2016. június 7., kedd



Könyvheti megjelenések, amik izgatják a fantáziámat



Kiadó szerint:

Agave Könyvek, Libri, Kolibri, Művelt Nép, Twister Média, Maxim, GABO, GABO SFF, Fumax, WOW, Főnix Könyvműhely, Manó Könyvek, Tilos az Á, Delta Vision, Park, Könyvmolyképző


Nagyon úgy néz ki, hogy sikerül idén is – immár másodszor! – eljutnom a Vörösmarty téren (Bp.) tartott Könyvhétre, így körbelestem az akkorra beharangozott regények között. Persze a még meg nem kezdett sorozatok soron következő köteteit nem vettem bele a gyűjtésembe, mert elég hosszú nélkülük is a lista! 

87. Ünnepi könyvhét
(2016. június 9-13.)

FIGYELEM!
A poszt nem az összes várható könyvheti megjelenést tartalmazza, hanem ezek azok a könyvek, amikre szemet vetettem. Jó lenne megvenni, kölcsönkérni, elolvasni, megtapogatni őket, mert tetszik a sztori, a borító vagy éppen a cím. Röviden: szerintem érdekesek!
❖❖❖❖❖
Agave Könyvek
(katt a nagyobb képért)

~ Neil Gaiman nagy kedvencem, így nagyon örülök az új regényének (Köztesvilág – fantasy), de a régi könyvének az új, bővített kiadásának is (Csillagpor - fantasy)! Nagyon várom Az ötödik évszak című könyvet, ami egy dark fantasy + apokalipszis sztori kombó. LKH: Anita Blake-sorozatának az új része (Jason) inkább csak megszokásból szerepel a listán, de kihagyhatatlan. Van egy érdekesnek tűnő horror is az Agave repertoárjában (Szellemek a fejben) és humoros sci-fi űropera is (Vörösingesek).

Libri és Kolibri


~ Az első könyv a címe miatt tetszett meg, a másodiknak az íróját szeretem. Szóval A boldog emberek olvasnak és kávéznak című könyv egy francia romantikus regény, ami eléggé kívül esik a komfortzónámon, de érdekel. Az Elképesztő! egy illusztrált gyermek- és ifjúsági irodalmi mű, amiben a Tündérboszorkány-trilógia szereplői ismét feltűnnek. (Imádtam a trilógiát, alig várom ezt a könyvet!)

Művelt Nép

~ Vessetek meg, de kíváncsi vagyok Az alávetett folytatására… ráadásul a bortója sokkal királyabb, mint az első részé!

Twister Média

~ Az Arctalan szerelem című regényt pveronika beharangozója óta szeretném elolvasni (link itt), egyébként egy romantikus-szerelmes, de megrázó regény. A Vörös betűkkel könyv egy alakváltós urban fantasy, az „ide-nekem” fajtából! (És igen, a borítók és a címek is közrejátszottak a választásban.)

MAXIM


~ Egyik borítóért se vagyok különösebben oda (ezek közül), de az új Maddox könyvé kritikusan béna… A Gyönyörű áldozat könyvben Taylor története fog körvonalazódni, bár nem tudom, mennyire érdekel… A lány éjfélkor érdekelne, de ki tudja, hogy ez már hányadik poszt, amiben „hamarosan megjelenik”? Csak tolják és változtatgatják a borítóit szegény könyvnek. A Nyírd ki ezt a naplót! egy kreatív könyv, amiben meg kell csúfolni a könyvet különféle módokon. Szórakoztatónak tűnik, érdekel a dolog. Az Ilyen a boldogság pedig a Milyen is a boldogság? folytatása, amit nagyon szerettem, bár még a blogos korszakom előtt olvastam. :D

GABO és GABO SFF


~ A Poggyász nélkül egy útkereső / útmutató könyvnek tűnik, de lényegében az alcíme fogott meg: „Minimalista mese szerelemről és barangolásról”! A vízvadász című regényt már az angol megjelenésekor kiszúrtam magamnak, mert kedvelem a posztapokaliptikus történeteket akkor is, ha sci-fik.

FUMAX

~ Szerintem ezt várom a legeslegjobban! Urban fantasy, horror, misztikus, thriller! Király borító, figyelemfelkeltő cím, iszonyat jó fülszöveg – szóval várom, várom, várom. :D

WOW kiadó

~ Nem igazán értem, hogy mégis miért tartották meg az angol címet (magyar címet vagy alcímet nem is kapott a könyv), de a magyar borító nagyon jó lett. New adult zenés mű halállal.

Főnix Könyvműhely

~ A Csillagfényszövők egy magyar ifjúsági fantasy iszonyat cuki borítóval, a Vérvörös horizont @Wee könyve, ami egy már létező könyvének az univerzumában játszódik, és két történetet tartalmaz. (Pici család, mert azt a könyvét még nem olvastam, de steampunk kalandregényekről van szó, vagyis kihagyhatatlanok!)

Manó Könyvek

~ Az Ami a szívedet brummja… egy verses gyerekkönyv, de ez a cím, ez a borító! Muszáj volt belevennem a gyűjtésembe. Szupercuki! A világ legrosszabb gyereke könyv csak azért tetszik, mert nagyon jópofa lett az újrakiadás borítója.

Tilos az Á


~ Az Egy szót se szólj! című regény egy elég depressziós ifjúsági regény, ami foglalkozik a bulimiával, a zaklatással és a gyásszal is. Odavág majd, az biztos, de érdekel. Az Én vagy senki meg egy thriller, ami engemet meglepett a kiadót látva, de éppen emiatt került a listára.

Delta Vision


~ Belelkesedtem az e havi mini-könyvklubos olvasmányunk miatt, szóval, amikor megláttam, hogy kiadják újra, akkor felkerült a listára. (A folytatását is kiadják vele együtt, szóval érdemes meglesni őket.) Humoros, magyar fantasy.

Park


~ Oké, bevallom, a borító fogott meg… Romantikus chick lit, cuki borítóval és érdekes címmel.

Könyvmolyképző // Elit Start: 06. 09.


~ A nyertes átka azóta érdekel, mióta elárasztotta a tumblr-t a gyönyörű borítójáról a rengeteg kép… amúgy egy fantasy disztópia fiataloknak, amiben rabszolgák is vannak. Lehet nem vagyok célcsoport, de ez a borító. Hű! A halhatatlanság szabályai egy elég ronda borítójú, de vámpíros ifjúsági sorozat kezdőkötete. Kedvelem Julie Kagawa stílusát, emiatt érdekel a sztori. A STAGE DIVE második kötete a Play – Futam (MAL KÖNYVE!!!) new adult erotikus-romantikus, aminek az első részét is bírtam (Lick – Taktus). A Két CC könyv pedig Simon történetét folytatja az Árnyvadász akadémián.

❖❖❖❖❖
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
❖❖❖❖❖


5 megjegyzés:

  1. Köszi a válogatást, érdekes volt végigolvasgatni!! :) A brummogós tényleg nagyon aranyosnak tűnik. :) A Poggyász nélkül kicsit nekem is birizgálja a fantáziám, de igazából nem gondolom, hogy tényleg jó lenne. Hát majd bele kell lapozgatni a Könyvhéten, hogy jobban meg tudjam ítélni.

    A Nyírd ki ezt a naplót, az micsoda? Hogy kell érteni azt, hogy "meg kell csúfolni a könyvet különféle módokon." Fogjak egy ollót és döfjem bele? Vagy mi? :)

    A romantikussal és a chick-littel megleptél. Tényleg ilyen jó volt a Milyen is a boldogság?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Milyen is a boldogság? egy nagyon cuki véletlen kapcsán összetalálkozó átlagos lány és egy világsztár sztorija, persze kamaszok mindketten. Cuki, light-os és én bírom az írónőt. :))

      Nyírd ki ezt a naplót - nem hallottál még a "wreck this journal" jelenségről? Nézzél körbe google-n! Lényegében adott egy szép, majdhogynem üres naplóféleség, ahol minden páros oldalon van valami feladat... Például: ragaszd tele a naplónak ezt a két oldalát fehér dolgokkal, húzd végig a városon a naplót egy madzagra kötve, rajzolj bele valamit ceruzával, erre az oldalra kenj sarat, rajzolj vonalakat - miközben buszozol, vonatozol és/vagy sétálsz, erre az oldalra írj le egy szót újra és újra... stb. Rengeteg idióta, kreatív feladat. :D Épp csak az nincs benne, hogy kend össze pörkölttel ezt az oldalt. :D
      Ez is ilyen feszültséglevezető könyv!

      Törlés
    2. Hát hallod... én erről még sose hallottam. :D Le vagyok maradva. Engem biztos nem győztél meg ezekkel a feladatokkal arról, hogy nekem kell ilyen napló, de azt azért elhiszem, hogy levezet némi feszültséget. Biztos mókás. :) Egyébként úgy tűnik, az olló beledöféssel nem is nyúltam mellé. ;)

      Törlés
    3. Ki tudja? Lehet, hogy van benne ilyen feladat is ám, csak még nem láttam róla képeket a neten. :D Én bírom az ilyen marhaságokat. Van például a 'Finish this book' meg a 'Mess' vagy a 'This is not a book' ugyanettől az "írónőtől". Szerintem hülyére kereste magát ezzel az activity book dologgal. :D

      Amúgy itt van két videó, ahol két youtuber átlapozza a befejezett naplóját: https://www.youtube.com/watch?v=2dlwhjIJbx4
      https://www.youtube.com/watch?v=Y5QMqpkGHNs

      DURVÁK. :D Tuti nem lenne türelmem hozzá, de várom az első magyar napló-sétáltatókat. :D

      Törlés
  2. Köszi a videókat! Az különösen tetszik, hogy a szomszéd kertjébe kellett elrejteni az egyik oldalt! :D Néztem közben egy csomó fotót is a neten, kezd egyre jobban megtetszeni ez a könyv. :) Tényleg lehet kreatívkodni bőven, ha van az embernek hozzá ötlete.

    VálaszTörlés