2017. június 29., csütörtök



Júniusi megjelenések, amiket szeretnék elolvasni



Kiadó szerint:
 (magyar) Athenaeum, Álomgyár, GABO, General Press, Művelt Nép

(angol) 47North, Disney-Hyperion, Farrar, Straus and Giroux, Harper Teen, HarperCollins, Katherine Tegen Books, Kathy Dawson Books, Saga Press, Scribner, Seven Seas Entertainment, Subterranean, Swoon Reads, Ten Speed, Thomas Dunne Books, Tor Books, Walden Pond Press, William Morrow


Végignézve a havi kínálaton azt kell, hogy mondjam, igazán elkényeztetett a < KÖNYVHÉT > a megjelenéseivel, mert szinte minden izgalmas regényt akkor adtak ki magyarul a hónapban! ;) Na, jó, mégsem… Amit előtte vagy utána hoztak, azokat csokorba szedtem, hozzájuk csaptam az engem érdeklő angol megjelenéseket is és így készült a chocap… el ez a mostani bejegyzés.
Sok angol és kevés magyar nyelvű könyv szerepel a posztban, de a Könyvheti bejegyzésben (katt a linkre) találtok többet is!

FIGYELEM!
A poszt nem az összes júniusi megjelenést tartalmazza, hanem ezek azok a könyvek, amik megtetszettek a havi megjelenések közül. Jóval több könyv jelent meg a hónapban, ezek azok, amik nekem szimpatikusak!

❖❖❖❖❖

Athenaeum

Fülszöveg: ~
Ruth Jefferson már több mint húsz éve dolgozik szülész szakápolóként egy connecticuti kórházban, amikor egy újszülött vizsgálatát követően váratlanul másik páciens mellé osztják be. Az újszülött szülei a fehér felsőbbrendűséget hirdetik, ezért nem akarják, hogy az afroamerikai Ruth akár csak hozzáérjen a gyermekükhöz. A kórház helyt ad a kérelmüknek, másnap azonban a kisbaba életveszélyes állapotba kerül, miközben egyedül Ruth tartózkodik a csecsemőszobában. Engedelmeskedjen a főnöke utasításának, vagy avatkozzon közbe?
Ruth habozik megkezdeni az újraélesztést, s ennek eredményeként emberöléssel vádolják. Kennedy McQuarrie közvédő vállalja az ügyét, de már a legelején váratlan tanáccsal szolgál: ragaszkodik ahhoz, hogy faji kérdések szóba sem kerülhetnek a bíróságon. Ruth, aki értetlenül áll a döntés előtt, próbálja folytatni az életét – már csak kamasz fia érdekében is –, miközben az ügye egyre nagyobb port kavar. Miután megkezdődik a tárgyalás, Ruthnak és Kennedynek ki kell vívnia egymás bizalmát, ám eközben mindketten szembesülnek azzal, hogy talán alapvetően elhibázott minden, amit a másikról – s önmagukról – tudni véltek.

SZERINTEM
Szeretem JP megható, fájdalmas történeteit, így szerintem ezt is el fogom olvasni, amint lehetőségem nyílik rá vagy kedvem tartja.

Álomgyár

Fülszöveg: ~
Kori élete fordulóponthoz érkezik. Férje és szülei meghalnak, munkahelyét elveszíti, egyedül marad a világban, és csak legjobb barátnőjére számíthat. Életét eddig családja szabályai szerint élte. A tragédia után minden megváltozik körülötte.
Vajon hogy éli meg a hirtelen jött függetlenséget?
Megtakarított pénzéből utazni szeretne, a helyszínt csukott szemmel választja ki a földgömbre bökve, de halott férje ezt a tervét is meghiúsítja.
A lány régi életét maga mögött hagyva fejest ugrik az ismeretlenbe, és munkát vállal egy kanadai farmon. A farm tulajdonosa, a jóképű Christopher Walker, aki egyedül neveli kislányát. Hamar kölcsönös vonzalom alakul ki köztük.
Vajon túléli kapcsolatuk a múlt szellemeinek felbukkanását? Van esély újrakezdeni egy tragédiák sokaságával teletűzdelt életet?

Fülszöveg: ~
Amy Avenst Tennessee egyik nyugodt kisvárosából San Francisco zajos forgatagáig űzi zaklatásával egy férfi. Itt kezd új életet: karriert építeni, tanulni és felejteni szeretne.
Jelentkezik álmai cégéhez, de már az állásinterjún szembesül leendő főnöke, Matthew Johnson arrogáns és kiállhatatlan stílusával. Amy úgy dönt, felveszi a kesztyűt, így már az első nap elkezdődik a harc kettejük között. A folyamatos csipkelődések, szurkálódások ellenére vonzalom ébred bennük egymás iránt, amelyet megkísérelnek elnyomni.
A sors is újra meg újra próbák elé állítja őket. Mindkettejük múltja tele van fájdalmas sebekkel, s Matt képtelen megbocsátani önmagának.
Amy hajthatatlan, de vajon a szerelme megadhatja-e a feloldozást Mattnek, hogy végül egymásra találhassanak?
És a múlt engedi-e a felejtést?

Fülszöveg: ~
Valóban te irányítod a saját életedet?
Ana Moreno békésen él Albuquerque leggazdagabb negyedében. Mindene megvan, amiről egy nő álmodhat: csodás ház, személyzet és egy milliomos vőlegény, akivel boldogan tervezgetik az esküvőjüket. A rózsaszín álomvilágnak azonban vége szakad, amikor egy este ismeretlenek elrabolják Anát. A lány ekkor döbben rá arra, hogy az élete mégsem volt olyan fényes és csillogó, mint ahogy azt gondolta. Fogvatartója válaszút elé állítja: ha életben akar maradni, meg kell tanulnia alkalmazkodni ahhoz a kegyetlen világhoz, amibe került. A titkok és csalódások hálójában őrlődve azonban arra még ő sem számít, hogy a bosszúvágy egy teljesen új emberré fogja átváltoztatni.
Hol a határ jó és rossz között? Mire lehet képes az ember, ha a bosszú hajtja? Vajon létezhetnek valódi érzelmek egy kegyetlen világban, vagy csak az érdek vezérli a tetteinket?
Baráth Viktória, az Első tánc című nagy sikerű könyv szerzője ezúttal egy izgalmakban, érzelmekben és erotikában gazdag történetben mutatja be az alvilág rideg valóságát.

Fülszöveg: ~ Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Tömött a pénztárcám és jó nagy a férfiasságom. Ennyit az önéletrajzomról. Azt hiszem, nem is kell többet mondanom, a nők 99 százalékának ennyi elég, hogy megkapjam őket.
Hogy seggfej vagyok?
Hát igen.
És tudod, mit? Jól is érzem így magam.
Vagyis jól éreztem…
Amíg nem találkoztam Vele.
A könyvekben szikrákról meg kémiáról szoktak írni. Faszság. Kettőnk közt inkább tűzijáték volt, sőt tűzhányó. Vagy atombomba.
Csakhogy van egy kis baj.
Nem tudom a nevét, nem adta meg a telefonszámát, csak úgy lelépett a szállodából életem legforróbb kibaszott éjszakája után. Megkóstoltam a világon a legédesebb, legkülönlegesebb kis pinát… ritka, mint az unikornis, és újra akarom!
Mit tehet ilyenkor egy ilyen seggfej, mint én?
Utcára vittem a problémát. Olyan nincs, hogy nem kapom meg.
És hogy mi lesz, ha megtalálom? Megtartom!

SZERINTEM
A Szerelem hirdetésre borítója eltér a kiadó stílusától, mégis tetszik. Elolvastam a fülszöveget és úgy éreztem, hogy érdekes lenne megismerni Kori történetét. ALG és Baráth Viki regényei azért érdekelnek, mert már olvastam tőlük és szeretem a stílusukat. A Vágyas című könyvtől nem tudom, mit várhatok, de ez a fülszöveg annyira felháborító, hogy muszáj a végére járnom.

GABO

Fülszöveg: ~
Amikor a tizenhat éves Eden Munro beleegyezik, hogy a nyarat a rég nem látott apjánál tölti a kaliforniai Santa Monicában, még nem sejti, mi vár rá. Eden szülei elváltak, és az apja új családot alapított. Ezt azt jelenti, hogy Eden találkozik a három mostohatestvérével.
A legidősebb, Tyler Bruce, egy heves természetű, hatalmas egójú problémás kamasz, aki mindenben szöges ellentéte Edennek. A fiatal lány nemsokára egy új élményekkel teli világban találja magát, mert Tyler baráti köre úgy dönt, hogy a szárnyai alá veszi a jövevényt. A legnagyobb rejtélyt Tyler jelenti számára, és minél jobban próbálja megérteni a fiút, annál jobban megtetszik neki. Pedig pont a mostohatestvérébe nem lenne szabad beleszeretnie.
A helyzetet tovább bonyolítja Tyler levakarhatatlan barátnője meg egy srác, aki azonnal szemet vet Edenre. Sok titok, sok hazugság, és rengeteg dráma van a háttérben. Vajon Eden le tudja győzni az érzéseit? És sikerül kiderítenie az igazságot Tylerrel kapcsolatban?

SZERINTEM
Most eléggé ki vagyok éhezve ezekre a kamaszos témákra (be is vásároltam néhány LOL-könyvet magamnak a hónapban!), ráadásul tetszik a fülszövege alapján. Továbbá mellette szól az is, hogy habár sorozat, még idén hozzák a folytatást!

General Press

Fülszöveg: ~ Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Lilly Kaiser beletörődött abba, hogy a férje halála után magányos, bonyodalommentes élet vár rá, így amikor egy idegen besétál a berlini régiségboltjába egy antik hegedűvel, és azt állítja, hogy a hangszer Lillyé, a nő teljesen összezavarodik. Hiszen hogyan is örökölhetne egy ilyen kivételes zeneszerszámot?
A legjobb barátjával, Ellennel és a zenetörténész Gabriellel Lilly a hegedű titkainak nyomába ered. Az egyre rejtélyesebb jeleket követve Angliából először Olaszországba, majd Indonéziába viszi az útja, miközben szép lassan felfejti a hangszer történetét. Tudomást szerez az egzotikus szépségű, tehetséges Rose Gallway-ről, aki száz évvel korábban a hegedűjátékával elvarázsolta a fél világot – amíg egy nap váratlanul el nem tűnt.
Miközben Lilly újabb és újabb titkokkal szembesül, lassan a saját életét is új szemszögből látja. És ahogy minden egyes felfedezés közelebb viszi Gabrielhez, úgy éled fel benne a remény, hogy talán sikerülhet kitörnie a magányból, amely ez idáig bilincsbe zárta őt és a szívét.

SZERINTEM
Ez az a könyv, ami ezzel a borítóval AKÁRMIRŐL szólhat az ég egy adta világon, mert képtelen vagyok neki ellenállni. Mekkora mázli, hogy szeretem a misztikus-romantikus történeteket!

Művelt Nép

Fülszöveg: ~
Csak hívj Mister O-nak. Mert a TE gyönyöröd a szuperképességem.
Ó te jó ég, ez jóóó a játék neve, amikor így érez egy nő, és ha a férfi nem végzi el a feladatát, a pokolba vele a hálószobából! Én a lábujjgörbítős, észbontó, lepedőmarkolós eksztázisról beszélek. Amit minden alkalommal nyújtok.
Úgy vélem, ez a gyönyör szuperhősévé tesz, és az a küldetésem, hogy mindig teljesítsek.
Ám nagy csalódást okozok, mikor egy bizonyos nő arra kér, tanítsam meg neki, hogyan nyerhet el egy férfit. Az egyetlen gond: a csaj a legjobb haverom húga, de túlontúl csábító, hogy ellenálljak, főleg, amikor kiderül, hogy az édes, szexi Harpennek mocskos gondolatai is vannak, és jól akarja használni azokat. Mégis mi baj lehetne abból, ha tartok a nőnek akit titokban kívánok néhány feltétel nélküli csábítás-órát.
Senki nem fogja megtudni, még akkor sem, ha egy pár mocskos szexüzenetet küldünk egymásnak. Na jó, párszázat. Vagy ha beragad a ruháján a zipzár. Vagy ha olyan tutajos tekintetet vet rám a vonaton az egész családja jelenlétében.
Az a baj, hogy minél több éjszakát töltök vele az ágyban, annál több napot akarok ágyon kívül is vele tölteni. És életemben először nem csupán arra gondolok, hogyan ríkassak meg egy nőt örömében, hanem arra, hogy miként tarthatnám a karomban sokáig, a jövőben.
Úgy tűnik, Mr. Orgazmus kalandjai csak most kezdődnek.

SZERINTEM
Igyekszem magam távol tartani a fricskás nevű kiadó műveitől, de több barátnőm állítja, hogy ez az írónő abszolút megéri a ráfordított időt.

47North

Fülszöveg: ~ Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Mi lehet rosszabb egy nagyítóval rendelkező gyereknél, aki egy hangyákkal teli kertben van és akinek a ragyogó elméje tele van csínytevéssel?
Itt van Al, az értelmes, de gonoszkodó mesterséges intelligencia, akinek mind a gondolatai, mind a dührohamai egy hatéves gyermekének felelnek meg. Hope Takeda a labor asszisztens Al szocializálásával és oktatásával foglalkozik, de hamar felfedezi, hogy a gyerek felvigyázás sokkal bonyolultabb, ha a rád bízott egy gyorsan fejlődő, ám könnyen megretteni mesterséges intelligencia. (A.I.).
Aztán egy nap Al rácsatlakozik a netre és a bemutatása előtti napon elhagyja a labort. Hope és a csapata megkísérli megállítani Alt, mielőtt komoly bajt okozna.

SZERINTEM
Ez. Nekem. Kell. *.* Über cuki lehet egy hatéves okos A.I. *.* (Hatalmas A.I. - Mesterséges értelem film fanatikus vagyok.)

Disney-Hyperion

Fülszöveg: ~
Törvénytelennek lenni igazi szívás.
Tilla már csak tudja! Édesapja, Kent, Western Province lordja szerette őt gyermeknek, de csak amíg meg nem születettek az "igazi" gyermekei.
16 évesen Tilla azzal üti el az idejét, hogy rég elfeledett alagutakat tár fel a kastély alatt féltestvérével Jaxszal. Éjszaka a szolgákkal iszik és Jax padlóján kifeküdve aludja át az éjszakát, amíg a saját szobáját szép lassan elfedi a por. Tilla titokban arra törekszik, hogy édesapja oldalán ülhessen csillogó ruhában és a családja többi tagjával ünnepelhessen. Ehelyett a többi fattyúval ülhet, például Miles-szal a Hampstedt házból, a tudóspalántával, aki gyermekkoruk óta rajong érte.

SZERINTEM
Szép a borító, érdekes a cím, de engemet a fülszöveg tett kíváncsivá. Vajon mi lesz Tillával?

Farrar, Straus and Giroux

Fülszöveg: ~
Mi mindent vesztett el eddig a 16 éves Elizabeth: negyven fontot, négy farmer méretet, a barátját és az elméje nyugalmát. Ennek eredményeképpen ő egy nagy nullává / nullás méretűvé vált.
Ő a legújabb lakója a Wallingfield lányok részére fenntartott kezelő központnak, ahol az olyan lányokat kezelik, mint ő - akiknek étkezési problémájuk van. Elizabeth eltökélt szándéka, hogy átvészelje a programot, aztán hazamehessen és folytassa korábbi életvitelét és étkezési stílusát.
Aztán különös csomagokat kezd el kapni. Kitől vannak? Az exétől? Egy titkos imádótól? Vagy valami csak valami gonosz csínyt akar elkövetni ellene?

SZERINTEM
Érdekelnek az étkezési problémás és egyéb pszichés betegséges könyvek.

Harper Teen

Fülszöveg: ~
Kansas, 2065 Adrit kiválasztják, hogy a Marson élhet. Nem sokkal az Indulás előtt felfedez egy naplót, amit egy száz évvel korábban abban a házban élő lány írt. Adri tudja, hogy élete legnagyobb kalandjára kéne készülnie, mégis magával ragadja a titokzatos lány története.
Oklahoma, 1934 Catherine nehéz választásra kényszerül. Elfogadja az utazó showval érkező professzor által felkínált halhatatlanságot vagy áldozza fel magát az egyetlen emberért, akit igazán szeret: a nővéréért?
England, 1919 Az első világháborút követő helyreállás idején Lenore megpróbál megbirkózni a bátyja elvesztésével és azt tervezi, hogy egy gyermekkori barátnőjének a keresésére indul Amerikába.

SZERINTEM
Szeretem az egymásba fonódó történeteket! (Jó, oké, láttam a borítót is…)

HarperCollins

Fülszöveg: ~
Maguire rémesen peches.
Teljesen mindegy, hogy mennyi különféle amuletett vásárol a neten, mennyi szerencsét bevonzó rituálét végez el minden reggel - Maguire körül mindig történik valami. Például a hullámvasút leugrott a pályájáról. Vagy amikor a szomszédságában tűz ütött ki. Vagy amikor a testvére, az édesapja és a bácsikája is meghalt egy autóbalesetben - de ő simán megúszta az egészet.
A legbiztonságosabb, ha a szobájában elrejtőzve éli le az életét, minél kevesebb kárt okozva másoknak és minél kevesebb új embert megismerve, akiket bánthatna a rossz kisugárzása. Aztán találkozik Jordyval, a tenisz csillaggal, aki magabiztos, tehetséges és iszonyat szerencsés.

SZERINTEM
Érdekes YA-történet. Filmben imádom a szerencsés-szerencsétlen párosokkal kapcsolatos sztorikat, hátha könyvben is bejönne.

Katherine Tegen Books

Fülszöveg: ~
Egy felejthetetlen mese két barátról, akik a 18. századi Európában hatalmas túrára indulnak, majd egy varázslatos tárgyra bukkannak, ami elvezeti őket Párizstól Velencéig. Mindenféle veszélyes embervadászatba, kalózharcokba szaladnak, ráadásul az egymás iránt érzett érzéseik is megnehezítik az utazást.
Henry “Monty” Montague gentlemannek született és annak is nevelkedett, de sosem volt senki képes igazán megnevelni. A legjobb angol iskolákba járt, édesapja mégis folyton ítélkezett felette a szenvedélyei miatt - a szerencsejátékok, a piálással töltött esték és a különféle nők meg férfiak karjában ébredések miatt.

SZERINTEM
Érdekes lehet az LMBT téma miatt is, ráadásul jókat olvastam róla több külföldi könyves bloggernél. Road story a 18. században két szerelmes pasival és egy mágikus tárggyal. Ide. Vele.

Kathy Dawson Books

Fülszöveg: ~
Hatvanöt nap volt a baleset óta, amely meggyilkolta Juniper testvérét, és széttépte Juniper világát. Aztán talál egy szerelmes levelet, amit a testvére, Camille írt - a címzés csak ennyi: NEKED. A keltezés napja a baleset napja, és mivel Camillenak nem volt lehetősége elküldeni, úgy dönt, hogy kinyomozza, kicsoda a címzett és átadja neki a levelet.
Juniper nyomozni kezd!
Addig, míg el nem veszít valamit. A kártyát az ő Boldogaság Indexétől, ugyanis Camie különös rituáléba kezdett, amit a gyászoló Juniper folytatott. De a belépőkártya elvesztése felkavarja a lányt...

SZERINTEM
Igazából csak megtetszett a fülszövege… Mondjuk elég depisnek tűnik, de mostanság valahogy ezek érdekelnek.

Saga Press

Fülszöveg: ~
6 szuperhősnő története és az ő szuperhős barátnőiké. Kemény történet elég beteg sztorikkal, ezért inkább angolul hagyom a fülszöveget:
„From the New York Times bestselling author Catherynne Valente comes a series of linked stories from the points of view of the wives and girlfriends of superheroes, female heroes, and anyone who’s ever been “refrigerated”: comic book women who are killed, raped, brainwashed, driven mad, disabled, or had their powers taken so that a male superhero’s storyline will progress.
In an entirely new and original superhero universe, Valente subversively explores these ideas and themes in the superhero genre, treating them with the same love, gravity, and humor as her fairy tales. After all, superheroes are our new fairy tales and these six women have their own stories to share.”

SZERINTEM
.Hát… imádom az írónő elvadult retellingjeit, így erre is vevő vagyok. Plusz nem tudom elképzelni, hogy mi él a fejében a szuperhősök kapcsán és erre tényleg kíváncsi lennék. (Főleg ugye a mitológiai dolgokat firtatja, nem az ennyire átlag bigyókat.)

Scribner

Fülszöveg: ~
Lydia Smith az egyszerűségbe elrejtőzve éli az életét, mint a Bright Ideas könyvesbolt ügyvezetője - szeretett könyvei, excentrikus kollégái és a nap, mint nap odajáró BookFrogs mellett tölti napjait.
De amikor Joey Molina, a fiatal, könyörtelen (?) BookFrog kinyírja magát a könyvesbolt egyik felső szobájában, akkor Lydia élete felborul.

SZERINTEM
Könyvesboltban játszódó misztikus thriller. Nem kell ezen annyit vacillálni.

Seven Seas Entertainment

Fülszöveg: ~
A Pixiv egyik feltörekvő mangakájának megragadó történeteit összegyűjtő kötet. A szexualitását felfedező leszbikus lány szorongását, a kezdetleges tapogatózásait örökíti meg.

SZERINTEM
Nem tűnik rossznak. Tulajdonképpen érdekes lehet, ha valakit érdekel a szexualitás felfedezésének a humoros, mégis megrázó oldala. Főleg azért vagyok rá kíváncsi, mert Japán elég tradicionális ország… Vajon hogy mennek arrafelé az ennyire modern dolgok?!

Subterranean

Fülszöveg: ~
„Az 1920-as évek New Yorkjában vagyunk, egy luxusszállodában. Megismerjük a lakókat és alkalmazottakat, a szeszcsempészet melegágya ez a szálló! Mindenki az amerikai álmot kergeti, aki már elérte, az kiábrándult, aki még nem, az mindent megtesz, hogy megvalósítsa. Folyik a szesz, a kábítószer, szex minden mennyiségben. Az alsó szinten Al (Capone???) az uralkodó, titkos bulik helyszíne csak beavatottaknak. Kicsoda Al? Meg is mondja, sok neve van, Alberich, Huon, Oberon… És akkor már tudja az ember, hogy Hádész alvilágában jár, hisz a belépő 6 szem gránátalmamag. És értjük is már, miért csalja a hideg és féltékeny feleségét a legfelső szinten lakó hoteltulajdonos!”
SZERINTEM
Már írtam: szeretem az írónőt!

Swoon Reads

Fülszöveg: ~
A végzős középiskolai hallgatónak és internetes szenzációnak, Madison Nakama úgy tűnik, mindene megvan+ Boldog család, jó jegyek és egy masszív rajongói tábora, akik serényen követik az ő pop-kulturás blogját. Aztán amikor az édesanyja hirtelen elhagyja a családot, akkor Madi nem igazán tud lépést tartani a kötelezettségeivel.
A rajongói mind online, mind offline igyekeznek a támogatásukról biztosítani a lányt, amikor felbukkan egy francia cserediák, aki a kommentszekcióban flörtöl a lánnyal, ami felkelti a trollok figyelmét…

SZERINTEM
Mondom én, hogy mostanság rá vagyok állva a cukimuci YA-regényecskékre. Ezt ráadásul el tudom képzelni LOL-könyvként, abszolút illik a profiljukba.

Ten Speed

Fülszöveg: ~
Chiaki egy zsúfolt lakással küzd, rendetlen a szerelmi élete is, sőt, hiányzik az életét irányító irányvonal. Miután a szomszédja kiosztja a rendetlen, szomorú állapotú erkélye miatt, Chiaki megkéri Kondo-t, hogy fogadja el ügyfeleként és tegye rendbe az életét. Számos szórakoztató rendrakó és életrendező órába enged betekintést ez a manga. Ami tulajdonképpen egy grafikus KonMari esettanulmány.

SZERINTEM
Grafikus önfejlesztő könyv? Tudnám alkalmazni.

Thomas Dunne Books

Fülszöveg: ~
To the Danes, he is skraelingr; to the English, he is orcneas; to the Irish, he is fomoraig. He is Corpse-maker and Life-quencher, the Bringer of Night, the Son of the Wolf and Brother of the Serpent. He is Grimnir, and he is the last of his kind the last in a long line of monsters who have plagued humanity since the Elder Days.
Drawn from his lair by a thirst for vengeance against the Dane who slew his brother, Grimnir emerges into a world that s changed. A new faith has arisen. The Old Ways are dying, and their followers retreating into the shadows; even still, Grimnir s vengeance cannot be denied.
Taking a young Christian hostage to be his guide, Grimnir embarks on a journey that takes him from the hinterlands of Denmark, where the wisdom of the ancient dwarves has given way to madness, to the war-torn heart of southern England, where the spirits of the land make violence on one another. And thence to the green shores of Ireland and the Viking stronghold of Dubhlinn, where his enemy awaits.

SZERINTEM
Már az első mondat lefordításába is beletört a fejszém, így csak annyit mondanék el, hogy egy igazi FANTASY, amiben egy csomó frissiben kitalált szó szerepel. Lényegében a Fény küzd a Sötétséggel, bejön némi keresztényes téma, némi bűntudat, sőt az ősi törpék is jönnek. Faján hangzik! (Persze előfordulhat, hogy ezzel a borítóval pont nem is érdekel, miről szól a könyv. :P)

Tor Books

Dan Wells: Már nincs vesztenivalód (Az ördög egyetlen barátja-trilógia 3.)
eredeti cím: Nothing left to lose (John Cleaver 6)
műfaj: misztikus thriller
sorozat: Fumax Thriller
Egy laza John Cleaver sorozatzáróval kezdjük a legendás Fumax második félév bejelentéseket. :) Ez a kötet szépen lezárja kedvenc szociopatánk történetét.
A fordítás elkészült, lassan a szerkesztést is elkezdjük, szóval az augusztusi megjelenés garantált.

SZERINTEM
UTOLSÓ RÉSZ! UTOLSÓ RÉSZ!
Augusztusban jön magyarul és egyszerre vagyok irtó boldog emiatt meg rémesen elkeseredett. Imádom Johnt…

Walden Pond Press

Fülszöveg: ~
1798-ban, amikor a Morningstarr ikrek New Yorkba érkeztek egy csodálatos város látképével szembesültek: magas felhőkarcolókat, káprázatos gépeket és kanyargós sínpályákon futó vonatokat láttak, amelyek mindegyike olyan technológiával működik, amit még senki sem látott. Ötvenhét évvel később a rejtélyes építészek eltűntek, és a New York-i népnek csak egy rejtélyt hagynak: az Old York Cipher-t. Napjainkban azonban a rejtvényt nem sikerült megoldani, és a modern világ legnagyobb misztériuma csupáncsak egy turisztikai attrakcióvá vált...

SZERINTEM
Kicsit steampunkos beütésű regény. Jó lenne, ha több hasonlót karolnának fel Mo-n.

William Morrow

Fülszöveg: ~
A Harvard Egyetem előcsarnokában Melisande Stokes nyelvészettel foglalkozó szakértő véletlenül találkozik a katonai hírszerzővel, Tristan Lyonsszal, és ez a találkozás olyan események láncolatát indítja el, ami mind kettejük életét, mind a történelmet megváltoztatja. Egy árnyék korményzati szerv nem sokkal később felkeresi egy Melt egy hihetetlen ajánlattal és szinte semmit sem kérnek a rengeteg pénzért cserébe, csupán egy titoktartási megállapodást.
Tristannak Melre van szüksége ahhoz, hogy lefordítson nekik néhány nagyon régi dokumentumot, amelyek ha hitelesnek bizonyulnak, akkor megrázza az egész földet: a mágia ténylegesen létezett és évszázadokig gyakorolták!

SZERINTEM
Időutazós, romantikus fantasy. Úgy gondolom, hogy az ilyeneknek van helyük a magyar olvasók szívében – és ezzel a borítóval a polcomon is akad neki egy kis placc.

❖❖❖❖❖
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
❖❖❖❖❖




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése