2015. január 13., kedd



A. O. Esther: Gombnyomásra (A trilógia 1. része)

Köszönet a recenziós példányért az írónőnek!
(FB / Weboldal / Moly)

„De mit is tudsz te a kinti világról? Vattába csomagolva élted az életedet. Még attól is óvtak, hogy a szél megfújjon. Nos, elárulok valamit: idekint farkastörvények uralkodnak. Vagy ölsz, vagy megölnek…”



Fülszöveg:
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A 19 éves Mia Milton élete fenekestül felfordul, amikor álmában megjelenik dr. Cohen, a halott tudós szelleme, és arra kéri, segítsen befejezni a munkáját, amely egy gombnyomásra megváltoztatja majd a világot…
2222-ben járunk, Manipura városában. A Föld már nem hasonlít régi önmagára. A húsz évvel korábbi Dimenzióváltás óta az emberek látják egymás auráját, így nem titok többé, kinek mit rejt a lelke. A „jók” megalopoliszokba gyűlnek és energiafalakkal veszik körül magukat, a „rosszakat” pedig száműzik a vadonba. Míg a fal egyik oldalán tengernyi luxusban élnek az emberek, a másik oldalon éhínség, nyomor és katonai vérengzés tizedeli őket.
Mia tisztában van azzal, mit kockáztat, amikor a szellem utasítására sírt rabol és betörést követ el, mégis jeges zuhanyként éri a hír, miszerint kettős gyilkossággal vádolják. Menekülnie kell hát a rengetegbe, holott ártatlan. A sors Liam Blackwood, a fejvadász karjába sodorja, aki zsigerből gyűlöli a manipuraiakat, miközben súlyos adósság nyomja a vállát bajba került öccse, Russel miatt. Döntenie kell, hogy a becsületére hallgat és a lány pártjára áll, vagy inkább a Mia fejére kitűzött vérdíjjal menti saját bőrét.
Eközben a rémséges vadonban, a Hobbs-birtokon élő két fiatal lány, Ruby és Stella arról álmodnak, hogy szerencsét próbálnak a csillogó nagyvárosban. Munkát vállalnak odaát, ám hamar rájönnek, hogy a mesés aurák fénye súlyos titkokat rejteget. A felismerés sajnos későn érkezik, és a lányoknak küzdeniük kell, ha élni akarnak. 
A vadonban szüntelenül tart a vérontás, gyilkos mutánsok szedik az áldozataikat, akiket mesterségesen tenyésztett ki a katonaság a népesség-szabályozásra. Dylan, Mason és Liam gyerekkori jó barátok, akik a Hobbs-birtokon élők biztonságát vigyázzák, ám ők sem számítanak a lavinára, amit a Milton-lány üldözése eredményez, és ami mindannyiuk életére hatással lesz.

A halálesetek sorra követik egymást. Mia egyre mélyebbre merül a látomásokkal teli rejtélyben, miközben a világ véres valósága is fenyegeti. Öl vagy megölik – nincs más választása, miközben a fojtogatóan sötét múltjából előtörő démonjai is kísértik.
Hőseink útjai ezúttal két, egymástól merőben különböző világba vezetnek. Miközben a halál számolatlanul szedi áldozatait, és az élet oly szívbemarkoló csapásokat mér rájuk, mi más segíthetné őket tovább, mint az élet egyszerű szépségeibe vetett hit, a tábortűz hevében sistergő erotika és a latin ritmusra ringatózó szerelem?

Kedves Olvasóm, készen állsz a nagy utazásra?
470 oldal · ISBN: 9789630892605

Szerintem:
Imádtam ezt a könyvet! Romantikus, akciódús és végig izgalmas történet, az ezoterikus hangulat pedig még inkább megdobta a sztorit. Különösen jó volt a világuk több szegletét is felfedezni – tetszett, hogy Mia által a benti tökéletes világot ismertem meg, míg a Blackwood fiúk (bár főleg Liam) által a kinti farkastörvényekkel szembesültem.

Tetszett, hogy az írónő nem bánik finoman a szereplőkkel, hanem kőkemény veréseket, pofonokat kapnak, és igazi erőszakos jelenetek vannak benne. Persze a romantikus-erotikus részek is komolyak, nem a(z általam) jól megszokott ifjúsági trilógiáról van! Gyilkosság és öngyilkosság, szeretet és gyűlölet, árulás és összetartás, testi és lelki erőszak – ezekből épül fel a történet, nem egy lányregény!

Bár egy hosszú könyvről van szó, mégis lendületes olvasmány; nehéz abbahagyni az olvasást és félretenni a könyvet. Váltakozó szemszögek és váltakozó helyszínek által ismerjük meg a történetet, de maga a sztori folyamatosan halad előre, nem ugrálunk össze-vissza az időben. Különösen tetszett, hogy a Blackwood fiúk egymással kommunikálása miatt a másik szállal is tisztában voltam.

A vége miatt legszívesebben lekaparnám a falat, annyira nem ezt vártam! Ültem a 470. oldal felett és nem hittem el, hogy vége az első résznek. Ha a második résznek is ilyen levegőben lógó befejezése van, akkor az utolsó részig tuti agyvérzést kapok. (Ez az a pillanat, amikor rádöbbennek, hogy még nincs kiadva az utolsó rész.)

Szerelem első látásra: Russel Blackwood. Már most érzem, hogy nem mellettem fog megállapodni az a cukorfalat! (Kérek egy sajátot, mondom a címem…)

Nagyon sajnálom: Ryant, én egész biztos vagyok benne, hogy össze fog törni a szíve hamarosan… (bár ki tudja?! Távol van még a trilógia vége.)

Sírásfaktor: 10/8 - Ruby miatt nem kicsit kiakadtam, fájt a szívem nagyon, de Stella mandalakészítése abszolút betett…

Értékelés: 5
Bővebben:
A barátnőm egyszerűen szerelmes az írónő másik sorozatába, amelynek a neve: Összetört glóriák, alig várja a következő részt. Annyira oda van az angyalos dolgokért, amennyire én a disztópiákért, szóval az én szemem a Gombnyomásra-trilógia hallatán csillant fel.

Álmaim netovábbja - Manipura

Kellemes meglepetés volt ez az utópisztikus város, ami nekem tényleg tökéletes – ha rajtam múlna (és az aurám által lehetséges lenne), már holnap beköltöznék. Minden vágyam Russel a számítógép-vezérlésű ház, amiben Russel lakik és az autó, amely úgy biztonságos, ahogy van: ha nem tudom vagy akarom vezetni, akkor megy magától! Komolyan szerelmes vagyok Manipurába, még ha a divatja nem is jön be, se a tejes cuccok és a müzlik. Rémesen utálom az uszodákat, de az Inhaláló levett a lábamról.

Annyira haragudtam Amandára, de kis gondolkozás után arra jutottam, hogy én sem bolygatnám ezt a tökéletességet, ami az életemet uralja. Önző libának tartom/tartottam, de úgy néz ki, én is az vagyok. Egy konformista, önző liba.

Borító: imádom ezt a szépen díszített, elsőre minimalistának tűnő designt, de igazából az egész kiadvány különleges a maga igényességével. Jó minőségű papír, minden oldalon fejléc könyvcímmel, az aktuális fejezet számával és címével. A személyes kedvencem a szépséges ciráda a fejezetek kezdetén a szám körül.

Karakterek

Nagyon sok mindent elárul a fülszöveg, de így is meglepett, hogy mennyire megkedveltem a szereplőket. Tényleg megszakadt a szívem Ruby és Stella miatt, de még Ryant is sajnálom…

A főszereplők közül Mia és Liam azok, akiket nagyon megszerettem, mert mindegyik karakter nagyon jól felépített, kegyetlen és erős. Egyébiránt Mia és Liam annyira vicces és aranyos együtt, rám fért már egy ilyen szép, romantikus egymásra találás – a kedvencem a táncolós este volt.

 Russelt azonnal megszerettem, imádom az ilyen okoska pasi karaktereket, de megnyugodtam, hogy nem annyira gyenge – amikor Amandát osztotta, akkor nagyokat mosolyogtam. (A kedvenc részeim mégis azok, amiket Emmával töltött!)

Amandáról már ejtettem szót, de hozzátenném, hogy pletykafészeknek tartom ugyan, de jó barátnak. Komolyan hányan mennénk ki a éjnek évadján a buggyant, hallucináló barátnőnkkel hullát ásni a temetőbe? Akármennyire is haragudtam rá, az első pillanattól bírtam a fejét.

A Hobbs- birtok lakóit is megszerettem, szóval nem csupán Manipurától vagyok elájulva. Imádtam ezt az összetartást és összetartozást, remélem sok időt fogunk még abban a „kastélyban” eltölteni. Vannak elképzeléseim arról, hogyan fognak alakulni a párok, de nem fogadnék a tippjeimre. Annak örülök, hogy tényleges szerelmi háromszögről Mia és Liam esetében nincsen szó, mert eléggé unom az ilyesmit.
Haláliak voltak azok a részek, amikor a fiúk – Dylan, Liam és Mason – egymás között marháskodik vagy beszélget. A legtöbbet azoknál a részeknél nevettem, amikor osztották egymást!

Egyetlen dolog, ami nem tetszett a sztoriban?

Egy dolog van. A legelején Liam a húga szobájában alszik, amíg Mia elfoglalja az ő ágyát... és a srác meztelenül alszik a testvére ágyában! Azt hiszem, hogy meggyilkolnám a tesómat, ha belemeztelenkedne az ágyamba. :)))

Dreamcast:
Azon gondolkodtam, hogy tök jó lenne filmen is megnézni ezt a sztorit, hiszen tulajdonképpen minden van benne: harc, mutánsok, szerelem, modernitás, kastély és önellátás, menekülés, tudósok, vadászok és a többi. Azt nem tudom, hogy miként lehetne megoldani az aurás dolgot, de az legyen Hollywood gondja. Mindenesetre én összeállítottam a saját kis színészgárdámat, hátha… (Az ismeretlenek neveit jó lenne pótolni idővel, de még nem találtam meg kik ők.)


Mia Milton - Zooey Deschanel VAGY Palvin Barbara

Liam Blackwood – ismeretlen szexi modell pasi VAGY ismeretlen szexi modell pasi 2

Russel Blackwood - Adrian Grenier VAGY ismeretlen cukorfalat

Stella Blackwood – Gabrielle Wilde

Amanda (Mia barátnője) – Hanna E

Mason – ismeretlen szexi dög VAGY Charlie Hunnam

Dylan Forest - Michael Hudson VAGY ismeretlen tetovált indián srác

Kristen Forest - Q'Orianka Kilcher VAGY Tallulah Morton

Idézetek:
- Pedig szerintem nagyon is bejössz neki, csak fél tőled.
- Tőlem? Hisz szelíd vagyok, mint egy bárány.
Liam felröhögött.
- Aha. Farkasbőrbe bújt bárány akinek már megvolt a fél nyáj.

– Szerinted van túlvilág? – Stella hangja rekedtesen csengett.
Mia meglepetten nézett a lány kerek arcába, de boldog volt, hogy végre megszólalt és beszélgetni akar vele.
– Igen. A testünk csak egy ruha a lelkünk számára, amit az út végén levetünk, hogy újra könnyűvé váljunk és hazarepülhessünk.

– Furcsa lány vagy – mondta Liam és egy puha törölközőt nyomott a kezébe –, de nem hinném, hogy romlott lennél.. – Inkább olyan vagy mint egy színpompás vadvirág, aki a legcudarabb körülmények között is kitart a viharos szélben és a tomboló hőségben, de ha valaki közel merészkedik hozzá, inkább lehullajtja szirmait, mintsem megszelídüljön.

– Nem tudom – mondta Liam –, úgy tűnt, mintha valahogy kikapcsolta volna a tudatát. Mintha nem először kellett volna eltűrnie olyan fizikai fájdalmat, ami ellen tehetetlen. Egyre inkább arra gyanakszom, hogy az olyan tökéletes Manipurában kínozhatták őt
– Ugyan, azt kötve hiszem. Tény, hogy odabent majmok élnek és egymásnak játsszák az agyukat a hülye aurájukkal, de kizárt dolog, hogy tinilányokat kínoznának.
– Pánikbeteg. – Liam szavai hangosan koppantak a hirtelen beállt csendben. – Mégis, egy harmóniától csepegő városban miért lesz valaki pánikbeteg?


☯☯☯☯☯
Képgyűjteményem a Pinteresten: Gombnyomásra.
A. O. Esther képgyűjteménye a trilógiához – itt elérhető.

☯☯☯☯☯

5 megjegyzés:

  1. Érdekesnek tűnik. Már többször láttam a borítót, ami szerintem elég fura, és nem is derül ki róla, hogy mit rejt a könyv, de nem gondoltam volna, hogy disztópiát. Eddig nem is keltette fel az érdeklődésem, de a bejegyzésed már igen. Viszont a függővégeket nem szeretem, úgyhogy kivárom, míg megjelenik a teljes trilógia. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én meg imádom a minimalista designt (is), egyből megfogott :)

      Törlés
    2. Igazából engem is megfogott, mert nagyon figyelemfelkeltő, de álmomban nem gondoltam volna, hogy egy disztópia lapul mögötte. :) És azért szépnek nem mondanám, bár ez meg persze ízlés kérdése.

      Törlés
  2. Az ismeretlen szép leányzó Mia szerepében nagyon "palvinbarbis" :)

    VálaszTörlés