2015. október 19., hétfőVivien Holloway: A hóhér kötele (Winie Langton történetek 3.)– Ha ártani akarna a lányunknak, nyilván nem jött volna ide, mikor pontosan tudja, hogy Winie családja sem sokkal normálisabb, mint maga Winie. – Ekkor rám pillantott. – Igazam van, fiam?
(…)
– Öhm… – kezdtem, mire egyből lecsapott.
– Na ugye!


Fülszöveg:
"- A vádlott álljon fel!
A szék lába megcsikordult a korhadt parkettán, ahogy felemelkedtem, és éreztem, hogy a feszültség szinte megül a levegőben. Nem láttam, de tudtam, hogy a sorok között a családom tagjai lassan a fegyverükért nyúlnak.
A bíró megköszörülte a torkát, és messzire tartotta magától a papírt, hogy el tudja olvasni a rákapart írást. Egészen eddig sikerült megőriznem a hidegvérem, de most hallottam, hogy a csuklómat összeszorító bilincs halkan csilingel, ahogy remeg a kezem.
– A New York állam által rám ruházott hatalomnál fogva kijelentem, hogy az esküdtszék ítélete alapján Edwina Russel Langton az ellenne felhozott vádakban…"

Winie-t elfogják, és bár ki tudna szabadulni a börtön rácsai mögül, nem hajlandó szökevényként élni. Így az igazságszolgáltatás kétes rendszerére bízza magát, annak ellenére, hogy a bíróságnak nem szokása szabadon engedni a vádlottakat. Odakint William a Langton családdal összefogva mindent megtesz, hogy tisztázza a lányt, de lehet, hogy ez sem lesz elég, hogy megmentse Winie-t a hóhér kötelétől.
A Winie Langton történetek harmadik része!

Könyv információk:

Eredeti megjelenés éve: 2015

120 oldal · puhatáblás ·
ISBN: 9789637051777
A sorozat részei:

   1. Mesterkulcs
   2. Tolvajbecsület
   3,5 A bross
   4. Tolvajok kézikönyve

(6 részesre tervezik minimum)
(Az értékeléshez olvass tovább!     )

Szerintem:
Winie apja szerintem
A harmadik részben nem csak Winie-nek van saját szemszöge, hanem William is kapott egyet, aminek kifejezetten örülök, mert szeretem mind a sima férfi-, mind a váltott szemszögeket egy regényben. Jót tett a sztorinak, főleg, hogy egy külsős (értsd: nem családtag) szemével is vethetünk egy pillantást a Langton családra!

Zseniális húzás! Tök jót szórakoztam ezen a fordulaton.

Winie ugye úgy néz rájuk, mintha ők lennének a világon a mindenei, ellentétben Williammel, aki egyszerre fél tőlük és egyszerre tartja őrültnek az egész bagázst. Olvasás közben Winie rokonai mindinkább a szívemhez nőttek, ahogy volt egy-két jobb-rosszabb szavuk az úrifiúhoz. Az apukája egyszerűen fantasztikus és imádnivaló, az anyukája igazi vezető és a nagymama… szíven ütött a története.

Ez a sztori megnyerően összeszedett, izgalmas és jócskán aggasztó is volt. Persze volt benne rablás, hogy ne lett volna? Mégis az érdekel, hogy túléli-e Winie? Ha igen, hogy? Ha nem, akkor mi lesz? Persze ő a főszereplő, de ebben a korban csak a nagybetűs Csoda mentheti meg az akasztástól…

Hol van már a következő? 
A folytatásról csak annyi tudok, amennyit a könyv végében találtam: Tolvajok kézikönyve lesz a címe. Vannak ötleteim, hogy kit fognak oktatni!

Ajánlás: Steampunk kedvelőknek. Fiús lány főszereplő rajongóknak. Váltott nézőpontú történetek kedvelőinek.

Köszönöm a kölcsön-Winieket, Jeffi! :*

Értékelés: 5

Kedvcsináló idézetek:
Winie unokatestvérei
(Steampunk Boysby Cliff Cramp)
– Nem irányíthatsz mindent, Winie – mondta még mindig félig kint, félig bent állva a cellában. – Hidd el, képes vagyok önállóan is életben maradni. Az elmúlt huszonnégy évben egész jól csináltam.

Tudtam-e, hogy a Langton család teljesen őrült? Hogyne, természetesen tisztában voltam vele – elég csak öt percet eltölteni Winie-vel, hogy az ember tudja, mire számítson azoktól, akik ilyenné nevelték ezt a lányt.

– Nem fogom hagyni, hogy kivégezzék az egyetlen lányomat.
Fanyarul elmosolyodtam.
– Nem is én vagyok az egyetlen lányod.
Összevonta a szemöldökét.
– Ne rontsd el a pillanatot!
A képek a „Theme - Steampunk” Pinterest táblámról származnak.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése