2016. június 30., csütörtök



Havi összefoglaló - 6. fejezet: JÚNIUS

(Ezt a rovatot a „havi összesítő” címke alatt lehet megtalálni.)

ZSÚFOLT hónap volt! Munkafronton, magánéletileg, könyvmolyként és abszolúúút mindenhogyan. Folyamatosan jöttünk-mentünk mindenfelé mindenkivel, talán csak a barátnőkből volt kevés, de Szimirzám költözik, én dolgozom, Jeffi meg csúnyán néz ránk, amikor azt hiszi, hogy nem látjuk, amiért ennyire el vagyunk tűnve.
Miről írtam? A 22 új polclakómról, a Könyvhétről, a molyos interjúról, ami velem készült az előző hónapban, színházi előadásokról, perverz teszkós vásárlásról, kapott névnapi ajándékról, adott csak-úgy ajándékról, a nyereményjáték nyerteseiről és mindenféléről, ami éppen eszembe jutott.

Szép voltál június, imádtalak az első napodtól az utolsóig! Kíváncsian várom a júliust!
(A folytatáshoz olvass tovább! ⇩⇩⇩)

❖❖❖❖❖
Mi történt 2016 júniusában?
❖❖❖❖❖
Személyes kitérő –
Én és a könyvek - bevallásom következik. Ebben a hónapban 22 példánnyal növekedett a polclakók száma. Kaptam 2 recenziós példányt, 1 könyvet ajándékba kaptam, cseréltem 1 regény és vettem magamnak 18 könyvet! :)

Recik (2)

Két Athenaeum friss megjelenést is kaptam a hónapban, bár a munka miatt el vagyok csúszva a recikkel, de ezeket alig vártam:


Ajándékba kapottak (1)

A „Névnapos ajándékozás – 2016.” elnevezésű eseményre még tavaly jelentkeztem kíváncsiságból, de nem hittem volna, hogy ennyire eltalálják a szívem vágyát. Annyira aranyos volt az egész kis csomag! Ha erre jársz, kedves k_annamaria – még egyszer köszönöm szépen! =^.^= Nagyon jól eltalálta a névnapi ajándékomat: Amy Tintera: Reboot – Lázadók hajnala


Csere (1)

Egy mollyal cseréltem az Állattemető című King könyvemet egy másik Kingre: Stephen King: Hasznos holmik!

Vásároltak (18)

Már elmeséltem, hogy 15 könyvet vettem magamnak a Könyvhéten – ezt elolvashatjátok az arról szóló bejegyzésemben: Könyvheti beszámoló, avagy így jártunk a Vörösmarty téren 2016-ban (~~~ A magamról készült képek inkább érdekesség gyanánt kerültek bele, nem fogom folyamatosan feltolni a fotóimat a blogra, ne aggódjatok! :) ) 
Továbbá nem bírtam kihagyni a TESCO EB miatti romantikus-erotikus akcióját se, így vettem magamnak még 3 könyvet a hónapban, mert 200 Ft-ért nem bírtam otthagyni őket:

Más érdekeltségek –

Elsején egyből megérkezett Ligeia meglepetése, amiről írtam a májusi összefoglalóban. Tudom róla, hogy hatalmas Korongvilág-fan, így nem mehettem el egy 2016-os Discworld naptár mellett csak úgy!


Megérkeztek a nyereményjátékon kisorsolt könyvek a nyertesekhez és beérkeztek tőlük a képek:


Megnéztem a színházban a Karamazov testvérek című darabot, aminek beleszerettem a zenéibe, de a neten csak egy van fent sajnos. Elgondolkodtató, meghökkentő és durva darab, de nagyon élveztem.

A TESCO-s vásárlás az úgy történt, hogy… elmeséljem? Kikarcoltam már moly.hu-ra, de akkor nosza! Bemásolom:
~~ Nagyon enyhe 18+ utalás, csak mondom. :) ~~

Úgy történt, hogy akadt némi szabadidőm múlt héten és megbeszéltük @Szimirzával, hogy elugrunk a Tesco-ba, rálesni az EB miatti romantikus-erotikus regények akciójára… Ám a Drága nem jött végül el velem, de felhívtam, hogy mik vannak és egy adagot már be is pakoltam a kocsimba, de még gondolkodott néhányon, megígérte, hogy majd visszahív.
Hívom anyumat, hogy mit vegyek…
– Hozz két kígyóuborkát… – szólt az ukáz, mentem egy kört a zöldséges rész felé.

@Szimirzával ismét telózunk, bepakolászok pár könyvet, majd lerakom és elindulok a pénztár felé… már a cipőknél járok, amikor eszembe jut valami és nem bírom ki, felhívom, aztán belesírok/-röhögök a telefonba, hogy „Basszus, most itt állok minimum tíz romantikus-erotikus könyvvel meg két kígyóuborkával… Mit fognak gondolni rólam?!”
De persze elhoztam mindent. ,)


PC-game téren annyi változás van, hogy bár nincs időm időigényesebb játékokba belekezdeni, de a LIMBO indie játék ingyenessé vált verziójának nem tudtam ellenállni és beszereztem. Most viszont napok óta veszteglek egy olyan résznél, amiről tudom, hogyan kéne összehozni, de béna vagyok gyorsasági pályákon és feladtam. (Egyelőre legalábbis.)


A POTTERMORE-ra felkerült egy új varázslóiskola, az Ilvermorny beosztó tesztje, mely szerint az ottani iskolában a WAMPUS ház tagja lennék. A gondom annyi, hogy míg a Roxfortban Mardekáros lennék, mely háznak a színei zöld+ezüst, a Wampus színei arany+vörös… Mostakkormivan? :)) Maradok hű mardekáros!
(DESZYnél lehet olvasni a házról, a pottermore.com-on pedig regisztráció után kitölthetitek a Roxfort és az Ilvermorny tesztjeit.)

A munkahelyemen minden oké, bár júliustól változik egy-két dolog (igazgatóváltás, stb.). Kíváncsi leszek, mi lesz… Egyelőre nagyban toljuk a LIGET –et, ami a színház ingyenes, nyári rendezvénysorozata. Heti 3 estén ingyenes koncertek vannak a Petőfi Ligetben nálunk – én pedig alkalomadtán ügyelek (hallgatom a zenét és kedvesen mosolygok).


A májusi MOLYFAGGATÓ rovatban rövid interjút adtam: itt meglesheted!

A hónap zenéi ~
Anconai szerelmesek betétdalai – Munka közben előkerült az utóbbi évek egyik nagy kedvence, amit nem láttam a színházban, de a kolléganőm kapott egy belsős dvd-t és megnéztük. Valami elképesztő, milyen haláli az egész! Az egyik színésznek olyan hangja, hogy legszívesebben bezárnám valahova, hogy akkor énekeljen, amikor csak szeretném. (Tisztában vagyok azzal, hogy nem túl egészséges hozzáállás, de a pasi hangja… Imádom! Mondjuk mindenki isteni a darabban, kár, hogy már nem lesz többé porondon nálunk a színdarab…)

Két kedvencem:


Akinek van ideje és kedve, nézze meg az egész darabot, mert fantasztikus: Anconai szerelmesek (Radnóti színház) *

* (A linkekről: ez mondjuk másik társulat más színészekkel, más stílusban előadva, stb… a mi felvételeink nem nyilvánosak, sajnos. Viszont ezekből vágtam én is magamnak csengőhangokat. :D)

Júliusi terveim:
- Recenziós példányok:

- Kölcsön könyvek (Vegazustól):

- Könyvtári példányok kivégzése:
Debora Geary: Modern boszorkány ~ már olvasom is…

- Saját példányok kivégzése:


Mini-könyvklub Vegazussal és több más bloggerrel!

Helyzetjelentés

A havi könyvklubos regényünk egy igazán fordulatos disztópia volt: J. Goldenlane: Napnak fénye! Nekem nagyon tetszett, bár nem az a laza, gyorsan haladós regény, amire számítottam, de belefért a hónapba… (Úgy hiszem, Jeffi meg fog csúszni vele… ma beszélgettünk és a melegben nem tud koncentrálni / nincs kedve olvasni… Tartok tőle, hogy sok más taggal is ez a helyzet, mert elég kevés visszajelzés és bejegyzés érkezett eddig a könyvvel kapcsolatosan!)

Aki elolvasta, szerette, de ha nem is tetszett neki: elismerte, hogy zseniálisan felépített regényről van szó. Meglepőnek tartom a nagy egyetértést, bár szerintem is király olvasmány – jól beválasztottuk!


JÚLIUS - A következő könyv egy olyan regény, amit megkaptam ajándékba @Lorelle-től jó pár hónapja, szóval kéznél van: Veronica Rossi: Végtelen ég alatt.


A kapcsolódó bejegyzéseim a mini-könyvklub címke alatt elérhetőek!
❖❖❖❖❖
Könyvek és a blog -
12 könyvről írtam a hónapban: 
  1. Ernest Cline: Armada
  2. M. R. Carey: Kiéhezettek
  3. J. Goldenlane: Napnak fénye
  4. Rebecca Chance: Luxus és csók
  5. David Levithan - John Green: Will & Will (Will & Will)
  6. David Levithan: Hold me Closer - Engedj közelebb! (Will & Will)
  7. Cecelia Ahern: A Vétkes (A Vétkes 1.)
  8. Papp Dóra: Tükörlelkek (Tükörlelkek 1.)
  9. Tara Sivec: Csábítások és csemegék (Csokoládéimádók 1.)
  10. Tara Sivec: Életek és édességek (Csokoládéimádók 2.)
  11. Leiner Laura: Nélküled (Bexi 4.)
  12. Agatha Christie: Az Ackroyd-gyilkosság (Hercule Poirot 4.)

Rájöttem, hogy a sokféle kihívás miatt olvasok ennyiféle regényt. Ezt kénytelen voltam belátni, mert a hónapban egyedül a Luxus és csók, illetve a Napnak fénye voltak olyanok, hogy nem kihívásra olvastam őket! Volt musical szövegkönyv, ifjúsági LMBT regény, zenés tini könyv és billogozott kamaszos regény is. Volt nyomozós krimi is, romantikus is, erotikus is, sőt világvégés is (ebből többféle akadt: zombis meg űrlényes). A gondom az, hogy több könyv tetszett, mint amennyi nem, így pedig iszonyatosan nehéz kiválasztani csupán hármat, amit különösen jónak tartottam a hónapban.

TOP 1 – Az Ackroyd-gyilkosság ~ Poirot egyszerűen zseniális! Bár néha habzott a szám, annyiszor dörgölte másik orra alá a szürke kis agysejtjeit, de őt így kell szeretni. Izgalmas, fordulatos olvasmány… és rájöttem, hogy ki volt a gyilkos!
TOP 2 – Kiéhezettek! ~ Erre én most azonnal el akarok menni a moziba! Komolyan, mikor kezdik már vetíteni? Már azok az emberek is igen mondtak, akiket megkérdeztem, hogy megnézik-e velem a moziban! :D
TOP 3 – Napnak fénye ~ Ha rajtam múlna, ezt a regényt is megfilmesíteném, mert micsoda látványvilágot lehetne alkotni neki! A könyv stílusa annyira megfogott, hogy ide-nekem-most-azonnal valami másik regényt az írónőtől! (Bár még vacillálok azon, hogy mit…)

Egyéb bejegyzéseim: 1 book tag és 2 könyvhetes bejegyzés. – 

❖❖❖❖❖
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
A képek némelyike SAJÁT vagy saját szerkesztés! 
A többi meg a Pinterest tábláimról van.
❖❖❖❖❖


3 megjegyzés:

  1. Ez a 200-as akció durva volt a Tescóban. Én nem is tudtam, hogy van ilyen, de mikor vásárolni voltunk, belefutottam. Nem akartam hinni a szememnek! Ráadásul nemcsak erotikus könyvek voltak, hanem egy olyan is, amit a Könyvhéten 500 Ft-ért szereztem be, és akkor tök örültem neki, milyen jól jártam vele ennyiért. Erre pár héttel később ott van 200-ért a Tescóban... kicsit bosszantott! :D

    Egyébként azt hiszem, júLiusi terveket akartál írni június helyett.

    Gratulálok az interjúdhoz, jól sikerült! :) Érdekes volt olvasni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is így jártam a Sírkert-trilógiával... de most meg szinte mind +1 csomó másik regény akciós a líránál! :D (Amúgy tényleg szépen elsumákolták a teszkós eb-s akciót, én is molyon hallottam róla először...)
      http://www.lira.hu/hu/cimke_list/hoseg-akcio-2016?kampany=hoseg-akcio-2016-hirlevel-26

      A júliusit átírtam! :)) Azért csak este volt... köszönöm, hogy szóltál! ^^

      Törlés
    2. basszus, tényleg, ott is 200 Ft a könyvem!
      Persze nem mintha nagy különbség lenne az a 300 forint, de mégis zavar, mert annyira büszke voltam magamra, hogy milyen jól kifogtam azt az 500-as akciót... :D

      Törlés