2015. február 10., kedd



Anitiger - Könyvtár Book Tag

Tipikusan jól indul a hétfő, ha aznapra könyvtárazást tervezel (és egy kis pletykálkodást a könyvtárosoddal (Szeretlek, @Jeffi! :D)), és a reggeli kamillatea kortyolgatása közben találsz egy book tag meghívást - ráadásul könyvtárosat!
Köszönöm szépen, Eszter (@mrsp – Egy könyvfüggő vallomásai), a meghívást! Az általa kitöltött Könyvtár Book Taget < itt > olvashatjátok!

Összesen hat fő kérdés van, amik mellé van egy-egy bónusz kérdés is, ami a témába vág, szóval 12 kérdésre kell válaszolni a tagben – csak azért írtam le, mert nekem elsőre nem volt egyértelmű és hátha valaki vinné kitölteni a saját blogjára.

Egyébként a book tag szabadon rabolható, szokás szerint!

♛♛♛♛♛

1. Könyvesbolt vagy inkább könyvtár? Indokold!
+Melyik kedvenc karakteredet tudnád elképzelni, mint könyvtáros/könyvesbolti eladó?

Válasz:
Könyvesbolt, ha valami nagy-nagy akció van, mert szeretem a polcon tudni a jó könyveket, de könyvtár anyagi megfontolásból. Persze mindkettőnek megvan a maga varázsa és atmoszférája, mégis mostanság a könyvtár felé húz a szívem.

+ Válasz:
A kedvenceim közül az egyik nagy könyvtár látogató (Neményi Arnold), míg egy másik tulajdonképpen könyvesbolti eladó (Jericho Barrons), és még így sem mondanám azt, hogy el tudom őket képzelni könyvtárosnak vagy eladónak…


2. Milyen gyakran jársz könyvtárba? Egy vagy több könyvtárat látogatsz?
+Melyik kedvenc karaktereddel mennél szívesen könyvtárba?

Válasz:
Általában egy könyvtáram van, én ilyen kis hűséges típus vagyok. A gyakoriság változatos, ugyanis néha elkísérem a barátnőmet, vagy csak visszaviszek párat, esetleg beugrom az előjegyzett könyvért… 2-3 hetente?

+ Válasz:
Igazából akárkivel, aki szeret olvasgatni, és beszélni a könyvekről. A legjobban talán Will Herondalelel és Tessa Grayjel (Pokoli Szerkezetek trilógia) vagy a már említett Neményi Arnolddal (SzJG) érezném magam.

3. Szoktál ezt-azt találni a könyvtári könyvekben, amit az előző olvasó bennfelejtett a lapok között? Mit?
+Melyik kedvenc karakteredet látnád szívesen egy könyvjelzőn?

Válasz:
Még csupán pár szívecskét találtam Cortez neve körül az SzJG3-ban és egy XY-nak szóló, ceruzával írt szerelmi vallomást egy másik SzJG-ben.

+ Válasz:
Két kedvencemet már láttam is: Siriust és Pitont! Amúgy mivel imádom a könyvjelzőket, ismételten csak azt tudom mondani: akármelyiket.

4. Szoktál beszélgetni a könyvtárossal, szokott neked könyveket ajánlani!
+ Melyik könyves karakterrel beszélgetnél szívesen, mert véleményed szerint lenne közös témátok?

Válasz:
Szoktam beszélgetni könyvtárosokkal könyvekről, sőt a várólistám is szokott bővülni az értékelései(k) után. Ez az utóbbi egyszerűbb és gyakrabban használt módszer: elolvasom a könyvről írtakat, aztán belekérdezgetek személyesen vagy üzenetben.

+ Válasz:
Barrons? Vele eltémázgatnék. Akadna.. khm.. közös khm.. témánk.
Viccen kívül nem tudom. Szokásom megtalálni másokkal a közös hangot, rémesen kevés ember van, akivel képtelen vagyok rá és nekik nagyon unszimpatikusnak kell lenniük.

5. Van kedvenc könyvtárad, akár a könyvek, akár a szépsége miatt?

+Ki az a karakter, aki mostanában a legjobban idegesített és biztosan nem vinnéd el a kedvenc könyvtáradba?

Válasz:

Kettőben jártam egész életemben, bár szívesen tennék országon belüli- és világkörüli könyvtár-/könyvesboltnéző, egész napos kirándulásokat. Amint feltalálják a teleportot, meg is fogom tenni.

A lényeg a lényeg: a kedvencem a helyi József Attila Könyvtár.


+ Válasz:
A leginkább idegesítő karakter mostanában?! Vagy nagyon rég volt ilyen, vagy elfelejtettem szerencsére. Azért, hogy válaszoljak Az árnyalatos Grey családot tuti nem vinném magammal sehova, pláne a kedvenc könyvtáramba nem. :D

6. kérdés. Nem könyvtár, de hasonló kezdeményezés a Könyvmegálló. A Te lakóhelyeden, vagy környezetedben működik könyvmegálló, kipróbáltad már? Mi a véleményed róla?
+Melyik az a könyv, aminek a legjobban örülnél, ha megtalálnád a könyvmegállóban?

Válasz:
Őszintén? Azt sem tudom, hogy mi az a Könyvmegálló…
Utánanézés után bátran állíthatom, hogy Dunaújvárosban nincs, de imádnám, ha lenne. Tuti izgalmas jelenség! Muszáj lesz egyszer elkapnom egyet valamerre.

+ Válasz:
Bármelyik könyv a kívánságlistámról.
Persze abszolút legjobban a Madeleine L'Engle és a Jane Austen könyveknek örülnék, de áhh… igazából mindnek. :)
♛♛♛♛♛
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!

♛♛♛♛♛

4 megjegyzés:

  1. Én eddig egy helyen láttam ilyen Könyvmegállót (bár nem tudtam, hogy így hívják), az egy művelődési központ előtt volt. Csak régi könyvek voltak benne, sok tankönyv, meg lexikonok, helyesírási szótár... azért regények is akadtak, de többnyire olyanok, amikről korábban még sosem hallottam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én ezt a cikket találtam (http://stilblog.hu/2012/06/14/egy-konyvert-cserebe-szazat-konyvmegallok-obudan/) az Óbudai Könyvmegállókról. Persze gondolom, hogy senki nem a kedvenceit teszi bele, de "hátha" alapon, ha megyek kirándulni, akkor lesz nálam +1 könyv ilyen helyzetekre :)

      Törlés
    2. Én is Óbudán láttam! :)

      Törlés
  2. Könyvmegálló? Mik vannak Régebben sokat jártam könyvtárba, gyerekkoromtól, aztán megszakadt a dolog, mikor elköltöztem és a könyvtáros lett a szomszédom, aki dörömbölt állandóan a falon. Azóta inkább megveszem a könyveket.

    VálaszTörlés