2017. augusztus 30., szerda



Augusztusi megjelenések, amik kíváncsivá tettek



Kiadó szerint:
(magyar) Agave Könyvek, Athenaeum, Bluemoon Könyvek, Bookline Könyvek, DeltaVision, Fumax, GABO, Kolibri, Kossuth, Lettero, Libri, Manó Könyvek, Menő Könyvek, mWave

(angol)  Canongate Books, Gollancz, Harper Teen, Katherine Tegen Books, Little, Brown Books, Margaret K. McElderry Books, Random House


Csupán 26 könyv, de szívem szerint mindet levadásznám szívem szerint! ;) Abszolút vegyes a választék: akad angol nyelvű és magyar nyelvű is köztük, de van disztópia, LMBT regény, fantasy és urban fantasy, ifjúsági és felnőtteknek szóló könyv is.
Nem ígérem, hogy a közeljövőben írok róluk a blogra – bár lesz olyan, amiről igen :D -, de mindegyiket tervezem elolvasni, és ha elolvastam, akkor általában meg írom a véleményem is. Ennyike. 
FIGYELEM!
A poszt nem az összes augusztusi megjelenést tartalmazza, hanem ezek azok a könyvek, amik megtetszettek a havi megjelenések közül. Jóval több könyv jelent meg a hónapban, ezek azok, amiket kedvem támadt elolvasni!

❖❖❖❖❖

Agave Könyvek

Fülszöveg: ~ Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Coraline családjának új lakásában huszonegy ablak és tizennégy ajtó van. Tizenhárom ajtó nyílik és csukódik. A tizennegyedik zárva van, mögötte csak egy téglafal, amíg egy nap Coraline ki nem nyitja, és egy átjárót nem talál egy másik házba, amely a sajátjuk mása. Csak mégis más…
Eleinte a másik lakásban minden csodás. Jobb a kaja. A játékdobozban felhúzható angyal van, amely körbe-körbe repül a szobában, a könyvek képei mozognak, a dinoszaurusz-koponya csattogtatja a fogát. És van itt Coraline-nak másik anyja és másik apja is, akik azt akarják, hogy velük maradjon. Legyen az ő kislányuk. Meg akarják változtatni, és többé el nem engedni. Ebben a lakásban a tükör mögött még más gyerekek is csapdába estek. Coraline az egyetlen reményük. Be kell vetnie minden ravaszságát, hogy megmentse az elveszett gyerekeket, a szüleit és saját, normális életét.

SZERINTEM
Egyszer már elolvastam a könyvet – az értékelésemet ITT olvashatjátok -, de elképesztően szép az új kiadás borítója!

Athenaeum

> Cecelia Ahern: A Tökéletes (A Vétkes 2.)
Fülszöveg: ~ Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
A társadalom, melyben Celestine North él, tökéletességet vár el tagjaitól. Azzal, hogy az erkölcsi vizsgálóbizottság Vétkesnek ítélte a lányt, megfosztotta őt alapvető jogaitól, és darabjaira zúzta szét egész eddigi életét. Amióta pedig Crevan bíró úr első számú közellenségnek nyilvánította, Celestine menekülni kényszerül egyetlen bizalmasával, Carrickkel. Óva őrzi nagy titkát, amellyel talán romba dönthetné az egész Vétkes-rendszert, és amely miatt már így is számtalan ember tűnt el nyomtalanul.
A csatában Crevan bíró úr áll nyerésre, és Celestine-nek fogytán az ideje, egyre nagyobb nyomás nehezedik rá. Döntenie kell, hogy magát menti-e, vagy önmagát feláldozva az összes Vétkest. Vajon be tudja-e bizonyítani, hogy az ember nem tökéletes lény, és olykor tévedhet?

Fülszöveg: ~
Jacob Hunt nem átlagos tinédzser: Asperger-szindrómája van. Képtelen értelmezni a szociális jelzéseket, sehogy sem találja a helyét kortársai között, és még attól is retteg, ha egy másik ember szemébe kell néznie. A fiút semmi sem érdekli jobban, mint a bűntények felderítése. Mindent tud a helyszínelésről, és nemegyszer valódi bűntények helyszínén is feltűnik, frászt hozva ezzel a vermonti kisváros rendőreire.
Amikor Jacob segítője, egy fiatal gyógypedagógus lány brutális gyilkosság áldozatává válik, fordul a kocka, és most a rendőrség jár Jacob nyomában. A fiú érzelemmentessége, üres tekintete és szokatlan reakciói pedig szinte felérnek egy beismerő vallomással…
Hogyan küzd meg Jacob és családja a betegséget övező félreértésekkel és előítéletekkel? Hogyan tud segítő kezet nyújtani egy anya, aki maga sem találja az utat a fiához, és egy kamaszodó öcs, aki sohasem élhetett normális életet beteg testvére miatt?

Fülszöveg: ~
Egy békés Pennsylvania állambeli amis kisvárosban halott csecsemőre bukkannak egy elhagyatott istállóban. A rendőrségi nyomozás során egyéb szörnyű titkokra is fény derül, és a közösség élete pillanatok alatt pokollá változik. A bizonyítékok a tizennyolc éves és hajadon Katie Fisher ellen szólnak, aki látszólag titokban szülte meg gyermekét, majd megölte az ártatlant. A nagyvárosi életből kiábrándult Ellie Hathaway ügyvéd elvállalja Katie védelmét, megpróbál utat találni az idegen kisváros lakóinak szívéhez, miközben nem is sejti, hogy olyan területre téved, ahol semmi sem az, aminek látszik, ahol nem csak egy igazság létezik, és ahol a bűnhődés és a feloldozás nem az ítélőszék kezében van. Ellie egyre jobban belegabalyodik a szövevényes ügy hálójába, miközben saját félelmeivel is szembe kell néznie, mikor egy férfi tűnik fel a múltból, rég eltemetett érzéseket, vágyat és szenvedést hozva magával…

SZERINTEM
Nagyon szerettem A Vétkes című regényt (a címre kattintva elérhető a róla írt recenzióm is), ezért kíváncsi vagyok a folytatásra. A két Jodi Picoult könyv nem is kérdés, hogy miért került a listámra: imádom az összetettségét a regényeinek, ahogy azt is, hogy képes megríkatni bármikor. Zseniális írónő, simán összetöri az olvasó szívét.

Bluemoon Könyvek

Fülszöveg: ~
Patricia és Laurence gyerekkori barátok, akik nem gondolták volna, hogy valaha is újra találkoznak, miután a középiskolában rejtélyes körülmények között váltak el útjaik. Patricia varázserői és Laurence kétmásodperces időgépe kicsit sem mondható a fiatalság általános életéhez tartozónak
A cselekmény a nem túl távoli jövőben játszódik. Az egymástól távol töltött idő alatt mindketten felnőttek és San Francisco divat fellegvárában élnek, miközben a bolygó lassan szétesik körülöttük és nem is sejtik, hogy mindketten azon dolgoznak, hogy saját képességeiket felhasználva ezt megakadályozzák.
Laurence egy mérnökzseni, aki szélsőséges csapatával azon dolgozik, hogy technológiájukkal beavatkozzanak a világ változó éghajlatába és ezzel meggátolják a katasztrofális ökológiai összeomlást. Patricia az Eltisley Maze misztikus iskola diplomása, amely a világ tehetséges varázslóinak titkos akadémiája, és egy kis csoportnyi mágussal azon fáradozik, hogy titokban begyógyítsa a világ egyre növekvő sebeit. A két főhősnek fogalma sincs arról, hogy valami rajtuk túlmutató kezdődött évekkel ezelőtt, aminek szánt szándéka, hogy a köztük lévő megmagyarázhatatlan kötelék jegyében erőik egyesítésével együtt megmentsék meg a világot, vagy egy újabb sötét korszakba taszítsák azt.

SZERINTEM
Szerelem és világvége. A két kedvenc témám együtt, ráadásul alig várom, hogy valahol megtapizhassam a könyvet, mert nagyon tetszik a borítója.

Bookline Könyvek

Fülszöveg: ~
A sakkozás nemcsak játék, hanem gondolkodásmód is, amely már kisgyerekkorban elsajátítható, majd az élet számos területén sikerrel hasznosítható. Univerzális agytréning, amely logikus gondolkodásra tanít, fejleszti a problémamegoldó képességet, és szárnyakat ad a kreativitásnak. Polgár Judit könyvei mindezt mesével, rímekkel, játékos feladatokkal teszik, miközben a sakk szabályait is bemutatják.
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Sakkpalota. Abban lakott a király és a királynő… Így kezdődik a mese, amelynek szereplőire megannyi kaland és megoldásra váró rejtély vár. A Kalandozás a sakktáblán című kötetben megismerjük a sakkbábukat és furcsa szokásaikat, megtanulunk a sakktáblán közlekedni, és rajzolunk, színezünk, verselünk.

SZERINTEM
Kíváncsi vagyok rá. Igaz, hogy a kedvenc tesi óráim a Sakk I. és a Sakk II. voltak a főiskolán, de csak sáncolni tanultam meg. :D (Látom, hogy 4 éves kortól, de csak megbirkózom vele...)

DeltaVision

Fülszöveg: ~ Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Hyperborea kontinense az örök jég szorításában haldoklik. Királyai fegyveres hadakat vezetnek a terjeszkedő gleccser ellen, varázslói mesterséges napokat idéznek fölé; ám a gyönyörű fehér szibilla jóslatai elől nincs menekvés, a félelmetes fehér féreg pedig úszó jégszigetéről dönti romlásba az országokat. Tsathoggua, a szörnyisten kultusza felüti fejét az emberevő vurmik hegyeiben és az elfeledett városok romjai között, hiába harcolnak ellene minden eszközzel az inkvizítorok. Az öntudatos udvari bakó váratlan szakmai problémával szembesül, a hét határon rettegett mágusnak pedig komoly gondjai támadnak a Szaturnusz bennszülötteivel. Ilyen és ehhez hasonló rémségek és furcsaságok várnak az olvasóra, aki Clark Ashton Smith kimeríthetetlen képzelőerővel megformált világába látogat.

SZERINTEM
.Nem igazán tudnám megmondani, hogy mi fogott meg a könyvben, hiszen se a témája, se a fülszövege nem illik a világomba, de… ÚRISTEN! Emberevő vurmik! SZÖRNYISTEN! Hát ez nagyon elborultnak tűnik, jó lenne átrágni magam rajta!

Fumax

Fülszöveg: ~
A nevem John Wayne Cleaver. Nem rég múltam el tizennyolc éves, és a szörnyvadászat a hobbim. Egy ideig magányosan harcoltam ellenük, később néhány kormányzati ügynök oldalán, de aztán a szörnyek megtaláltak minket. Mindenkit megöltek, úgyhogy most kénytelen vagyok egyedül folytatni.
De már nem sokáig.
Ez itt az én történetem. Annak is a vége.
A John Wayne Cleaver-sorozat utolsó, lehengerlő felvonásában Dan Wells antihőse végső leszámolásra készül a Sorvadtakkal. A Már nincs vesztenivalód a fiatal sorozatgyilkos történetének váratlan fordulatokban bővelkedő, döbbenetes lezárása.

Fülszöveg: ~
Dan Wells hazánkban is óriási sikert aratott a később hatkötetesre bővült Nem vagyok sorozatgyilkos-trilógiával, mely John Wayne Cleaver, egy potenciálisan sorozatgyilkos tini rendkívül egyedi hangulatú története.
A szerző újabb, felnőtteknek szóló thrillere is merőben más és újszerű hangon szólal meg.
Michael Shipman paranoid skizofréniában szenved. Különböző tévképzetek és hallucinációk kínozzák, elméje hol borzalmas kínzásoknak veti alá, hol őrült üldözésekbe taszítja. Ha ez még nem lenne elég, egy kegyetlen sorozatgyilkos szedi áldozatait, és az első számú gyanúsított maga Michael.
Mit tennél, ha az általad látott szörnyetegekről egyszerre kiderül: néhányuk nagyon is valóságos? Kiben bízhatsz, ha a saját elméd sem elég megbízható, és úgy érzed az egész világ ellened fordult?

SZERINTEM
Az utolsó John Cleaver történetről már írtam a blogra – Már nincs vesztenivalód kritika ITT -, és éppen az új, önálló regényét olvasom, szóval róla is hamarosan érkezik egy iromány. Imádom a fickót, nagyon jó írónak tartom!

GABO

Fülszöveg: ~
Natasha: Olyan lány vagyok, aki a tudományban és a tényekben hisz. Nem a sorsban. Nem a végzetben. Vagy olyan álmokban, amelyek sohasem válnak valóra. Határozottan nem az a fajta lány vagyok, aki New York egyik utcájának emberáradatában találkozik egy aranyos fiúval, és beleszeret. Különösen nem akkor, amikor csak tizenkét óra választja el attól, hogy a családját kitoloncolják Jamaicába. Szerelembe esni nem az én sztorim.
Daniel: Én vagyok a jó fiú, a jó tanuló, aki annak él, hogy megfeleljen a szülei óriási elvárásainak. Nem a költő. Sem az álmodozó. De amikor meglátom azt a lányt, mindenről megfeledkezem. Van valami Natashában, amitől kénytelen vagyok azt hinni, valami rendkívülit tartogat… mindkettőnk számára.
Az Univerzum: Életünk minden pillanata e felé az egyetlen perc felé vezetett. Milliónyi jövő áll előttünk? Melyik válik valóra?

SZERINTEM
Nemrég olvastam el a Minden, minden című könyvét az írónőnek – csak még nem volt érkezésem írni róla :)) , és nagyon bejött a stílusa és a hangulata. Azt még a mozifilm miatt olvastam el, ezt már azért szeretném, mert érdekel, hogy ennek a sztorinak mi lesz a „nagy csavarja”.

Kolibri

Fülszöveg: ~
Minden alkalommal, amikor Róka úr egy-egy zsíros tyúkkal, libával vagy pulykával tér haza esti portyájáról, a falu három elvetemült gazdája majd szétrobban a dühtől a farmjukat ért támadások miatt.
A dagadt Buci, a törpe Bugris és a vézna Bán ezért bosszút esküszik. Elhatározzák, hogy örökre kifor­gatják Róka urat, feleségét és gyerekeiket a családi odúból. Csakhogy Róka úrnak is megvan a magához való esze! Agyafúrt tervet eszel ki… méghozzá fantasztikusat!
„Róka úr és a három rókakölyök tempósan, egyenes vonalban ásott. Annyira izgatottak voltak, hogy nem éreztek se fáradtságot, se éhséget. Tudták, hogy hamarosan nagy lakoma vár rájuk, és fel-felkuncogtak, amikor csak eszükbe jutott, hogy Buci tyúkjait fogják enni. Remek érzéssel töltötte el őket a tudat, hogy míg a dagadt gazda a dombon arra vár, hogy ők éhen haljanak, közben vacsorát is ad nekik, még ha nem is tud róla.”

Fülszöveg: ~
A látszólag csendes, andalúz kisváros, Arcos de la Frontera megdöbbentő titkot rejt. Olyan titkot, amelynek napvilágra kerülése alapjaiban változtathatja meg mindazt, amit eddig a világunkról tudni véltünk.
A rejtély kulcsa Füko, a két és fél éves patterdale terrier, akit különleges feladata és szerepe más világokon átívelő kalandokba sodor: meg kell védenie a világot a rémálmok igájába hajtó, ősi, gonosz erőktől.
Az Őrző hajnala hátborzongatóan izgalmas utazásra hív a fantázia birodalmába.
Kaponay Réka valóra váltotta mindazt, amiről a vele egykorúak álmodni is alig mernek: 16 éves korára 6 kontinens több mint 35 országában járt, és már egy saját regénnyel is büszkélkedhet. A magyar származású ausztrál lány útja során rengeteg emberrel találkozott: meghallgatta a történetüket, megismerte, hogyan látják a világot. Élményei hatására írta meg első regényét, Az Őrző hajnalát, amellyel arra szeretné bátorítani a fiatalokat, hogy merjenek kilépni megszokott közegükből, és valósítsák meg álmaikat.

SZERINTEM
Kedvelem Roald Dahl-t, ráadásul van egy nagyon rókamániás barátnőm, ezért extrán odafigyelek a rókás dolgokra és így akadt meg a szemem ezen a sztorin. Nagyon bájosnak tűnik! Az örző hajnala csak szimplán megtetszett – főleg a borítója , aztán esett le, hogy bár az író neve magyar, ő maga nem az, hanem ausztrál. *kíváncsiság ON*

Kossuth

Fülszöveg: ~
Provokatív, megindító, zavarba ejtő és néhol kimondottan vicces memoár Shakespeare-ről és a fenekelés iránti megszállott szenvedélyről.
A kamasz Jillian Keenan nehéz gyermekkora semmiféle kapaszkodót nem kínált számára a szeretet természetének megértéséhez – egészen addig, amíg A vihar egyik előadásán nem találkozott Shakespeare világával és nyelvezetével. Könyvében elmeséli, hogyan segítettek neki ezek a híres színdarabok megérteni és elfogadni saját szokatlan szexuális identitását, és rátalálni a szeretetre, amelyet keresett.
A szerzővel együtt fedezzük fel a szerelem és a szexualitás Shakespeare-drámákban tükröződő számos aspektusát, és néhány igen szokatlan értelmezéssel is gazdagabbak lehetünk: ilyen a Szentivánéji álom Helenája mazochista természetének feltárása vagy a Lear király öreg királyának szexuális ragadozóként való leírása.
Keenan felfogása szerint az irodalom tükör: miközben a szövegeket olvassuk, tulajdonképpen önmagunkban olvasunk. Párbeszéd zajlik belső lényegünk és a fiktív szereplők között, s e beszélgetés tanulsága minket gazdagít. A szerző meghatóan őszinte önvizsgálata az olvasót is átgondolásra készteti.

