2015. október 4., vasárnap



Jennifer L. Armentrout: Opposition - Ellenállás (Luxen 5.)



– Nagy szíved van, cica – mondta aztán, miközben az ajkunk még mindig összeért. – Na igen, a cuki testednek is nagy rajongója vagyok, de a szíved teszi teljessé a csomagot, masnival, meg minden. Ettől vagy tökéletes számomra.
Rábámultam, visszapislogtam a szemembe szökő könnyeket.
– Néha… néha olyan csodálatos dolgokat mondasz!
– És szeretem a saját kezem látványát is, a fenekeden.
Erre kitört belőlem a nevetés.
– Jesszusom, aztán valami ilyesmivel fejezed be!
– Muszáj önmagamat adnom.


Fülszöveg:
Katy tudja, hogy a luxenek érkezésének éjszakáján a világ megváltozott.
Nem hiszi, hogy Daemon örömmel fogadja a saját fajtáját, hiszen a luxenek azzal fenyegetőznek, hogy minden embert és hibridet kiirtanak a Földön. Azonban a jó és rossz közötti választóvonal elmosódott, a szerelem pedig könnyen a végzetévé – mindannyiuk végzetévé – válhat.
Daemon mindent megtesz, hogy megmentse, akit szeret – akkor is, ha ez egyenlő az árulással.
Egy valószerűtlen ellenséggel kell társulniuk, hogy esélyük legyen túlélni az inváziót. Azonban amikor már lehetetlen eldönteni, ki van mellettük és ki ellenük, a világ összeomlik körülöttük. Talán fel kell áldozniuk mindent, a legdrágább kincsüket is, hogy abarátaik és az emberiség fennmaradását biztosíthassák…
A Földön háború dúl. És akármi lesz a vége, az életben maradottak számára a jövőben minden megváltozik.

Könyv információk:

Eredeti mű: Jennifer L. Armentrout: Opposition
Eredeti megjelenés éve: 2014

Könyvmolyképző, Szeged, 2015
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633993569 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
A sorozat részei:

0,5. Shadows
1,5. Oblivion

(befejezett sorozat)
(Az értékeléshez olvass tovább!     )

Szerintem:
Kevesebb fejfogás, több mosolyogás és izgulás a szereplőkért. Meglepően durva kezdés, amit néha kiszámítható és néha parásabb részek követnek. A történet lassan halad a vége felé, aztán a végén nagyon feltorlódnak az események és érezhetően begyorsította és összezsúfolta a csatákat. Persze csak azért, hogy aztán hosszabb lezárást kapjon a kis csipet-csapat.

A sorozat egy nagyon jó lezárást kapott, bár nem túl bonyolultat. Kicsit sajnálom, hogy jó néhány szál elvarratlan maradt. (Spoiler, jelöld ki, ha érdekel: mi van a Földön maradt luxenekkel? Mi lesz a rengeteg arummal? Ugyanis most akkor többen vannak, mint a luxenek, nem? Mi lesz a kormánnyal, mi a regisztráció következménye, lesznek még kísérletek. Segített Luc szerelmén a Prometheus?)

Lotho trónja szerintem
(Eugene Von Bruenchenhein)
Bírtam a fel-felbukkanó irodalmi, filmes, sorozatos vagy játékos utalásokat. Most amúgy is Loki-lázban égek, amikor nem épp a The Walking Dead köt le. A végén a Nessie szó felbukkanása viszont mindent elrontott – lerombolta az sikeres elvonatkoztatásomat az Alkonyattól. Miért kellett ez a „poén”? A sorozat a végére elérte nála, hogy egyedi és önálló univerzumként tekintsek rá, elkezdtem érteni, hogy miért vannak rajongói! Erre…

Kedvenc részek: 

             -   Lotho meglátogatása. 
             -  Hunterék összes része. 
             -   Archer bármelyik pillanata. 
             -   Luc bármelyik pillanata. 
                Gondolatolvasós poénok.

Összességében szerettem ezt a részt, a végére megerősödött a sorozat. Egész izgalmas, néhol túl nyálas-romantikus (bár kedveltem Katy+Daemon kettősét!), de kellőképpen humoros és érdekes maradt. Nem hittem, hogy bírni fogom – meglepett! Szeretek pozitívan csalódni és most már várom a Daemon szemszögéből íródott, illetve a Hunterék történetét elregélő könyveket!

Értékelés: 4

Borító: Nem rossz, de ennek a kiadásnak jobbak a színei: 2015, Plataforma Neo


Ajánlás:

Ha tetszett a Burok, szeretted (vagy nem olvastad) az Alkonyatot, nem zavarnak a klisék, bírod a könyves/filmes utalásokat egy könyvben, szereted a „túl tökéletes” és „mégis s.ggfej” könyves álompasikat, nincsen bajod a földönkívüli-ember páros gondolatától, akkor simán neked való ez a sorozat.

Nem neked való, ha a fentiek gondolatától is rosszul vagy. Akkor sem neked való, ha nem vagy hajlandó 1-2 résznyi rossz kezdést elviselni azért, hogy a sorozat végét élvezhesd. Én csak azt tudom ajánlani, hogy próbáld meg! Ha az Obszidián első néhány fejezetét szereted, akkor már csak jobb lesz. 

***SPOILER***

Tudtam-pillanatok és Meglepetések!

Tulajdonképpen tisztában voltam azzal, hogy Daemont nem lehet eltéríteni Katy-től, így az elején nem lepett meg, hogy nem esett át a Közös Elme agymosásán. Az viszont meglepett, hogy Dee jó ideig rossz karakterként volt ábrázolva… persze-persze tisztában voltam azzal, hogy ez majd elmúlik és kap egy szép, nagy happy endet a mi kis origin-katonánkkal, de sokkolt…

Katy édesanyjának a kérdése viszont zavart. Tudtam, hogy Katy anyja valahogyan ki lesz írva, mert egyszerűen az írónő nem tud mit kezdeni a fiatalok nagy happy endjében az anyukával, de a kivitelezés sokkolóan JÓ volt. Amint felvezették ezt a szálat 100% biztos voltam abban, hogy már halott, de alig vártam, hogy az ifjak is rájöjjenek! Sajnálom, de IMÁDTAM azt a részét a sztorinak, holott haragszom az íróra, amiért a könnyebb utat választotta és kiírta őt.

Meglepő volt a luxenek elintézésnek módja, mondjuk engemet az egész jól kigondolt inváziós terv is meglepett. Valahogy egyszerre tűntek felkészültnek és felkészületlennek a fent említett két dolog miatt. A vereségüket egyáltalán nem bánom, mert eléggé rühelltem őket a Rollandéknál történet miatt…


Egyaránt volt sokkoló és meglepő az arumok vezérének, Lothonak a „csapdája”. Amikor odaértek hozzá, féltettem a kis csipet-csapatot, de arról meg voltam győződve, hogy kihagyhatatlan az átverés (valljuk be, azért még a végén is elég klisés a sztori) és végigvigyorogtam. Állat az a pacák, tényleg beteg!

OFF

Remélem JLA ír Dee-nek és Archernek is egy saját könyvet vagy legalább egy novellát. Komolyan jó lenne olvasni róluk, megkedveltem őket – Beth+Dawson párosával ellentétben.

***SPOILER VÉGE***

ÉRDEKESSÉG - Várható megjelenések az írónőtől

Egyéb Luxen-könyvek:


Várható a Shadows, ami Dawson és Beth találkozását és történetét meséli el. Ez talán annyiban lehet érdekes számomra, hogy Daemon itt még nem egy szerelemtől enyhén elgárgyult idióta, hanem a sorozat eleji s.ggfej-stílusban nyomul. (Remélem!) Sajnos Dawson és Beth a sorozatban nem nyerték el a szívem.

Az Oblivion a három közül az egyetlen olyan, ami egemet igazán érdekelhet, mert IMÁDOM A PASI szemszögeket! Ez a könyv pedig a Luxen-történet elejét regéli el Daemon szemszögéből. Én úgy vettem észre, hogy az ilyen férfi nézőpontos után írások nagyon jók szoktak lenni, illetve én is szoktam őket szeretni. Persze néha sok(k) volt Daemon rajongása most is, de jelenleg pozitívan állok az Oblivion megjelenésének híréhez.


Sajnos erről egyelőre nincs biztos magyar megjelenési infó, de ÉN nagyon szívesen olvasnám az arum-történetet, amelyekben Hunter a főszereplő és a Serenával közös történetüket mesélik el. 2016-ra ígérik, akárcsak a többi felsorolt kötetet. Picit sötétebb (haha) és erotikusabb történetnek ígérkezik, mint a szerelmes földönkívüli tinik kalandozásai a felnőttek világában. Nagyon szeretnék többet megtudni az arumokról, mert a Luxen-széria még enyhén a luxeneket is elhanyagolta infó téren… egy-egy odadobott információmorzsánál többet várok.

The Dark Elements-sorozat:


Paranormális, démonos urban fantasynak írják, ami igazából akármit jelenthet. Remélem, hogy sikerült egy egyedi nyomvonalon elindulnia és nem lesz olyan nyögvenyelős koppintásos a kezdése, mint a Luxeneké volt. A borítók alapján borítékolhatóak a szerelmes elgárgyulások és a forró jelenetek. Ez egy NEW ADULT sorozat.

Idézetek:
– Nem is tudom – nyomtam az ujjaimat a halántékomhoz. – Most jó hasznát vehetnénk a Bosszúállóknak.
– A francokat. Ide már Loki kell – morogta Daemon.
Eaton tábornok felvonta a szemöldökét.
– Nos, sajnálatos módon a Marvel-univerzum nem valódi, úgyhogy…

– Szállj ki a fejemből!
– Nem bírok – válaszolta a kanapén ülő Archer. – Olyan átkozottul erősen sugárzod kifelé a gondolataidat, hogy szeretnék bekucorodni a sarokba, és sírni, hogy Daemon, Daemon, Daemon.

A blog sokat jelentett a számomra. Azt, hogy nemcsak megjátsszuk, hogy minden rendben van, nemcsak kapkodunk a normalitás után, hanem megragadjuk és az életünk alapjává tesszük. A könyvesblogolást szerettem csinálni, és nagyon hiányzott; a könyvek a lelkem olyan részét képezték, amit most már visszakapok majd.
♦ ♦ ♦ ♦ ♦
Képgyűjtemény a Pinteresten: Luxen.
Különböző Lux series #5 kiadások borítói a GoodReads-en!
♦ ♦ ♦ ♦ ♦

3 megjegyzés:

  1. Én épp egy-két hete kezdtem bele az Obsession-be, de 10% olvasása után abba is hagytam. Elég lassú, vontatott kezdés volt, amolyan tipikus New Adult: alig van cselekmény, de a csajszik nagyon részletesen (számomra már túl részletesen) kibeszélnek és túlgondolnak mindent.

    Egyébként kb. ez volt a bajom a Shadows-al is... fullba ment a romantika, és bár volt cselekmény is, de semmi újat nem adott az Obszidiánhoz képest. Amennyire emlékszem, Daemon ott csak nagyon mellékszereplő, szóval csak őmiatta nem érdemes belekezdeni sem.

    Én magamnak azt a következtetést vontam le, hogy az ötrészes sorozat jó volt és nagyon szerettem, de ezek a plusz kötetek nekem semmi újat nem adnak már, ismétlésekre meg nem vagyok kíváncsi. Különben is, a szereplők nem annyira jók, mint Katy meg Daemon... Nekem ez a véleményem, de kíváncsi leszek majd a Tiédre is. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hűha! Akkor Beth+Dawson könyve nem lesz nekem való. :)) A tipikus NA regényekkel igazából nincs bajom (a kliséken kívül ugye), szóval arra még lassan, vontatottan is kíváncsi vagyok.
      A plusz kötetek, feles részek, másik szemszögös után írások általában csak még egy bőrt húznak le az alap-sorozatról, legalábbis szerintem. Alapvetően ez engemet nem bánt, van, hogy nekiugrom a minisztoriknak, mert olyan a kedvem.

      Sokat nem várok tőlük általában - és megint kihangsúlyozom: általában (!). Most viszont várok, főleg az arum-könyvtől, mert az arumok része túlságosan elsikkadt az alapsorozatban számomra. Serena nem fogott meg, de azért Hunter izgatja a fantáziámat. ;)

      Törlés
    2. Igen, én is emiatt akartam elolvasni az Árum könyvvet: Hunter és úgy általában az Arumok miatt. Bár nem gondolom, hogy nagyon sok plusz infó kiderülne az árumokról, max csak egy kevés szerintem... De nekem végül nem ért meg annyit, mert tényleg unatkoztam olvasás közben. De nagyon kíváncsi lennék olyannak a véleményére, aki végigolvasta. :)

      Törlés