2016. november 15., kedd



Sarah Andersen: Felnőni kiábrándító (Sarah's Scribbles-gyűjtemény 1.)


 Köszönet a recenziós példányért a Fumax kiadónak!
   

EGY INTROVERTÁLT AGYA

Beszélgetni akarok!
De csak pár percig.
Aztán hazamenni, és újratöltődni magányosan egy egész napon át.
Hjaj!

   
Fülszöveg:
Úgy ​​érzed, kilógsz a sorból? Szeretnéd kapcsolatépítésen keresztül előremozdítani a karrieredet? A felnőttség olyan új, izgalmas kihívás a számodra, amire érzésed szerint teljesen fel vagy készülve? Hát pfuj. Kérlek, állj odébb!
Sarah Andersen, az elképesztően népszerű, ifjú brooklyni művész lezseren megrajzolt, tökéletesen célba találó rövid képregényei ugyanis nekünk, többieknek szólnak. Bemutatják, hogyan lehet teljes hétvégéket fenséges módon elszúrni az interneten, milyen elviselhetetlen kín egy jóképű sráccal kézenfogva végigmenni az utcán, vagy egész nap arról álmodozni, hogy végre hazaérünk és belebújhatunk a pizsamánkba. Más szavakkal: a modernkori fiatal élet horrorisztikus és kényelmetlen valóságát. Ja, és egyáltalán nem önéletrajzi ihletésűek! Cseppet sem azok!

Sarah munkásságát csak a Facebookon több, mint egy millióan követik, e könyv megjelenésekor a magyar rajongótábor, a Doodle Time Magyarul pedig kis híján harmincötezer rajongót tudhat magáénak!

Könyv információk:

Eredeti mű: Adulthood Is a Myth
Eredeti megjelenés éve: 2016

Fumax, Budapest, 2016
112 oldal · puhatáblás ·
ISBN: 9786155514753 ·
Fordította: Tót Barbara


Ízelítő: KÉP 1, KÉP 2

(Az értékeléshez olvass tovább!     )

Miért olvastam el?

Ezer meg egy éve olvasgatom a Doodle Time Magyarul oldalt a facen. Ha rossz a kedvem, akkor ez az egyik olyan oldal, ami garantáltan feldob vagy megerősít abban, hogy minden rendben van velem… Vagy baj van mindenki mással is. ;) Ajánlom! Akárcsak a könyvet!


Szerintem…

Ez a gyűjtemény olyan, hogy néha hangosan felröhögök egy-egy minimalistán megrajzolt és lesarkított élethelyzeten, de a nevetésemben benne van az, hogy „Bakker, ez totál így van velem is!
A női olvasók csak bólogatnak a havibajos szituációkon, a könyvmolyok a könyveseken, de mindenki magára találhat a vásárlásos, az introvertáltas és az emlékezettel kapcsolatos sztorikban. Nekem nagyon tetszik, hogy nem erőltetett a stílusa és mégis mindenki megleli a néhány panelben elmesélt történetekben a saját bolond / vicces / kínos pillanatait.

Az illusztrációk stílusa roppant egyszerű, de a figurái szerethetőek és bájosak. Inkább a helyzetek tömör összefoglalása a cél, illetve az érzés teljes átadása a fontos, nem az, hogy egy színes, díszes képregényt kapjunk. Én nem bánom, hogy a minimalizmus mellett döntött az illusztrációk összetettsége és ékesítése ellenében.

Összességében

Odáig vagyok a kiadványért és odáig vagyok Sarah Andersen (nem, cseppet sem önéletrajzi) illusztrációért. Egyszerűen fenomenális, ahogy kifigurázza a bosszantó és úgy általában klasszikus női bolondériát. Elég csak felcsapni és tuti, hogy feldobja a kedvem a találomra meglátott oldal!

Értékelés: 5*
*I.m.á.d.o.m!

Ajánlom, ha… szereted a kompakt, humoros képregényeket, amik előtérbe helyezik a mindennapi dolgokat és a hétköznapi helyzeteket; …könyvmoly vagy; …szereted a szarkasztikus humort; …bírod a párpaneles sztorikat.

Nem ajánlom, ha… nem szereted a képregényeket, még az ilyen szösszenetnyiket se.


Kedvcsináló idézetek:
– OLYAN STRESSZES VAGYOK!
– Meditálás?
– RENGETEG dolgom van…
– Írj listát!
– …és NINCS időm…
– Akkor talán…
– NE SEGÍTS MÁR, AMIKOR PANASZKODNI PRÓBÁLOK!
8 ÉVESEN: 18 évesen felnőtt leszek!
18 ÉVESEN: Hát, hivatalosan felnőtt vagyok, de még suliba járok, szóval…
HUSZONÉVESEN: Tuti, hogy nem vagyok felnőtt, alig bírok felkelni reggel!
HARMINCASKÉNT: Még mindig nem ÉRZEM magam felnőttnek, érted?
85 ÉVESEN: Biztos vagyok benne, hogy a felnőttség végig csak mese volt.
DOLGOK, AMIKET TUDOK
A sárgaláz vírusa volt az első felfedezett emberi vírus.
Az embereknek naponta kb. 70 ezer gondolatuk van.
A Kepfler 186f egy olyan Föld méretű bolygó, amely a csillaga „lakhatósági zónájában” van.
Egy Mind nevű kagyló 507 éves koráig élt.

DOLGOK, AMIKET NEM TUDOK
– Hé, hányadika van ma?
– Halványlila gőzöm sincs.
♡ ♡ ♡ ♡ ♡
A képek a Pinterest táblámról származnak: Felnőni kiábrándító
Adulthood Is a Myth a GoodReadsen.
♡ ♡ ♡ ♡ ♡

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése