2015. október 9., péntek



AniTiger - Book Courtship Tag (~ Könyves udvarlás book tag)


OhMajGod… Könyves udvarlás, értjük? Angolul sokkal szebben hangzik… :) Végig kellett futnom a kérdéseken párszor, mire megértettem, hogy ez most arról szól, mire harapok, ha egy könyvről van szó. Milyen legyen a borító, milyen fülszöveggel lehet megvadítani, mi képes éjszaka is ébren tartani vagy mi foglalkoztat még sokkal olvasás után is…?

 Nem egy rossz book tag, szerintem magában mindenki kitölthetné, hogy picit visszataláljon 1-1 kedvencéhez, amit újra elő kéne vennie (nagyon újraolvasnék 1-2 felsorolt könyvet…). Viszont büszke vagyok magamra, mert mindenhova CSAK EGY-EGY könyvet írtam! Jár a keksz, a taps és a vállon veregetés!

Köszönöm a taget, @mrsp (Egy könyvfüggő vallomásai)! =^.^=
Az ő válaszait < itt > olvashatjátok.
❖❖❖❖❖
Első fázis - Kezdeti vonzalom

Egy könyv, amit a borítója miatt vettél meg

Cassandra Clare: Pokoli szerkezetek – A hercegnő

Első körben csak az alapsorozatot akartam megvásárolni, aztán megláttam ezt és… Uhh, bevágtam a kosárba ezt a trilógiát is a többi CC kötet mellé. Nyilván felszínes vagyok, de bevállalom: egy szép borítóval levehetsz a lábamról! :P

Második fázis - Első benyomás

Egy könyv, amit a fülszövege miatt vettél meg

Ernest Cline: Ready Player One

De komolyan, emberek… Olvastátok ezt a fülszöveget? Minden GAMER és/vagy disztópia mániás azonnal ráharap erre a szövegre! Elolvastam és ledöbbentem magamon, hogy megesz a fene a könyvért:


2044-et írunk, és a valóság elég ronda egy hely. Az emberiség nagy részéhez hasonlóan a gimnazista Wade Watts is azt a kiutat látja zord környezetéből, hogy bejelentkezik az OASIS-ba, a világméretű virtuális utópiába, ahol az avatárján keresztül mindenki szabadon tanulhat, dolgozhat, és szórakozhat. Ugyancsak az emberiség nagy részéhez hasonlóan Wade is arról álmodozik, hogy ő találja meg elsőként a virtuális világ elrejtett kincsét. A szimuláció tervezőjeként ismert James Halliday ugyanis ördögi feladványt hagyott maga után, amelynek leggyorsabb megfejtője szédületes vagyonra és hatalomra tehet szert.

A Halliday által kifundált feladatok sikeres teljesítéséhez a popkultúra megszállott ismeretére van szükség, Wade pedig éppúgy otthon van a Gyalog galoppban, mint a Pac-Manben, a Rush életművében vagy az animékben. Amikor a tizennyolc éves srác hosszú évek kitartó munkája után megoldja az első feladványt, hirtelen a figyelem középpontjába kerül, és ez életveszélybe sodorja. Egyes játékosok ugyanis még a gyilkosságig is hajlandóak elmenni a mesés nyeremény megszerzéséért.


Harmadik fázis - Flört

Egy könyv, ami jól van megírva

J. A. Redmerski: A soha határa

Nagyon pofás és dögös férfi főhős, útkeresés, humor, céltalan utazás, rengeteg zene, rengeteg bolondozás. Szerettem, mert picit helyreállítja az embert: kikapcsol, felüdít.

Negyedik fázis - Első randi

Egy könyv, ami sorozat része, és annyira tetszett, hogy azonnal akartad a folytatásokat

Cassandra Clare: Csontváros

A Csontváros harmadánál-felénél tarthattam, amikor felmentem a KMK oldalára és megvettem ennek a sorozatnak a folytatásait és a teljes Pokoli Szerkezetek trilógiát. Bár sokan bántják, én nagyon szeretem.

Ötödik fázis - Késő esti telefonbeszélgetések

Egy könyv, ami miatt egész éjjel fennmaradtál

Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 4. – Barátok

Érdekesség: a 4. és az 5. részt, ami 930 oldal együtt – 2015. február 6. 18:51 és február 8. 23:02 között olvastam el alvás nélkül, annyira lekötött. :D Amúgy nem fejből nyomom ám, ilyenkor jó, ha az ember vezeti az olvasásait…

Hatodik fázis - Mindig te jársz a fejemben

Egy könyv, amire sokat gondolsz/gondoltál

Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz

Valahogy nem tudok elszakadni tőle… Nem is a főszereplőktől, hanem a cirkusztól – újra és újra keresem a cirkuszos könyveket, hátha picit enyhítik az Éjszakai Cirkusz hiányát bennem.

Hetedik fázis - Testi kontaktus

Egy könyv, ami olyan érzéseket kelt benned, amik tetszenek

Joss Stirling: Lélektársak – Crystal

Szimplán eszembe jut Xav és máris jobb a kedvem. Nagyon jó humorú srác, aki miatt érdemes elolvasni ezt a kötetet. Ez a könyv boldoggá tett. Mosolygós emlékeket őrzök róla – akármilyen hülyén is hangzik.

Nyolcadik fázis - Találkozás a szülőkkel

Egy könyv, amit ajánlanál a barátaidnak és a családodnak

Vavyan Fable: Mesemaraton

Furcsaság: Meglepő módon épp a családom az, aki egyáltalán nem látja hasznát annak, hogy könyves blogger vagyok és sokat olvasok sokféle témában. Anyum (és öcsém) megvan az orvosos-krimivel, nagymamám az orvosos-romantikus Szívhangokkal – én meg ritkán dokizom, mert félek a szuritól/kórháztól/etc. :D Mondjuk anyum szereti Fable-t, de ő ajánlotta nekem… szóval ez nem ér. :)

Kilencedik fázis - Gondolkodás a jövőn

Egy könyv, vagy könyvsorozat, amit a jövőben újra szeretnél olvasni legalább egyszer

John Green: Alaska nyomában

Annyira bennem maradt a könyv hangulata és mégsem emlékszem rá, hogy mi történt a regényben… De írhattam volna a Büszkeség és balítéletet is, bár annak az újraolvasásának az okai épp az ellenkezője lenne: hiányzik az érzés, pedig megvan a sztori.

Tizedik fázis - Oszd meg a szeretetet

Kinek küldöd tovább a taget?
@NFLGirl, Nyrath blog!

❖❖❖❖❖
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
❖❖❖❖❖

1 megjegyzés:

  1. Az Éjszakai cirkusszal én is így vagyok. :) Annyira élénken megmaradt bennem, mint nagyon kevés könyv. Egyszerre örülök és sajnálom, hogy csak egyrészes.

    VálaszTörlés