2015. október 1., csütörtök



Havi összefoglaló - ez történt szeptemberben!

(Ezt a rovatot a „havi összesítő” címke alatt lehet megtalálni.)

Ez a hónap egy olyan hónap volt, amikor 12-én dolgozom fel, hogy nem augusztus van, hanem szeptember… Mármint mindenhova bőszen írtam a 09. és a szeptember hónapmegjelölést, de valahogy nem dolgoztam fel. Szóval a hónap közepére már tisztában voltam vele, hogy szeptembert írunk! 
*TAPSVIHAR*

Ez egy nagyon lassú, mégis folyamatosan útban levős hónap volt… Amikor éppen nem a számítógépen játszottam, molyoltam vagy blogoltam, akkor valahova mentem – valahonnan jöttem és mégis alig vánszorgott minden.

Szeptember kirándultam, daltanoztam, nyereményjátékot hirdettem, belevágtam a mini-könyvklub folytatásába, levágattam a hajam, buszoztam az autómentes világnapon, vettem, kaptam és adtam el könyveket meg vettem néhány könyvjelzőt és post it-et is. Komoly történések ssssszáma zzzzzéro. 

(A folytatáshoz olvass tovább! )

❖❖❖❖❖
Mi történt 2015. szeptemberében?
❖❖❖❖❖
Személyes kitérő –

Én és a könyvek - bevallásom következik. 17 példánnyal növekedett a polcon sorakozó drágaságaim száma. Vettem magamnak 7 db könyvet, kaptam az Athenaeumtól 2 reci példányt (az egyikről már írtam is) és kaptam 8-at pár jófej molytól!

Ajándékba kaptam

Már 2-án ideért H-orsi fantasztikus csomagja, amiben minden volt, mi szemszájnak ingere és egy gyönyörűséges könyv is: J. K. Rowling: Harry Potter and the Chamber of Secrets! (Örömködős karc a molyon: itt.) Azért nekem csak a Harry Potter–univerzum a könyves világ középpontja…


Egy jó adagnyi klasszikust kaptam Jeffitől. Igaz, nem célzatosan, hanem csak úgy, de jó lesz már folytatni Mary Poppins történetét és jobban elmerülni Shakespeareben! (P. L. Travers: A csudálatos Mary kinyitja az ajtót + William Shakespeare: Vízkereszt, vagy amit akartok, Tévedések vígjátéka, Szentivánéji álom, Minden jó, ha vége jó, A vihar)

Egy harmadik moly is meglepett a hónap vége felé. Vásárolt tőlem néhány könyvet és a pénz mellé a borítékba becsempészte a könyvet, aminek örültem volna, ha el tudjuk cserélni (Terry Brooks: Hook). Nem tudom, ki szabad-e írnom a nevét, így nem írom, nehogy megorroljon rám.

Recenziós példány

Az Athenaeum kiadótól kaptam meg az újonnan megjelenő - Jodi Picoult: Csodalány és Samantha Shannon: A Mímes Rend könyveket. A Csodalány már olvasható a blogon (link lejjebb), de A Mímes Rend értékelése is hamarosan felkerül.

Vettem

A könyvtárból lejmoltam: Michael Crichton: Őslénypark, Thomas Hardy: Egy tiszta nő. Most van két össze nem illő borítójú Jurrasic Parkos könyvem, de nem bánom! A sztori ugyanaz, sőt szerintem egy pontot nem változtattak a nagy JURRASIC PARK-sorozat újrakiadás tiszteletére benne… (Vagyis ha tele van helyesírási hibával, akkor sírni fogok!)

Áldozatául estem a 74-75-79 %-os Bookline akciónak, amikor megrendeltem Clive Barker: Abarat, Clive Barker: Abarat – Varázsórák, véres éjek és a Diana Wynne Jones: A trónörökös könyveket. Mindegyik 690 Ft volt és nem bírtam kihagyni. :)))

A budapesti kirándulásunkkor szereztem be (használtan??? de bután hangzik…) olvasottan a következő két angol könyvet: Matt Groening: Bart Simpson's Guide to Life és Cressida Cowell: How to Be a Pirate. A kirándulásról lejjebb még szó esik bővebben.


Más érdekeltségek –

GAMER-time // Genjutsu (FB) – Child of Light – Az úgy történt, hogy megnyertem egy játékot – leginkább azzal, hogy képes vagyok pár mondatot helyesen értelmezni! Basszus, mindenki megoszt mindent agyba-főbe, de ha hozzászólást kérnek, az smafu. :D Na… mindegy is. NYERTEM: CHILD OF LIGHT játékot Steamen. (Steam oldal) 21 óra alatt végigvihető, gyönyörű 2D-s játék… 51-53-as szintekre mentem fel. Imádom. (A kép saját képernyőmentés. :D)


Kirándulás a családdal Budapestre, kikapcsolódás a városban a barátaimmal – egy Daltan, egy MolyZaba. – 18-án fogtuk magunkat és csaptunk egy budapesti kirándulásos napot, ugyanis felkísértük a nagyimat osztálytalálkozóra, aztán fogtuk magunkat és megléptünk (KFCzni, kínaizni, turizni). A Thökölyi úti HÁDÁban az emeleten van egy használt angol könyves részleg! A fent említett két angol könyvet ott szeretem összesen 5-600 Ft-ért. (990 Ft/ kg-ja a könyveknek) Tulajdonképpen meglepett, de volt két teljes trilógiányi angol Szürke ötven árnyalata! Majdnem elhoztam Szimirzámnak, de mire hazacipeltem volna azokat a féltéglákat… :(

A régi főiskolás társasággal leültünk kocsmázni, elmentünk enni, aztán beültünk egy jó hangulatú Daltanra… A selmeci nótákat nem lehet elfelejteni, daloskönyv nélkül is fújtam őket. Igazából az egész hagyományőrzésből ezt a két dolgot szerettem a legjobban: a többi megkeresztelkedett társaságát és a nótázásokat.

A MolyZaba egy nagy pizzázás volt Szimirzával és Jeffivel a városban, ami után elmentünk sütizni. Bolondok ezek a csajok - én mondom!, ugyanis én is az vagyok és így szeretjük egymást! ;)

Hajvágás – 12-én hajnalban keltem, aztán a fodrász néni fogta a varázspálcáját és eltűnt a fél hajam… Csiribí-csiribá.

Könyvjelzők és post it-ek -
Rohamokban rám jön az ebay-ről rendelhetnék nevezetű paypal betegség, ami azért érdekes, mert nincs paypalem. Szerencsére drága Jeffi nem bánja, ha néha-néha 1-2 dologgal felkeresem. Most szereztem egy csomó könyvjelzőt és post itet általa. (A nyereményjátékhoz vett adag is ebbe tartozik! Csak az mégsem az enyém ugye… :) Egyet tervezek megtartani azokból, de azt nem is fotóztam oda a nyereményekhez.)



Helyzetjelentés:

Mini-könyvklub Vegazussal és több más bloggerrel!

Írtam már róla a blogon < itt olvashatsz is róla! >, hogy beszálltam egy blogger-könyvklubba ismét, ugyanis ez a második felvonása – a romantikus könyves után belevágunk a sci-fi és a disztópiák világába. Egyébként a reklámozásnak köszönhetően jól megnőtt a csapat létszáma – 15 főről 25-re emelkedett.

Az első sci-fi, amit közösen olvastunk (bár páran csaltunk, mert nem olvastuk újra és még néhányan elmaradásban vannak az értékeléseikkel): A MARSI című könyv volt, aminek a közös adatlapját a címre kattintva érhetitek el. (Már elég sokan beküldtük a linkünket, de még bőven várható.)

(Az októberi könyv a METRÓ 2033, de még nem sikerült beszereznem… A romantikus könyvklubról < ITT >, a mostani fordulóról < ITT > olvashatsz bővebben. Minden hónap elején az előző havi könyvből készült kérdőíveinket a szervező, Vegazus összesítette – szóval akit érdekel, hogy mennyi eltérést vagy egyezést képes tizenpár ember produkálni egy könyv kapcsán, annak érdekes olvasmány lehet!)


A kapcsolódó bejegyzéseim a mini-könyvklub címke alatt elérhetőek!
❖❖❖❖❖
Könyvek és a blog -
14 könyvről írtam a hónapban bejegyzést: 
  1. A marsi – rendhagyó könyvajánló!
  2. Jodi Picoult: Csodalány
  3. Szabó Magda: Abigél
  4. L. Molnár Edit: Circus Mortalis
  5. Holly Goldberg Sloan: 7esével
  6. Stephen Chbosky: Egy különc srác feljegyzései (könyv és film)
  7. A. O. Esther: Frigg rokkája I. (Frigg rokkája 1.)
  8. Laini Taylor: Füst és csont leánya (Füst és csont leánya 1.)
  9. Laini Taylor: Vér és csillagfény napjai (Füst és csont leánya 2.)
  10. Vivien Holloway: Tolvajbecsület (Winie Langton történetek 2.)
  11. C. S. Lewis: Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény (Narnia Krónikái 2.)
  12. J. A. Redmerski: Az örökké határa (A soha határa 2.)
  13. Jennifer L. Armentrout: Opál (Luxen 3.)
  14. Jennifer L. Armentrout: Origin (Luxen 4.) 

Meglepően sok önálló regényt olvastam a hónapban… magamhoz képest természetesen, de azért nem maradtam el a sorozat-értékelésekkel sem. Akadt angyalos, cirkuszos, földönkívülis, steampunk és még sima, hétköznapi regény is. Jóval kevesebb sorozatba kezdtem bele a hónapban, mint általában - meg is veregetem gyorsan a vállamat!

TOP 3 ebben a hónapban: 1/ A CSODALÁNY – mindenképpen megérdemli az első helyet, mert egyszerűen JÓ volt. A TOP 2 a nemrég befejezett ABIGÉL, amely könyv eléggé meglepett (igen, köszönöm a kedves szavakat mind a blogon, mind a molyon, mint mailben – meg fogom nézni a filmet is! :D). TOP 3… FRIGG ROKKÁJA! Eléggé sajnálom, hogy sok víz lefolyik még a Dunán, míg folytatódik a sorozat, de pszt... meg se szólaltam. :)

Egyéb bejegyzéseim: négy book tag, egy díj, egy könyvklubos helyzetjelentés és egy nyereményjáték felhívás –

Emlékeztető:

Október 5. éjfélig még játszhattok
A nővérem húga
című Jodi Picoult könyvért a blogon!
A nyereményjáték részleteit megtalálhatod < ITT >!

❖❖❖❖❖
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
A képek a Pinterest tábláimról vannak vagy sajátok.
❖❖❖❖❖

1 megjegyzés:

  1. Gratulálok a Steam-es játékodhoz, tényleg szépnek tűnik!

    Az Abigél filmet meg úgy látszik már nem kell mondanom, hogy nézd meg. :)

    VálaszTörlés