SZERINTEM
Őszintén szólva az eredeti címére figyeltem fel, amikor a friss kiadványokat böngésztem GoodReadsen, ugyanis eredetileg „Sex with Shakespeare” a címe, azaz „Szex Shakespearrel”. Mondtam is magamnak, hogy erre befizetek. ;)) Viccesnek ígérkezik.

Lettero

Hogy ne csókolj meg több békát?
Fülszöveg: ~ Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Gondoltál már rá, melyik Disney-hercegnek felelnek meg a volt pasijaid? Ki lenne Hamupipőke párja, aki örömmel táncolt a lánnyal? Persze a kulimunkára már az egyik alkalmazottját küldte, hogy keresse meg a cipő tulajdonosát. Kire osztanád a meg nem értett művészlelket a Szépség és a szörnyetegből? És ki játszaná a munkamániás Robin Hoodot?
Darby Quinn olyan lány, aki régóta nem hisz a tündérmesékben. Kudarcos kapcsolatai után úgy dönt, le kell vonnia a megfelelő következtetéseket:
Tilos randizni olyannal, aki teljesen rá van szervülve az autójára.
Ha valaki túl jónak tűnik, hogy igaz legyen, az így is van.
Képtelenség megváltoztatni a férfiakat.
Van néhány nem lehetetlen eset. De ők nem számítanak, mert a Sors annyira mocskos dög.
Ám egy napon Darby megismerkedik az észbontóan szexi Jake-kel. Elsőre a férfi tényleg kedvesnek, megbízhatónak és teljesen normálisnak látszik. Vajon már róla is rajzolják az új hercegfigurát a Disney-stúdióban? Vagy ő lesz Darby életében az üdítő kivétel, aki erősíti a szabályt?
Ha tudni szeretnéd, hogyan NE csókolj meg több békát, neked való ez a USA Today bestseller. Hangosan röhögős, pimaszul őszinte és fergetegesen szórakoztató női regény.

SZERINTEM
Figyelemfelkeltő cím, érdekesnek tűnő borító szép színekkel, kisit önsegítőre hajazó alcím – így kell csinálni, erre felfigyel az egyszeri leány! Igazából egy chick lit, ami bár nem a zsánerem, szerintem adok neki egy (újabb) esélyt.

Libri

> Brittainy C. Cherry: Csendfolyó (Az vagy nekem 3.)
Fülszöveg: ~
Gyerekként szerettek egymásba, ám egy szörnyű élmény rányomja bélyegét a lány életére. Elég erős-e a szerelem ahhoz, hogy leküzdjék a múlt árnyait, amelyek rátelepednek a kapcsolatukra? Brooks és Maggie May szeretik egymást…de nem szeretik önmagukat. Szívbe markoló történetük megszegett ígéretekről, szerelemről, életről és halálról szól, azoknak, akik sodródnak a hullámokkal, és azoknak, akik mellett lehorgonyozhatnak.
Brittainy C. Cherry ELEMENTS – sorozata már milliók szívéhez talált utat. Engedd be te is!

SZERINTEM
Addig nem lesz nyugtom, amíg be nem szerzem és el nem olvasom az összes Az vagy nekem… történetet! A Lebegés óta nem tudom kiverni a fejemből a gondolatot, hogy fel kéne vásárolni a 2., a 3. (és majd kiadás után a 4. )részt!

Manó Könyvek

Fülszöveg: ~
Kismackó nagyon izgatott: kistestvére születik! Hamarosan meg kell tanulnia, hogy nem is olyan könnyű nagytestvérnek lenni…
Catherine Leblanc író és Eve Tharlet illusztrátor újabb közös könyve, ami a testvéri szeretetről szól, annak minden nehézségét és szépségét bemutatva. Ezt a könyvet is, mintahogy az Akkor is szeretnél? címűt, Szabó T. Anna és fia, Dragomán Pali közös fordításában olvashatjuk.

Fülszöveg: ~
Leó bácsi nem egy átlagos nagybácsi; kalandor, világutazó és bűvész egy személyben. Történetei sem átlagos kalandok: kiderül belőlük, hogyan változtatta Leó bácsit csótánnyá egy dühös varázsló, hogyan menekült meg négy hajszála segítségével és hogyan lett udvari bolond Fordítványban, ahol az emberek a kezükön járnak.
Legyetek Ti is részesei Leó bácsi szórakoztató kalandjainak, amelyek az andorrai sztyeppéken játszódnak! Együtt fogtok utazni a felhőkön, óriásokkal találkoztok, szörnyekkel küzdötök, és talán az életről is tanultok majd egyet s mást.
Leó bácsi elbűvölő meséi telis-teli vannak humoros túlzásokkal, káprázatos részletekkel. Az élénk, életvidám illusztrációk még színesebbé varázsolják a kalandokat.

SZERINTEM
A Kismackó történetek első részét elolvastam és valami nagyon bájos kis történetet kaptam - csodálatos illusztrációkkal! Kedvelem az aranyos fiataloknak szóló mesekönyveket. Egyébként valószínűleg a másik említett könyvre is ezért vagyok kíváncsi! ;)

Menő Könyvek

Fülszöveg: ~
Jonah sosem gondolta volna, hogy létezik egy olyan lány, mint Vivi.
Vivi nem sejtette, hogy Jonah hoz fényt az életébe.
Egyikük sem gondolta, hogy ilyen nyaruk lesz… hogy olyan nyár lesz, ami felülírhatja a jövőjüket.
Egy lebilincselő történet egy új szerelemről, régi sebekről, és a mélyben fortyogó erőkről… két fiatalról, akik rájönnek arra, hogy ha a megfelelő emberrel, a megfelelő időben „ütközöl”, az mindörökre megváltoztat.

SZERINTEM
Bár nem tartom szépnek a magyar kiadás borítóját, ezer meg egy éve várom, hogy megjelenjen magyarul a regényt – már eredeti nyelven felfigyeltem rá -, szóval juszt is el fogom olvasni. (A borító meg hátha szebb élőben.)

mWave

Fülszöveg: ~
Egy jó kis mozizás nem árt, igaz?!
Car szinte minden pillanatot megragad, hogy a folyamatosan otthonülő, begyepesedett meleg barátját kirángassa a négy fal fogságából. Louis Richardson eléggé zárkózott. Amolyan jó fiú. Szereti a jazzt, a forró kakaót, a Disney meséket… Egyszóval mindent, ami kissé eltér a megszokottól. Egy bizonyos este azonban mindent felforgat…
A mozivásznon a tökéletes férfi mintaképe jelenik meg előtte. Mr. Adams tehetsége felülmúlhatatlan. Vajon akkor is érdeklődni fog Lou, ha megismeri Harry életét? Mi az igazság?
Egy leplezetlenül erotikus regény, amit érdemes elolvasni, ha egy kis kikapcsolódásra vágysz.
A kötet a szerző első regénye.

SZERINTEM
LMBT romantikus-erotikus regény. Igazából a fülszövege tetszett meg, gondoltam éppen a kívánságlistámra való. :))

Canongate Books

Fülszöveg: ~
Amikor minden eltűnik és a jövő elhagyottá válik, akkor mi marad nekünk?
Négy év múlt el a vírus érkezése óta, ami minden felnőttet megölt. Nem sokra rá elment az áram. Elkezdett elfogyni az étel és a víz. Országszerte kontrollálhatatlan tüzek tombolnak.
Erdei házukban elrejtőzve a világ elöl Anna vigyáz a kistestvérére. Próbálja kint tartani a „Külvilágot”, próbál élelmiszert megtakarítani és kutatni a vadon élő kutyákkal küzdve, amelyek a romok között cirkálnak.
Mielőtt édesanyja meghalt volna, elmonta nekik, hogy szeressék és ne hagyják el egymást. Elmondta nekik, hogy ha felnőnek, akkor őket is elragadja majd a betegség, de azt is mondta, hogy valaki valahol egyszer meg fogja találni a gyógyírt a betegségre. Amikor eljön az idő, Anna tudni fogja, hogy el kell hagynia kis világukat, hogy egy újat találjanak.

SZERINTEM
Disztópia, ahol kihaltak a felnőttek. Kábé esélytelen, hogy angolul nekiálljak, így reménykedem a magyar kiadásban, mert csak izgatja a fantáziámat, hogy milyen vírus produkál hasonló mellékhatásokat?!

Gollancz

Fülszöveg: ~
1958-ban járunk. A második világháború sosem történt meg. 1930-ban a túlvilág – ismert nevén a Summerland (magyarul: Nyárország) – hadseregei meghódították az élők világát. A könyörtelen, halhatatlan Nyári Lordok és az ő ektopeplazmikus masináik vasököllel uralják a sötét Angliát.
Egy tehetséges ifjú médium és Harry Houdini törvénytelen lánya felkutatják a Másik Oldal térképét, hogy megtörjék az erejüket. De hogyan indítasz forradalmat olyanok ellen, akiktől halálodban sem menekülhetsz?

SZERINTEM
Alternatív történet egy egészen izgalmas fordulattal: a holtak leigázzák az élőket. Azért ez elég badass alapot ad a történetnek. Remélem, hogy jön magyarul!

Harper Teen

Fülszöveg: ~
Vicky Decker tökélyre fejlesztette a rejtőzködés művészetét. Csendesen, a radar alatt navigál a középiskola folyosóin – senki nem veszi észre, kivéve a legjobb (és egyetlen) barátját, Jennát. Amikor Jenna elköltözik, Vicky elszigeteltsége elviselhetetlenné válik.
Szóval úgy dönt, hogy ráphotoshoppolja magát más emberek képeire, mintha élne szocális életet! A képeket Vicurious név alatt kiteszi Instagramra is és elkezdenek özönleni a követők hozzá, szóval egyre több és több fotóhoz adja hozzá magát – a fotókon mindenféle emberek szerepelnek a világ minden részéről.
És ahogy Vicurious követői megsokszorozódnak, Vicky rájön, hogy képes egy egész életet felépíteni maga köré úgy, hogy el se hagyja a szobáját. Minél több követőt talál, annál világosabbá válik neki, hogy rengeteg hozzá hasonló ember van a világban, aki úgy érez, mint ő – #egyedül és #a világ által ignorálva.
Hogy rajtuk és önmagán is segítsen, Vicky összeszedi a bátorságát, hogy szembenézzen a félelmeivel és „láttassa” magát.

SZERINTEM
Ez. KELL. Nekem. Most. Azonnal. Mekkora király a csaj már, hogy vadidegenek fotójára rámanipulálja önmagát?! Oké, értem, hogy a történet nagy része azzal foglalkozik, hogy mennyire egyedül vagyunk ebben az elgépiesedett világban, ahol a szociális élet elintézhető egy-két lájkkal, de na… Izgat ez a téma.

Katherine Tegen Books

Fülszöveg: ~
Minden nő Iris és Malina családjának egy „ragyogással” születik, azaz képesek a szépség manipulálására a mágia segítségével. A 17 éves Iris virágokat lát fraktálként és kaleidoszkóp-vízióit üvegmunkákká alakítja át. Ikertestvére, Malina a hangulatokat zeneként interpretálja. Hideg, távoli édesanyjuk, Jasmina dekadens csemege díszleteket süt saját cukrászdájában a Cattaro-i Old Townban, Montenegroban.
Jasmina megtilja az ikreknek, hogy megosszák „ragyogásukat” bárkivel és mindenekelőtt azt tiltja meg nekik, hogy szerelembe essenek, nehogy bármi megzavarja csendes életét, amit a tengerparton épített maguknak. Iris and Malina unják már a szabályait és titokban megszegik őket, amikor csak tehetik.
Mégis, amikor egy fehér hajú nő megtámadja az édesanyjukat és a nő élet-halál között lebed, a testvérek felfedezik az ősi átkot, ami a vérvonalukat kísérti – egy gonosz alku, amit áldásnak álcáztak megköti az ikrek sorsát – és a szívüket. Hogy megmentsék egymást, ki kell bogozniuk ezerévnyi hazugságot és feltárniuk saját fájdalmas titkaikat. De talán a legnagyobb áldozat sem elég…

SZERINTEM
Az angol megjelenések közül talán ez érdekel a legjobban, mert ebben némi mágia is felbukkan, de elég nyomasztónak tűnik az alaptörténet… YA fantasy egy ikercsavarral és varázslattal. (Lehet, de csak lehet, hogy a borítója miatt figyeltem fel rá...)

Little, Brown Books

Fülszöveg: ~
Amikor Suzette hazautazik Los Angelesbe a New England-i bentlakásos iskolájából, nem biztos abban, hogy vissza akar-e oda térni valaha. A barátai L. A.-ben vannak, akárcsak a családja és persze a szerelme, Emil. Meg a mostohatestvére is, Lionel, akit bipoláris zavarral diagnosztizáltak és akinek szüksége van egy kis érzelmi támogatásra.
Ahogy Suzette szépen visszailleszkedik a régi életébe, azon kapja magát, hogy beleszeretett valaki újba… ugyanabba a lányba, akibe a testvére is szerelmes. Amikor Lionel rendellenessége kicsúszik az irányítása alól, Suzette kénytelen szembenézni a múltbéli hibáival és megtalálni a módját, hogyan segíthet a testvérének mielőtt a fiú bántja magát… vagy rosszabb.

SZERINTEM
Hmm… Oké, ez is egy LMBT regény, de egy picit megfűszerezi a mentális betegséges téma. Annyira keménynek tűnik, hogy elgondolkodtam azon, hogy kell-e ez a lelkemnek. Sötét, de kíváncsi vagyok rá. (Határozottan a borító miatt figyeltem fel rá.)
  
Margaret K. McElderry Books

Fülszöveg: ~
A testvére életének megmentése érdekében Farisnak muszáj mágiát csempésznie a pestis sújtotta szomszéd királyságba ebben az izgalmas és veszélyes fantasy duológiában.
Faris a túlélésért harcolva nőtt fel Brindaigel nyomornegyedében, miközben a gondját viselte testvérének, Cadence-nek is. De amióta elkapták a húgát, miközben próbált elmenekülni a királyságból és eladták rabszolgának, Faris vonakodva részt vesz egy jövedelmezőnek ígérkező cselszövésben – ami véletlenül kötődik a hataloméhes Bryn hercegnőhöz, aki el akarja lopni édesapja trónját –, hogy visszavásárolhassa Cadence-t.
Most Farisnak át kell csempésznie a lopott mágiát a szomszédos Avineába, hogy szövetségre ösztönözze a herceget. Faris és Bryn a jóképű utazó mágushoz, Northhoz fordul segítségért, aki védelmet nyúkt Avinea számos veszélyétől. De ben tudja megmenteni Farist Bryn kegyetlenségétől – attól, hogy mindenre rávegye a lányt, akár a gyilkosságra is, miközben húga szabadságával fenyegeti…

SZERINTEM
Ha van a megjelenők között olyan, ami a leginkább érdekel, akkor olyan is, ami a legkevésbé… Ez lenne az, mégsem ereszt el a fülszöveg. Kicsit zagyva, de figyelemfelkeltő, akárcsak a könyv borítója. Érdekel… érdekel…

Random House

Fülszöveg: ~
Ő lesz a világ egyik legnagyobb hősnője: WONDER WOMAN. De egyelőre ő az Amazonok hercegnője. És az ő harca még csak most kezdődik…
Diana arra törekszik, hogy bizonyítson nővéreinek, akik legendás harcosok. De amikor lehetősége ígérkezik erre, eldobja a dicsőség esélyét és megtöri az Amazonok törvényt – kockáztatva a száműzesést –, hogy megmentsen egy halandót.
Ami még rosszabb, hpgy Alia Keralis nem egy átlagos lány és ezzel az egyszeri bátor cselekedetével Diana pusztulásra ítélte a világot.
Alia csak el akart menekülni egy tengeren töltött fél évre az őt túlságosan óvó testvérétől , de nem gondolta, hogy vadászni fognak rá. Amikor felrobban egy bomba a hajó fedélzetén, Aliát megmenti egy titokzatos lány, akinek hatalmas az ereje. Kénytelen szemenézni a szörnyű igazsággal: Alia egy Háborúhozó (eredetiben Warbringer). –
közvetlen leszármazottja az aljas trójai Helénának, az a sorsa, hogy elhozza a vérontás és a nyomorúság korát.

SZERINTEM
Csak nem leszek megkövezve, ha bevallom: soha, semmilyen szinten nem érdekel CsodaNő. Amit tudok róla, azt más filmekből és rajzfilmekből tudom, elejtett félmondatokból. Egyszerűen nem vagyok rá kíváncsi. Kivéve, ha Leigh Bardugo ír róla könyvet, ugyanis a Shadow and Bone – Árnyék és csont óta ODÁIG VAGYOK A NŐÉRT!

❖❖❖❖❖
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
❖❖❖❖❖


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése