. Ez erőteljes váltásnak bizonyul a nyugalmas vidéki élethez képest, ám Elizabeth éles esze, természetes bája és üdítő szellemessége saját jogon is népszerűvé teszi őt a legmagasabb körökben. Tekintélyes barátnőre tesz szert Englebury márkiné személyében, de őladységének köre féltékenyen figyeli, így Elizabeth egy olyan érdekcsoport tagja lesz, akik számára az intrika az élet elengedhetetlen része, és a vetélkedés a mozgató erő. Idővel mindez feszültséget teremt közte és a férje között, veszélyeztetve boldogságukat. A büszkeség és a balítélet ismételt hibájába esnek, de felül tudnak-e ezeken kerekedni ezúttal is?

SZERINTEM
Tudom, hogy talán még sosem született jó klasszikus-folytatás, de hátha… :’) Imádom a B&B-t!

Libri

Fülszöveg: ~
Az Ajándékba adlak néhol torokszorító, máshol humoros történetei hagyományos ünnepeket örökítenek meg, de korántsem hagyományos szereplőkkel és helyzetekkel.
David Levithan, többek között az Egy másik nap világhírű szerzője, egy eszeveszett karácsonyról ír, amelyben egy srác Mikulásnak öltözve próbálja meglepni barátja kishúgát. A félreértések és bonyodalmak elkerülhetetlenek, de mit szól majd a család, ha kiderül, hogy a Mikulás idén valójában szerelmet vallani jött?
Gayle Forman, aki az Itt voltam című regénnyel szerzett több millió rajongót, Sophie és Russell világába enged bepillantást, ahol a kívülállás erény is lehet, és egy apró csoda akár szerelmet is hozhat az iskola falai közé.
Noel súlyosan allergiás a diófélékre, Mags majdnem a biztos halálból hozza vissza. Minden évben együtt ünneplik a szilvesztert, de vajon van-e a más a barátságon túl is a számukra? Rainbow Rowell, az Eleanor és Park és a Fangirl népszerű írója négy varázsos éjszaka történetét meséli el.

Fülszöveg: ~ Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Van ​​egy srác, akit bármikor felhívhatsz. Egy srác, akinek sok lány tudja a számát, aki egyetlen éjszakára a Tiéd lehet, és egyszeriben megváltozik az életed. Tudja, ki vagy, mit szeretsz, hová tartasz. Szigorú szabályokat kell betartanod, ha vele akarsz lenni. Soha többé nem találkozhattok, nem hív, nem válaszol, egyszerűen eltűnik az életedből. Egyetlenegyszer lesz csak a Tiéd. De teljesen soha nem kaphatod meg.
Liza, egy női magazin újságíró gyakornokaként próbál boldogulni, de a vérmes főszerkesztőasszony mindent megtesz, hogy megkeserítse a napjait. Egyedül segítőkész kollégájára, Barnira számíthat, akinek mindig kisírhatja magát. A sármos ex, Adrián újra feltűnik a lány életében, de csak szerelmi pótléknak tartja Lizát, aki így sem tud ellenállni neki… (Tovább…)

SZERINTEM
Ideje lenne már megismerkednem az INSOMNIA könyvekkel, ráadásul nagyon sokan ajánlották, hogy olvassak valamit Zakály Vikitől – én ezt néztem ki elsőnek! Az Ajándékba adlak pedig ezer meg egy éve tervben van, ment is a kívánságlistámra!

Maxim

Fülszöveg: ~
Egy inspiráló történet a középiskolás Willowdeanről, aki megmutatja, mennyire fontos elfogadni magunkat úgy, ahogy vagyunk, hogy az életben esélyünk legyen az igaz boldogságra.

Fülszöveg: ~
Alice, mióta csak az eszét tudja, Maxről álmodik. Minden nap, elalvás után bejárják a világot, egzotikus helyekre utaznak, beszöknek a Louvre-be, vagy épp egy piramis tetején piknikeznek. És az ezernyi mesés kaland során egymásba szeretnek. De ez mind csak álom… Max ugyanis nem létezik. Legalábbis a lány ezt hiszi…
Alice édesapjával Bostonba költözik, és amikor belép új iskolájában az osztályba, Maxszel találja magát szemben. De a valóság más, mint Alice fantáziájában. A fiú kimért, és ráadásul van barátnője. És az ismerkedés korántsem olyan tökéletes, mint azt a lány remélte. (Tovább…)

Fülszöveg: ~
A többszörös platinalemezes popikon, Lily Ross legnagyobb slágerei és fájdalmai (mert a kettő egy és ugyanaz):
1. GYÖTRELEM Amit akkor érzett, amikor az exe minden előzetes nélkül kitépte a szívét a helyéről.
2. SZELLEMEK Mert igen, még a híres embereket is kísértik néha bizonyos pasik. És ez szívás.
3. AKIT A KÍGYÓ MEGMART Folytatás: az a gyíktól is fél. Soha, de soha nem randizik többé színésszel vagy zenésszel.
A többszörös platinalemezes popikon, Lily Ross, miután darabokra törték a szívét, kivonja magát a rivaldafényből. Három hónapja van, hogy teljesen magára és a zenére koncentrálhasson. Bármire, csak ne a pasikra. Ez így is megy addig, amíg Lily találkozik a csodás és földhözragadt Noel Bradley-vel, aki teljesen megbabonázza a lányt. A férfit nem vonzza a hírnév és a rivaldafény, Lily viszont bármit megtenne a rajongóiért. Vajon megtalálja az egyensúlyt a két szerelem között? Ha eljön az augusztus, muszáj lesz választania.

SZERINTEM
Az Álomgyárat elő is rendeltem, már meg is érkezett, aztán majdnem megütött a guta, amikor megláttam, hogy ki fordította. X) Még ki kell pihennem a Kedves halottak! tragikus fordítását, mielőtt ennek nekiállok. Pedig nagyon bejön a borítója! A Dumplin’ című regényt már fontolgattam angolul beszerezni, amikor hírt kaptam a magyar megjelenésről, így kivártam… és remélhetőleg hamarosan nekiállok. A Singnek a fülszövege tetszett meg, ugyanis filmen szeretem a hasonló témákat, hátha olvasva is jók!

Partvonal

Fülszöveg: ~
Kis lépés egy egérnek – hatalmas ugrás az emberiségnek.
Vajon a gömbölyű és lyukakkal teli Hold egy óriási sajt, vagy csupán egy hatalmas kőgolyó? A gyönyörűen illusztrált, izgalmas történet főhőse, a kalandvágyó kisegér erre a kérdésre keresi a választ.
A repülő kisegér kalandjait elmesélő Lindberghet a megjelenése óta több mint húsz nyelvre lefordították, világszerte gyermekek és felnőttek kedvenc képeskönyve lett. Legújabb könyvében Torben Kuhlmann, a mese szerzője és illusztrátora a bátor kisegér űrutazásával Neil Armstrong és az Apollo–11 legénysége előtt tiszteleg, akik elsőként jutottak el a Holdra.

SZERINTEM
SZUPERARANYOS! Nagyon érdekel, kellemes kikapcsolódásnak ígérkezik és már ránézésre is  nagyon bájos!

Pioneer Books

Fülszöveg: ~ Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Kathryn, az ifjú pszichológusnő kemény fába vágja a fejszéjét, amikor úgy dönt, hogy csoportterápiát indít öt nagyon különböző asszonynak. A csoport tagjainak ugyanis látszólag semmi mondanivalójuk nincs egymás számára. Más-más korosztályhoz tartoznak, eltérő a társadalmi helyzetük és a temperamentumuk. A megfontolt Gail, a szabadszájú Bridget, Flavia, a bombanő, az önbizalomhiányos Lizzy és Hannah, az odaadó családanya azonban közös terhet cipel – mindannyiuk férje szexfüggőségben szenved.
Kathryn őszintén hisz abban, hogy a tudat, hogy nincsenek egyedül a problémájukkal, sokat segíthet ezeken a nőkön, de vajon valóban így lesz? Képesek lesznek leküzdeni az ellentéteiket, és kialakulhat a hetente összeülő csoportból egy erős, támogató közösség?
Sylvia True első könyve mély emberismeretről tanúskodó regény a barátságról, a szolidaritásról és az újrakezdés nehézségeiről. Megrázó erejű történet, amelyből mindannyian erőt meríthetünk.

SZERINTEM
Önsegítő terápiás könyvnek van felcímkézve, de érdekel. Egész jó a fülszövege, hátha a Sorsok szőtteséhez hasonló!

Tilos az Á Könyvek

Fülszöveg: ~
Dash ​​és Lily életük legszebb karácsonyát élték át tavaly (az előző kötetben), miután különös rejtvények megfejtésével egymásra találtak. Eltelt egy év, megint küszöbön a nagy ünnep, ám úgy tűnik, most rögösebb út vezet a boldogsághoz. Lily imádott nagypapája szívinfarktust kapott, és lassú lábadozása beárnyékolja a vidámságáról híres lány mindennapjait. Még karácsonyfát is elfelejt venni. Ráadásul mintha Dashsel kezdenének eltávolodni egymástól: kapcsolatukon repedések keletkeznek. Dashnek tizenkét napja marad, hogy félretegye a karácsonnyal kapcsolatos fenntartásait, és megpróbálja átragasztani barátnőjére a New York utcáit belengő ünnepi hangulatot. Küldetéséhez kénytelen igénybe venni furcsa barátai, valamint Lily ellenséges bátyja, Langston segítségét is. Vajon sikerül meghozniuk Lily kedvét a karácsonyhoz? Olvadásnak indul-e a szerelmesek közötti fagyos légkör? Dash és Lily legújabb, megpróbáltatásoktól sem mentes adventi kalandjai garantáltan megdobogtatják majd az olvasók szívét.

SZERINTEM
Az első részt imádtam, ezt pedig alig várom! =^.^=

Twister Media

Fülszöveg: ~
Tükröm, ​​tükröm, mondd meg nékem: ki uralja e vidéket?
Lorelai Diederich szökevény koronahercegnőnek egyetlen célja van: megölni a gonosz királynét, aki magához ragadta a hatalmat, elfoglalta Ravenspire trónját, és megölte a hercegnő apját. Ehhez Lorelai kénytelen a varázslat fegyverét bevetni, amivel azonban Irina királyné is élhet. A hercegnőnek erősebbnek, gyorsabbnak és kitartóbbnak kell lennie Irinánál, akihez fogható veszélyes varázslót még nem látott Ravenspire.
A szomszédos királyság, Eldr földjén Kol herceg apját és bátyját megölik az országot lerohanó, varázserővel irányított ogrék, így hirtelen a másodszülött herceg felelősségévé válik megvédeni az országot. Ehhez Kolnak varázserőre van szüksége. Ezt csak úgy szerezheti meg, ha egyezséget köt Ravenspire uralkodójával. Irina azt kéri tőle, hogy segítségéért cserébe vigye el neki Lorelai szívét. (Tovább…)

SZERINTEM
Hófehérke újramesélés! Már kezdtem kétségbeesni, hogy manapság a szörnyeteg a menő, akinek van egy Szépsége!

❖❖❖❖❖
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
❖❖❖❖❖


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése