2017. november 26., vasárnap



AniTiger - Ez vagy Az BookTag


Heyho!
Nagy hírem van: ma eltűztem egy utolsót nyaralni az évben. Vagy Gyenesdiás felé tartunk, vagy már a kedvenc wellness hotelünkben rendezgetem az útra vitt könyveimet. Attól, hogy én leléptem még lesznek friss bejegyzések, mert egy kicsit előre dolgoztam. Szóval stay tuned! ;)
A tagre @MFKata (MFKata gondolatai bloggerinája) hívott meg - az ő kitöltését IDE kattintva olvashatjátok -, bár a kihívás óta eltelt egy kis idő. (A régi könyvjelzőim között böngészve találtam rá a 10-11 hónappal ezelőtti kihívásra. Lassan kapcsolok. :))) 
Szeretném, ha Dorka (Anya olvas) kitöltené, ha ráér! ;)
❖❖❖❖❖
Olvasni a kanapén vagy az ágyban?

Ágyban!

Egyrészt nincsen kanapén, másrészt imádok hason fekve olvasgatni… Mivel gyűjtöm a díszpárnákat*, el lehet képzelni, hogy mennyire be tudok kuckózni közéjük egy paplannal és egy könyvvel. *(Lehet, hogy inkább így kéne fogalmaznom: „gyűjtöttem a díszpárnákat”, mert már nem engednek behozni egy újat se a lakásba. ;))

Főszereplő: férfi vagy nő?

Nő.

Ha választhatok, akkor Nő, pedig szinte az összes sorozatomnak férfi a főszereplője… Amúgy nagyon ritkán olvasok férfi szemszögben íródott könyveket. Valahogy jobban tudok azonosulni a női főszereplőkkel. (Vajh’ miért?)

Trilógia vagy Tetralógia (~Három vagy négy részes) ?

Trilógia.
Tetralógiából egyedül Az emlékek őrét tudnám mondani, amit végigolvastam. Valahogy jobban csúsznak a trilógiák.

E/1 vagy E/3 szemszög?

E/1
Jobban bele tudom magam élni az E/1 szemszögbe, bár néha jobban esik, ha egy sztori E/3-ba van megírva és van egy kis távolság köztem meg a szereplők között…

Olvasás reggel vagy este?

Este!
Nagyon érdekelnie kell a könyv végének ahhoz, hogy én reggel olvassak! Általában a kávém felett zombizva gépezem az ébredés utáni első órában. Viszont este imádok bekuckózni az ágyamra (ld. feljebb) és órákig olvasni elalvás előtt.

Könyvtár vagy könyvesbolt?

Könyvtár.
Az egyik drágaságom (@Jeffi) a helyi könyvtárban dolgozik, szóval nem csak könyvbeszerzés végett szoktam arrafelé portyázni. Tök jó fej könyvtárosaink vannak, ráadásul mióta kialakítottak egy TiniSarkot babzsákfotelekkel, azóta néha beülünk oda is dumálni a másik drágámmal, @Szimirzával.

Megsirasson vagy megnevettessen a könyv? ->

Nevettessen.
Nem szoktam és nem is szeretek sírni (mert utána napokig migrénem van). OFF: Eláruljam, hogy miért nincsenek a blogon állatos könyvekről értékelések? Azért, mert azoktól rommá bőgöm magam és napokig felmosórongy vagyok lelkileg.

Fekete vagy fehér könyvborító? ->

Fekete.
…mert kevésbé piszkolódik. Viszont ha választhatok, akkor inkább a SZÍNES borítóra szavazok!

Karakter-orientált vagy cselekmény-orientált könyv?

Is-is.

Imádom a fantasztikus karaktereket, de ha a történet rémes, akkor kár a szereplőkért. Azt hiszem, inkább a sztori legyen izgalmas, de egy jó sztorit meg az unalmas / egysíkú karakterek teszik tönkre.

❖❖❖❖❖
Jó olvasást!
Köszönöm a figyelmet!
❖❖❖❖❖


1 megjegyzés:

  1. Először is: jó nyaralást, kellemes kikapcsolódást és feltöltődést kívánok! ^^
    Másodjára pedig, köszönöm a kihívást, már készítem is, mert én is úgy járok mint, te :D

    VálaszTörlés