2014. március 14., péntek



A hét halálos bűn - könyves verzió

  
Honnan ered ez a poszt?

Az ötlet több általam követett bloggertől jött. Akik írtak A 7 halálos bűn témában:

Ahonnan minden ered:


Mi is az a 7 főbűn?

A képen balról – jobbra az egyik kedvenc animém szereplőivel szemléltetem a bűnöket.


  • Wrath: Madam Red - HARAG
  • Gluttony: Charles Grey - FALÁNKSÁG
  • Greed: Sebastian Michaelis - KAPZSISÁG
  • Envy: Lord Randall - IRIGYSÉG
  • Sloth: Lau – LUSTASÁG (vagy jóra való RESTSÉG)
  • Pride: Ciel Phantomhive - BÜSZKESÉG
  • Lust: Grell Sutcliff - BUJASÁG

„A hét főbűn olyan negatív jellembeli tulajdonságokat jelöl, amelyek hajlamosítanak a tízparancsolatban jelölt bűnök elkövetésére. Ezek tehát az emberi bűnök forrásai.” – súgja szakszerűen a Wikipédia.
[

HARAG - Melyik szerzővel állsz utálom / szeretem viszonyban?  

Több író is átfutott az agyamon hirtelen, de a legambivalensebb számomra LaurellK. Hamilton. Nagyon szeretem, mert az egyik kedvenc sorozatomat az Anita Blake, a vámpírvadászt megírta és írja ma is, de aztán megjelent MerryGentry és elakadt a szavam.
EZ MI?
Egy zseniális sorozat – szimpatikus, szerethető, kegyetlen, egyénileg is izgalmas szereplőkkel, aztán egy jó kezdésű érdekes alap sztoriból elhalványuló menetű tündér-pornót farag. Mellbe vágott, mert egyből megvettem az első 3 kötetet, mert ki gondolta?! - …és csak másfél regényt bírtam legyűrni, aztán azóta is ott porosodik a polcon.
Szeretem és utálom a két sorozata miatt.

[


FALÁNKSÁG - Melyik könyvet faltad örömmel újra és újra minden megbánás nélkül?

Mondhatnám a Harry Potter könyveim és az Anita Blake sorozatot, de az igazi, egyetlen és totálisan elkopottra olvasott könyvem, ami már fürdött a Velencei-tóban, parfümben, fürdővízben és szaunázott velem az egy Nora Roberts könyv.
NoraRoberts: Bűbájosok! Aztán kapcsolódott mellé a második könyv – a folytatás - Nora Roberts: Tündérvarázs címmel. Fagylaltosak, kávésak, elsárgultak – mondjuk eleve piacról „kukázott” és nagyon-nagyon szeretett, sokszor olvasott könyvek.
Bűbájos, szerelmes, boszorkány történet – csak ajánlani tudom Morgana, Sebastian és Anastasia történetét.

[


KAPZSISÁG - Melyik a legolcsóbb könyved? Melyik a legdrágább?

Ha az ajándékba kapott, cserélt és nyereményjátékokon nyert könyveket nem számítjuk, akkor 100 Ft. a legolcsóbb könyvem! Az érdi piacon láttam meg AbbyLee: Hol jár az eszem? című könyvét és nagyon örültem a jó vételnek. Aztán elolvastam! Nagy csalódás volt, na…
A második kérdésre sokkal könnyebb válaszolnom, mert 2013 vége felé történt. A legdrágább könyvem a Sir Arthur Conan Doyle: Sir Arthur Conan Doyle összes Sherlock Holmes története I. és II. – 7000 Ft. volt, és még így is csoda, hogy sikeres rátaláltam egy egri antikváriumban!

[



IRIGYSÉG - Mely könyveket szeretnéd a leginkább megkapni ajándékba?

Mit nem akarok? Van párszár könyv, amiért ölni tudnék, de még ezt is leszűkítettem pár könyvre. Egy Nagyon-nagyon-nagyon szeretném kívánságpolcra. 40 könyv.
A teljes Harry Potter sorozatot angolul, 5-6 Cassandra Clare-t (3 Pokoli szerkezetek könyvet, a Bukott angyalok városát, az Elveszett lelkek városát és az újat is), Battle Royale-t, Az éhezők vaiadala trilógiát, Az Úr Sötét Anyagai trilógiát, teljes Percy Jackson és az Olimposziak sorozatot, Colleen Houck – Tigris sorozatát… satöbbi.
Oké. A Cassandra Clare könyveket szeretném mindennél jobban jelenleg. (Éppen a Csontvárosba szeretek bele egyre jobban és jobban.)


[


LUSTASÁG - Melyik az a könyv, amelyiket elhanyagoltad lustaságból kifolyólag?

Vavyan Fable: Tündérlovaglás könyve, amit azonnal megszereztem a családi Fable könyvtárba, amint megjelent (a rendelhetőség gomb!) – sőt! Anyukám azóta már másodszor olvasta idén.
Pedig szeretem a Meseanyót, a könyveit és a Halkirálynő-sorozatot is!
Előtte meg pár évig az Alkonyat folytatása állt a polcon, szóval hajlamos vagyok lustán félrefordulni a könyveimtől. Gyalázat!



[



BÜSZKESÉG - Melyik az a könyv, amiről beszélni szoktál, ha nagyon intellektuális olvasónak akarsz tűnni?

Mivel nem igazán érdekel, ki mit gondol… Nehéz kérdés. Jobban belegondolva nem tudok rábökni egy könyvre sem, amire azt mondom, hogy Ez intellektüel! Olvasd!
Ugyanakkor hajlamos vagyok az „Ezt olvastam és könyvben ez meg az történt. Amaz kimaradt, de ez meg sem történt!” – hozzáállásra. Főleg filmezés közben! Szerintem az ilyesmit NAGYON utálják az emberek, én meg nem tudom leállítani magam. Pech! Büszke vagyok, hogy olvastam!



[


BUJASÁG - Mely tulajdonságot találod a legvonzóbbnak egy férfi / női karakterben?


Grrr… Beszéljünk előbb a férfiakról! Van egy folyamatosan bővülő polcom a Moly-on, ahol azokat a palikat gyűjtöm, akiket nem rugdosnék ki az… életemből! Igazából csak két olyan létezik az irodalomban, akiknek azonnal IGEN-t mondanék, ha meglepnének egy gyűrűvel (pedig elég elvetemülten házasság-ellenes vagyok)…
MicahCallahan (Laurell K. Hamilton: Anita Blake sorozatának vérpárduc királya) egy igazán türelmes, segítőkész, művelt, jó beszélgető társ, kedves és SOKAT KIBÍRÓ férfi. Hosszabb, göndör haja és cicasárga szemei vannak. A másik új keletű nagy szerelmem Dhiren a megátkozott tigrisherceg Colleen Houck: Tigris sorozatából. Lovagias, türelmes, sokat bíró, művelt, széplelkű, udvarias, jó beszélgetőtárs. Szintén sötét, göndör hajú és cicaszemű. Összefoglalva a türelmes, erős, szép (papucs?) jófiúkat szeretem!
A nők viszont ne legyenek rózsaszín szemüveges, elszállt, divatmajom bigék! Erős, makacs, határozott, kemény nőkről szeretek olvasni! Katniss Everdeen, Kyra Emett, Anita Blake a kedvenceim! (Őket még akkor sem nagyon rúgnám fel, ha picsognak…)

[

A képeket a deviantart.com művésze - Nimbus-Mage készítette.
TELJES kép: Kuroshitsuji - 7 Deadly Sins : 
Sloth: [link] : Wrath: [link] : Lust: [link] : Envy: [link] : Gluttony: [link] : Greed: [link] : Pride: [link] 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése