2015. október 30., péntek



Dan Wells: Az ördög egyetlen barátja (Új John Cleaver-trilógia 1. rész / John Cleaver történetek #4)


 Köszönet a recenziós példányért a Fumax kiadónak!
(FB / Weboldal / Moly)


Embereket öltem. Nem olyan sokat, mint egyesek, az tény, de hát ez aligha vigasz, nem igaz? Ha valaki melléd ül a buszon, és a kezét nyújtva azt mondja, hogy „Helló, John vagyok, és csak néhány embert öltem meg”, az még nem igazán fog megnyugtatni téged.


Fülszöveg:
John Wayne Cleaver démonokra vadászik: megölték a szomszédait, a családját, és a lányt, akit szeretett, mégis mindig győzelmet aratott fölöttük. Most egy titkos kormányzati elitcsapatnak dolgozik, és arra használja az adottságait, hogy a lehető legtöbb szörnyeteggel végezzen…

…csakhogy a szörnyetegek rájöttek, hogy üldözik őket, és a csendes macska-egér játék totális természetfeletti háborúvá készül kirobbanni.

Johnnak nem tetszik ez az életmód. Nem akar az FBI bábja lenni, nem akarja, hogy egyetlen barátját egy elmegyógyintézeti szárnyba zárják, nem akar szembenézni a magát A Vadásznak nevező, rettenetes kannibállal és legfőként nem akar embereket ölni. De ahogy a mondás tartja, nem kaphatsz meg mindent, amit akarsz. Ezt a saját kárán tanulta meg, ahogy azt a ruháján egyre csak szaporodó vérfoltok is bizonyítják.
Amikor John ismét szembeszáll a gonosszal, tudni fogja, mit kell tennie.

Az ördög egyetlen barátja a New York Times bestseller-szerző Dan Wells új John Wayne Cleaver-trilógiájának első darabja

Könyv információk:

Eredeti mű: The Devil’s Only Friend
Eredeti megjelenés éve: 2015

Fumax, Budapest, 2015
296 oldal · puhatáblás ·
ISBN: 9786155514371 ·
Fordította: Rusznyák Csaba

Megvásárolható itt:
John Cleaver-trilógia:


Új John Cleaver-trilógia:


(befejezett)

(Az értékeléshez olvass tovább!     )



Szerintem:
John ismét bebizonyította nekem, hogy érdemes rá figyelni: zseniális tervező, okos és jó logikájú főszereplő, aki szokott hibázni is, esendő ember. Imádom a kis pszichopatát!

A történet in medias res vág a dolgok közepébe – máris egy megfigyelés és likvidálás közé érkezünk. Nem ott folytatjuk, ahol a Nem vagyok sorozatgyilkos trilógiát abbahagytuk, azóta John szépen összerendeződött egy kis különleges csapatba ex-katonákkal, tudósokkal, rendőrökkel. Áldottra/Sorvadtra vadászik a kis csipet-csapat, ami nem egy életbiztosítás, ám nagyon izgalmas! Ebben a kötetben találkozik az, amit szeretek a tévésorozatokban és imádok a könyvekben: nyomozás sorozatgyilkosok után némi extra fantasy felütéssel.

A sztori egy részét már ismertem a Next of Kin című bónusz-novellából, amit az alaptrilógia lezárása után szinte mániákusan kutattam fel, mert igényeltem az újabb részt (akkor is, ha csak egy néhány oldalas novella) és most ismét nincs mit olvasnom – remélem, hogy Wells bácsi belehúz. Ez a sorozat függőséget okoz.

Ez a kötet túlságosan jól van felépítve, túlságosan vezetve vagyunk. Mindent megad, amire vágyunk, és amikor már azt hittem, hogy minden logikus, akkor innentől már egyenes a pálya a Célig, akkor ejtett pofára. De nagyon. Régen vert át ennyire könyv! Alig várom, hogy olvassam a következő részt (Over Your Dead Body – Csak a holttesteden át)!

A legérdekesebb a sorozattal kapcsolatban, hogy mindig kinyír valaki fontosat a részeiben Dan Wells, ám itt – bár jöttek a hullák – egyikük halála sem fogott meg, amíg… meg nem halt egy démon (vagy Sorvadt, vagy Áldott, ahogy tetszik). Döbbenet, hogy milyen mélyen érintett az Ő halála, ellentétben az emberekével… Durva.

Kedvenc részeim:

Az egyes Sorvadtak képességei.
Brooke viselkedése és John ragaszkodása hozzá.
John és Potash. John és Meshara.
A Vadász utáni nyomozás.
John gyermekkori sztorija a dinókkal.

Kedvence(i)m: John. Meshara. Potash.

Jajj, nekem, vele se akarok rémálmodni. Soha. NEM! – kategóriás: A Vadász

Értékelés: 5*
*Kedvenc sorozat

Borító

A Fumax kiadó megszavaztatta, hogy legyenek e szarvacskák az Ö betűkön. Naná, hogy az igenre szavaztam! Imádom ezt a borítót, valami elképesztő gyönyörű, ráadásul illik a sztorihoz. Ezt a vérfürdőt!

Ajánlom - Mindenkinek! Fordulatos és véres!

Krimi-rajongóknak. Nyomozós, FBI ügynökös, rendőrös, katonás sztorikat szeretőknek. Urban fantasy kedvelőknek. Sorozatgyilkosságos, pszichopatás könyvek kedvelőinek.
 
John gyújtogatási mániája megmaradt!

FIGYELMEZTETÉS!

Aki most kap kedvet a szép borító, a jó kis fülszöveg vagy a vélemények kapcsán, inkább a „Nem vagyok sorozatgyilkos”-sal kezdje! Szinte az egész trilógiából felhasznál spoilereket a könyv és a lezárás nagy BUMM!-ját is elmeséli.



A szereplők

Potash szerintem (Dieter Gutfried)
John és Brooke egy olyan csapatba került be, amelynek minden tagjának van valami hatalmas titka. Olyan titokra gondolok, amit még a munkatársak egymást tájékoztató aktáiból is kitöröl a főnök! Kapunk egy unszimpatikus tudóst, Nathan Gentry-t, aki folyton magát fényezi, ám egy gyáva dög. A könyvtártudomány doktora, amit nem győz hangoztatni. Nem sokkal utána megismerjük Diana Lucas-t, aki egy kilépett katona. Mellé jön az ötvenes vezető Linda Ostler, aki összefogja a csapatot és tartja a főnökökkel a kapcsolatot. Aztán ott van a fiatalokra figyelő Dr. Trujillo, akit egy pillanat erejéig sem sikerült megkedvelnem! Valamiért nem bírom a John életében felbukkanó pszichiátereket… Az utolsó tag Albert Potash, az egyik kedvencem, egy morcos, csendes és hideg ember, akiről sok mindent nem tudunk meg, csak azt, hogy egy szuperkatona, aki rengeteg embert ölt meg.

A kis démongyilkos brigád városról városra vándorol, felkutat, megfigyel és likvidál. Könnyű lenne, ha így menne, nem?

Kedvcsináló idézetek:
Mi olyat tettem, amit nem kellett feltétlenül megtennem? Mindig is ez volt a nagy kérdés. Vizsgáljuk meg, hogyan döntünk, amikor bárhogyan dönthetünk, és akkor tudni fogjuk, hogy kik vagyunk valójában.

– Nagyon is törődöm vele, hogy ne törődjek semmivel. Köszönöm, hogy észrevette.
– Szerintem az a különbség, hogy csakis a halállal törődsz. Ha valami képes megölni téged, vagy valakit, akit ismersz, azt nagyon komolyan veszed. Ha bármi másról van szó, úgy csinálsz, mintha a legkevésbé sem érdekelne. Most eljött az ideje, hogy engem is komolyan vegyél.
Ez totálisan fenyegetésnek hangzott, és éreztem, ahogyan az idegességtől kezd elszorulni a torkom. Gondolkodás nélkül hárítottam.
– Szeretne egy ölelést?

– Normális emberek nem tudják csak úgy kikapcsolni az érzéseiket, valahányszor azok kényelmetlennek bizonyulnak…
– Hát, az szívás a normális embereknek.

☠☠☠☠☠
Képgyűjtemény a Pinteresten: Könyvek - Dan Wells.
Különböző The Devil’s Only Friend kiadások borítói a GoodReads-en!
☠☠☠☠☠

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése