2015. január 15., csütörtök



C. J. Ellisson: Élvezd a vaníliát



„A meló… az csak meló. Nem tart melegen éjszaka, nem öregszel meg vele, és az anyagi biztonságon kívül a világon semmit nem tesz érted. Nem lesz tőle gyereked, és nem gondoskodik rólad, ha megbetegszel, nem kap el, ha megbotlasz. És nem állít meg, ha mérgedben egy mozgó kocsi elé akarsz kilépni.”


Fülszöveg:
Fedezd fel a benned rejlő rossz kislányt, és engedd szabadjára…

Heather Pierce unja, hogy szakmai és magánéletében is a háttérbe szorul. Egyetlen éjszakára kétségbeesetten szeretne más bőrébe bújni, ezért részt vesz egy villámrandin. Talán itt, névtelenségbe burkolózva, új emberré válhat, amíg másként nem dönt. Amikor egy férfi, akinél esélye sem lehetne, az asztalához ül, Heather összeszedi minden bátorságát, és átveszi az irányítást, titokban attól félve, hogy elrejteni kívánt valódi énje elutasításra talál.

Tony Carmine, beszerzési igazgató és nemzetközi hírű nőcsábász, élete legfontosabb üzletét készül megkötni. Azonban egy villámrandin megismerkedik Heatherrel…és felfedezi, hogy talán éppen alárendelt szerepre van szüksége. Heather buja érzékisége megszállja minden gondolatát, égető vágy ébred benne, hogy magáénak mondhassa a legizgalmasabb szeretőt, akivel valaha találkozott. Egészen addig, amíg egy nap be nem sétál a konferenciaterembe, és meg nem látja Heathert az asztal túloldalán.
Ulpius-ház, Budapest, 2013
364 oldal · ISBN: 9789632547909 · Fordította: Egyeki Martina

Szerintem:
Most ezzel a könyvvel nálam betaláltak a 100-as körbe, így kell az erotikus irodalmat élvezhető történettel prezentálni! Mi fogott meg? A címe… Még nem láttam a borítót, amikor elkapott a címével, aztán megnéztem a borítót, elolvastam a fülszöveget és megvontam a vállamat. Miért ne?! Annyi rosszabbnál rosszabb erotikus könyvet olvastam már, hátha majd ez!

Nagyon tetszett a váltott szemszög, mostanában szerencsém van az ilyen könyvekkel (a Gombnyomásra is ilyen ugyebár), mert beléjük futok. Van, aki jobban élvezi, ha egy főszereplő által éljük meg az eseményeket, de az nem én vagyok. Izgalmas volt női buksiban és izgalmas volt férfi buksiban.

A főszereplők szimpatikusak voltak, a mellékszereplők enyhén elnyomottak a történetben. Szerencsére a sztori nem csupán arról szól, hogy nyuszi mód ugrándoznak egymáson, hanem van egy súlyosabb mellékszál is, ami épp eléggé megbonyolítja a sztorit ahhoz, hogy élvezhető legyen.

A párbeszédek jópofák, de mégsem a szerelmesek közti beszélgetésekért voltam a leginkább oda, hanem Tony és Marcus baráti genyózásaiért! Bár Tony a féltékenységi rohamaikor is nagyon vicces volt!

Kedvenc rész: Cipővásárlás! Az mindent vitt nálam.

Értékelés: 5
Bővebben:
Walk on the Wild Side – egy elkaszált sorozat

Ez a sorozat neve, amelynek az első részében megismerkedünk Tonyval és Heatherrel, bár van saját sorozatuk is, aminek nagyon kreatívan Heather and Tony a címe.

A Heather and Tony még egy darab történetet tartalmaz: Vanilla Twist. Ami a Walk on the Wild Side 3. része egyébként. A történet Heather múltja körül forog, ami belekavar a Tonyval közös jelenébe, de megoldják (gondolom, hiszen erotikus-romantikus a sorozat).

Walk on the Wild Side 2. része - Avoiding Mr. Right (itt), amely Carlaról, Heather barátnőjéről szól, akit nekem annyira nem sikerült megszeretnem a könyvben.

Walk on the Wild Side 3,5. rész - Loving Ms. Wrong (itt) pedig a Marcus rajongók örömére készült. Marcus, Tony barátja és munkatársa az 1. könyvben. Összefut Katrinával, aki pedig Heather és Carla barátnője. Szóval szép lassan mindenki elkel a baráti körben, ezért is nevezte el az írónő ezt a két különálló könyvecskét is külön sorozatként: Best Friends.


Én összességében megvagyok ezzel a könyvvel elégedve, mint önálló regénnyel, mert nem kiált folytatásért (és mint említettem, nem nagyon jöttek be a mellékszereplők…), szóval megértem miért nem folytatta az Ulpius a kiadásukat.
 
Ajánlás:

A könyv pörgős, gyors ritmusa van, és nagyon olvastatja magát, szóval a finnyásabbaknak is bátran ajánlom. Nem kell komoly szado-mazo dolgokra gondolni, tényleg emészthető határon belül történnek a dolgok. Nem volt vészes.

Idézetek:
- Különben is - rám kacsint, hogy tudjam, csak viccel - technikailag inkább csak vanília-domina lennél.
Mérgem elpárolog, amikor átgondolom a szavait. Talán nem készültem fel a korbácsra, láncokra, megalázásra és a szidalmazásra... de a vanília egészen jól hangzik.
Krysten Ritter, a tökéletes Heather
- Létezik ilyen kifejezés? Vanília-domina?
- Dehogy. - Most, hogy elmúlt a feszültség, lazán dől hátra a székén. - De ha lenne, illene rád.

– Gondolkoztál már azon, miért is dolgozunk ilyen keményen?
Marcus szuszogva fújja ki a levegőt.
– Nem válaszolhatok mindenki nevében, de én spéciel a pénzért csinálom. – Fél kézzel végigsimít drága öltönyén. – Sokba kerül olyan ruhákba öltöztetni ezt az isteni testet, amilyet megérdemel.
Horkantok.
– Aha. Mindig is született primadonna voltál.

- Basszus, nagyon dögösen néz ki. Tudtad, hogy itt lesz ma este?
Gyilkos pillantást vetek munkatársamra.
- Nem, te barom. Ha tudtam volna, nem ültem volna itt veled egész idő alatt.
Marcus sebzett szívéhez emeli a kezét.
- Kösz, seggfej. Jó tudni, hányadán állunk.


Képgyűjtemény a Pinteresten: Random Pictures For My Blog.
Különböző kiadások borítói a GoodReads-en!


3 megjegyzés:

  1. Kíváncsi voltam erre az értékelésedre, mert már egy másik párbajos is írt erről a könyvről (a Párbaj blogján jelent meg), és már az alapján is megtetszett a könyv! Már be is szereztem, úgyhogy csak az a kérdés, hogy én mikor tudok nekiállni olvasni! :)
    Egyébként a váltott szemszögű könyveket én is jobban szeretem, de ami a kedvencem, hogy ha olyan 3-6 nagyobb szereplő van, és felváltva olvashatok mindegyikről.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kíváncsi vagyok, hogy fog tetszeni! :D
      Viszont tényleg kellemesen kikapcsolt, hiába volt itt-ott húzósabb :)

      Törlés
  2. Helló! Az idézetek viccesek voltak, bár ahhoz nem eléggé, hogy kedvem legyen elolvasni a könyve. A borító sokat ígér, és a te kritikád is biztató róla. Szépen össze válogattad a képeket hozzá.

    VálaszTörlés