2017. november 15., szerda



AniTiger - Rapid Book Tag


Igazából  tegnapra vagy mára egy Book A Sloth Club unboxing posztot terveztem – ugyanis berendeltem magamnak én is az új könyves magyar dobozkából, nem bírtam kihagyni -, de egyrészt megkérték a bloggereket a szervezők, hogy ne rontsuk el mások örömét és legyen 1-2 nap csend, másrészt ide se ért a dobozom 14-én. (Thanks, PickPackPont, már lukas az oldalam annyira kíváncsi vagyok! ;)) Szóval unboxing helyett book tag következik!
Megint Rétánál jártam - azaz meglátogattam a HaBár, a könyves kocsmát -, ahol is megtetszett ez a tag. Az ő kitöltését IDE kattintva olvashatjátok.
❖❖❖❖❖
Puha vagy keménytáblás könyv?

Puha.
A könyveim 90%-a puhatáblás, ami nem az, azt vagy nem adták ki puhatáblásban, vagy örököltem, vagy 100-200 Ft volt csupán a különbség a különböző kiadások között. (Ez utóbbira egyetlen példám van: van egy keménytáblás Outlander – Az idegenem. :D)

Online vagy könyvesbolti vásárlás?

Online.
Persze át szoktam venni könyvesboltban, de valahogy jobban szeretek neten vásárolni. Akciók, kuponok, kényelem, miegymás miatt, de persze az is az online vásárlás mellett szól, hogy két kattintással átlépek Molyra és csekkolom egy kinézett könyv átlagát*.
*(Ettől függetlenül lehet, hogy megveszem akkor is, ha alacsonyabb a % száma, de előtte elolvasok néhány értékelést. Ez boltban 5-10 perc néma egyhelyben állást jelentene a mobilomat nézve, ami elég kínos tud lenni. :’D)

Trilógiák vagy Sorozatok?

T-r-r-r-r-r-rilógiák!
Jobban belegondolva a legtöbb kedvencem trilógia! Például: Az éhezők viadala trilógia, Razorland-trilógia, Időtlen szerelem, Divergent, Pokoli szerkezetek, John Cleaver, és a többiek. :)) 


Hősök vagy Rosszfiúk?

Hősök.
De azért elfér egy-két Loki meg Éjúr a képzeletbeli hárememben! 
"Minden gazember hős a saját elméjében." - Tom Hiddleston

Melyik az az egy könyv, amit mindenkivel elolvastatnál?


Kommentár nélkül: Ajánlom. Szeretem.  Kedvenc.

Ajánlj egy alulértékelt könyvet.

81%-os Molyon, pedig ez volt az első Fable-könyvem és be kell vallanom, hogy bár fárasztó néha, oda meg vissza vagyok érte! Mi magyarok hogy nem értékelünk egy könyvet, amiben rántott csirkével feldíszített karácsonyfát állítanak?!

Melyik volt az utolsó könyv, amit befejeztél?

Nemsokára írok is róla, de most még muszáj megemésztenem, hogy az írónő úgy gondolta, ezt a történetet folytatnia kell. Szerintem kerek egész volt. No, de mindegy is. :’)

Melyik volt az utolsó könyv, amit megvettél?

Épp a napokban ugrottam be érte a Libribe. =^.^= (Igazából ezt a könyvet vettem meg utoljára: Vavyan Fable: Galandregény, de karácsonyi ajándéknak anyum gyűjteményébe, szóval szerintem nem ér. ;))

Mi volt a legfurcsább dolog, amit valaha használtál könyvjelzőnek?

A mobilom.
Nem szoktam furcsaságokat pakolni a könyveimbe. Sőt, olyan jó fej vagyok, hogy a könyvtáriakba és a kölcsönkönyvekbe se! :P

Használt könyvek: Igen vagy nem?

Igen, simán.
Szeretem az új könyveket, de nem vagyok az antikvár, a mások által már olvasott könyvek ellen.

Karakterek vagy cselekmény?

Is-is.
Egyik könyvben ez fog, a másikban meg az. Az ideális az, amikor nem tudom, hogy a történet a jobb vagy a főszereplők, de ez elég ritka.

Hosszú vagy rövid könyvek?

Is-is.
Nagyon kedvfüggő. Viszont úgy néz ki, hogy sokkal nehezebben vágok bele a hosszabb regényekbe, mint a rövidekbe. (Ha tudnátok, mennyi fél tégla áll a polcaimon olvasatlanul…)

Hosszú vagy rövid fejezetek?

Hosszabb.
Nem szeretem, amikor egy fejezet csupán 1-2 oldalacska! Ez akkor is bosszant, ha egyébként minden más irtóra tetszik az olvasott könyvben.

Nevezd meg az első három könyvet, ami eszedbe jut.


Aki megkérdezi, hogy miért éppen ők jutottak eszembe, megharapom. Csak úgy lapozgattam az értékeléseimet és rajtuk akadt meg a szemem.

Mik azok a könyvek, amik megnevetettnek vagy megsiratnak?

Az állatos könyveken sírok,
a humoros könyveken nevetek. 
Ez meg mégis miféle kérdés volt?

A mi világunk vagy kitalált világok?

Kitalált világok.
A valóság néha túl valóságos. Értem?! (- képzeljük hozzá Mr. Mackey hangját a South Parkból)

Ítélsz könyvet borító alapján?

IGEN! IGEN. IGEN…
Lebuktam. Egy igazi szép borító-fanatikus vagyok… Most már mindenki tudja. Ja, hogy eddig se titkoltam?! Akkor minden ok.

❖❖❖❖❖
Jó olvasást!
Köszönöm a figyelmet!
❖❖❖❖❖


3 megjegyzés:

  1. A *-os megjegyzéseddel teljes mértékig azonosulni tudok! Elég gáz szitu, mikor már a mobilneted is lefogyott, a lassított meg kakát se ér, te meg állsz már vagy 5 perce, arra várva, hogy behozza a moly a "Figyeltjeim és a könyv" fület :D :D De hát muszáj megnézni, hogy egy-egy kiválasztott gyönyörűség mégis milyen :D :D

    VálaszTörlés
  2. Mintha mostanában rakaptál volna a tagekre :D ezt megjegyeztem ;) :D

    VálaszTörlés
  3. én a rövidebb fejezeteket szeretem inkább. :) Annyira fárasztó tud lenni, mikor 50-100 oldalas egy-egy fejezet, és úgy érzem, nincs benne levegővétel, az egész egy szuszra megy, de annyira hosszú hogy megfullad közben az ember... :)

    VálaszTörlés