2016. június 15., szerda



Könyvheti beszámoló, avagy így jártunk a Vörösmarty téren 2016-ban


... in medias res...

ELSŐ NAP - Szimirza

Már tavaly óta rágtam Szimirza fülét, hogy jöjjön el velem idén a Vörösmarty térre. Szerencsére jó kis moly, könnyedén belement, így idén már az első napon ott bolyongtunk a Könyvhéten… De full komolyan: már ott voltunk 10-kor és néztük, ahogy mind több és több könyv, akció és ember kerül elő. (Amúgy az utat végigdokumentáltuk, mert mindketten megígértük a családnak, hogy mindent lefotózunk… anyám a kizárólag ÜRES buszülés kapcsán morgott is, de a mindent, az azt jelenti, hogy MINDENT, nem? ;) )

Mindegy, pár kör után elmentünk Duna-partot nézni, így elütöttük az időt fényképezéssel és nézelődéssel. A Vörösmarty tér környékén RENGETEG turista mászkál föl ’s alá, így nem egy idegenvezetést elkaptunk, de a kedvencem az a pacák volt, akkor úgy nyomta az angolt, mintha egy Dr. Seuss sztorit olvasna fel. Dallamosan, felfelé ívelő hangsúllyal magyarázott a szobrokról! IMÁDTAM.


Aztán visszamentünk még sok-sok kör erejéig a Könyvhétre és sikerült jól bevásárolnunk – főleg az akciós regényekből vadásztunk, de azért néhány régóta tervezett regényt is sikerül egész jó áron beszereznem. Az első helyen, ahol pénzt költöttünk, mégsem könyveket vettünk, hanem mindenféle könyves kegytárgyat. (Idézetes képeslap, Fodor Ákos haikus könyvjelző, hűtő mágnes, satöbbi. – Fantasztikus cuccok voltak, nagyon jó áron.)



Könyvek terén

Mi is volt, mi is volt? Az ANIMUS-nak volt 2 könyv = 1000 Ft akciója, ami egy nagyon állat akció volt, ott hagytunk pár ezrest náluk! (Szimirza a skandináv krimikre ugrott, én a fantasykra buktam). Az ATHENAEM-nál komplett trilógiát vettem, bár gondolkodtam egy sárkányos szatyron is, de ezt végül kihagytam. A FUMAX-nál most csak egy illusztrált mesekönyvet vettem és ott hagytam a Vészmadarakat (Bár megtapiztam. *.* Elképesztően szép az egész könyv!). A KOLIBRI-nél is körbenéztem az újak között, de aztán egy régebbi kiadványon akadt meg a szemem (aminek gyönyörű a borítója és emlékeztem, hogy @Sicc mennyire szerette). Az AD ASTRA standjánál majdnem sikerült kiegészítenem a Jean le Flambeur-trilógiámat, de a meglévő 2. rész mellé csak a 3-at találtam meg a dobozban… Ilyen ez a showbiznisz. :D Amúgy imádom ezeket a sérült, szépséghibás könyves dobozokat az ilyen eseményeken, mert a legtöbb könyv: 1) nem sérült és 2) nem szépséghibás, de ha az is, bevallom – engemet a belbecs érdekel. És sikerült az egyetlen itthon kitűzött célomat beváltanom – vásároltam a WOW standjánál. Relatíve drágák és elérhetetlenek a könyveik, így nem tudtam ellenállni, amikor beharangozták az akár 43%os akciójukat.


Amiket én vásároltam az ELSŐ napon:

3 db Bartimaeus sorozatrész (A szamarkandi amulett, A gólem szeme, Ptolemaiosz kapuja)
Csodaidők 2. része (Raana Raas: Csodaidők 2. – Kiszakadtak)
Időcsavar 4. része (Madeleine L'Engle: Özönvíz)                     
komplett Sírkertek Királynője-trilógia (Örök kísértés, A birodalom, A próféta)


12 könyv az első napon, mit ne mondjak, nem bírtam magammal… ráadásul nem ám 1 vagy 2, esetleg 5 alkalommal jártuk körbe a terepet! Áhh, dehogy! Csak cirkáltunk körbe-körbe és nézelődtünk (már amikor nem pihentünk –kajáltunk a központi szobor árnyékában két vásárlás között.) Alig bírtunk hazamenni Szimirzával, de iszonyat jól éreztük magunkat, haláli a csaj! =^.^=



MÁSODIK NAP - Vegazus

Abban egyeztünk meg, hogy a Deák téren találkozunk a templom előtt, így egyedül utaztam fel a Népligetbe (ezzel a könyvvel szórakoztatva magam: Engedj közelebb!) és elmetrózgattam. Az előző naphoz képest korán értem oda, ugyanis Szimirzával elnézelődtünk (vagy nem tudom :D), szóval hívtam anyut, amikor is egy nő elkezdett merőn nézni… Ő is várakozhatott, de furcsa volt. Már a végén bebeszéltem magamnak, hogy Vegazus egy negyvenes nő, amikor elém toppant a másik irányból és egy szívroham után be is mutatkoztam neki. :D


Vele is elég sokszor körbementünk, mindent jól átnéztünk, minden titkos kincses ládát feltúrtunk, KFC-ztünk és csak úgy eldumálgattuk az időt. (Később értem haza, mint előző nap. :)) Lehet, hogy Vegazus sültbolondnak tart, de ezt így kereken nem mondta ki… ez van, folyton járatom a számat és ide-oda csapongok a magam fejemben logikus nyomvonalon. Én örülök, hogy sikerült bezsúfolnunk egy közös napot az évünkbe! Pláne, hogy egyből egy ilyen jót. =^.^=


A vásárolgatás!

Az előző nap megvettem a WOW standján a Fall Away sorozat első részét, aztán este addig gondolkodtam, hogy úgy döntöttem, beruházok a folytatásra is (1,5. rész), így ott kezdtünk. Vettünk 1-1 Isabel Wolff könyvet valamelyik standon szintén 2 könyv = 1000 Ft akcióban. (Infó lejjebb.) Aztán tanulva az előző nap hibájából, hogy kihagytam a MAXIM 1+1 akcióját, úgy terveztem, hogy megveszem Alexandra Bracken Sötét elmék-sorozatának a második részét és mellé megkapom az elsőt ajándékba. ÁM, nem volt már az első részből… így esett, hogy Vegazussal áttúrtuk a zsákbamacskás dobozt, ahol végül meglett az első rész, így a másodikat majd a harmadikkal együtt szerzem be valószínűleg. :D  Óh, és így szereztem be életem első zsákmacskás könyvét!

Amiket én vásároltam a MÁSODIK napon:

Penelope Douglas: Nélküled (előző nap vett sorozatrész következő része)

*Szóval A legjobb kép róla Vegazusnál van, nálam pedig ugyanattól az írónőtől a következő regény van:


Ez is 2 könyv = 1000 Ft akció volt, amint megakadt a szemünk, szóval megállapodtunk abban, hogy az egyikünk megveszi az egyiket, a másikunk a másikat, aztán csere-berélünk. Illetve visszacseréljük őket, mert a kölcsönkönyveket vittük magunkkal haza… :’)


OFF a ZsákbaCicákról!

Őszintén szólva, mi Vegazussal meglestük a KMK zsákbamacskáját is… azt hiszem, hogy elég jártas vagyok a kiadók által forgalmazott regényekben, de egyetlen egyet bírtam 100 %-ra megtippelni a kézbe vettek közül. A MAXIM standjánál meg talán kettőt NEM tudtam kitalálni – ebből az következik, hogy ez utóbbi standon Zsákbamacska kezdőknek nehézségi szintű játék van, míg a KMK-nál Zsákbamacska profiknak szinten megy a játék. ;)

Azt hiszem, hogy nagy vonalakban ennyi volt a 2016-os június 9-ém és a 10-ém. Persze átélni ezerszer izgalmasabb volt, mert marha nagyokat beszélgettünk, meséltünk a lányokkal mindkét nap.

Köszönöm a figyelmet!
Jó olvasást! =^.^=




2 megjegyzés:

  1. Nagyon jó volt olvasni a beszámolódat.:) Hasonlóan őrült és imádnivaló volt, mint a mienk. Jövőre is ott leszünk. :) Bea

    VálaszTörlés
  2. Jaj, de cuki az a legelső kép rólad Shakespeare-el!! :)

    A sültbolodságról meg már ott is mondtam, hogy nem tartalak bolondabbnak magamnál. :D Jó kis nap volt, örülök, hogy tudtunk találkozni és élőben is beszélgetni!!

    VálaszTörlés