2017. június 14., szerda



AniTiger és a 88. Ünnepi könyvhét és 16. Gyermekkönyvnapok


Először is leszögezném, hogy csupán az első napon, csütörtökön voltam fellelhető – és semmilyen titokban felosonás NEM történt. Nagyon vicces, hogy annyira antiszociálisnak (?) gondoltok, hogy el bírjátok képzelni rólam, hogy lazán felkommandózom titokban. (Egyébként én is el tudom képzelni magamról, csak mondom! :D)

A csütörtöki nap annyiban ideális, hogy kevesen vannak, még pakolnak az árusok, alakulgatnak az akciós placcok, szép lassan megtelik a tér – és ezt élvezet végigkövetni! Én imádom az első napját mind a Könyvhétnek, mind a Könyvfesztnek, bár mindig fel tudnék jutni a jövőben is az összes első napra! 
De…
Az első nap egyetlen dolog miatt nem a legideálisabb, mégpedig azért, mert nagyon sok barátom, kedves ismerősöm egyszerűen nem ér rá. Megszakadt volna a szívem, ha nem tudtam volna egy pillanatra se összefutni Lorelle barátnőmmel vagy Vegazussal. De velük sikerült, ami boldoggá tesz! Nagy meglepetésemre még wmagdával is sikerült találkoznom! Viszont van pár Moly, akikkel szívesen bandáztam volna és ők szombaton értek csak rá… C’est la vie.
❖❖❖❖❖
CSÜTÖRTÖKÖN TÖRTÉNT

Jeffivel, a Lapról-lapra bloggerinájával felbuszoztunk a Népligetbe, ahonnan a 3-as Metróval eljutottunk a Deák Ferenc térre. (Egyébiránt az ő beszámolóját IDE kattintva érhetitek el.) Lépten-nyomon olvasó embereket észleltünk, közben persze mi másról szólt volna a vita, mint a könyvekről?  Odaérve felmerült a kérdés, hogy merre menjünk, amiből az lett, hogy estig vagy ötvenszer körbejártunk minden egyes bódét.



Volt, ahol inzultáltak minket. (Vagyis egy fószer magában – hangosan - beszélve írta a könyvét és amikor felbukkantunk, akkor beleszőtte Jeffit, akinek volt annyi esze, hogy a mellén a nevével menjen emberek közé. :D) Gyorsan le is léptünk, mert a szemkontaktus nem volt meg, csak a furcsa érzés, hogy direkt játsszák nekünk a futóbolondot.

Volt, ahol örömmel vártak. Például a FUMAXnál, ahol kaptam is egy lebeszélt recenziót:
Imádom Josh Malermant és nekem az új könyvének a borítója irtóra bejön! Ijesztő és dögös. 


Volt, ahol áttúrtam a zsákbamacskákat, aztán vettem néhány könyvet 2+1 akcióban. Így jártam a Maximnál. Mindent kitaláltam a segítség alapján, de egyik se kellett vagy már megvolt. Előfordulhat, hogy túl sok MAXIMos könyvem van… ennek örömére vettem gyorsan még hármat a Könyvhéten 2+1-be!

(Aztán itthon jutott eszembe, hogy még várok is egy előrendeléses csomagot a kiadótól. Huppsz.)

Volt, ahol nagyon, nagyon, nagyon bevásároltunk! Szimirzával eldöntöttük, hogy Jeffi megkapja a rettentően vágyott TÚLONTÚLt a júliusban esedékes születésnapjára. Na, de épp aznap reggel kellett volna eredményt hirdetnie a kiadónak a Túlontúl-Papírtigris nyereményjátékán, ahol szerintem az összes barátunk és családtagunk indult. (Mert nem egy kuncsorgó levelet küldtünk nekik, hogy ha nyernének – JÁTSSZANAK!!! -, akkor örülnénk – JÁTSSZATOK TI IS! – a nyereménykönyvnek.) :D Szóval kb negyedóránként néztem, hogy megvolt-e már a sorsolás, aztán késő délután úgy döntöttem, hogy nem érdekel. Úgysem nyerünk. Menjünk bevásárolni. Lett egy Túlontúl ugye ajándékba és vett még egy másik könyvet is magának Jeffi (Peter F. Hamilton: Eltékozolt ​ifjúság). 
Magamnak vettem hármat:

Egy szép 3+2 akcióval távoztunk tőlük… erre este nézem a kiadó blogját, hogy Jeffi nyert… Gyerekek, instant agyvérzés.



Volt olyan stand, amit mind ahányszor megnéztünk, ahányszor elmentünk mellette, mert tavaly hülyére vásároltam magam náluk. Az ANIMUSról van szó. Megsimogattam a szép, új Harry Potter könyvet vagy százszor, aztán egyszer arra jártunkban látom, hogy a 2 db 1000 Ft akciós részlegükön kint van egy HP8 és egy új borítós 5. rész. Úgy lecsaptam rá, hogy az ott nézelődő fiatal csapat majdnem megvert, amiért elkapkodtam előlük a kincseket. (Jeffi is csak nézett, utána órákig hallgattam, hogy mennyire utál. :D)





Nagy sokára odaért hozzánk Vegazus is, aki jelezte, hogy még mielőtt lépünk haza, fussunk össze. Megebédeltünk (délután!) a KFCben, közben a két bolondos barátnőm összeismerkedett. Nem sokkal kajálás után picit összefutottunk wmgadával is egy pár szóra és nagy örömömre Lorelle-em is befutott, mielőtt indultam volna haza.

Volt nagy öröm és nagy cipekedés, de nagyon jól éreztük magunkat. Remélem, hogy mindenkinek jól telt a Könyvhét, ha kijutott és aki nem jutott ki, azért meglepte magát 1-2 könyvvel. Online is tök jó akciók voltak, az egyiket ki is használtam… mintha nem vettem volna elég könyvet csütörtökön… 
VELÜK ZÁRTAM A NAPOT: 

❖❖❖❖❖
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
❖❖❖❖❖


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése