2017. augusztus 12., szombat



Mini-könyvklub a’la Vegazus - 8. FELVONÁS! (klasszikus, szépirodalom, történelmi, életrajzi)


A témához tartozó bejegyzések a „mini-könyvklub” címke alatt elérhetőek.

Szeptemberben indul a Mini-könyvklub NYOLCADIK fordulója, ami egy igazán rendhagyó forduló lesz, mert minden hónapban más-más műfajban fogunk olvasni! Ezek a műfajok a következők: klasszikus, szépirodalom, történelmi, életrajzi. Bátran kijelenthetem, hogy egyik műfaj sem a zsánerem…, de megteszem, ami tőlem telik és ezáltal kicsit színesítem a blog műfaji palettáját is!
Nem is tudom, miben reménykedem, de eszembe sem jutott nem jelentkezni! ;) Alig vártam, hogy Vegazus (A Könyvsarok bloggere és a szervező) elérhetővé tegye a következő forduló jelentkezési űrlapját és megszavazható könyvek listáját.
Én már jelentkeztem és szavaztam is!

De miről is van szó?

Történt egyszer, hogy egy bloggernek az eszébe ötlött: mi lenne, ha alakítanánk egy blogos könyvklubot?!

A blogger neve Vegazus, a blogja pedig a Könyvsarok.

2015 májusában megalapultunk és 3+1 hónapig romantikus könyveket olvastunk, aztán jött egy sci-fi/disztópia kör, amit egy fantasy regényekkel eltöltött negyedév folytatott, aztán egy újabb fordulónyi sci-fi/disztópia következett. A rákövetkező krimi/thriller körben valahogy nem találtam meg a helyem, de aztán jött egy újabb romantikus / chick lit forduló, majd egy fantasy kör!

Nemrég Vegazus meghallgatta a résztvevők gondolatait és úgy döntött, hogy „ideje hát, hogy elővegyük a komolyabb olvasmányokat is”, szóval most egy igazán KEVERT és NEHÉZ forduló következik!

INFORMÁCIÓK:

IDŐTARTAM: 2017. szeptember 1-től december 31-ig
Téma / műfaj: KEVERT (klasszikus, szépirodalom, történelmi, életrajzi)
Jelentkezés*: 2017. szeptember 30-ig 
*(és abban a hónapban már el kell olvasnod a megszavazott könyvet)

A cél a közös olvasás élménye és nincs nyereményjáték!

A szavazásra bocsátott KÖNYVEK

Klasszikus irodalom:


Modern szépirodalom:


Történelmi regény:



Ezek közül A könyvtolvajt olvastam (és láttam filmen), illetve Oscar Wilde: Dorian Gray arcképe könyvét is olvastam (bár ezt még nem néztem meg filmen azóta sem…), de több olyat is találtam a felsoroltak között, ami érdekel. (Meg olyat is, amit láttam színházban és tökre nem érdekel. XD)
Szóval, remélem, hogy szeretni fogom a választott könyveket.

A szabályok az előző fordulók óta megszigorodtak, szóval a régi motorosoknak is érdemes átolvasni újra a SZABÁLYZATOT Vegazus blogján: A SZABÁLYZAThoz ide kattints!

Szemezgetés a szabályokból:
- Az első három hónapban előre meghatározott könyveket kell olvasni, tehát szeptemberben, októberben és novemberben is minden résztvevő ugyanazt a regényt olvassa (minden hónapban egyet).

- Decemberben szabad a vásár, bármilyen könyvet olvashatsz, ami az alábbi három kritérium mindegyikének megfelel: 1. korábban nem olvastad a könyvet; 2. életrajzi regény, úti leírás, vagy memoár; 3. legalább 200 oldalas legyen. A cél ebben a hónapban az, hogy egymásnak ajánljunk könyveket, és/vagy megismertessük egyik kedvenc írónkat / színészünket / sportolónkat / világjárónkat / helyszínünket / stb.

- Mind a négy hónapban az aktuális könyvről ajánlást/kritikát kell írni. Ez a könyvértékelés legalább 10 saját, bővített mondatból kell álljon, tehát ebbe nem tartozik bele a fülszöveg, az idézetek és egyéb könyvinformációk. Az értékelésben legalább 5 olyan mondat kell legyen, ami nem a cselekmény leírásáról szól, hanem a saját véleményről, a kiváltott érzésekről, gondolatokról, vagy a könyv méltatásáról.

- Ha nem tudtad elolvasni az adott hónapban a könyvet, nem lesz ejnye-bejnye, és senkit nem zárnak ki, de Vegazus nagyon kéri, hogy azok jelentkezzenek, akik nagy valószínűséggel tényleg végig is tudják olvasni a könyveket, és a határidő előtt az értékeléseket is meg tudják írni!

- Ha annyira szenvedsz a könyvtől, hogy nem akarod tovább olvasni, az nem probléma, ez esetben is írj róla értékelést, amiben kifejted, hogy miért nem tetszett, ezt is el fogom fogadni.

- Ha már olvastad korábban a könyvet és van róla olyan bejegyzésed, ami 6 hónapnál nem régebbi, akkor nem kell újra olvasnod, elég ha elküldöd ennek a bejegyzésednek a linkjét Vegazusnak. (Példa: ha májusban olvassuk a könyvet, akkor az előző év november elsején közzétett blogbejegyzést elfogadja, de az október 31-eit nem.)

- Ha 6 hónapnál régebbi a bejegyzésed, vagy nincs is, akkor új bejegyzést kell írnod róla, és ehhez erősen ajánlott a könyv újraolvasása.

- Szavazni 2017. augusztus 31-én éjfélig lehet a SZAVAZÁS nevű űrlap kitöltésével (lásd Vegazusnál lent), és 2017. szeptember elsején hirdeti ki a kiválasztott 3 könyvet és olvasási sorrendjüket.

Szóval, ha kedvet kaptál…!

SZEPTEMBER 30-ig jelentkezhetsz itt: Könyvsarok/Mini-könyvklub 8, de ne felejtsd el végigolvasni az ÖSSZES szabályt a félreértések elkerülése végett!
ISMÉTLÉS: 1 könyvre és a róla szóló megértékelés megírására 1 hónapod van, és NEM csúszhatsz át a következő hónapra.

✿✿✿✿✿
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
✿✿✿✿✿


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése